Skyrim a další hry ze série TES
+11
razor1337
Dalicek
vetka.M
NoMouse
Zikato
Bafius789
Triton
Ďasík
MartyCZ
clif
Kolikokoli
15 posters
Strana 7 z 17
Strana 7 z 17 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17
Re: Skyrim a další hry ze série TES
Nějaké společenstvo Vznešených elfů, kteří si myslí, že jejich rasa je nadřazená nade všechny ostatní...Dalicek napsal:kdo jsou to ti Tněco, kteří donutili císaře aby zakázal uctívat Talose? to sem z tvé přednášky nevyčetl
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ještě mám jeden ultra extrémě debilní dotaz nejspíš pro Ďasíka: Co to vlastně jsou ty elder scrolls?
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
cs.wikipedia.org/wiki/Elder_Scrolls - zkus si to pročíst
Bafius789- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 41
Bodů : 41
Reputace : 0
Datum registrace : 19. 11. 11
Věk : 32
Místo : Slavonice
Sice díky, ale o prastarých svitcích tam není ani zmínka
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
toto jsem našel na jednom forku : V podstatě. Elder scrolls obsahují minulost, přítomnost a budoucnost (ale když se díváš do budoucnosti ukazují věci co se mohou stát ne co se stanou, tyto události jsou pak pevně zachyceny až když se stanou).
Každý kdo je přečte přichází dočasně o zrak, po každém přečtení se to zhoršuje, až nakonec člověk upně oslepne.
Elder scrolls minulost pouze zaznamenávají, to znamená že ji nemohou nijak ovlivni, přepsáním Elder scrolls nemůžeš přepsat minulost...
A co vím z vlastní zkušenosti, tak už jsem jeden takový ve Skyrim vlastnil, nechcu tu nic prozrazovat, ale je to v hlavní linii úkolů a je fakt, že je to velmi mocný svitek, což uvidíte sami
Každý kdo je přečte přichází dočasně o zrak, po každém přečtení se to zhoršuje, až nakonec člověk upně oslepne.
Elder scrolls minulost pouze zaznamenávají, to znamená že ji nemohou nijak ovlivni, přepsáním Elder scrolls nemůžeš přepsat minulost...
A co vím z vlastní zkušenosti, tak už jsem jeden takový ve Skyrim vlastnil, nechcu tu nic prozrazovat, ale je to v hlavní linii úkolů a je fakt, že je to velmi mocný svitek, což uvidíte sami
Bafius789- Znamení :
Pohlaví :
jo, tak na tu knížku jsem taky narazila a byla prázdná, což člověka vyděsí . A celá ta věc mi připomíná tu nádrž v Pánovi Prstenů, kde taky člověk (elf, hobbit...) nakoukne a uvidí věci, které se staly, které se dějí nebo dokonce ty, které se kdy mohou stát... .
Koli: nainstalovala jsem Fraps a funguje to, díky moc za radu...až bude nějaký pěkný místo, tak udělám screen a pochlubím se (ty pokusný stojí za prd - nikoli technicky, ale scenérií)
edit: krajinka by možná byla pěkná, ale přes ten příjemný vánek a mírné sněžení není vidět ani na půl kroku - škoda že z fotky není slyšet hučení a kvílení větru (chudák moje teplomilná číča - podobně hnusné počasí mám pořád, když není vánice, tak aspoň leje jako z konve - od PC odcházím totálně zmrzlá)
https://2img.net/r/ihimizer/img36/6164/pocasijakodelanenaproch.png
edit: krajinka by možná byla pěkná, ale přes ten příjemný vánek a mírné sněžení není vidět ani na půl kroku - škoda že z fotky není slyšet hučení a kvílení větru (chudák moje teplomilná číča - podobně hnusné počasí mám pořád, když není vánice, tak aspoň leje jako z konve - od PC odcházím totálně zmrzlá)
https://2img.net/r/ihimizer/img36/6164/pocasijakodelanenaproch.png
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 143
Bodů : 143
Věk : 50
Místo : nedaleko Brno
Jen tak pro info Astrid zabít jde, a poté dostanete úkol na zničení celého bratrstva.
razor1337- Pohlaví :
Počet příspěvků : 4
Bodů : 4
Datum registrace : 05. 02. 11
to razor1337: nespoileruj ale jinak díky, asi to udělám, i když v bratrstvu se dá vydělat mnohem víc zlata
to Koli: Hele, ale já nemyslel knížku, ale přímo ten svitek, který použiješ a pak....uvidíš
nějaký ten screen https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/24/dragonvg.png/
to Koli: Hele, ale já nemyslel knížku, ale přímo ten svitek, který použiješ a pak....uvidíš
Bafius789- Znamení :
Pohlaví :
hezkýýý - když nade mnou krouží drak, tak zapomínám "vytahovat foťák z batohu" (nebo kam vlastně ty haldy věcí ukládám)
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Jsem si až teprve dneska všiml, že někde občas krouží i Alduin (ten hlavní černý drak, díky kterému jste na začátku unikli smrti), ale na kompasu, či co to je, se nezobrazuje jako nepřítel, dycky jen párkrát obkrouží a letí pryč
Bafius789- Znamení :
Pohlaví :
No, to se mi právě taky stalo... Přiletěl nějaký drak, všichni úplně vystrašení a začali po něm střílet a on jen párkrát zakroužil nad nima a odletěl...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
"porouchala" se mi Lydie - plním úkol a ona najednou přestala bojovat, jen za mnou chodí jako pes a funguje malinko jako pasivní návnada - celkem jsem si na její pomoc zvykla a proti přesile to sama nezvládnu - už se vám to taky stalo? zatím si na pomoc vyvolávám ohnivého atronacha, ale sebere to dost many a dlouho nevydrží, hajzlík
a ve stejnou dobu začaly mizet některé mrtvoly - chci si je prohledat, ale na místě , kde nepřítel padl není nic - ani ostatky, ani hromádka popela
a ve stejnou dobu začaly mizet některé mrtvoly - chci si je prohledat, ale na místě , kde nepřítel padl není nic - ani ostatky, ani hromádka popela
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Alduin letá jen nad dračíma pohřebištěma, kde vzkřísí draka a pak odletí. Jinač už mám hlavní quest za sebou, jsem guild master vrahů a zlodějů a level 57, pořád je to sranda. Teď se asi udělám Companiony, Stormcloaky a zbytek deadrických svatyň.
Zikato- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 121
Bodů : 123
Datum registrace : 11. 08. 11
Věk : 34
Místo : Stoke-on-Trent
Lydie je kravka. Už mi jednou chcípla, ale nevrátila jsem se pro ni (nakonec jsem umřela i já, a naposledy jsem to měla uložené ještě když žila, takže zatím ji mám furt u sebe), ale když mi umře Cesmína (koníček ), tak to dycky vrátím a spustím ještě od chvíle, kdy žije . Bez Cesmínky ani ránu! To ona zabije dycky nejvíc banditů a vlků atd. .
Dotazy:
1. Mám úkol ukrást koně a odvézt ho jednomu borcovi. Chci vědět, jestli mi Cesmína nadále zůstane, i když čornu jiného koníka (tj. jestli můžu mít 2 koně).
2. Mám Mařin amulet, ale žádné nové interakce se mi neotevřely - proč?
Dotazy:
1. Mám úkol ukrást koně a odvézt ho jednomu borcovi. Chci vědět, jestli mi Cesmína nadále zůstane, i když čornu jiného koníka (tj. jestli můžu mít 2 koně).
2. Mám Mařin amulet, ale žádné nové interakce se mi neotevřely - proč?
Takže vzkřísil toho draka, co jsem zabil u té věže? Ale kostra tam je furt...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Příště hodím spoiler alert no určitě vyděláš víc, ale jako Dovahkiin, guild master Companions a osvoboditel synů a dcer Skyrimu od okupujícího Imperia, se mi připojení k Dark brotherhood nezdála jako dobrá volba pro mého kladného hrdinu (a taky u mě měli vroubek za to že se mě pokusili zabít ), ale už jsem rozjel i thiefa/assasina a teď dělám q pro Thief's guildu, a nemůžu se dočkat, až si najdu čas na Dark brotherhood, moc se na ně těším, vždy měli zajmavé q. btw. divím se, že většina lidí zde, na titulkářském foru, hraje hru s překladem, já osobně bych si jí s jinou jak anglickou lokalizací tolik neužil, nejvíc se mi nelíbí ty překlady měst a lokacíBafius789 napsal:to razor1337: nespoileruj ale jinak díky, asi to udělám, i když v bratrstvu se dá vydělat mnohem víc zlata
razor1337- Pohlaví :
Počet příspěvků : 4
Bodů : 4
Datum registrace : 05. 02. 11
Koli: No, ale Zikato psal, že občas přiletí ten Aldurin nebo jak, což jsem pochopil, že je nějaký "hlavní drak" a vzkřísí toho mrtvého, zakrouží a odletí. A já zabil toho prvního. A když jsem šel okolo po několika dnech, tak přiletěl jiný drak, párkrát zakroužil ve vzduchu a odletěl...
razor: Jo, ty překlady měst jsou hrozné... Ale já obvykle hraju česky, pokud ta čeština není nějaká pochroumaná (mám jednu hru, ke které je čeština horší, než kdyby ji dělal okleštěný Google Translator). Třeba Morrowind hraju anglicky. Ale čeština ke Skyrimu je dobrá, zatím. Jo, věděli jste, že překlad Skyrimu stál 1,25 mil. Kč? Dneska jsem to četl. Je to prý nejdražší překlad hry do češtiny v historii...
razor: Jo, ty překlady měst jsou hrozné... Ale já obvykle hraju česky, pokud ta čeština není nějaká pochroumaná (mám jednu hru, ke které je čeština horší, než kdyby ji dělal okleštěný Google Translator). Třeba Morrowind hraju anglicky. Ale čeština ke Skyrimu je dobrá, zatím. Jo, věděli jste, že překlad Skyrimu stál 1,25 mil. Kč? Dneska jsem to četl. Je to prý nejdražší překlad hry do češtiny v historii...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Tak, na filmy a seriály koukám nejraději v originále, ale hry jedině v češtině. Sice bych rozuměla, ale chci se soustředit na krajinu a okolí, ne na texty. Navíc hraju většinou večer v polospánku, kdy už je člověk bdělý dost na to, aby zabíjel draky, ale ne tolik, aby si ještě překládal. .
Souhlas s Koli. I s těma knihama - třeba sága Darrena Shana je fakt záživnější v angličtině.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Lydie umře, když si ji člověk nedopatřením zabije sám, jinak je děsný nezmar - štve mě akorát tím, jak mi pořád leze do rány. to si pořádnou dávku z plamenometu zaslouží
jinak jsem si v tom questu načetla pozici, kde ještě bojovala a projela to celé znovu (jak jsem později zjistila, tak téměř doslova - chyběl už jen poslední nejsilnější týpek na konci - ale toho bych sama nedala ani omylem)...nevím, kde se předtím stala chyba, protože napodruhé mi mrtvoly nikam nemizely a Lydie poslušně kosila nepřátele na potkání - skoro se ani nepodělila, hamounka
Koli: koně by mi bylo taky líto (on jde přejmenovat? nebo je to tvoje interní označení? taky se mi nelíbí, že má napsáno jen: "tento kůň patří Koneko"), ale protože mu Lydie těžce nestačí, nechávám ho tam, kde zůstal a jen se na něm občas projedu po lesíku nad Ivarovým Dvorem - je tam krásný výhled na vodu, nasbírám nějaké byliny - paráda...super skáče přes překážky - hned dostávám chuť se zas projet i v reálu
jinak jsem si v tom questu načetla pozici, kde ještě bojovala a projela to celé znovu (jak jsem později zjistila, tak téměř doslova - chyběl už jen poslední nejsilnější týpek na konci - ale toho bych sama nedala ani omylem)...nevím, kde se předtím stala chyba, protože napodruhé mi mrtvoly nikam nemizely a Lydie poslušně kosila nepřátele na potkání - skoro se ani nepodělila, hamounka
Koli: koně by mi bylo taky líto (on jde přejmenovat? nebo je to tvoje interní označení? taky se mi nelíbí, že má napsáno jen: "tento kůň patří Koneko"), ale protože mu Lydie těžce nestačí, nechávám ho tam, kde zůstal a jen se na něm občas projedu po lesíku nad Ivarovým Dvorem - je tam krásný výhled na vodu, nasbírám nějaké byliny - paráda...super skáče přes překážky - hned dostávám chuť se zas projet i v reálu
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Nevím, anglický Darren mne moc nevzal, ta česká varianta (alespoň začátek 6. knihy) je lepší než celá 5. dohromady . Kvůli tomu divnému stylu tam úplně pokazili jednu postavu, která brzy zatřepe nožkama (hurá) .
Ďasík: Aha, sorry, ten zikatův příspěvek jsem nějak přeskočila . No, někde jsem četla, že občas lidi ještě na toho Mornira (nebo jak se jmenoval ten drak z BP) narazili a taky prý se jeho kosti objevují na různých místech po celém Skyrimu .
BTW: Nechápu, co máte proti českým překladu těch měst. Náhodou jsou to skvělé překlady, takové správně simíkovské, kde taky máme Krasohlídkov (Pleasantview) nebo Květoluky (Riverblossom Hill) .
edit: Kůň asi přejmenovat nejde, jen jí tak říkám. Koupila jsem si v BP nebo kde tu Allie (ale říkala jsem jí Falco, protože furt lítala ), ta mi chcípla ještě než jsem dojela do vedlejšího města. Navíc byla děsná lama. Cesmína je zlatíčko. Kosí nepřátele víc než Lydie a mně už většinou nikoho taky nenechají . To, že mi Lydie nestačí, je mi fuk, nevím, jak to dělá, ale i když jedu rychlo, tak než sesednu, Lydie stojí vedle.
Ďasík: Aha, sorry, ten zikatův příspěvek jsem nějak přeskočila . No, někde jsem četla, že občas lidi ještě na toho Mornira (nebo jak se jmenoval ten drak z BP) narazili a taky prý se jeho kosti objevují na různých místech po celém Skyrimu .
BTW: Nechápu, co máte proti českým překladu těch měst. Náhodou jsou to skvělé překlady, takové správně simíkovské, kde taky máme Krasohlídkov (Pleasantview) nebo Květoluky (Riverblossom Hill) .
edit: Kůň asi přejmenovat nejde, jen jí tak říkám. Koupila jsem si v BP nebo kde tu Allie (ale říkala jsem jí Falco, protože furt lítala ), ta mi chcípla ještě než jsem dojela do vedlejšího města. Navíc byla děsná lama. Cesmína je zlatíčko. Kosí nepřátele víc než Lydie a mně už většinou nikoho taky nenechají . To, že mi Lydie nestačí, je mi fuk, nevím, jak to dělá, ale i když jedu rychlo, tak než sesednu, Lydie stojí vedle.
Dneska mi Alduin létal kolem Bílého průsmyku, jinak vím, že oživuje draky, dělal jsem hlavní úkol za minulou postavu, ale problém byl, že se mi pak jeden úkol nějak po..., nevím proč, ale když jsem chtěl získat drakobijecký řev, tak se mi postavička nevrátila z toho určitého místa (je to nesrozumitelné, ale nechcu spoilerovat, kdo ten úkol dělal, tak ví), asi mám ten úkol nějaký buglý, takže zatím hlavní linii nejedu, buď pak budu muset stáhnout jinou verzi a přetáhnout save nebo nevím
Jinak je v pohodě, když má člověk přes 400 zbroje
to Ďasík: on oživuje draky z pohřebišť, taková oválná plocha, přiletí nad ni, začne mlet nějaké ty blbosti a povstane drak
Jinak je v pohodě, když má člověk přes 400 zbroje
to Ďasík: on oživuje draky z pohřebišť, taková oválná plocha, přiletí nad ni, začne mlet nějaké ty blbosti a povstane drak
Bafius789- Znamení :
Pohlaví :
děcka, ale poraďte mi, prosím, s tím amuletem! Stačí si ho jen koupit za těch 200 peněz, nasadit a už budou otevřené ty interakce nebo musím ještě něco udělat? Proč mi to nefakčí? .
Strana 7 z 17 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17
Similar topics
» Jak zničit Facebook :)
» Kantýna (všeobecný pokec) I
» S04E08 - The 21-second Excitation [TITULKY]
» S05E10 - The Flaming Spittoon Acquisition [EPIZODA]
» S04E22 - The Wildebeest Implementation [EPIZODA]
» Kantýna (všeobecný pokec) I
» S04E08 - The 21-second Excitation [TITULKY]
» S05E10 - The Flaming Spittoon Acquisition [EPIZODA]
» S04E22 - The Wildebeest Implementation [EPIZODA]
Strana 7 z 17