S04E16 - The Cohabitation Formulation [EPIZODA]
+32
Dominik Matus
Programen
Georgo
Chatiainen
wcibulkova
Muf
bean007
tx
NoMouse
MatMatMatMat
lemming
germi41
--Bob--
Jaras
Borboletka
Kolikokoli
janice
MartyCZ
yossarian
Ďasík
Grepis
Nosiris
karlos89
Sheldor Dobyvatel
Zdenda S.
Kal-El
minnie
mike2
Sup_
R&omize
Snake.Bite
Admin
36 posters
Strana 2 z 5
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: S04E16 - The Cohabitation Formulation [EPIZODA]
epizoda dobra, hodne ksichtikoveho herectvi od Penny na to ja jsem uchyl
A Amy dneska kupodivu dost dobra. Nejmene libe pocity jsem mel pri sledovani Howardova hrudnicku.
Jo a Amy pridelat na ledoborec, tak tou bradou rozreje i severni ledovy ocean.
Edit: Dasiku a ostatni- GL dneska. Takovych nenapadnych i napadnych speku tam bylo dneska pozehnane
A Amy dneska kupodivu dost dobra. Nejmene libe pocity jsem mel pri sledovani Howardova hrudnicku.
Jo a Amy pridelat na ledoborec, tak tou bradou rozreje i severni ledovy ocean.
Edit: Dasiku a ostatni- GL dneska. Takovych nenapadnych i napadnych speku tam bylo dneska pozehnane
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
Ďasík:
to je ale můj názor jenom..
nemělo by to být úplně běžné slovo, jako třeba zakazuji, tam časování uričtě zná..
to je ale můj názor jenom..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Analogií v češtině by mohly být špatné tvary přechodníků, ale nenapadá mne, jak to tam napasovat.
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
Díl docela dobrý, jen jsem doufal, že to Howardovi a Bernadette vydrží trochu déle. Přece jen to zabalit skoro hned a bez snahy aspoň trochu se dohodnout, no nevím nevím. Rozhodně jsem ale rád, za inteligentní použití starších ustálených vtipů (proč se tomu v HIMYM říká kontinuita a v TBBT recyklace? Just sayin'). A pěkně napsaný chování postav, hlavně bestie Amy (takhle v české větě to vypadá hrozně) a zakazovávající Rajesh.
Pokud jde o překlad, tak na Zkrocení zlé ženy doporučuji překlad Josefa Kolára, mnohem blíž originálu (hlavně ta část s jazykem v zadku).
Pokud jde o překlad, tak na Zkrocení zlé ženy doporučuji překlad Josefa Kolára, mnohem blíž originálu (hlavně ta část s jazykem v zadku).
- kód:
http://www.phil.muni.cz/kapradi/hotove_texty/Kolar_TS.pdf
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Myslím, že to nebude poslední pokus, na té konferenci to taky vypadalo, že už ho nikdy nebude chtít vidět, a urovnalo se to.MartyCZ napsal:jen jsem doufal, že to Howardovi a Bernadette vydrží trochu déle
mike2- Znamení :
Pohlaví :
V to taky doufám, jen jsem i vzhledem k názvu epizody předpokládal, že jim to vydrží déle než pár hodin
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
MartyCZ napsal:Díl docela dobrý, jen jsem doufal, že to Howardovi a Bernadette vydrží trochu déle. Přece jen to zabalit skoro hned a bez snahy aspoň trochu se dohodnout, no nevím nevím.
bez snahy se dohodnout? s chlapem, který je tak zasekaný jako howard, bych vyběhla už po dvou dnech bernadetta má svatou trpělivost
minnie- Znamení :
Pohlaví :
No, upřímně, ona není o nic lepší. Pořád si ještě vybavuju její první díly, kdy dokázala, že nemá absolutně žádný smysl pro humor. A hláška, že se směje Howardovým vtipům jen proto, že je pak Howard šťastný, tomu moc nepřidala, i když je od ní hezké, že se aspoň snaží předstírat, když už nic...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
No právě - vzhledem k tomu, co už s ním musela vydržet, si myslím, že to hned tak nezabalí. Na druhou stranu, kdyby se Howard odstěhoval od matky, byl by to vůbec ještě Howard? :-)
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Návrh
Ďasík napsal:Co zakazovávám?
