Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Skyrim a další hry ze série TES

+11
razor1337
Dalicek
vetka.M
NoMouse
Zikato
Bafius789
Triton
Ďasík
MartyCZ
clif
Kolikokoli
15 posters

Strana 5 z 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

Goto down

Skyrim a další hry ze série TES - Stránka 5 Empty Re: Skyrim a další hry ze série TES

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 00:43

Draci jsou v pohodě, nejlepší je, když se tak brouzdáte přírodou a najednou slyšíte jak řve drak, tak se kouknete na oblohu a on nikde, tak jdete dál a zachvilku bum a drak stojí za vámi Very Happy
btw, nic proti, ale někteří draci mi přijdou lehčí než třeba obr, či mamut xD
Draci s originálním názven "Drak", ti jsou nejjednodušší, protože snad ani nemají kouzla xD mě se pořád jen snažil kousat Rolling Eyes xD
Bafius789
Bafius789

Znamení : Štír Opice
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 41
Bodů : 41
Reputace : 0
Datum registrace : 19. 11. 11
Věk : 32
Místo : Slavonice

Návrat nahoru Goto down

Skyrim a další hry ze série TES - Stránka 5 Empty Re: Skyrim a další hry ze série TES

Příspěvek  Kolikokoli Mon 21 Nov 2011, 00:51

Tady na toho nás bylo několik, ale přežili jen 4 (včetně mě). Jarl mne následně udělal zemanem v Bílém průsmyku a dal mi babu, která za mne může nosit věci (Lydii) Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 34
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 00:57

Já ji měl jen chvilku, protože jsem prolejzal jakousi jeskyni, kde jsem bojoval asi proti 8 bojovníkům najednou a ona jaksi umřela xD
Ale jsem rád, že mám manželku a svůj barák, dokonce už ají zařízený Smile
Oženit se je dobrá věc, ještě když můžu prodávat věci u partnerky Very Happy
Bafius789
Bafius789

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 21 Nov 2011, 01:01

Koho sis vzal? Prý je dobré si vzít nějakou obchodnici, protože dostáváš prachy z obchodu. Nicméně přemýšlím o jednom khajiitovi z univerzity Very Happy

Btw: může mít Lydia koně? Very Happy
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 01:06

Tady ode mě máte dárek, screenshot na plochu, 231. Wink 233 je místo, odkud jsem tu 231ku fotil...

http://dasik.trat321.cz/skyrim/ScreenShot231.jpg (Masser a Secunda)
http://dasik.trat321.cz/skyrim/ScreenShot233.jpg (Bílý Průsmyk)

Jak jsem tam byl, tak jsem si říkal, co je to za strašidelný barák na tom kopci. Very Happy
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 21 Nov 2011, 01:49

Tohle je foceno při questu Míza Praotce stromů (ten strom je ten pantáta).
Skyrim a další hry ze série TES - Stránka 5 Tesv2011112100473098.th
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 02:04

Jeden z nekrásnějších screenů, co jsem zatím udělal:

http://dasik.trat321.cz/skyrim/ScreenShot264.jpg
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 21 Nov 2011, 02:07

Už je na ploše! Very Happy
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 07:29

to Koli: vzal jsem si tu borku z Vorařova, jak tam mají obchod s bratrem...dělal se pro něj úkol v mohyle temných vod, jak tam byl ten zloděj v té pavučině a měl ten spár (ruku - klíč k těm dveřím s hádankou)....takže mi dává peníze z obchodů, je to 100 zlatých za den Wink + jak jsem říkal, můžu u ní prodávat věci bounce
Jinak screeny od Ďasíka jsou pěkné, vidím, že se spíš zaměřuje na dělají screenů než na hraní Very Happy Ale občas si taky chodím v bouřce přírodou, je to nádhera Wink
Bafius789
Bafius789

