Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA]

+31
limbi
mnn
fojjta
metztli
baal666
sacagawea
Strix
Sheldon 3.0
Don Arian
Grepis
bobosus
vanilla.lux
Bender Bending Rodriguez
glassmoon
NoMouse
romanisimos
Sheldon-Cooper
KilianD
Geser
Kal-El
Arrowka
Kolikokoli
Raistlin
Georgo
Ďasík
tx
D9
minnie
mike2
R&omize
Admin
35 posters

Strana 3 z 3 Previous  1, 2, 3

Goto down

S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA] - Stránka 3 Empty Re: S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA]

Příspěvek  baal666 Sat 13 Nov 2010, 14:23

sacagawea napsal:
"I am munching on complimentary popcorn". Překlad s "nachos" - To je nějaký překladatelský vtípek, ne? Smile
No, nebyl to vtípek, uvědomuju si, jak jsem tam napsal nachos i že v originále byl popcorn, jen si nepamatuju, proč jsem to tak přeložil... Very Happy

A teď jsem si uvědomil, že čím později vydáme titulky tím víc nám lidi děkujou Very Happy
baal666
baal666

Znamení : Panna Prase
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 327
Bodů : 397
Reputace : 4
Datum registrace : 01. 10. 09
Věk : 29
Místo : Brno

Návrat nahoru Goto down

S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA] - Stránka 3 Empty Re: S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA]

Příspěvek  Geser Sat 13 Nov 2010, 15:24

Strix: O tom nic nevím. Tehdá jsem psal, že geekoviny jsou čím dál stupidnější a postavy nekonzistentní. Naopak bych při dobře napsaný vztahovce (kde by ovšem vzhledem k premise seriálu nějaké ty geekoviny přece jen být měly) první skákal radostí. Ale to se BBT podařilo imho zatím málokdy, a téměř vždycky pouze v části epizody. Napadá mě ta epka s bowlingem a ožralý sexuchtivý Leo klepající u Penny na dveře (konec třetí sérky?)

Tady to prostě s tím jejich vztahem vyhmátli podle mě pěkně.

Sice Sheldon neříkal "Můj žalud připomíná menší vlašský ořech.", ale už se ožralej obnažoval před publikem. A ještě to tu většina místních obhajovala.
Geser
Geser

Počet příspěvků : 66
Bodů : 72
Reputace : 3
Místo : Teplice

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  metztli Sat 13 Nov 2010, 16:00

Tu poslednu Bernadettinu hlasku s surovym cestom na susienky som nepochopila...

anyway, nesedi mi scena v kine. Mal sa premietat film a pred predstavenim bol este stale zbaleny a cakal, kym ho sheldon ukradne, miesto toho, aby boli kotuce uz nahodene v premietacke... to teda scenaristom nevyslo.

ale ak to mam porovnat s predoslymi dielmi, tak o dost lepsie, aj ked nie stobodove:)
metztli
metztli

Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 68
Bodů : 68
Reputace : 0
Datum registrace : 24. 11. 09
Místo : BA

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  mike2 Sat 13 Nov 2010, 16:28

Strix napsal:Přesně tak, díky za podporu :) Už vidím ty reakce, kdyby Sheldon třeba "jen" vedl hlášky typu "Můj žalud připomíná menší vlašský ořech." Přitom by to bylo totéž... :idea:
Tohle sice asi zrovna ne, ale v podstatě jen kvůli jeho odporu ke všemu tělesnému. Ale co třeba vyptávání se Penny na její menstruaci (2x09), dotaz na Stephanie u snídaně, jestli ji Leonard sexuálně uspokojil (2x10), nebo rozebírání sexu Leonarda s Penny před nimi v 3x02? Vždyť je to úplně totéž - znalost života jen z toho, co si přečetl na webu, a neschopnost rozlišit, o čem je v dané situaci vhodné se bavit a o čem ne. A pokud chceš něco nechutného, vyprávět někomu u oběda o kapybaře pojídající vlastní výkaly (4x07) snad nechutné není?
mike2
mike2

Znamení : Býk Tygr
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Arrowka Sat 13 Nov 2010, 16:51

mike2 napsal:
Tohle sice asi zrovna ne, ale v podstatě jen kvůli jeho odporu ke všemu tělesnému. Ale co třeba vyptávání se Penny na její menstruaci (2x09), dotaz na Stephanie u snídaně, jestli ji Leonard sexuálně uspokojil (2x10), nebo rozebírání sexu Leonarda s Penny před nimi v 3x02? Vždyť je to úplně totéž - znalost života jen z toho, co si přečetl na webu, a neschopnost rozlišit, o čem je v dané situaci vhodné se bavit a o čem ne. A pokud chceš něco nechutného, vyprávět někomu u oběda o kapybaře pojídající vlastní výkaly (4x07) snad nechutné není?

Řekla bych, že je rozdíl o něčem jen mluvit a opravdu to uskutečnit. Nebylo by dost šokující, kdyby se Amy Penny jen zeptala, co by říkala lesbickým hrátkám s ní? Very Happy Možná by i vyznění situace bylo vtipnější (představte si Pennyin výraz). Je jasné, že každému připadá v různé míře nechutné něco jiného. Smile Myslím, že to je o tom, jak dalece je nám daná postava sympatická - tím více jsme ochotni jí leccos odpustit. Pro mě je na žebříčku úplně dole Leonardova matka a začíná se tam dostávat i Amy. Podle mě tyhle dvě postavy seriál nijak neobohacují.

Arrowka

Počet příspěvků : 40
Bodů : 41
Datum registrace : 22. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA] - Stránka 3 Empty dopis

Příspěvek  fojjta Sat 13 Nov 2010, 17:14

Kde bych našel ten překlad dopisu od Chucka Lorreho? U vydání titulků na hlavní stránce píšete, že tu někde je i ten z předchozího dílu. Jinak epizoda byla super, fakt smůla, že se oni jako první nedostali do kina.

fojjta

Počet příspěvků : 2
Bodů : 2
Datum registrace : 08. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Sat 13 Nov 2010, 17:22

fojjta napsal:Kde bych našel ten překlad dopisu od Chucka Lorreho? U vydání titulků na hlavní stránce píšete, že tu někde je i ten z předchozího dílu. Jinak epizoda byla super, fakt smůla, že se oni jako první nedostali do kina.
Ďasík napsal:P. S.: Stejně jako minule přeložil Kilian dopis Chucka Lorreho z konce epizody, nejdete ho na fóru v tématu o dnešních titulcích... Díky. Wink
Takže to musíš hledat v sekci titulky a v diskuzi k dnešním titulkům.
V diskuzi k minulým titulkům je pak přeložen ten předchozí.
tx
tx

Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  mnn Sat 13 Nov 2010, 17:33

metztli napsal:anyway, nesedi mi scena v kine. Mal sa premietat film a pred predstavenim bol este stale zbaleny a cakal, kym ho sheldon ukradne, miesto toho, aby boli kotuce uz nahodene v premietacke... to teda scenaristom nevyslo.
Ale veď Sheldon vravel, že nechali premietačku nestráženú...

mnn

Počet příspěvků : 31
Bodů : 34
Datum registrace : 11. 11. 09

Návrat nahoru Goto down

S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA] - Stránka 3 Empty Tak tohle šlo...

Příspěvek  limbi Sat 13 Nov 2010, 18:21

Zázračný díl to podle mě nebyl ale pořád si drží vysoký standart. Přišel vám taky poněkud krátký?

limbi

Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 30. 09. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  mike2 Sat 13 Nov 2010, 18:45

limbi napsal:Přišel vám taky poněkud krátký?
Je trochu kratší - podle MPlayeru 18:51, obvykle to bývá 21-22 minut.
mike2
mike2

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Zero Sat 13 Nov 2010, 19:33

Tak tady mi ten konec přišel vyloženě useknutý, ale jinak dobrý díl.
Zero
Zero

Počet příspěvků : 46
Bodů : 46
Datum registrace : 29. 09. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Strix Sat 13 Nov 2010, 20:09

Geser napsal:Strix: O tom nic nevím. Tehdá jsem psal, že geekoviny jsou čím dál stupidnější a postavy nekonzistentní. Naopak bych při dobře napsaný vztahovce (kde by ovšem vzhledem k premise seriálu nějaké ty geekoviny přece jen být měly) první skákal radostí.
Ok, už jsem si to nepamatoval přesně. I tak ale zůstává můj údiv, že se ze mě stává větší kritik než z Tebe Laughing

Ad "Sheldonovy "nechutnosti"...
mike2 napsal:...co třeba vyptávání se Penny na její menstruaci (2x09), dotaz na Stephanie u snídaně, jestli ji Leonard sexuálně uspokojil (2x10), nebo rozebírání sexu Leonarda s Penny před nimi v 3x02? ...
Asi je to opravdu u mě dáno hlavně tím, že mi vadí "herecký" projev představitelky Amy - Sheldon svoje hlášky prostě dokáže podat nesrovnatelně líp - a ono je to často víc o formě než o obsahu (mj. proto je Sheldon a vlastně celý seriál (nejen) českým dabingem naprosto zničen a degradován kamsi tři patra pod nejhlubší žumpu). Sheldon pronáší nevhodné věci v nevhodných chvílích, ale většinou je to i o tom, že je pronáší s naprosto (geniálně) nevhodnou intonací. Když Sheldon něco říká, cítíte z něj zaujetí a zvědavost, jaké se mu dostane odpovědi; je na něm vidět, jak pečlivě má každou větu připravenou a jak se ní snaží vzbudit nějakou reakci (alespoň většinou Smile ). Naproti tomu Amy většinu replik znuděně "recituje" způsobem hodným polského dabéra (v podstatě sama pro sebe), což z ní dělá minimálně pro mě až příliš sterilní/nezajímavou/nudnou a nevěrohodnou postavu.
Strix
Strix

Počet příspěvků : 247
Bodů : 271
Datum registrace : 13. 11. 09
Místo : Olomouc, planeta Země

http://strixcz.deviantart.com

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sat 13 Nov 2010, 20:34

metztli napsal:Tu poslednu Bernadettinu hlasku s surovym cestom na susienky som nepochopila...

anyway, nesedi mi scena v kine. Mal sa premietat film a pred predstavenim bol este stale zbaleny a cakal, kym ho sheldon ukradne, miesto toho, aby boli kotuce uz nahodene v premietacke... to teda scenaristom nevyslo.

ale ak to mam porovnat s predoslymi dielmi, tak o dost lepsie, aj ked nie stobodove:)

spíš mě fascinuje, že si s těma krabicema jen tak v pohodě utíkal.. co já vím, nic lehkého to není a sheldon je taková rachitická osůbka..
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 13 Nov 2010, 20:37

No, moje teta vlastnila kino a když jsem k ní občas přijela, tak tam měla tady tyto krabice. Bylo to těžký jak cihle (dvě v každé ruce).
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 34
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Strix Sat 13 Nov 2010, 20:50

minnie napsal:spíš mě fascinuje, že si s těma krabicema jen tak v pohodě utíkal.. co já vím, nic lehkého to není a sheldon je taková rachitická osůbka..
Kolikokoli napsal:No, moje teta vlastnila kino a když jsem k ní občas přijela, tak tam měla tady tyto krabice. Bylo to těžký jak cihle (dvě v každé ruce).
Asi to bude typická ukázka vítězství mysli nad hmotou (jakkoli je to právě v tomto seriálu, navíc v podání ultraracionálního Sheldona paradoxní) Wink Existují zdokumentované případy, kdy např. matka hledající svoje dítě v rozvalinách domu po zemětřesení holýma rukama odvalovala více než tunové kusy betonu - jednoduše proto, že nad tím nepřemýšlela a byla na 100% ovládnuta potřebou ony rozvaliny prohledat, takže neměla čas přemýšlet, co ji ve škole naučili o omezenosti lidské síly... Smile Podobně mohl Sheldon být v takové euforii z toho, že ukradnul Wilu Wheatonovi film před nosem, že nevnímal, jak jsou ty pásky těžké Wink (Ano, plně si uvědomuji nesmyslnost logického vysvětlování takovéhle banality, ale člověk se nějak zabavit musí... Laughing )
Strix
Strix

Počet příspěvků : 247
Bodů : 271
Datum registrace : 13. 11. 09
Místo : Olomouc, planeta Země

http://strixcz.deviantart.com

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  lemming Sat 13 Nov 2010, 21:33

Dobrá epizoda. Konec se mi zdál tak akorát, podle mně honička byl vrchol a nemělo to cenu dál rozvíjet. Naopak v předchozích dílech se mi někdy zdálo, že to měli utnout dřív - třeba ta epizoda na konci třtí řady s promiskuitní vědkyní měla mít vrchol při "Teď bych si dala něco hnědého a sladkého".

Howardovo čůrání OK, byly tam horší věci...

Amy tam bylo moc, ale měla alespoň dva dobré okamžiky, kdy jsem šel do kolen. Jednak jak říkala "I am a girl" s tou vážností logického argumentu. A potom "Nevím, jak se tahle hra boduje, ale myslím, že jsme vyhrály!".

lemming

Počet příspěvků : 89
Bodů : 90
Datum registrace : 01. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Geser Sat 13 Nov 2010, 23:30

lol! Prej Jeho pseudosláva by tady neměla mít žádný vliv! A i podle konvencí Star Treku lol!
Tohle překonalo i Pána žaláře Smile Reprízy BBT s bráchou prodlužujou život Very Happy
Convention v tomhle znamená setkání fanoušků.

Jj, Shelly nesl poklad. Taky bych to v tomhle případě neřešil.
Geser
Geser

Počet příspěvků : 66
Bodů : 72
Reputace : 3
Místo : Teplice

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  DSemik Sun 14 Nov 2010, 00:42

Čistě teoreticky - všichni vyběhli hned za Sheldonem a spol., podíval se někdo do místnosti s promítačkou, jestli ony krabice nebyli prázdné: byly by lehčí, takže by s nimi Sheldon snáze běžel a současně film samotný by neležel nelogicky opuštěný. Vzhledem k tomu, že Shelly pravděpodobně jednal trochu iracionálně, nelogicky... bylo by možné, že by si toho ani nevšiml. =)

DSemik

Počet příspěvků : 31
Bodů : 31
Datum registrace : 22. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  lib Wed 17 Nov 2010, 18:38

Všimli jste si, že Leonard během Sheldonova telefonování drží v ruce knihu Eat, pray, love? Very Happy

lib

Počet příspěvků : 27
Bodů : 31
Datum registrace : 01. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  mike2 Wed 17 Nov 2010, 22:35

lib napsal:Všimli jste si, že Leonard během Sheldonova telefonování drží v ruce knihu Eat, pray, love? :D
Nevšiml, díky za upozornění.
mike2
mike2

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 3 z 3 Previous  1, 2, 3

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: