Jak zničit Facebook :)
+6
minnie
NoMouse
MartyCZ
clif
Dejv92
Irwain Nornossa
10 posters
Strana 1 z 11
Strana 1 z 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Jak zničit Facebook :)
Edit by Ďasík: Toto téma je pokračováním této diskuse
Díky.
Jak jsem zjistil, tohle je pro spoustu lidí OBROVSKÝ problém. Protože jsou asi líní a nechce se jim, raději budou komunikovat přes komp z pohodlí domova, místo toho, aby někam vyrazili. Upřímně to nechápu, to za chvíli jediná interakce s lidma bude v nejlepším případě videohovor, v nejrozšířenějším jen text?
Chápu, že prachy jsou problém, ale samota je daleko větší.
Díky.
Jak jsem zjistil, tohle je pro spoustu lidí OBROVSKÝ problém. Protože jsou asi líní a nechce se jim, raději budou komunikovat přes komp z pohodlí domova, místo toho, aby někam vyrazili. Upřímně to nechápu, to za chvíli jediná interakce s lidma bude v nejlepším případě videohovor, v nejrozšířenějším jen text?
Chápu, že prachy jsou problém, ale samota je daleko větší.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
Re: Jak zničit Facebook :)
jo pak spadne fb a co? lidi vyjdou ven a budou křičet: líbí se ti to?! tak kurva líbí se ti to?!!?!
Dejv92- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 235
Bodů : 242
Reputace : 3
Datum registrace : 19. 01. 10
Věk : 32
Místo : Sobotovice
Jo, asi tak nějak. pár lidí na abstinenční příznaky zemře, ale to nebude žádná škoda. FB je univerzální zlo, takže tak.
Pohlaví :
Já mám facebook už jenom kvůli SG, Mass effect a zaklínač komunitě
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Přesně, FB se dá krásně použít jako RSS, navíc ti tam sami admini dají věci, které ani na oficiální stránky nedají.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Jenže tím, že si ty lidi tu blbost založí, ti admini vlastně vyhrávají. FB vyhrává. To není dobře. Pokud by to lidi brali tak, že to, co je na FB není vždy relevantní, a nesledovali tam ty věci, bylo by to lepší. Pokud jsou nějaký stránky o seriálu, tak snad všechny věci mají být na těch stránkách, a ne, že tam je jen něco, a zbytek na FB. Protože…ona není samozřejmost ho mít.
Co vlastně chci? Aby nějaký hacker naformátoval všechny servery FB. Tak, že by to několikrát přepsal samýma 0. Třeba by se vyvinulo něco horšího, než FB, ale tohle by mi udělalo radost. Jj, jsem zlej, já vim.
Co vlastně chci? Aby nějaký hacker naformátoval všechny servery FB. Tak, že by to několikrát přepsal samýma 0. Třeba by se vyvinulo něco horšího, než FB, ale tohle by mi udělalo radost. Jj, jsem zlej, já vim.
Pohlaví :
Irwain Nornossa: a to co se nedá dat na oficiální stránky (download linky), tak na to jsou fóra jako např. toto. A taky mě třeba štvala povinost mít fb na zůčastnění se soutěže na extrahardware.cz a podobný věci... neformátovat by nepomohlo maj zálohy a k těm se asi jen tzak nedostaneš
Dejv92- Znamení :
Pohlaví :
Mně takyIrwain Nornossa napsal:ale tohle by mi udělalo radost.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Dejv92: Tak to je něco. Do tý soutěže bych už jen kvůli tomu nešel. No, myslel jsem, že by se zlikvidovaly i ty zálohy, prostě všechno. Možná i permanentně zavirovat. Nevím, jestli to je pravda, ale prý byly takový viry, co se i při formátování dokázaly zachovat, někde na konci disku, nebo tak, takže všechny servery by byly napadený virem, co by automaticky mazal cokoliv, co by na ně kdo uložil. Museli by nakoupit nový.
NoMouse: Paráda, spřízněná duše. Nakoupíme nějaký bombardéry, a vybombardujeme serverovny.
NoMouse: Paráda, spřízněná duše. Nakoupíme nějaký bombardéry, a vybombardujeme serverovny.