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 07:48

Neboj, Ďasík hraje. Smile Screeny jsou jen vedlejší efekt. Very Happy Ale každopádně hlavním účelem TES her je, aby se člověk mohl kochat krajinou, vše ostatní (= hraní samotné) je nepodstatné. Wink Co se té svatby týče - ty jsi ten úkol s milostným trojúhelníkem vyřešil šalamounsky. Vzít si holku, o kterou už bojují dva jiní kluci, je fakt zajímavé řešení. Very Happy
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Mon 21 Nov 2011, 11:11

Dasík: moc pěkný screany Cool

Jinak draci jsou primitivní (ještě žádnej mě nezabil), ale mamuta, nebo obra se mi ješte zabít nepovedlo.
clif
clif

Znamení : Váhy Kohout
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 13:06

Já jsem si ten první souboj s drakem (ten, jak mě pak ti vojáčci hecujou, ať zařvu, a ta temná elfka jim ani za mák nevěří, že jsem Drakorozený) zahrál 4x... Poprvé jsem toho draka měl zabitého do půl minuty, prostě jsem mu z boku ohnil na křídlo a byl hned kaput. Podruhé a potřetí mě usmažil svým dechem a napočtvrté jsem ho dal už normálně, ani pomalu, ani rychle. Ale zjistil jsem, že líp se proti němu bojuje z pohledu třetí osoby.
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 18:10

To víš, milostný trojúhelník jsem nějak musel roseknout, navíc je vcelku pěkná a byla to jedna z hodně mála, který měla zájem Very Happy Ale to je tím, že jsem pro jejího bratra udělal ten úkol...
Co se týče draků, tak oni nejsou moc silní, ale jsou tam tři druhy, dle barev, ale pořád mi přijdou mamuti a obři těžší, navíc, když potkáte vranici, tak ta jakmile začne kouzlit, to je peklo xD musí se rychle sundat jinak můžete načítat hru...
To Clif: hele, mně to proti obrům někdy vyjde a někdy ne, prostě občas musím utíkat, dát jed na zbraň, seknout ho a zase poutéct, on někdy dává dost velké rany, před mamutama se taky většinou schovávám xD

Ještě jeden menší dotaz: Na jakou hrajete úroveň (obtížnost) Wink
Bafius789
Bafius789

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Mon 21 Nov 2011, 19:19

Já hraju na znalec.
clif
clif

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 20:30

Kolikokoli napsal:pak mi duch stvůry dal ten prsten a nějaké hadry, na které pohlcují 50 % magických útoků. Tak nevím, no Very Happy.
Hej, ty chci! Já jako Breton mám přirozenou odolnost na magii a kdybych měl ještě takovéhle hadry, tak mi žádné kouzlo neublíží! Smile
Bafius789 napsal:Jinak se mi líbí, že se dá klidně udělat např. mág v těžké zbroji x) Oblivion se se Skyrim nemůže rovnat bounce
To šlo myslím i v Oblivionu. Ale každopádně v Oblivionu bylo super, že mágové měli hrozně dlouhou questovou linii - vlastně v každém městě cca 6, abys dostal od místního Cechu mágů doporučení pro přihlášku na Magickou univerzitu, a pak ještě dalších cca 6 na Magické univerzitě. Bomba. Smile A taky jsem hodně zvědavý na skyrimské questy Cechu zlodějů, v Oblivionu mě dost bavily, hlavně ten poslední, kdy jsem dělal "konkurz" na nového Šedou kápi.
Bafius789 napsal:To víš, milostný trojúhelník jsem nějak musel roseknout, navíc je vcelku pěkná a byla to jedna z hodně mála, který měla zájem Very Happy
No, říkal jsem to všem v práci, tak se smáli, že jsi mazaný. Very Happy
Bafius789 napsal:Když potkáte vranici, tak ta jakmile začne kouzlit, to je peklo xD musí se rychle sundat jinak můžete načítat hru...
Tady se (doufám, ještě jsem ji nepotkal) vyplatí být Breton - mág odolný vůči magii. Smile
Bafius789 napsal:Ještě jeden menší dotaz: Na jakou hrajete úroveň (obtížnost) Wink
Myslím, že všichni jsme znalci. Wink

Co se mamutů týče, na ty se těším. Smile A oni útočí od pohledu, nebo je musíte naštvat?

A teď slíbená přednáška pro lidi, kteří TES moc neznají Smile: Skyrim (domov Nordů) je jedna z provincií císařství jednoho kontinentu - Tamrielu - na planetě Nirn, kolem které obíhají dva měsíce - Masser a Secunda. Dalšími provinciemi jsou: High Rock (Bretoni), Hammerfell (Redguardi), Summerset Isle (Vznešení elfové = Altmeři), Valenwood (Lesní elfové = Bosmeři), Elsweyr (Khajiitové), Cyrodiil (hlavní provincie, sídlo císaře, Imperiálové, dějiště TES4), Morrowind (Temní elfové = Dunmeři, sopečný ostrov Vvardenfell, severský, na mapě níže hnědooranžový, ledový ostrov Solstheim a hlavní město Mournhold jsou dějištěm TES3) a Black Marsh (Argoniánci).

Tak nějak jsem doufal, že TES5 budou v Black Marsh, ale Skyrim je taky fajn a fakt se povedl.

Co se týče pevninské části Morrowindu pro TES3, komunita ji už 10 let tvoří na těchhle stránkách: http://www.tamriel-rebuilt.org/ Osobně se nemůžu dočkat, až dokončí Necrom, posvátné město Morrowindu. Ukázka, jak bude Necrom vypadat, až bude: https://2img.net/r/ihimizer/img189/4002/mgescreenshot57.jpg

No a mimo to se příběh TES4 odehrával i v "dimenzích" Oblivionu, kterému vládne zlý daedrický princ Mehrunes Dagon a je obdobou našeho pekla a jehož brány se v TES4 začaly otevírat po celém Cyrodiilu, a Shivering Isles, kterým vládne šílený daedrický princ Sheogorath a které se dělí na oblasti Manii a Dementii. Smile

A ještě malá mapka Tamrielu:

Skyrim a další hry ze série TES - Stránka 5 TamrielMap
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Mon 21 Nov 2011, 20:39

čerpávající příspěvek, ale díky, nekterý věci jsi mi vyjasnil.

Ještě dotaz: jak je v celé sérii TES řešen "konec světa" (mapy)?
clif
clif

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 21 Nov 2011, 20:49

Ďasík napsal:
Kolikokoli napsal:pak mi duch stvůry dal ten prsten a nějaké hadry, na které pohlcují 50 % magických útoků. Tak nevím, no .
Hej, ty chci! Já jako Breton mám přirozenou odolnost na magii a kdybych měl ještě takovéhle hadry, tak mi žádné kouzlo neublíží!
No, nějak jsem to popletla. Pohlcuje 15 % magie a 50 % jedů.

Jinak skvělá přednáška Wink Very Happy

clif napsal:Ještě dotaz: jak je v celé sérii TES řešen "konec světa" (mapy)?
Zatím jsem došla jen na ten severní. Je tam moře, které pokračuje dál a jsou tam vidět nějaké kry atd. Celé je to zahalené v mlze. Když furt jdeš, tak nakonec chodíš na místě a nahoře ti to napíše, že tam nemůžeš jít.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  MartyCZ Mon 21 Nov 2011, 20:56

Stejně je to v Oblivionu, zkoušel jsem dojít do Skyrimu... Smile
http://www.virtualshackles.com/img/skyrim.jpg
MartyCZ
MartyCZ

Znamení : Blíženci Koza
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 21:07

MartyCZ napsal:http://www.virtualshackles.com/img/skyrim.jpg
lol!
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 21:10

to Ďasík: jako v Oblivionu to také šlo, ale na úkor některých jiných schopností a navíc ty roucha na mágy dávaly jako jedny z mála něco dobrého pro mága, těžká zbroj tam byla vcelku pomálu na nějaké magické věci...ve Skyrimu jsem našel už dost těžkých zbrojí, co dávaly výhodu třeba pro kouzla obnovy apod.
A ještě jedna věc, tu jak nejsou přímo určeny hlavní schopnosti (nepočítám výhody ras), tak je to lépe kombinovatelné, v Oblivionu to bylo horší, když sis musel vybrat hlavní a zbytek byly vedlejší

