S05E24 - The Countdown Reflection [EPIZODA]
+19
Miro
lajci14
xegiie
mike2
Tom.Vrabec
lemming
Sheldon-Cooper
Agamemnon
NoMouse
MartyCZ
moss
rampage
destil
Kolikokoli
yossarian
trinx
minnie
Kitelon
Pinny
23 posters
Strana 2 z 3
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: S05E24 - The Countdown Reflection [EPIZODA]
Sice ne úplná špička, ale rozhodně důstojné zakončení série. Chvílemi to sice začínalo být dojemné, ale pokaždé to někdo včas zazdil (nejčastěji Howardova matka nebo Sheldon). Trochu mi jen nesedlo, že se po Amyině proslovu na obřadu se po ní pohoršeně ohlédl i Sheldon, zvlášť poté, co sám několikrát demonstroval, že schopnost posoudit, co je v danou chvíli vhodné říct a co ne, mu pořád chybí.
Já rozuměl "Можно полететь", což by odpovídalo překladu "okay to go" z anglických titulků.Kolikokoli napsal:Já si všimla, že říkali "možno poleti" a v titulcích (i eng) bylo "myslíme, že to zvládnete" :D :D :D.
IMHO to zaniklo za Leonardovým "this is it", i když bych řekl, že časový odstup mezi 7 a 5 je trochu kratší (ale ne zase tak krátký jako mezi dvěma po sobě jdoucími čísly).pinny napsal:Všimnul jste si někdo taky, že při odpočtu odletu vynechali číslo 6? Smile Vosem, sjem, pjať ... Nevím jestli to bylo špatným střihem nebo co.
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
Nevím, nejsem ruštinářka. Ale vtipné mi to přišlo . Ostatně jako všechny ty kecy v raketě .
Pouštěl jsem to schválně několikrát a nebylo tam nic, prostě tu zvukovou stopu buď v tu chvíli vynechali nebo to blbě střihli. Není tam slyšet ani pípnutí.mike2 napsal:IMHO to zaniklo za Leonardovým "this is it", i když bych řekl, že časový odstup mezi 7 a 5 je trochu kratší (ale ne zase tak krátký jako mezi dvěma po sobě jdoucími čísly).pinny napsal:Všimnul jste si někdo taky, že při odpočtu odletu vynechali číslo 6? Smile Vosem, sjem, pjať ... Nevím jestli to bylo špatným střihem nebo co.
Pinny- Počet příspěvků : 132
Bodů : 149
Datum registrace : 29. 09. 09
no zkouleli to vcelku fajn, bal sem se, ze to bude hruza, ale uslo to:)
Amy nic moc to je fakt, vtipy v raketoplanu dobry.
Ani nevim co mohli udelat lepe, kdyz tam nejak museli vecpat svatbu..
co me dostalo byl otec Bernadet, to je zabijak:D
(Tady máš."Tady máš"? Jsem snad nějaký fotbalový míč?Jako by ten kluk někdy mohl chytit fotbalový balón.) , podle me nejlepsi scenka, jeste k tomu ten jeho vyraz, bomba:D
Amy nic moc to je fakt, vtipy v raketoplanu dobry.
Ani nevim co mohli udelat lepe, kdyz tam nejak museli vecpat svatbu..
co me dostalo byl otec Bernadet, to je zabijak:D
(Tady máš."Tady máš"? Jsem snad nějaký fotbalový míč?Jako by ten kluk někdy mohl chytit fotbalový balón.) , podle me nejlepsi scenka, jeste k tomu ten jeho vyraz, bomba:D
xegiie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 291
Bodů : 293
Datum registrace : 19. 12. 11
Věk : 38
Místo : Sebranice
koniec 5 serie a 6 seria
to ze bola svadba znamena ze v 6 serii uvidime podla mna 2 skupiny manzelsky par a ich dejova linia potom skupina ako celok coho sa ja osobne trochu obavam no ale uvidime 5 seria vcelku fajn aj ked si myslim ze cast kedy odchadzali na pol bola lepsia
lajci14- Počet příspěvků : 5
Bodů : 5
Datum registrace : 19. 02. 12
Finále podobne priemerné ako 3/4 piatej sezóny, veľmi málo highlightov (snáď trochu svadba a hláška s problémom), inak nadšenie a nedočkavosť zo štartu ďalšej sezóny je fuč. Neni proste prečo. Celkovo hodnotím piatu sezónu ako veľmi priemernú, s hŕstkou dobrých dielov a potom už len vatou kde vévodila otravná Amy (v poslednom dieli na prizabitie), Bernadette, Penny ktorá tam bola len preto aby sa nepovedalo, prešľapovanie scenáristov ktorí sa nevedia rozhodnúť čo chcú s L&P urobiť a tiež ich značné vyčerpanie, lebo už dlho nevytiahli z rukávu nápad z ktorého by som obrazne šiel do kolien, čo sa pri starších častiach stávalo plnými priehrštiami
Miro- Počet příspěvků : 147
Bodů : 163
Datum registrace : 21. 05. 11
velké mínus bych této epizodě dal za ty vzpomínky, mohli to udělat normálně, ale nebylo to zas tak hrozné, jak jsem si myslel.