Přemýšlel jsem nad tím skoro dobrou půlhodinku, tak to hned nesmeťte ze stolu, prosím...minnie napsal:... nemělo by to být úplně běžné slovo, jako třeba zakazuji, tam časování uričtě zná..
Nejdřív analýza: Rajesh použije 4 variace slova forbid v 5 titulcích, 2x správně v přítomném čase a 3x špatně v minulém, pokaždé ale jinak.
Můj návrh tedy je tento:
113 - I forbid it. --> Já to zapovězuji. (podle slovníku je to zast. překlad, což se na indickou angličtinu z dob imperiální Anglie hodí.)
115 - You heard me. I forbidded it. --> Slyšela jsi mě. Já jsem to zapovězoval. (Dost výrazné, aby si toho každý na první pohled všiml.)
116 - "Forbidded" it? --> To "zapovězoval"?
117 - "Forbaded" it? --> To "zapověděloval"? (Tady už použije správný tvar avšak opět s tím nešťastným příčestím.)
145 - I forbid you to hold hands. --> Zapovězuji vám držet se za ruce.
147 - ... I forboded... --> ... zapoviděloval... (Tady už vymyslel uplně nové slovo, tak proč tam nedát taky to minulé také s jedním změněným písmenkem, aby to bylo něco, co se bude dát číst a při tom to zní v rámci možností v celku dobře... )
R&omize napsal:Ďasík napsal:Co zakazovávám?Přemýšlel jsem nad tím skoro dobrou půlhodinku, tak to hned nesmeťte ze stolu, prosím...minnie napsal:... nemělo by to být úplně běžné slovo, jako třeba zakazuji, tam časování uričtě zná..
Nejdřív analýza: Rajesh použije 4 variace slova forbid v 5 titulcích, 2x správně v přítomném čase a 3x špatně v minulém, pokaždé ale jinak.
Můj návrh tedy je tento:
113 - I forbid it. --> Já to zapovězuji. (podle slovníku je to zast. překlad, což se na indickou angličtinu z dob imperiální Anglie hodí.)
115 - You heard me. I forbidded it. --> Slyšela jsi mě. Já jsem to zapovězoval. (Dost výrazné, aby si toho každý na první pohled všiml.)
116 - "Forbidded" it? --> To "zapovězoval"?
117 - "Forbaded" it? --> To "zapověděloval"? (Tady už použije správný tvar avšak opět s tím nešťastným příčestím.)
145 - I forbid you to hold hands. --> Zapovězuji vám držet se za ruce.
147 - ... I forboded... --> ... zapoviděloval... (Tady už vymyslel uplně nové slovo, tak proč tam nedát taky to minulé také s jedním změněným písmenkem, aby to bylo něco, co se bude dát číst a při tom to zní v rámci možností v celku dobře... )
krasa , zapovideloval je proste nadherny.
janice- Počet příspěvků : 24
Bodů : 26
Datum registrace : 30. 09. 09
Díl naprosto perfektní. Ani nevypíšu všechno, co se mi tam líbilo - Rajovo zapovidělování (fakt skvělý návrh ), Amy jako bestie, Sheldon, který mi v posledních dílech připadá, jako by mu Leonard dal něco ráno do kafe , Howard a Amy, "Are you a sex criminal", stolička, elektrody (čekala jsem už od první série, kdy Penny přemluví k tomu, aby si nechala takto zkoumat mozek ), Priya, počáteční rozbor indické kultury... mohla bych pokračovat. Ať si říká kdo chce, co chce, tohle je přesně díl, který by se vyjímal i v první sérii (která byla o vztazích snad ještě víc, než teď). Prostě nádhera...
