S04E17 - The Toast Derivation [EPIZODA]
+28
bodomkes
depressya
NoMouse
Flowy
Kolikokoli
Sheldon-Cooper
lemming
ADRIcK
bobosus
KilianD
kezir
Borboletka
mnn
R&omize
MatMatMatMat
MartyCZ
Georgo
Ďasík
yossarian
g.hofstadter
Kal-El
mike2
bakeLit
baal666
metztli
minnie
Pinny
Admin
32 posters
Strana 1 z 3
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Re: S04E17 - The Toast Derivation [EPIZODA]
Naprosto úžasná epizoda. Tak jsem se nezasmál už dlouho. Skutečně nechápu, co tu lidi kritizují.
Jediné, co se mi nelíbilo, bylo, že překlad dnes bude mimořádně náročný (třeba "adness", waffle-vafle/raffle-tombola - to sice nebyl záměrný vtip, ale překládal jsem to spolubydlovi a neuvědomil jsem si, že mluví Bawwy a když jsem si to uvědomil, tak mě to hrozně rozesmálo - a spousta dalších)
A dopis Chucka Lorreho taky neměl chybu, navíc byl #333.
Jediné, co se mi nelíbilo, bylo, že překlad dnes bude mimořádně náročný (třeba "adness", waffle-vafle/raffle-tombola - to sice nebyl záměrný vtip, ale překládal jsem to spolubydlovi a neuvědomil jsem si, že mluví Bawwy a když jsem si to uvědomil, tak mě to hrozně rozesmálo - a spousta dalších)
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ďasík napsal:Naprosto úžasná epizoda. Tak jsem se nezasmál už dlouho. Skutečně nechápu, co tu lidi kritizují.
Urcite nejake pekne šišloidy vymyslíte a když ne, tak forum urcite rado pomuze
EDIT: P.S. - jsem rad, ze nejsem sam divnej a libi se dnesni epizoda jeste nekomu
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
Ja to pomaličky vzdávam.
Otravný Sheldon, otravná Amy, nudná Penny. A to sa už začínalo zdať, že pre Amy našli možné miesto medzi postavami. Zack a Kripke sú zase len zrecyklovaní, aby tam niečo bolo. Budúci týždeň TBBT nie je a zisťujem, že ma to už vlastne ani netrápi.
Otravný Sheldon, otravná Amy, nudná Penny. A to sa už začínalo zdať, že pre Amy našli možné miesto medzi postavami. Zack a Kripke sú zase len zrecyklovaní, aby tam niečo bolo. Budúci týždeň TBBT nie je a zisťujem, že ma to už vlastne ani netrápi.
Georgo- Počet příspěvků : 33
Bodů : 33
Datum registrace : 25. 05. 10
yossarian: díky, já to docela umím i najít já jen že když jsem koukala na epizodu, tak mi naskočilo censored.. jako všem asi
jinak koukám že jsem tu docela za exota teda mně to nepřišlo nějak strašně úžasné, jak říkám, průměr.. smála jsem se jednou, na konci.. a dopis mi taky nepřišel nějak úžasný.. nevím..
jinak koukám že jsem tu docela za exota teda mně to nepřišlo nějak strašně úžasné, jak říkám, průměr.. smála jsem se jednou, na konci.. a dopis mi taky nepřišel nějak úžasný.. nevím..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Když tak o tom přemýšlím, zdá se, že se autoři rozhodli nechat pokračovat nejen vztah Lenoarda s Priyou, ale i roztržku mezi Howardem a Bernardette...
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
Minnie, neboj, nejsi sama, já už to takhle mám od začátku čtvrté série.
No, noo, nooo, ale jo. Asi budu trochu stranit Ďasíkovi a yosarianovi, nebylo to sice nic úžasnýho, ale rozhodně jsem se pobavil. Kripke je zpátky a se Stewartem a Zackem tvoří vskutku smrtící trio (tedy pro Sheldona), ještě by mohli přibrat Wheatona a udělat TBBT verzi Axis of Anarchy. Co se linky z Rajova bytu týče, tam mi to přišlo jako hlavně kydání na Sheldona v jeho nepřítomnosti (a ano, uvítal bych historku: a jednou ukradl z kina Indiana Jonese super extended edition, ale doma zjistil, že má jenom prázdné přenosky, o to hůř, že nás kvůli tomu honilo celé kino).
No a krásná třešnička v podobě Geordiho na závěr ("I'm so done with twitter")
Jinak myslím, že další skutečný vztahový díl přijde za dva týdny kde údajně
No a krásná třešnička v podobě Geordiho na závěr ("I'm so done with twitter")
Jinak myslím, že další skutečný vztahový díl přijde za dva týdny kde údajně
- Spoiler:
- Leonard si bude muset vybrat mezi Penny a Priyou a Howard a Bernadette se podle mě svezou na vlně.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Třeba odkaz na Beetlejuice mě úplně dostal - kdo neviděl, doplňte si vzdělání a koukněte se na to (udivilo mě, kolik lidí to nezná), je to super duchařská komedie od Tima Burtona z roku 1988. Hraje tam (tehdy ještě mladý) Alec Baldwin, Katherine O'Hara (matka ze Sám doma) a třeba Michael Keaton (Batman). Je to o manželích, kteří se zabijou při nehodě a zjistí, že musí myslím 600 let zůstat a strašit ve svém domě. Musí se nahlásit na záhrobním úřadě, přečíst si příručku pro duchy apod. Pak se do jejich domu nastěhují noví (a fakt příšerní) nájemníci (mezi nimi K. O'Hara) a jim se to samozřejmě nelíbí, tak je chtějí vyhnat. Jenže jsou nováčci a neví, jak na to. V tom uvidí reklamu jistého ducha - Beetlejuice (Keaton) - který nabízí nováčkům pomoc. A abyste ho přivolali, stačí třikrát říct jeho jméno...
A trio Stuart-Zack-Bawwy bylo prostě dokonalé. Zack je jednoznačně nejlepší vedlejší postava TBBT, už od chvíle, co si myslel, že se dá nechat vybouchnout Měsíc.
A trio Stuart-Zack-Bawwy bylo prostě dokonalé. Zack je jednoznačně nejlepší vedlejší postava TBBT, už od chvíle, co si myslel, že se dá nechat vybouchnout Měsíc.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ďasík napsal:Naprosto úžasná epizoda. Tak jsem se nezasmál už dlouho. Skutečně nechápu, co tu lidi kritizují.
......................................................................................................
Buď je tam "adness!" - To je tedy ANTI-REKLAMA! nebo "oddness" - Podivnost,podivínství.
Na téma rozšišlaného jídla a tomboly mne zatím napadá jen: tombola-tortila....twombola-twortila
Jako variace na jména Leonard mě napadají Loenardovice nebo Hradec Leonardův nebo Leonardov nad Labem....(Leobarrandov by taky nezněl špatně)
Hezké jsou ve scénáři kontrastní kombinace slov: "I´ll be obliged to DIE on LIVEr and lungs..." (čemuž se mohout pousmát i Rusové, když v jejich jazyce mají odbobný výraz pro ŽIVOT a BŘICHO), nebo "They were having fun wrong" - Bavili se nezábavně.=Měli zábavu nezábavnou.
Pěkná byla pointa s "I´m so done with Tweet"- S Twítem jsem skoncoval-Twít má u mě útrum. A nejvíc pěkná by tato pointa byla, kdyby jste dali do titulků:"Zkoukněte také: https://www.youtube.com/watch?v=cDdxMHaiuCE&feature=related"
P.S.: Moc věrohodné mi nepřišlo, když Amy říká: "Sheldon is the most fun..."
P.P.S.: Ďasíku, musím pochválit rým z minulé epiozdy "ráda-prádla". Not only THUMBS UP but also ALL FINGERS UP! Plus TOES UP, too!
MatMatMatMat- Počet příspěvků : 19
Bodů : 19
Datum registrace : 13. 02. 11
Na, je tam adness. Je to slovo, co vznikne, když vypustíš M. A tombola bude jen tombola, to je vtip, co jsem si domyslel já sám a v tom díle není záměrný. Město Leonardville zůstane tak jak je, stát bude Leonardistán... They were having fun wrong bude Bavili se špatným způsobem. I'm so done with Twitter je zatím Končím s Twitterem. A to s tím DIE a LIVE je fakt sranda.
Jo a Tančívala ráda bez gatí a prádla není můj výtvor, je myslím někoho z fóra, ale i tak dík.
Jo a Tančívala ráda bez gatí a prádla není můj výtvor, je myslím někoho z fóra, ale i tak dík.
Naposledy upravil Ďasík dne Fri 25 Feb 2011, 21:41, celkově upraveno 1 krát
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
To ano, (m)adness dává smysl, ale i tak se požívá ADNESS pro reklamu, která naštve většinu diváků (Jako třeba reklama na dámské hygienické potřeby o přestávce mezi poločasy fotbalového zápasu).Ďasík napsal:Na, je tam adness. Je to slovo, co vznikne, když vypustíš M. A tombola bude jen tombola, to je vtip, co jsem si domyslel já sám a v tom díle není záměrný.
MatMatMatMat- Počet příspěvků : 19
Bodů : 19
Datum registrace : 13. 02. 11
Tak děkuju
Myslím někoho z fóra? To si asi vezmu osobně... (Nápověda: Ten byl můj... )
PS: ... No longer will I share some troublesome piece of my mind. Now I will share an actual piece of Chuck...
PS: ... No longer will I share some troublesome piece of my mind. Now I will share an actual piece of Chuck...
Dnes také lečo, ale zasmial som sa celkom dobre.
Ak beriem, že 15. je najlepšia z 4. série, tak táto je cca. na 5-6. mieste.
Ak beriem, že 15. je najlepšia z 4. série, tak táto je cca. na 5-6. mieste.
mnn- Počet příspěvků : 31
Bodů : 34
Datum registrace : 11. 11. 09
bohovske:)
Podle mě úúúžasná epizoda!! "dívčí linie" nic moc, ale Zack, Barry a Stuart rulezz
Karaoke bylo boží, a vtipy a narážky jako na Beetlejuice (pro Ďasíka: ten film znám, ten film znám, ten film znám ), "HP a 98 procent Kamene mudrců", jak Sheldon dostal pěstí (Windows Vista ) a při Zackově vyprávění: a první čeho jsem si všimnul... Sheldon: že se zvedla hladina vody
A titulky excelentní, jako vždycky
Karaoke bylo boží, a vtipy a narážky jako na Beetlejuice (pro Ďasíka: ten film znám, ten film znám, ten film znám ), "HP a 98 procent Kamene mudrců", jak Sheldon dostal pěstí (Windows Vista ) a při Zackově vyprávění: a první čeho jsem si všimnul... Sheldon: že se zvedla hladina vody
A titulky excelentní, jako vždycky
Naposledy upravil Borboletka dne Sat 26 Feb 2011, 01:17, celkově upraveno 1 krát
Borboletka- Pohlaví :
Počet příspěvků : 11
Bodů : 11
Datum registrace : 18. 02. 11
Místo : Brno
Áá mě to bavilo a to celkem dooost
Skoro všechny postavy TBBT a všechny mě bavili, žádná nevyčnívala žádná nezapadla v zapomění a ten konec...rozsekal
Sem asi natvrdlej, ale co mělo, pokud něco mělo být, za tím "consored" ?
Jo a k těm titulkům......já si vždy raději počkám, a to klidně aj do noci či brzkých ranní hodin, na ty od zdejších překladatelů bo jsou fakt luxusní. Jednou jsme zkusil od jiných "překladatelů" a byl sem zděšen, bo i já se svou chabou angličtinou bych to možná udělal lépe. Bo přeložit něco kde sa Howard a Bernadette baví o olivě, ve stylu tuk tuk vtipu, jako tu ananas, je ....... nechci být hrubý
Takže za sebe VELKÉ DÍKY zdejším překladatelům
Sry za spam
Skoro všechny postavy TBBT a všechny mě bavili, žádná nevyčnívala žádná nezapadla v zapomění a ten konec...rozsekal
Sem asi natvrdlej, ale co mělo, pokud něco mělo být, za tím "consored" ?
Jo a k těm titulkům......já si vždy raději počkám, a to klidně aj do noci či brzkých ranní hodin, na ty od zdejších překladatelů bo jsou fakt luxusní. Jednou jsme zkusil od jiných "překladatelů" a byl sem zděšen, bo i já se svou chabou angličtinou bych to možná udělal lépe. Bo přeložit něco kde sa Howard a Bernadette baví o olivě, ve stylu tuk tuk vtipu, jako tu ananas, je ....... nechci být hrubý
Takže za sebe VELKÉ DÍKY zdejším překladatelům
Sry za spam
kezir- Počet příspěvků : 20
Bodů : 22
Datum registrace : 01. 10. 10
Koukni SEM.kezir napsal:Sem asi natvrdlej, ale co mělo, pokud něco mělo být, za tím "consored" ?
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
no tak po zhliadnuti s titulkami tak 7/10...a posledna scena to zabila:D Najprv som si myslela, ze je to sused co sa prisiel stazovat na hluk, ale... no proste super zaver:D Penny s tou handrou nemala chybu:)
metztli- Pohlaví :
Počet příspěvků : 68
Bodů : 68
Datum registrace : 24. 11. 09
Místo : BA
Výborná epizoda. Jak už kdosi zmínil, holčičí linka slabší, ale Barry+Stuart+Zack to bohatě vynahradili a rád bych je viděl častěji. IMHO nejlepší a neprávem opomíjená hláška je ale "Leonard & The Leonards", tuhle kapelu žeru )
KilianD- Počet příspěvků : 106
Bodů : 119
Reputace : 3
Datum registrace : 03. 10. 10
Stejně pořád nechápu, jak Amy přišla na to, že je Priya mnohem atraktivnější než Penny. Ale co, minule jsem taky nechápal, jak může někdo vést spor o to, která CSI je nejlepší. :-)
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Tak to já naopak oba případy chápu. Priya má v sobě něco zvláštního, je exotická a ošklivá rozhodně není. Penny je ale taky moc pěkná. No a u Kriminálek jasně vede Miami s Davidem Carusem (ale jak říkal Howard, každá má něco do sebe).mike2 napsal:Stejně pořád nechápu, jak Amy přišla na to, že je Priya mnohem atraktivnější než Penny. Ale co, minule jsem taky nechápal, jak může někdo vést spor o to, která CSI je nejlepší. :-)
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Netvrdím, že je Priya ošklivá. Hezká je, to ano, ale že by byla o třídu výš než Penny, jak to pořád podává Amy, to rozhodně ne. Moc nepomáhá ani to, že jsme se o ní (zatím?) prakticky nic nedozvěděli.
A CSI je pro mne prostě jen jedna (LV), ostatní jsou jen nepříliš povedené pokusy o spin-off. Právě Horatio Caine a jeho až neuvěřitelná intolerance ke komukoli jen trochu odlišnému byly hlavním důvodem, proč jsem Miami nevydržel sledovat. Grissom sice ze začátku vypadá jako akademik odtržený od života, ale nakonec je mnohem lidštější než Caine. Šéf z New Yorku je pro změnu tak nevýrazný, že jsem zapomněl i jeho jméno. I ostatní postavy jsou daleko lépe propracované v LV. Prostě mi to připadá jako srovnávat Nikitu od Bessona s americkým remakem: teoreticky je to stejný příběh a stejné postavy, ale když dva dělají totéž...
A CSI je pro mne prostě jen jedna (LV), ostatní jsou jen nepříliš povedené pokusy o spin-off. Právě Horatio Caine a jeho až neuvěřitelná intolerance ke komukoli jen trochu odlišnému byly hlavním důvodem, proč jsem Miami nevydržel sledovat. Grissom sice ze začátku vypadá jako akademik odtržený od života, ale nakonec je mnohem lidštější než Caine. Šéf z New Yorku je pro změnu tak nevýrazný, že jsem zapomněl i jeho jméno. I ostatní postavy jsou daleko lépe propracované v LV. Prostě mi to připadá jako srovnávat Nikitu od Bessona s americkým remakem: teoreticky je to stejný příběh a stejné postavy, ale když dva dělají totéž...
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Dil celkove spise prumerny, ale ten konec byl hodne dobry. Narazka na Beetlejuice me uplne dostala, stejne jako "I´m so done with twitter"
K debate Priya vs. Penny. Mne osobne se teda Priya libi vic
K debate kriminalek, ja osobne davam prednost Las Vegas
K debate Priya vs. Penny. Mne osobne se teda Priya libi vic
K debate kriminalek, ja osobne davam prednost Las Vegas
bobosus- Počet příspěvků : 17
Bodů : 18
Datum registrace : 13. 11. 10
Naklonnost fanusika k Penny ci Priyi sa priklana k jeho oblubenosti blondinok resp. ciernovlasok a ja som za Priyu... mnam dufam ze jej daju nejaku moznost si vyskusat aspon take saty ako si dnes obliekla Penny...
hm divne je, ze sa niekto registruje, len kvoli tomuto prispevku
hm divne je, ze sa niekto registruje, len kvoli tomuto prispevku
ADRIcK- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 26. 02. 11
mike2 napsal:Stejně pořád nechápu, jak Amy přišla na to, že je Priya mnohem atraktivnější než Penny. Ale co, minule jsem taky nechápal, jak může někdo vést spor o to, která CSI je nejlepší. :-)
Protože Amy si velmi cení inteligence / intelektuálnosti a tady Pria jasně vede
A Amy má bod za nejlepší hlášku dílu "That should display enough of your bossom to attract a new mate or a hungry infant."
lemming- Počet příspěvků : 89
Bodů : 90
Datum registrace : 01. 10. 10
Tyybláho! To bych nerekl, ze se nase titulky nekomu takto vrejou do pameti! Ale muzes byt stastny uz ani stahnout si je nemuzes Kdyz uz jsem u tech titulku.. opet vynikajici prace!kezir napsal:Bo přeložit něco kde sa Howard a Bernadette baví o olivě, ve stylu tuk tuk vtipu, jako tu ananas, je ....... nechci být hrubý
K Penny vs. Priya - tak Penny je Penny a tu nic nenahradí a podle me proste vyhrava Penny Ale je pravda, ze Priya tomu dodala zas "trochu neco jinyho" ..
Sheldon-Cooper- Pohlaví :
Počet příspěvků : 252
Bodů : 289
Reputace : 2
Datum registrace : 27. 09. 09
Místo : Praha/Los Angeles
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» S04E17 - The Toast Derivation [TITULKY]
» S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [EPIZODA]
» S04E03 - The Zazzy Substitution [EPIZODA]
» S05E01 - The Skank Reflex Analysis [EPIZODA]