Pardon, je to trošku zamotané, ale nevím jak to líp vysvětlit xD

Naposledy upravil Bafius789 dne Mon 21 Nov 2011, 21:20, celkově upraveno 1 krát
Bafius789
Bafius789

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Mon 21 Nov 2011, 21:19

Ďasík napsal:
MartyCZ napsal:http://www.virtualshackles.com/img/skyrim.jpg
lol!

lol! lol! lol! To je fakt nářez Laughing
clif
clif

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 21:21

Jo, zrušení povolání (= výběru hlavních a vedlejších dovedností) je i podle vývojářů Skyrimu asi nejlepší věc, která TES potkala. Kdo neví, tak v Oblivionu a Morrowindu se vybíralo z různých znamení "zvěrokruhu", která přidávala různé bonusy ke schopnostem a třeba i nové schopnosti, pak z hlavního zaměření (mág, bojovník, zloděj), což zůstalo, a pak třetina ze schopností jako hlavních (povolání). Člověk pak leveloval POUZE zvyšováním hlavních dovedností, což bylo dost blbé, když si člověk na začátku špatně vybral.

Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 21:25

Tak tak, Ďasíku...toto je hodně velký krok kupředu, navíc, když si ještě můžeš v jednotlivých schopnostech dávat talenty na věci, co budeš používat, takže nemusíš čekat magii ničení 100, abys musel používat ty nejlepší kouzla, prostě to konečně vymysleli dost dobře Twisted Evil
Bafius789
Bafius789

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Mon 21 Nov 2011, 22:34

Ještě sem dám odkazy na skvělé povídání o prvních třech dílech TES. Arenu a Daggerfall už si dnes asi nikdo nebude mít chuť zahrát kvůli grafice a DOSu, ale je faktem, že všechny díly ve své době způsobily doslova revoluci v RPG světě. Nejen Skyrim byl nejočekávanější hrou roku. Smile

http://doupe.zive.cz/vaulty/teseditor/morrowind/tes_arena.htm
http://doupe.zive.cz/vaulty/teseditor/morrowind/tes_daggerfall.htm
http://doupe.zive.cz/vaulty/teseditor/morrowind/tes_morrowind.htm
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Bafius789 Mon 21 Nov 2011, 23:40

Morrowind jsem hrál, nejlepší bylo, že se tam dali kombinovat zbroje, byly tam nárameníky, pak normálně rukavice, boty, nátepníky apod. Na Každém rameni šlo mít jiný kousek, uplně super, nejlepší bylo jak se kousek po začátku šlo a teď bylo slyšet: "aaaaaaaa" a před vás dopadl jeden mág, který zkoušel létání Very Happy
Abych se přiznal, první dva díly jsem nehrál, ale co mi říkal strejc, tak tam bylo hodně bugů, ale byly tam například upíří klany, povoz s koněm, na který se dalo ukládat vše, co jste našli a tak dál...škoda, že některé prvky nevyužili do Skyrim, například upíří klany by se vcelku dost hodily Wink
+ ty všechny části zbrojí, co byly v Morrowindu, ty bych tam dal taky...a navíc, vlkodlak v Bloodmoonu (datadisk Morrowindu), uměl skvěle skákat, dost vysoko nad stromy, cestovní prostředek tam byla jedna taková velká blecha Very Happy Většinu bažin tvořily takové podivné houby, příšerky tam byly taky hezké, různé zmutované potvory, napůl člověk, napůl nějaký hmyzák, různé larvy a v načítání byly vidět i všelijaké vývojové fáze příšerek Smile
Ale po tom, co vyšel Skyrim, tak si nemyslím, že by se chtěl někdo k Morrowindu vracet, grafika je tam v opoznání horší, ale některé ty věci, co jsem tu jmenoval, ty fakt neměly chybu jocolor

Tak jsem se trošku rozepsal a jdu si konečně poprvé za dnešní den zahrát Skyrim bounce
Bafius789
Bafius789

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 5 z 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: