S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA]
+31
limbi
mnn
fojjta
metztli
baal666
sacagawea
Strix
Sheldon 3.0
Don Arian
Grepis
bobosus
vanilla.lux
Bender Bending Rodriguez
glassmoon
NoMouse
romanisimos
Sheldon-Cooper
KilianD
Geser
Kal-El
Arrowka
Kolikokoli
Raistlin
Georgo
Ďasík
tx
D9
minnie
mike2
R&omize
Admin
35 posters
Strana 3 z 3
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: S04E08 - The 21-second Excitation [EPIZODA]
No, nebyl to vtípek, uvědomuju si, jak jsem tam napsal nachos i že v originále byl popcorn, jen si nepamatuju, proč jsem to tak přeložil...sacagawea napsal:
"I am munching on complimentary popcorn". Překlad s "nachos" - To je nějaký překladatelský vtípek, ne?
A teď jsem si uvědomil, že čím později vydáme titulky tím víc nám lidi děkujou
baal666- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 327
Bodů : 397
Reputace : 4
Datum registrace : 01. 10. 09
Věk : 29
Místo : Brno
Strix: O tom nic nevím. Tehdá jsem psal, že geekoviny jsou čím dál stupidnější a postavy nekonzistentní. Naopak bych při dobře napsaný vztahovce (kde by ovšem vzhledem k premise seriálu nějaké ty geekoviny přece jen být měly) první skákal radostí. Ale to se BBT podařilo imho zatím málokdy, a téměř vždycky pouze v části epizody. Napadá mě ta epka s bowlingem a ožralý sexuchtivý Leo klepající u Penny na dveře (konec třetí sérky?)
Tady to prostě s tím jejich vztahem vyhmátli podle mě pěkně.
Sice Sheldon neříkal "Můj žalud připomíná menší vlašský ořech.", ale už se ožralej obnažoval před publikem. A ještě to tu většina místních obhajovala.
Tady to prostě s tím jejich vztahem vyhmátli podle mě pěkně.
Sice Sheldon neříkal "Můj žalud připomíná menší vlašský ořech.", ale už se ožralej obnažoval před publikem. A ještě to tu většina místních obhajovala.
Geser- Pohlaví :
Počet příspěvků : 66
Bodů : 72
Reputace : 3
Místo : Teplice
Tu poslednu Bernadettinu hlasku s surovym cestom na susienky som nepochopila...
anyway, nesedi mi scena v kine. Mal sa premietat film a pred predstavenim bol este stale zbaleny a cakal, kym ho sheldon ukradne, miesto toho, aby boli kotuce uz nahodene v premietacke... to teda scenaristom nevyslo.
ale ak to mam porovnat s predoslymi dielmi, tak o dost lepsie, aj ked nie stobodove:)
anyway, nesedi mi scena v kine. Mal sa premietat film a pred predstavenim bol este stale zbaleny a cakal, kym ho sheldon ukradne, miesto toho, aby boli kotuce uz nahodene v premietacke... to teda scenaristom nevyslo.
ale ak to mam porovnat s predoslymi dielmi, tak o dost lepsie, aj ked nie stobodove:)
metztli- Pohlaví :
Počet příspěvků : 68
Bodů : 68
Reputace : 0
Datum registrace : 24. 11. 09
Místo : BA
Tohle sice asi zrovna ne, ale v podstatě jen kvůli jeho odporu ke všemu tělesnému. Ale co třeba vyptávání se Penny na její menstruaci (2x09), dotaz na Stephanie u snídaně, jestli ji Leonard sexuálně uspokojil (2x10), nebo rozebírání sexu Leonarda s Penny před nimi v 3x02? Vždyť je to úplně totéž - znalost života jen z toho, co si přečetl na webu, a neschopnost rozlišit, o čem je v dané situaci vhodné se bavit a o čem ne. A pokud chceš něco nechutného, vyprávět někomu u oběda o kapybaře pojídající vlastní výkaly (4x07) snad nechutné není?Strix napsal:Přesně tak, díky za podporu :) Už vidím ty reakce, kdyby Sheldon třeba "jen" vedl hlášky typu "Můj žalud připomíná menší vlašský ořech." Přitom by to bylo totéž... :idea:
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
mike2 napsal:
Tohle sice asi zrovna ne, ale v podstatě jen kvůli jeho odporu ke všemu tělesnému. Ale co třeba vyptávání se Penny na její menstruaci (2x09), dotaz na Stephanie u snídaně, jestli ji Leonard sexuálně uspokojil (2x10), nebo rozebírání sexu Leonarda s Penny před nimi v 3x02? Vždyť je to úplně totéž - znalost života jen z toho, co si přečetl na webu, a neschopnost rozlišit, o čem je v dané situaci vhodné se bavit a o čem ne. A pokud chceš něco nechutného, vyprávět někomu u oběda o kapybaře pojídající vlastní výkaly (4x07) snad nechutné není?
Řekla bych, že je rozdíl o něčem jen mluvit a opravdu to uskutečnit. Nebylo by dost šokující, kdyby se Amy Penny jen zeptala, co by říkala lesbickým hrátkám s ní? Možná by i vyznění situace bylo vtipnější (představte si Pennyin výraz). Je jasné, že každému připadá v různé míře nechutné něco jiného. Myslím, že to je o tom, jak dalece je nám daná postava sympatická - tím více jsme ochotni jí leccos odpustit. Pro mě je na žebříčku úplně dole Leonardova matka a začíná se tam dostávat i Amy. Podle mě tyhle dvě postavy seriál nijak neobohacují.
Arrowka- Počet příspěvků : 40
Bodů : 41
Datum registrace : 22. 10. 10
dopis
Kde bych našel ten překlad dopisu od Chucka Lorreho? U vydání titulků na hlavní stránce píšete, že tu někde je i ten z předchozího dílu. Jinak epizoda byla super, fakt smůla, že se oni jako první nedostali do kina.
fojjta- Počet příspěvků : 2
Bodů : 2
Datum registrace : 08. 10. 10
fojjta napsal:Kde bych našel ten překlad dopisu od Chucka Lorreho? U vydání titulků na hlavní stránce píšete, že tu někde je i ten z předchozího dílu. Jinak epizoda byla super, fakt smůla, že se oni jako první nedostali do kina.
Takže to musíš hledat v sekci titulky a v diskuzi k dnešním titulkům.Ďasík napsal:P. S.: Stejně jako minule přeložil Kilian dopis Chucka Lorreho z konce epizody, nejdete ho na fóru v tématu o dnešních titulcích... Díky.
V diskuzi k minulým titulkům je pak přeložen ten předchozí.
tx- Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10
Ale veď Sheldon vravel, že nechali premietačku nestráženú...metztli napsal:anyway, nesedi mi scena v kine. Mal sa premietat film a pred predstavenim bol este stale zbaleny a cakal, kym ho sheldon ukradne, miesto toho, aby boli kotuce uz nahodene v premietacke... to teda scenaristom nevyslo.
mnn- Počet příspěvků : 31
Bodů : 34
Datum registrace : 11. 11. 09
Tak tohle šlo...
Zázračný díl to podle mě nebyl ale pořád si drží vysoký standart. Přišel vám taky poněkud krátký?
limbi- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 30. 09. 10
Je trochu kratší - podle MPlayeru 18:51, obvykle to bývá 21-22 minut.limbi napsal:Přišel vám taky poněkud krátký?
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Tak tady mi ten konec přišel vyloženě useknutý, ale jinak dobrý díl.
Zero- Počet příspěvků : 46
Bodů : 46
Datum registrace : 29. 09. 09
Ok, už jsem si to nepamatoval přesně. I tak ale zůstává můj údiv, že se ze mě stává větší kritik než z TebeGeser napsal:Strix: O tom nic nevím. Tehdá jsem psal, že geekoviny jsou čím dál stupidnější a postavy nekonzistentní. Naopak bych při dobře napsaný vztahovce (kde by ovšem vzhledem k premise seriálu nějaké ty geekoviny přece jen být měly) první skákal radostí.
Ad "Sheldonovy "nechutnosti"...
Asi je to opravdu u mě dáno hlavně tím, že mi vadí "herecký" projev představitelky Amy - Sheldon svoje hlášky prostě dokáže podat nesrovnatelně líp - a ono je to často víc o formě než o obsahu (mj. proto je Sheldon a vlastně celý seriál (nejen) českým dabingem naprosto zničen a degradován kamsi tři patra pod nejhlubší žumpu). Sheldon pronáší nevhodné věci v nevhodných chvílích, ale většinou je to i o tom, že je pronáší s naprosto (geniálně) nevhodnou intonací. Když Sheldon něco říká, cítíte z něj zaujetí a zvědavost, jaké se mu dostane odpovědi; je na něm vidět, jak pečlivě má každou větu připravenou a jak se ní snaží vzbudit nějakou reakci (alespoň většinou ). Naproti tomu Amy většinu replik znuděně "recituje" způsobem hodným polského dabéra (v podstatě sama pro sebe), což z ní dělá minimálně pro mě až příliš sterilní/nezajímavou/nudnou a nevěrohodnou postavu.mike2 napsal:...co třeba vyptávání se Penny na její menstruaci (2x09), dotaz na Stephanie u snídaně, jestli ji Leonard sexuálně uspokojil (2x10), nebo rozebírání sexu Leonarda s Penny před nimi v 3x02? ...