Pohlaví :
nebo řekneme Jakubovi Vránovi... ten tam na podzim jede pracovat... ale věřím že musí být zajímavý být na té druhé straně a programovat aplikaci kterou používá 600mil. lidí
Dejv92- Znamení :
Pohlaví :
No zrovna seriály jsou na FB Čechovi platný, jak zuby v pr... mrtvýmu zimník. To je samý "Toto video není přístupné z Vaší geografické lokace". Ale u her aspoň člověk nemusí pročítat stohy flamewarů, aby našel obpovídající odkaz, který poslal člen komunity.
Že by někdo složil FB servery by mi nevadilo, určitě i pobavilo, nejmíň jako shození PSN. Když nepočítám poslední dva dny, kdy jsem čekal na vydání Clear Skies, tak na FB trávím maximálně 2 minuty denně. Log-in, kontrola tří stránek a pryč.
A na co formát? EMP na parkovišti by stačilo
Btw: počítám, Irwaine, že používáš Firefox a Cloudu taky moc nefandíš. Mám pravdu?
Že by někdo složil FB servery by mi nevadilo, určitě i pobavilo, nejmíň jako shození PSN. Když nepočítám poslední dva dny, kdy jsem čekal na vydání Clear Skies, tak na FB trávím maximálně 2 minuty denně. Log-in, kontrola tří stránek a pryč.
A na co formát? EMP na parkovišti by stačilo
Btw: počítám, Irwaine, že používáš Firefox a Cloudu taky moc nefandíš. Mám pravdu?
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
EMP je excelentní nápad. Technologicky ale vyspělejší, než tahle civilizace. Nicméně ano, takový krásný 4 hlavňový rotační granátomet, jako granáty zvolit kouřové-třaskavé EMP, a nejen, že by to srovnalo celou budovu se zemí, možná i něco okolo, ale EMP by vyhodilo celé město. Jo, to by byla sranda.
Cloud nemám rád. Budoucnost v tom není. Chci mít svoje věci u sebe, svůj výpočetní výkon taky. Nemám rád závislost na netu, protože co až ten net mít nebudu? Co až vypadne? Stává se to naprosto běžně. Pak jako nebudu mít přístup k mm fotkám? Ani omylem. A i kdyby net byl všude, tak taky ne. Cloud je hnus. Jak myslím tím globálně nasazený. V nějakém…výzkmném ústavu, v rámci menší sítě je to v pohodě. Ale proboha, hlavně ne net. Totiž, abyste rozuměli mámu děsu a znechucení, kdysi kdesi jsem četl jistý článek, myslím, že Microfostí vize budoucnosti (fakt si nejsem jist), kde komp byl vlastně síťovka, grafika a displej. Veškerý výpočetní výkon, úložiště dat a tak, bylo kdesi na nějakých serverech. To bych si raději nechal svůj starý ntb, ale měl hezky všechno u sebe.
Firefix nemám, a ani ho nemám moc rád. Dávám přednost prohlížeči, který když nainstaluješ, už všechno v sobě má. Opera. Nepotřebuju hledat pluginy. Kdybych je hledal, tak steně ajdu jen samý blbosti.
Cloud nemám rád. Budoucnost v tom není. Chci mít svoje věci u sebe, svůj výpočetní výkon taky. Nemám rád závislost na netu, protože co až ten net mít nebudu? Co až vypadne? Stává se to naprosto běžně. Pak jako nebudu mít přístup k mm fotkám? Ani omylem. A i kdyby net byl všude, tak taky ne. Cloud je hnus. Jak myslím tím globálně nasazený. V nějakém…výzkmném ústavu, v rámci menší sítě je to v pohodě. Ale proboha, hlavně ne net. Totiž, abyste rozuměli mámu děsu a znechucení, kdysi kdesi jsem četl jistý článek, myslím, že Microfostí vize budoucnosti (fakt si nejsem jist), kde komp byl vlastně síťovka, grafika a displej. Veškerý výpočetní výkon, úložiště dat a tak, bylo kdesi na nějakých serverech. To bych si raději nechal svůj starý ntb, ale měl hezky všechno u sebe.
Firefix nemám, a ani ho nemám moc rád. Dávám přednost prohlížeči, který když nainstaluješ, už všechno v sobě má. Opera. Nepotřebuju hledat pluginy. Kdybych je hledal, tak steně ajdu jen samý blbosti.
Pohlaví :
právě googlův OS chrom má být založen na tom samém a to se mě taky nelíbí (věci chcu mít prostě u sebe a ty co chcu mít všude k dispozici hodim na flashdisc popř. internetové datové úložiště (drop box)) já mám fx rád, su na něj už naučenej a chrom používám jen v případě nouze (operu jen mini na pda)
Dejv92- Znamení :
Pohlaví :
Jo, tak to bylo tohle. Ne Microsoft.
Taky nechápu, k čemu to je. Paměti se dají dneska udělat dost malý, třeba microSD je už 32 GB, sám jsem šťastným vlastníkem, tak nevím, proč všechno cpát na net. Zbytečně to zatěžuje sítě.
Tak proti zvyku nic.
Taky nechápu, k čemu to je. Paměti se dají dneska udělat dost malý, třeba microSD je už 32 GB, sám jsem šťastným vlastníkem, tak nevím, proč všechno cpát na net. Zbytečně to zatěžuje sítě.
Tak proti zvyku nic.
Pohlaví :
No pozor, EMP je elektromagnetický pulz a na tom není nic sci-fi. Akorát by to se zemí nesrovnalo nic, jenom by to vyřadilo z provozu všechny elektrické zařízení, vymazalo pevné disky, asi přetížilo síť, takže by možná začalo něco hořet, ale že by to něco přímo bouralo... Ale jestli se nepletu, tak je to mj. vedlejší účinek atomového výbuchu, to už je pak samozřejmě jiná...Irwain Nornossa napsal:EMP je excelentní nápad. Technologicky ale vyspělejší, než tahle civilizace. Nicméně ano, takový krásný 4 hlavňový rotační granátomet, jako granáty zvolit kouřové-třaskavé EMP, a nejen, že by to srovnalo celou budovu se zemí, možná i něco okolo, ale EMP by vyhodilo celé město. Jo, to by byla sranda.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
já mám operu už pár let, čímž tě možná potěším, ale cloud computing schvaluju.. minimálně na pracovní věci.. pracuju ve třech kancelářích běžně, a pokud je potřeba, tak jezdím ještě po dalších officech v zahraniční.. cloud computing by mi pomohlo v tom, že bych s sebou nemusela tahat krabičku.. prostě sednu a všechny věci mám k dispozici.. ve větších firmách (ale platí to i pro čím dál menší) platí, že důležité firemní dokumenty a databáze jsou uloženy na serverech, nikoliv na lokále..
a kdyby vypadnul iternet, tak nefunguje vůbec nic, to, že se nedostaneš ke svým fotkám nebo souborům mi přijde jako ten nejmenší problém v daný okamžik..
a kdyby vypadnul iternet, tak nefunguje vůbec nic, to, že se nedostaneš ke svým fotkám nebo souborům mi přijde jako ten nejmenší problém v daný okamžik..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
No měl jsem na mysli jen odpálit EMP zařízení na parkovišti před FB serverovnou. Blackout po městě už není žádoucí.
Na Cloudu se shodnem. Do výzkumných zařízení, škol a firem skvělá věc. Na co nakupovat 20 osmijader, když stačí 20 terminálů za babku a většinu pěněz vložit do vybudování dobré síťové infrastruktury a zakoupení pořádně výkonného serveru. Do domácího využití maximálně taky, domácí server a terminály. Nápad posílat to ven se mi taky nelíbí.
A Opera by byl můj druhý tip.
Na Cloudu se shodnem. Do výzkumných zařízení, škol a firem skvělá věc. Na co nakupovat 20 osmijader, když stačí 20 terminálů za babku a většinu pěněz vložit do vybudování dobré síťové infrastruktury a zakoupení pořádně výkonného serveru. Do domácího využití maximálně taky, domácí server a terminály. Nápad posílat to ven se mi taky nelíbí.
A Opera by byl můj druhý tip.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
a co tak RDP ve spojení s WOL to si myslím že je lepší řešení (ovšem vyžaduje veřejnou IP ale s IPv6 by to neměl být problém) no a kdyžý mě vypadne net tak si něco zahraju nebo se kouknu na film (což bych asi s cloudem nemohl)
Dejv92- Znamení :
Pohlaví :
Marty: Akorát že FB to fakt nebude mít uložený na jednom místě, ale rozházený a zálohovaný všude po světě... To už by byl asi lepší ten virus.
A ano, jedině Opera, na tu nedám dopustit.
A ano, jedině Opera, na tu nedám dopustit.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Technicky vzato Cloud je RD. Jen ta plocha nepatří osobnímu počítači, ale serveru, který ty plochy vydržuje i pro všechny ostatní členy Cloudu. A jak říkám Cloud by měl být spíš pro firmy. V domácnostech bych nechal stávající řešení.
NoMouse: Nebo proti FB poštvat Anonymous, ty jsou horší jak EMP a virus dohromady.
NoMouse: Nebo proti FB poštvat Anonymous, ty jsou horší jak EMP a virus dohromady.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Jsem jediný, kdo v té větě nevidí nic jiného než "Technicky vzato Cloud je Červený trpaslík"? A to jsem se na něj nikdy nedíval.MartyCZ napsal:Technicky vzato Cloud je RD.
Marty: jo AnoNoMouse...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Ano, ano, ano, já vím. jen EMP potřebuje hodně energie, ne? Já ale mluvím o projektilu o tvaru tužky, který nejen, že má EMP efekt, ale i exploduje silou několika desítek granátů, oblast zakryje hustým černým kouřem, ve kterém bude i nejeden blesk. Tohle je technologie. Ne jak to…dnešní.NoMouse napsal:No pozor, EMP je elektromagnetický pulz a na tom není nic sci-fi. Akorát by to se zemí nesrovnalo nic, jenom by to vyřadilo z provozu všechny elektrické zařízení, vymazalo pevné disky, asi přetížilo síť, takže by možná začalo něco hořet, ale že by to něco přímo bouralo... Ale jestli se nepletu, tak je to mj. vedlejší účinek atomového výbuchu, to už je pak samozřejmě jiná...
Jadernou nálož jsem samozřejmě na mysli neměl, ale…nebyla by od věci. No dobře, je to asi blbost, proti FB vytáhnout s jadernými zbraněmi, ale…sakra, bylo by to dost efektní.
Dobře, jak tak čtu, tak likvidace FB by byla následující. Fáze 1: lokalizovat absolutně všechny servery, co s tím mají co do činění, i záložní. 2: Vytvořit virus, co by je infikoval, mazal by low-levelově (nevím, jestli to píšu správně, prostě několikanásobné přepsání 0) cokoliv, co by na to kdo uložil, formátování by se vyhnul, nešířil by se, a byl by kontrolovatelný nějakou nepředstavitelnou metodou. Fáze 3: by byl takový útok, jako „abychom měli jistotu“. Vyzbrojit několik lidí výše uvedeným granátometem, a postupně zlikvidovat všechny servery. Civilní ztráty jsou irelevantní. Nikdo z lidí by nevěděl, co se děje protože takovouhle zbraň nikdo v životě neviděl. Fáze 4: Sraz TBBT, kde by se oslavil pád FB, společně s posledním slavnostím výstřelem z granátometu, někde opravdu daleko mimo jakékoliv osídlení.
MartyCZ: Naprosto souhlasím. Pro firmy je to ideální řešení, pro domácnosti je to zotročení.
Pohlaví :
myslím, že cloud computing nikdy nebyl určený pro domácnosti.. nebo jo? fakt nevím ale přijde mi to jako blbost.. ale pracovně pro mě a moje svaly je to ideální řešení
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Ne že bych tomu ňak rozuměl, ale neni lepší několikanásobné přepsání náhodnými daty?Irwain Nornossa napsal:2: Vytvořit virus, co by je infikoval, mazal by low-levelově (nevím, jestli to píšu správně, prostě několikanásobné přepsání 0)
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Možná nebyl původně zamýšlen jako věc do domácnosti, ale různé internetové firmy se toho chytly a teď to budou všude cpát. Zrovna třeba Chrome OS, dostaneš netbook, který má parametry lepšího smartphonu, včetně simky, ale s 10" displejem, klávesnicí a touchpadem a pojedeš. Filmy bude obstarávat Youtube Movies, atd. A chraň tě ruka páně jít někam kde není signál.
NoMouse: Vyjde to skoro na stejno, ale je přeci jen lepší zmáčknout insert a držet 0, než pořád náhodně mačkat 0 1.
Irwain: Nemáš doma náhodou tuhle masku? Protože ty bereš pojem internetová občanská válka na novou úroveň.
NoMouse: Vyjde to skoro na stejno, ale je přeci jen lepší zmáčknout insert a držet 0, než pořád náhodně mačkat 0 1.
Irwain: Nemáš doma náhodou tuhle masku? Protože ty bereš pojem internetová občanská válka na novou úroveň.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Strana 1 z 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strana 1 z 11
Povolení tohoto fóra: