G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně
+6
Kitelon
NoMouse
Shelly-Nelly
Irwain Nornossa
Ďasík
yossarian
10 posters
Strana 5 z 12
Strana 5 z 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně
Jediné, co mi v tomhle díle chybělo, byla Renlyho broskev. A potěšil otec Angelo (Tooth and Claw) jako Pyat Pree.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Všichni kecaj o té broskvi... co to bylo? Nějak si nemůžu vzpomenout .
Proč zrovna já si zase musel stáhnout 720p
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Když se tam Stannis a Renly dohadovali, kdo že má být králem, tak Renly v jednu chvíli sáhnul pod kabát, Stannis si myslel, že chce vytáhnout zbraň a sáhnul po Světlonoši, ale Renly vytáhnul broskev. Tak tam do něj za to pak chvilku oral, že nechce Bouřlivý konec, nechce broskev, nebyl mu ani na svatbě. A očividně mu tím docela zamotal hlavu, protože pak Stannis prohlásil, že bude na smrtelné posteli přemýšlet, co tím Renly myslel, když mu tu broskev nabídnul. Prostě taková blbůstka.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Tou broskvi ho tam jen proste prudi.
Ale naprosto dokonala scena se stinem a dalsi naprosto skvela scena je ve stanu s Margaery Tyrell.
"Ale ty jsi kral, ty si rozhodni jak to bude"
Zahrane uplne dokonale.
A Brienne je uzasna.
Ale naprosto dokonala scena se stinem a dalsi naprosto skvela scena je ve stanu s Margaery Tyrell.
"Ale ty jsi kral, ty si rozhodni jak to bude"
Zahrane uplne dokonale.
A Brienne je uzasna.
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
- Spoiler k Střetu králů:
- Jo, teď jsem ještě navíc zjistila, že Mel porodila stín, který ji nějak dostal do Bouřného konce, tady to ale vypadá, že do BK vůbec nejedou a ten stín je tu na Renlyho. Jsem zvědavá, jak to udělají (protože v knize přeci Davos s Mel rodili až po Renlyho smrti, tady ale ještě Renly furt dejchá).
A úplně moc jsem unešená z Harrenova. Lechtač je prostě PERFEKTNÍ. Takovej megapošuk .
A hrozně se mi líbil rozhovor Davose se Stannisem:
Davos: "My son only listens to the red woman."
Stannis: "She has a name!"
(...)
Davos: "What am I bringing to the shore?"
Stannis: "The red woman."
A i ten "úsměv" na Ohařově tváři, když Meryn roztrhl Sanse šaty . A Bronn, samozřejmě. Bronn je dokonalý .
A ještě musím znovu pochválit to mučení. Líbilo se mi, jak to přesně vystihlo knihu, kde je popsáno, že si vybírají bez rozdílu, ať se koukáš nebo ne, ať jsi vzadu nebo vpředu atd. a otázky, které se furt opakují, pořád a pořád dokola... Geniální... Hlavně ten Lechtač, sakra. Ten jeho pohled a jak si krájel jídlo a pokynul, ať zahřejí ten kýbl... brr...
Sakra premyslim jak to je s tim bournym koncem. musim si to najit v knizkce, protoze si myslim,ze vim jak to je,ale radsi si to overim
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
- Bouřný konec:
- Ten stín zabil nějakého strážného či co a dostal Mel a Davose k Edricovi.
Poslední díl jako obvykle úžasnej, lady Brienne začíná být vážně zajímavá.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Brienne, to jako vážně? Kdo by to byl řekl, když se tam před chvilkou objevila. Ale fajn, zajímavá určitě je.
Romány jsem bohužel ještě nečetl, trvá mi to. Zjistil jsem, že v češtině to číst nebudu. Začal jsem číst nejdřív originál a hned za ním i překlad, ale bohužel jsem tam našel pár faktických chyb překladatelky. A pak jsem se dozvěděl o těch šílenostech ohledně (ne)překládání jmen ve Feast for Crows, takže s českým překladem jsem se rozloučil úplně. Bohužel to mám jen v pdf a na notesu prostě nečtu rád, takže ne a ne s tím pohnout
Romány jsem bohužel ještě nečetl, trvá mi to. Zjistil jsem, že v češtině to číst nebudu. Začal jsem číst nejdřív originál a hned za ním i překlad, ale bohužel jsem tam našel pár faktických chyb překladatelky. A pak jsem se dozvěděl o těch šílenostech ohledně (ne)překládání jmen ve Feast for Crows, takže s českým překladem jsem se rozloučil úplně. Bohužel to mám jen v pdf a na notesu prostě nečtu rád, takže ne a ne s tím pohnout
Kitelon- Pohlaví :
Počet příspěvků : 79
Bodů : 81
Datum registrace : 23. 09. 11
Místo : skoroBrno
V novem vydani jsou chybky opravene, jmena v hostine uz jsou taky "normalne" takze nevidim duvod to necist v cestine. Respektive cti si to v jakem jazyku chces, v CJ i v AJ je to citelne. Ja si teda cestinu uzil vic, protoze ackoliv anglicky umim, obcas nektere barvite popisy jsou proste moc :-)
KOLI: Brienne se me libila jen pri prvnim cteni. Protoze sice je uzasna, skvela, cestna atd, ale co dokaze a jak skonci...
Edit: V anglictine to jde koupit v el. forme nebo v paperbacku za "par supu"
KOLI: Brienne se me libila jen pri prvnim cteni. Protoze sice je uzasna, skvela, cestna atd, ale co dokaze a jak skonci...
Edit: V anglictine to jde koupit v el. forme nebo v paperbacku za "par supu"
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Brienne je hrozně zvláštní postava (hodně netypická, v knihách podobných moc není).
Četla jsem v ČJ první 4 díly (i když Hostina byla vskutku o hubu) a začínám Tanec v AJ, ale asi si nakonec počkám raději na překlad, protože u některých věcích tápu, kdo to je, kde to je atd. a musím si furt v místopise vyhledávat překlad (i když z větší části teda překládá doslova, to jo ).
- Střet králů:
- Je ošklivá a nic se jí nedaří a ve chvíli, kdy by ji jiní autoři "zkrásnili", tak ji GRRM ještě víc zoškliví. Ale mám ji ráda, protože se hodně snaží a je to dobrá osoba. Navíc jí (skoro) všichni opovrhují a je mi jí tak trochu líto.
Četla jsem v ČJ první 4 díly (i když Hostina byla vskutku o hubu) a začínám Tanec v AJ, ale asi si nakonec počkám raději na překlad, protože u některých věcích tápu, kdo to je, kde to je atd. a musím si furt v místopise vyhledávat překlad (i když z větší části teda překládá doslova, to jo ).
Brienne má nejblíž k rytíři, na které věřila Sansa, když pomineme tu část "pohledný muž".
A co Tyrion?
A co Tyrion?
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Tyrion je super, ale pak už to docela přehnal. Baby ho zkazily .
Ale jeho otec to přehnal první.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Spoiler alert. Budu tu psat veci,ktere predpokladaji znalost prvni trilogie.
Brienne je typickym prikladem, jak se Martin chova ke kladnym hrdinum.
A to je vlastne cela jeho knizka. Jses klaďas s cistou dusi, sup s tvoji hlavou na kul.
edit: tak jsem to radsi zaspoileroval :-)
Brienne je typickym prikladem, jak se Martin chova ke kladnym hrdinum.
A to je vlastne cela jeho knizka. Jses klaďas s cistou dusi, sup s tvoji hlavou na kul.
- Spoiler:
Tyrion dojede na to, ze kazdy clovek ma jen urcitou miru sebezapreni.
Vzdyt si vem, jak vsechny zachrani a co z toho ma. Jizvu a prijde o pratele. Na Sansu je hodnej, je pro ni asi lepsi manzel nez vubec kdy mohla doufat a jak ona mu to oplati?
I jeho vlastni bratr ktereho miluje o nem pochybuje.
Proste pohar jeho trpelivosti pretece.
A porad je tu konspiracni teorie, ze sileny kral znasilnil jeho matku, tudis je to 3. draci hlava...
edit: tak jsem to radsi zaspoileroval :-)
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
- Spoiler:
Tak to si děláš prču!!!! To by bylo dost husté! Ale teď si vzpomínám, není náhodou někde na začátku Tance (nebo na konci Hostiny?), že Tywin není otec všech svých dětí? Teda, spíš jsem to pochopila, že není otcem Jaimeho a Cersei, ale pokud není otcem Tyriona... tak... omg, to se všecko vysvětluje!yossarian napsal:A porad je tu konspiracni teorie, ze sileny kral znasilnil jeho matku, tudis je to 3. draci hlava...
Btw - kdo je 2. hlava?
- Spoiler:
- S yossarianovým hodnocením Tyriona naprosto souhlasím. Každý s ním zachází jak s kusem hadru, není divu, že taky vypění.
Jako druhou hlavu bych tipnul Jona, coby syna Lyanny a Rhaegara.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
- Spoiler:
Jo, v to taky doufám. Ještě mě napadlo, že Jon = Aegon (to nemluvně, které údajně zabil Amory (nebo to byl Hora?).MartyCZ napsal:S yossarianovým hodnocením Tyriona naprosto souhlasím. Každý s ním zachází jak s kusem hadru, není divu, že taky vypění.
Jako druhou hlavu bych tipnul Jona, coby syna Lyanny a Rhaegara.
- Spoiler:
- To bych neřekl, podle mě našel Ned Lyannu při porodu nebo těsně po něm. Odtud krvavé lože, tenhle výraz používá jak Ned, tak Mirri a ta myslí porod. To je podle mě i ten slib, který dal Ned Lyanně.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
uplne mega moc spoiler a rozebirani ruznych teorii, byli jste varovani
spoiler pro ty, kdo jeste nemaji precteny tanec s draky. dost velkej, tak bacha
- Spoiler:
- Ned je prilis cestny, na to aby si odskocil i behem valky a zplodil bastarda. Jon neni jeho, to je jasna vec. Viz Lyanna a jeji vecne "slib mi to Nede" a proc byl asi tak Robert desne nakrknuty na Rhagara? Takze tam je to jasny. Jon jako potencionalni druha hlava tudiz prichazi v uvahu. Tyrion jako 3. Tam je to o tom, ze jeho otec se nekolikrat vyjadri "protoze nemuzu dokazat, ze nejsi muj syn" A pamatujte taky, ze odesle Tyrionovu matku po tom co otehotni nebo nekdy v te dobe "s hanbou" spet do skaly. Tyrion se narodi ve skale, ne v pristavisti. Takze to nahrava tomu, ze ji magor kral znasilnil.
spoiler pro ty, kdo jeste nemaji precteny tanec s draky. dost velkej, tak bacha
- Spoiler:
- Jinak masakr deti na dracim kameni jak nam byl celou dobu predkladan, probehl trosku jinak. Toho kluka se povede propasovat pryc, misto nej nastrcit jine destke telicko (rozmasirovane na hadry). Takze v zamori vyrusta pravoplatny dedic trunu, potencionalni draci jezdec, dobyvatel, zenich pro Dany. Takze pokud by se potvrdilo to co si myslime, jsou 4 osoby s "draci" krvi Targaryenu. Coz znamena, ze a) nemame nekde pravu, b)nekdo umre. B moznost je u Martina celkem jista :-)
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Mg... yossariane... ty mě zabíjíš! Musím si ten Tanec přečíst co nejdřív. Už se nechci bát spoilerů .
Strana 5 z 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Strana 5 z 12
Povolení tohoto fóra: