Šaliny a vše okolo nich
+6
Dejv92
minnie
R&omize
Kolikokoli
NoMouse
Irwain Nornossa
10 posters
Strana 15 z 15
Strana 15 z 15 • 1 ... 9 ... 13, 14, 15
Re: Šaliny a vše okolo nich
Tak jsem se šel podívat, kolik už má petice podpisů. No, hezké číslo...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
neříkám, že jsem nestranná, ale protože mě zajímají i názory ostatních, co nejvíce stran, troufnu si tvrdit, že se na věci dokážu dívat z více úhlů než jen z toho svého pohledu. toť vše.NoMouse napsal:Je sranda, že já bych mohl říct to stejné. Nevím na základě čeho si myslíš, že právě ty jsi nezávislý objektivní pozorovatel (takový podle Einsteina neexistuje ), ale zkrátka máš taky svůj pohled na věc, což není v zásadě nic špatného.minnie napsal:ale není to urážka, spíš mi to přijde trochu naivní, snažit si vystačit s tím svým pohledem na věc..
póvl? tenhle výraz ode mě určitě nemáš. nikdy jsem neřekla, že bavit se nebo večer za kulturou vyráží póvl, právě naopak.. jak ještě jednou: nemám vůbec nic proti studentům, důchodcům nebo chudým lidem. vadí mi omezení lidi, což se bohužel dost často shoduje s výše uvedenými, ale rozhodně to není pravidlo a nikým apriori nepohrdám. nebo bych sem snad chodila a jezdila na srazy kdybych měla pocit že studenti (velká část aktivních účastníků fóra) jsou póvl? sorry, ale to je konstrukce padlá na hlavu.NoMouse napsal:Já vím, že si myslíš, že je Brno vesnice, ale prostě v tomhle je zásadní rozdíl, ve městě existuje i noční život* a není to jen póvl a tebou nenávidění/opovrženíhodní studenti (promiň, ale po několika různých debatách mám prostě tento dojem. Že tvrdíš, že proti nim nic nemáš je hezké, ale aspoň navenek to tak rozhodně nevypadá).
možná se někdy vyjadřuju trochu ostře a standardně mám opačné názory než většina fóra, ale to je prostě pohledem na život, taková jsem a už jsem asi dost stará na to abych se měnila..
jen k nástupu předními dveřmi - tady to funguje úplně běžně u všech autobusů (jen denních, noční tu nemáme), včetně ranních narvaných spojů a funguje to normálně.. pravda, je to tu oficiálně mnohem menší než brno, ale taky studentské město, tak se to srovnání trochu nabízí
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Minnie: NoMouse nikde nenapsal, že to slovo "póvl" jsi někde napsala.
NoMouse: Částečně máš pravdu, ale neřekl bych nenávidí/opovrhuje. Spíš bych to viděl tak, že Minnie je Homo novus.
NoMouse: Částečně máš pravdu, ale neřekl bych nenávidí/opovrhuje. Spíš bych to viděl tak, že Minnie je Homo novus.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Tady došlo k nedorozumění, mezi "póvl" a "studenti" je spojka "a", neřekl jsem, že studenti jsou póvl ani žes to řekla ty. Tím jsem prostě myslel tu druhou kategorii osob (bezdomovci, socky apod...), která se v noci pohybuje po městě ve větším množství. A že to nejsou jediné dvě kategorie lidí, které se tam mohou vyskytovat, ač jsou nejpočetnější a nejviditelnější.minnie napsal:póvl? tenhle výraz ode mě určitě nemáš. nikdy jsem neřekla, že bavit se nebo večer za kulturou vyráží póvl, právě naopak.. (...)NoMouse napsal:Já vím, že si myslíš, že je Brno vesnice, ale prostě v tomhle je zásadní rozdíl, ve městě existuje i noční život* a není to jen póvl a tebou nenávidění/opovrženíhodní studenti (promiň, ale po několika různých debatách mám prostě tento dojem. Že tvrdíš, že proti nim nic nemáš je hezké, ale aspoň navenek to tak rozhodně nevypadá).
pocit že studenti (velká část aktivních účastníků fóra) jsou póvl? sorry, ale to je konstrukce padlá na hlavu.
Ďasík: Myslel jsem to tak, jakým to kolikrát působí dojmem. Je mi jasné, že tam nebude čistá nenávist, ale že je nemá dvakrát v lásce z těch různých debat tak nějak vyplývá.
Nevím jestli je vhodné srovnávat nás s Belgií, obecně cestuje v západní Evropě mnohem méně lidí MHD. Nevím teda jak moc to tam konkrétně jezdí narvané, ale dost bych se divil kdyby tak, jako tady. Těžko by tady mohl fungovat stejný systém, nedokážu si představit, jak do šaliny, která už má desetiminutovou sekeru a za ní čekají další dvě, nastupuje 100 lidí předními dveřmi a všichni si kupují lístek/ukazují šalinkartu. Aby to u těch rozjezdů mohlo fungovat při zachování současného intervalu, tak by se musel počet autobusů pomalu zdvojnásobit (a to by byly sakra náklady navíc), když je teď průměrná doba otevřených dveří asi 5 sekund (když zrovna nenastupuje větší množství lidí), následuje svižná jízda prázdnými ulicemi a jízdní řád se tak tak stíhá.minnie napsal:jen k nástupu předními dveřmi - tady to funguje úplně běžně u všech autobusů (jen denních, noční tu nemáme), včetně ranních narvaných spojů a funguje to normálně.. pravda, je to tu oficiálně mnohem menší než brno, ale taky studentské město, tak se to srovnání trochu nabízí
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Dneska 2 trojčata po sobě! (šalinškola a normální) - na trase jedničky
edit: a nemáte tady ještě někdo ten zasedací pořádek v šalině? Byl to takový návod s obrázky .
edit: a nemáte tady ještě někdo ten zasedací pořádek v šalině? Byl to takový návod s obrázky .
Myslíš ten pro 13T, resp. 14T (Porsche) v lichých článcích kde se sedí naproti sobě?
Edit: tohle myslíš?
(V Brně máme aspoň tu výhodu, že pokud má Porsche evidenční číslo 1920 - 1929, pak tato situace nenastává, protože jsou tam sedačky normálně.)
Edit: tohle myslíš?
(V Brně máme aspoň tu výhodu, že pokud má Porsche evidenční číslo 1920 - 1929, pak tato situace nenastává, protože jsou tam sedačky normálně.)
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Joo! To mám přesně na mysli! Dík .
Je to ale humus, nedá se tam sedět a už vůbec ne stát (leda tak, že stojící bude mít zadek v ksichtě nebo tak, že sedící bude mít zadek v ksichtě - a teď jsem si vzpomněla na ten vtip o tom, co to znamená "relativní" )
Je to ale humus, nedá se tam sedět a už vůbec ne stát (leda tak, že stojící bude mít zadek v ksichtě nebo tak, že sedící bude mít zadek v ksichtě - a teď jsem si vzpomněla na ten vtip o tom, co to znamená "relativní" )
To jsem docela rád, že jsem na tohle fórum znova narazil. Připomíná mi to hodně debatu z jiného, orientovaného hodně na MHD Brno.
Příplatek je blbost. Nebyl by, kdyby platil pro všechny a kdyby díky němu bylo zajištěno, že v tom bude nebude nějakej vožrala, bezďák, a podobná existence, co z cesty udělá utrpení. Proti tomu by se ale určitě taky někdo zvednul. Co na to já? Bezďáky vyřešit, případně postřílet, a pokud se nějakej vožrala rozseká ve vlastním autě, tak dobře že tak. Nejsem pro vedlejší škody na životech…to ne. Škoda na majetku by mě štvala víc, než mrtvej notorickej vožrala. Bezďáci do MHD nepatří nikdy. Údržba vozů po nich je jistě nemalou částkou. A otravují každého z nás, jen málo lidí má chuť prohnat jima pár šípů napuštěních jedem.
MHD obecně by se prý ale měla měnit v rámci úspor daleko více. Předem říkám, že NEVÍM, jestli to tak doopravdy bude, vím, že se na tom na jistvém fóru, kde jsou spolehlivé informace mluvilo, ale už si nemapamatuji, jestli to bude definitivní. Co si pamatuji bylo to, že 6 z KPN budou v jistý čas (a jejich každý 2. spoj) ukončené už ve Švermové. 7 a 13 budou čísla, co tu už neuvidíme (13 mě tak nesere, ale sere mě, že tam bude zase díra díky chybějící 7). 9 a 11 se přetrasuje, jejich trasy se mi zdály lepší, ale uvidíme. Pak 8 bude občas končit na Novolíšenské…
Reagoval jsem tam na to tak, že třetinu linek zlikvidují zrácením trasy, třetinu trasou, třetinu intervalem, pro jistotu rozboří přestupy, nahodí vyšší cenu… SRSLY. Pokud to město poskytovat nechce, tak ať to nedělá. Takovýhle kompromisní polotovary, který akorát doopravdy naserou všechny jsou vcelku k ničemu. Jednou je snad nějaká trasa, tak jí mají všechny spoje jezdit celou, ne? Za chvíli nějaké 1 budou jezdit jen do Vozovny Medlánky, kde se budou otáčet, 3 budou nechávat všechny na Vozovně Komín, a…po čase takových změn to nikdo nebude využívat, jízdné půjde do částek, za které byste si mohli dovolit cestu na Měsíc, stavbu vlastního domu tam a případné cesty na nákup zpátky, a pak MHD pro jistotu zruší. A všichni si tu budou chodit podél kolejí a pro sebe si hlásit zastávky. A vzpomínat na časy, kdy tam ještě něco jezdilo, než přišli debilové, co strašně potřebovali šetřit, aby si mohli krást do vlastních kapes.
Takže užívejte MHD, dokud ještě jezdí nějak rozumně. V současnosti tu máme dobrý systém, doufám sice, že vydrží, obávám se ale, že ne.
Příplatek je blbost. Nebyl by, kdyby platil pro všechny a kdyby díky němu bylo zajištěno, že v tom bude nebude nějakej vožrala, bezďák, a podobná existence, co z cesty udělá utrpení. Proti tomu by se ale určitě taky někdo zvednul. Co na to já? Bezďáky vyřešit, případně postřílet, a pokud se nějakej vožrala rozseká ve vlastním autě, tak dobře že tak. Nejsem pro vedlejší škody na životech…to ne. Škoda na majetku by mě štvala víc, než mrtvej notorickej vožrala. Bezďáci do MHD nepatří nikdy. Údržba vozů po nich je jistě nemalou částkou. A otravují každého z nás, jen málo lidí má chuť prohnat jima pár šípů napuštěních jedem.
MHD obecně by se prý ale měla měnit v rámci úspor daleko více. Předem říkám, že NEVÍM, jestli to tak doopravdy bude, vím, že se na tom na jistvém fóru, kde jsou spolehlivé informace mluvilo, ale už si nemapamatuji, jestli to bude definitivní. Co si pamatuji bylo to, že 6 z KPN budou v jistý čas (a jejich každý 2. spoj) ukončené už ve Švermové. 7 a 13 budou čísla, co tu už neuvidíme (13 mě tak nesere, ale sere mě, že tam bude zase díra díky chybějící 7). 9 a 11 se přetrasuje, jejich trasy se mi zdály lepší, ale uvidíme. Pak 8 bude občas končit na Novolíšenské…
Reagoval jsem tam na to tak, že třetinu linek zlikvidují zrácením trasy, třetinu trasou, třetinu intervalem, pro jistotu rozboří přestupy, nahodí vyšší cenu… SRSLY. Pokud to město poskytovat nechce, tak ať to nedělá. Takovýhle kompromisní polotovary, který akorát doopravdy naserou všechny jsou vcelku k ničemu. Jednou je snad nějaká trasa, tak jí mají všechny spoje jezdit celou, ne? Za chvíli nějaké 1 budou jezdit jen do Vozovny Medlánky, kde se budou otáčet, 3 budou nechávat všechny na Vozovně Komín, a…po čase takových změn to nikdo nebude využívat, jízdné půjde do částek, za které byste si mohli dovolit cestu na Měsíc, stavbu vlastního domu tam a případné cesty na nákup zpátky, a pak MHD pro jistotu zruší. A všichni si tu budou chodit podél kolejí a pro sebe si hlásit zastávky. A vzpomínat na časy, kdy tam ještě něco jezdilo, než přišli debilové, co strašně potřebovali šetřit, aby si mohli krást do vlastních kapes.
Takže užívejte MHD, dokud ještě jezdí nějak rozumně. V současnosti tu máme dobrý systém, doufám sice, že vydrží, obávám se ale, že ne.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
jo, aspoň v brně uvidíte zač je toho loket když v praze takhle zprasili mhd už teďka od září
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Tak ta vaše revoluce tam se mi nezdála tak špatná. Však nedávno jsem se tím projížděl. Na černo, musím podotknout. Nějak se mi nechtělo stát ve frontě u automatu na lístky, kterou tvořili praktiky všichni Číňani na světě. A na SMS jsem si vzpomněl pozdě.
Spíš mě pobavily metrobusy. Autobus…neměli by se snažit se jich spíš zbavit? Směřovat to všechno na kolejová vozidla obecně? Tohle osobně považuji za špatný krok.
Ale tady u nás se musí šetřit víš co. Protože nějakej tlusťoch se už nevejde do jediného auta, tak za 150 000 000 potřebuje další.
MHD nikdy nebude výdělečná záležitost, aspoň myslím, ale město by do toho mělo cpát peníze. Protože pokud ne, tak bude čelit horším problémům.
Co mě taky docela…zklamalo, je to, že přestože se rozpadá nejmenovaná ulice, kde „jezdí“ 3 a 11 (když člověk půjde vedle nich mou rychlostí, bude rychlejší), je dokonce v takovém stavu, že místo aut by tam měly jezdit tanky, tak se kupuje výstaviště a opravují se sochy. Připomíná mi to moje rozhodování se. Ale to je špatně.
Spíš mě pobavily metrobusy. Autobus…neměli by se snažit se jich spíš zbavit? Směřovat to všechno na kolejová vozidla obecně? Tohle osobně považuji za špatný krok.
Ale tady u nás se musí šetřit víš co. Protože nějakej tlusťoch se už nevejde do jediného auta, tak za 150 000 000 potřebuje další.
MHD nikdy nebude výdělečná záležitost, aspoň myslím, ale město by do toho mělo cpát peníze. Protože pokud ne, tak bude čelit horším problémům.
Co mě taky docela…zklamalo, je to, že přestože se rozpadá nejmenovaná ulice, kde „jezdí“ 3 a 11 (když člověk půjde vedle nich mou rychlostí, bude rychlejší), je dokonce v takovém stavu, že místo aut by tam měly jezdit tanky, tak se kupuje výstaviště a opravují se sochy. Připomíná mi to moje rozhodování se. Ale to je špatně.
Pohlaví :
No, tu vaši revoluci v MHD jsme v Brně zažili už v roce 1995, tehdy se počet tramvajových linek zmenšil skoro na polovinu. Na jednotlivých linkách byl pak samozřejmě častější interval, ale taky se od té doby musí víc přestupovat. Ale prý to vedlo ke značnému zefektivnění dopravy. Zrušení 7 a 13 je teď jen taková kosmetická změna. 12 a 13 stejně ten nejvytíženější úsek jezdí po stejné trase, teď to všechno obstará jedna linka (celkový počet spojů zůstane zachován, tam něco ubírat by byl hodně špatný nápad, už tak se do té šaliny kolikrát nedá dostat).minnie napsal:jo, aspoň v brně uvidíte zač je toho loket když v praze takhle zprasili mhd už teďka od září
Jinak, zpoplatnění nočních rozjezdů už padlo, konečně si taky uvědomili, že je to v této podobě technicky neproveditelné. O to víc ale asi bude jiných omezení dalších spojů. A Irwain má pravdu, na kraviny peníze jsou, ale na MHD a opravu toho tankodromu na Minské/Horově, kterou teď zase odložili o další tři roky, takže počítám, že se tam ta ulice do té doby propadne nebo tam v horším případě nějaká šalina vykolejí, což bude v tom prudkém kopci vážně "sranda", už peníze nejsou.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Třeba pokud se tam něco stane, tak se s tím konečně začne něco dělat.
Pohlaví :
Jo, to dost pravděpodobné, ale to je přesně ten špatný přístup... Čekat až se stane nehoda a pak možná něco udělat.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Jinak to s nima asi nejde.
Pohlaví :