Pozdě, lidi, dali jsme zakazoval/zakazil/zakazovával/zakážel... Ještě si rozmyslím to forbid, protože to je přítomný čas, ale nejspíš to nechám takhle. To zapovězuju už je strašně přenesené a Raj přece jen komolí tvary, ne celé slovo.
Ale sex criminal zůstává otevřený, zatím máme sexuální zločinec, ale to je hrozné.
Edit: R&omize: Ale ještě máš šanci, že si to rozmyslím při korekturách, tak zatím neklesej na mysli.
Ale sex criminal zůstává otevřený, zatím máme sexuální zločinec, ale to je hrozné.
Edit: R&omize: Ale ještě máš šanci, že si to rozmyslím při korekturách, tak zatím neklesej na mysli.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
moc se přimouvám za R&omizeho návrh... myslím, že je moc povedný a je škoda ho nevyužít.. zvlášť když si s tím dal takovou práci
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Tak děkuju... :)
Chtěl jsem, aby se to líbílo, ale že se vám "zapoviděloval" bude líbit dokonce víc než mně samému, jsem opravdu nečekal... Co je to ale platné, jestli to Ďasík nezmění, musím uznat, že konkurenční řešení je jednodušší a není vůbec špatné...
V češtině se asi spíš používá sexuální delikvent, možná i násilník.Ďasík napsal:Ale sex criminal zůstává otevřený, zatím máme sexuální zločinec, ale to je hrozné. :)
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Co třeba...
Co sexuální deviant, sexuální psychopat nebo sexuální recidivista...
Naposledy upravil R&omize dne Fri 18 Feb 2011, 19:36, celkově upraveno 1 krát
Sexuální deviant je super.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
To by asi taky šlo, ale přeci jen sexuální deviant není zdaleka nutně zločinec (a naopak). I když nemyslím, že by Howardova matka takové věci rozlišovala.
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Takže delikvent?
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
A co ještě...
Napadá mě ještě sexuální recidivista, ale to už je asi moc překombinované... Sexuální delikvent je ale hodně dobrý...
Recidivista to dělá opakovaně, takže se sem nehodí... Bude delikvent.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ale...
A kriminálník snad ne? Proto je to kriminálník (je zralý pro kriminál nebo už tam dokonce na návštěvě pobyl... ). Recidivista je přímo jeden z překladů, ale delikvent se hodí víc, to je fakt...
V češtině se ale slovo "recidivista" používá přímo pro označení člověka, který už byl (typicky víckrát) odsouzen a znovu se dopustil trestného činu. Zatímco "sex criminal" mi zní spíš jako kdokoli, kdo se dopouští sexuálního trestného činu (i kdyby ho ještě nechytli nebo to dokonce bylo poprvé).
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Super
Super díl! A s českýma titulkama bude ještě lepší, pár věcí mi uniklo.
Highlights: Benadette a stolička, Sheldon a Penny - Did you get the part? , Howardova matka.
Btw, predevčírem jsem sledovala seriál Odpočívej v pokoji (3x01), Nate se tam dívá na TV na nějaký seriál, a říkají tam: "To byl dr. Schrödinger. Kitty...kitty to nezvládla." bez BBT by mi tenhle vtip asi nedošel
Highlights: Benadette a stolička, Sheldon a Penny - Did you get the part? , Howardova matka.
Btw, predevčírem jsem sledovala seriál Odpočívej v pokoji (3x01), Nate se tam dívá na TV na nějaký seriál, a říkají tam: "To byl dr. Schrödinger. Kitty...kitty to nezvládla." bez BBT by mi tenhle vtip asi nedošel
Borboletka- Pohlaví :
Počet příspěvků : 11
Bodů : 11
Datum registrace : 18. 02. 11
Místo : Brno
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [EPIZODA]
» S04E06 - The Irish Pub Formulation [EPIZODA]
» S03E09 - The Vengeance Formulation [EPIZODA]
» S04E22 - The Wildebeest Implementation [EPIZODA]