Jinak nápad z Google earth byl skvělý a také jsem čekal nějaký větší zvrat/vývoj mezi Lenny/Penny. Poslední scéna super.
9/10 povedený díl
Jinak nápad z Google earth byl skvělý a také jsem čekal nějaký větší zvrat/vývoj mezi Lenny/Penny. Poslední scéna super.
9/10 povedený díl
filda44- Pohlaví :
Počet příspěvků : 77
Bodů : 84
Datum registrace : 04. 10. 11
Stačila svatba, proč dělat scénáristům peklo nějakým zvratem v posledním dílu, ať si taky užijou prázdniny a mají volný rucefilda44 napsal:velké mínus bych této epizodě dal za ty vzpomínky, mohli to udělat normálně, ale nebylo to zas tak hrozné, jak jsem si myslel.
9/10 povedený díl
Pinny- Počet příspěvků : 132
Bodů : 149
Nejak porad nechapu, co je na tom velke minus, ze to bylo jako vzpominky. Dejove to nic neprozrazovalo a umoznilo nam to si Howieho patricne v rakete vychutnat.
Kdyby to nebylo takhle retrospektivne, muselo by se odehrat
a) cela epizoda a pak nudnych 1-3 minuty v kuse v rakete, coz by proste bylo trapny
b) museli by scenu v rakete nutne prokratit, aby se to nestalo nudne, cimz by to velke vyvrcholeni prislo o potencial.
Ja si naopak myslim, ze tim odvypravenim diky flashbackum to dalo epizode moznost naplno vyuzit ten potencial a vytezis z vystresleho Howatda nejvic a patricne to finale vygradovat.
Kdyby to nebylo takhle retrospektivne, muselo by se odehrat
a) cela epizoda a pak nudnych 1-3 minuty v kuse v rakete, coz by proste bylo trapny
b) museli by scenu v rakete nutne prokratit, aby se to nestalo nudne, cimz by to velke vyvrcholeni prislo o potencial.
Ja si naopak myslim, ze tim odvypravenim diky flashbackum to dalo epizode moznost naplno vyuzit ten potencial a vytezis z vystresleho Howatda nejvic a patricne to finale vygradovat.
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
absolutne suhlasim s yosarrianom.
tí čo kritizujú retrospektívny dej, to sú tí, čo sa ani na sekundu nezamysleli nad tým, či sa to dalo spraviť ináč, lepšie, ale kritizujú iba z princípu bohorovnosti.
tí čo kritizujú retrospektívny dej, to sú tí, čo sa ani na sekundu nezamysleli nad tým, či sa to dalo spraviť ináč, lepšie, ale kritizujú iba z princípu bohorovnosti.
pathy- Počet příspěvků : 43
Bodů : 61
Datum registrace : 07. 11. 09
pathy napsal:absolutne suhlasim s yosarrianom.
Já jsem se samozřejmě zamýšlel nad tím, jak by se to dalo udělat jinak. Vy vycházíte pouze z tohoto dílu, pokud by mi někdo dal přesně tyto scény, tak to samozřejmě vzpomínkami je dobré řešení, ale mohli to udělat ještě úplně jinak.... mně se jen obecně nelíbí díly seriálů, které jsou řešeny vzpomínkami. Ne proto, že by to nějak vadilo v ději, ale prostě mi to nesedí, že už se to vlastně všechno stalo a my se to dozvídáme až teď...
Jinak když jsem se na začátku dílu dozvěděl, že to bude formou vzpomínek, tak jsem si říkal, že to bude fiasko, ale nakonec jsem byl mile překvapen, že to i tak hezky zpracovali.
filda44- Pohlaví :
Počet příspěvků : 77
Bodů : 84
Datum registrace : 04. 10. 11
Tyhle díly mám IMHO nejraději. A nejen u seriálů, ale především u filmů. Nebo to ani nemusí být vzpomínky, stačí, když prvně ukážou konec/prostředek a začátek až později. A úplně nejlepší je vyprávění "pozpátku" - něco jako Memento nebo nejlepší díl Malvividea (tento)
já mám obecně ráda zajímavý způsob vyprávění.. ale tohle mě nějak moc nechytlo.. asi proto, že mě ty vtípky v raketě fakt nebavily.. takže jak jsem řekla, klidně bych to nechala chronologicky, raketu nakonec a vystačila bych si s jedním vtípkem howieho jak má bobky, jeden froot loops a letíme..
mně se naopak oproti většině tady líbí, že není taková "nezakončená sezona", tohle byl krásný závěr a klidně by mohl skončit celý seriál.. protože se trochu děsím, jak to bude vypadat když budou bernie a howie svoji.. ale snad to nebude moc velká změna proti stávajícímu uspořádání..
mně se naopak oproti většině tady líbí, že není taková "nezakončená sezona", tohle byl krásný závěr a klidně by mohl skončit celý seriál.. protože se trochu děsím, jak to bude vypadat když budou bernie a howie svoji.. ale snad to nebude moc velká změna proti stávajícímu uspořádání..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Tady musím souhlasit s minnie, vtípky v raketě mě také neoslovily. Bylo jich hodně a bylo to slabé. Takže bych taky byl radší za dvě minuty na konci v raketě s pár hláškáma. Ale když tam chtěli mít tolik scén, tak to rozkouskování bylo skvělé řešení. No a nová série má tu výhodu (nebo nevýhodu ), že nemusí na nic navazovat, nic vysvětlovat. To, že máme teď manželský pár asi nebude mít vliv na celkový děj a je pravděpodobné, že Penny a Leonard dostanou více prostoru.
moss- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 78
Bodů : 82
Datum registrace : 04. 11. 11
Věk : 33
Obvykle jsou "flashback" epizody nepopulární proto, že autoři využívají už jednou natočené scény a dostanou tak vlastně díl z velké části "zadarmo" a divák vlastně nic nového nevidí (typickým příkladem jsou třeba některé díly Stargate SG-1). Tohle ale nebyl ten případ, takže na té formě nevidím vůbec nic špatného. Navíc ani v BBT to nebylo poprvé, viz např. 3x22.
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
Jo, vzpomínkové díly jsou jediné díly Přátel, které se mi nelíbí.
mike2 napsal:Obvykle jsou "flashback" epizody nepopulární proto, že autoři využívají už jednou natočené scény a dostanou tak vlastně díl z velké části "zadarmo" a divák vlastně nic nového nevidí (typickým příkladem jsou třeba některé díly Stargate SG-1). Tohle ale nebyl ten případ, takže na té formě nevidím vůbec nic špatného. Navíc ani v BBT to nebylo poprvé, viz např. 3x22.
Presne tak. Flashbackove SG1 dily slepene s obsahem asi 5% novych scen v celem dilu = ZLO A PEKLO
Na tomhle druhu flashbacku pouziteho v BBT nebo treba v Mementu (GENIALNI FILM) neni nic spatneho. Je to proste druh vypraveni.
V podstate co je normalni dil? Sedneme si k PC a koukame, jak nam je vypraven dej od minuty 1 do minuty 20.
Tohle bylo to same, akorat misto anonymniho vypravece mame Howarda. A opet vypravi 1-20, ale jedinou neznamou je, v jakem miste casove osy se nachazi vypravec. Ale kdyz si vystrihate vsechny sceny s H. tak mate klasickou bbt.
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Věk : 42
jup, ja to mam rad u filmu, neuvedu ted primo jmeno fillmu ( pac sis jej nepamatuju:D) ale kdyz ukazou treba konec pak zacatek a pak prostredek, je to proste zajimavejsi, pac si postupne uvedomujete co se vlastne deje, a to ze byl na zacatku konec v prubehu treba ani nevite, az pak si to vybavite..Kolikokoli napsal:Tyhle díly mám IMHO nejraději. A nejen u seriálů, ale především u filmů. Nebo to ani nemusí být vzpomínky, stačí, když prvně ukážou konec/prostředek a začátek až později. A úplně nejlepší je vyprávění "pozpátku" - něco jako Memento nebo nejlepší díl Malvividea (tento)
proste to nejsou tipy filmu u kterych sednete, cucite a pak "hm dobry", ale musite u nej taky trochu premyslet.
dobry priklad je treba i star wars, nektere veci zacali davat smysl az po zkouknuti prvnich filmu ( ktere se natocily nakonec)
xegiie- Znamení :
Pohlaví :
Jo, z toho důvodu žeru filmy jako Pulp Fiction, Amores perros, Mr. Nobody (i když tam se víc než čas prolínají různé reality), Věčný svit neposkvrněné mysli a další. Prostě čím víc zamotanější a přeházenější děj, tím líp .
Ještě taky Fontána, Koli, tam se prolínají roviny atd + vracení v čase...
Jojo, taky se mi to líbí.
Jojo, taky se mi to líbí.
bodomkes: Fontánu mi nepřipomínej, jak ji někdo zmíní, tak se na ni hned musím podívat. Je to prostě dokonalý film, neznám nic lepšího... sakra, asi si to zase pustím a budu chrochtat blahem .
Kolikokoli napsal:bodomkes: Fontánu mi nepřipomínej, jak ji někdo zmíní, tak se na ni hned musím podívat. Je to prostě dokonalý film, neznám nic lepšího... sakra, asi si to zase pustím a budu chrochtat blahem .
koli, tak to se Ti bude libit tohle
http://www.csfd.cz/film/118095-umrit-nebo-ne/
Jinak obecne k paty sezone - vadi mi jen jedna vec, ale zato podstatna. Z Penny a Raje jsou prakticky vedlejsi postavy, zatimco vetsina dilu se toci okolo nudne Bernie a Amy, ktera je obcas dost otravna. Tohle se mi nelibi a konkretne Bernie mi prijde jako nejmin zajimava postava, ktera je tam fakt jen aby se nereklo. Ale je to jen muj nazor, ostatni maji treba Bernie radi, tak co
trinx- Pohlaví :
Počet příspěvků : 90
Bodů : 92
Místo : jižní čechy olééé
trinx - nééé, jak to, že tenhle nápad už někdo zpracoval??? Já jsem si naivně myslela, že jsem se svou povídkou první!
sotva skoncila serie, uz mi chybi nove dily, jsem moc zvedav jak se to bude vyvijet dal
xegiie- Znamení :
Pohlaví :
No, já kdybych měl hodnotit, tak mi pátá a čtvrtá série opravdu - až na několik málo dílů - naprosto sedly. A doufám, že ty další dvě se ponesou v podobném duchu a kvalitě. Co se týče svatby, líbilo se mi, že všechno hezky zakončili (nesnáším otevřené konce v čemkoli), svatba super, "baldly go, Howard Wolowitz" naprosto boží, celkově průměr, byly lepší díly.
Bernadette mám rád, takže mi vůbec nevadila, jen jednou, jak podrazila Howarda, Amy je horší, ale taky mi nevadí. A někdo tu psal, že se Leonard vůči Penny chová blbě - chová se k ní, jak zaslouží. Jako nezlobte se na mě, ale když by mě holka odkopla tak hnusně jako Penny Leonarda, asi bych ani nestál o to se k ní vracet...
Bernadette mám rád, takže mi vůbec nevadila, jen jednou, jak podrazila Howarda, Amy je horší, ale taky mi nevadí. A někdo tu psal, že se Leonard vůči Penny chová blbě - chová se k ní, jak zaslouží. Jako nezlobte se na mě, ale když by mě holka odkopla tak hnusně jako Penny Leonarda, asi bych ani nestál o to se k ní vracet...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Epizoda online???