metztli napsal:Tu poslednu Bernadettinu hlasku s surovym cestom na susienky som nepochopila...
spíš mě fascinuje, že si s těma krabicema jen tak v pohodě utíkal.. co já vím, nic lehkého to není a sheldon je taková rachitická osůbka..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
No, moje teta vlastnila kino a když jsem k ní občas přijela, tak tam měla tady tyto krabice. Bylo to těžký jak cihle (dvě v každé ruce).
minnie napsal:spíš mě fascinuje, že si s těma krabicema jen tak v pohodě utíkal.. co já vím, nic lehkého to není a sheldon je taková rachitická osůbka..
Asi to bude typická ukázka vítězství mysli nad hmotou (jakkoli je to právě v tomto seriálu, navíc v podání ultraracionálního Sheldona paradoxní) Existují zdokumentované případy, kdy např. matka hledající svoje dítě v rozvalinách domu po zemětřesení holýma rukama odvalovala více než tunové kusy betonu - jednoduše proto, že nad tím nepřemýšlela a byla na 100% ovládnuta potřebou ony rozvaliny prohledat, takže neměla čas přemýšlet, co ji ve škole naučili o omezenosti lidské síly... Podobně mohl Sheldon být v takové euforii z toho, že ukradnul Wilu Wheatonovi film před nosem, že nevnímal, jak jsou ty pásky těžké (Ano, plně si uvědomuji nesmyslnost logického vysvětlování takovéhle banality, ale člověk se nějak zabavit musí... )Kolikokoli napsal:No, moje teta vlastnila kino a když jsem k ní občas přijela, tak tam měla tady tyto krabice. Bylo to těžký jak cihle (dvě v každé ruce).
Dobrá epizoda. Konec se mi zdál tak akorát, podle mně honička byl vrchol a nemělo to cenu dál rozvíjet. Naopak v předchozích dílech se mi někdy zdálo, že to měli utnout dřív - třeba ta epizoda na konci třtí řady s promiskuitní vědkyní měla mít vrchol při "Teď bych si dala něco hnědého a sladkého".
Howardovo čůrání OK, byly tam horší věci...
Amy tam bylo moc, ale měla alespoň dva dobré okamžiky, kdy jsem šel do kolen. Jednak jak říkala "I am a girl" s tou vážností logického argumentu. A potom "Nevím, jak se tahle hra boduje, ale myslím, že jsme vyhrály!".
Howardovo čůrání OK, byly tam horší věci...
Amy tam bylo moc, ale měla alespoň dva dobré okamžiky, kdy jsem šel do kolen. Jednak jak říkala "I am a girl" s tou vážností logického argumentu. A potom "Nevím, jak se tahle hra boduje, ale myslím, že jsme vyhrály!".
lemming- Počet příspěvků : 89
Bodů : 90
Datum registrace : 01. 10. 10
Prej Jeho pseudosláva by tady neměla mít žádný vliv! A i podle konvencí Star Treku
Tohle překonalo i Pána žaláře Reprízy BBT s bráchou prodlužujou život
Convention v tomhle znamená setkání fanoušků.
Jj, Shelly nesl poklad. Taky bych to v tomhle případě neřešil.
Tohle překonalo i Pána žaláře Reprízy BBT s bráchou prodlužujou život
Convention v tomhle znamená setkání fanoušků.
Jj, Shelly nesl poklad. Taky bych to v tomhle případě neřešil.
Geser- Pohlaví :
Počet příspěvků : 66
Bodů : 72
Reputace : 3
Místo : Teplice
Čistě teoreticky - všichni vyběhli hned za Sheldonem a spol., podíval se někdo do místnosti s promítačkou, jestli ony krabice nebyli prázdné: byly by lehčí, takže by s nimi Sheldon snáze běžel a současně film samotný by neležel nelogicky opuštěný. Vzhledem k tomu, že Shelly pravděpodobně jednal trochu iracionálně, nelogicky... bylo by možné, že by si toho ani nevšiml. =)
DSemik- Pohlaví :
Počet příspěvků : 31
Bodů : 31
Datum registrace : 22. 10. 10
Všimli jste si, že Leonard během Sheldonova telefonování drží v ruce knihu Eat, pray, love?
lib- Počet příspěvků : 27
Bodů : 31
Datum registrace : 01. 10. 10
Nevšiml, díky za upozornění.lib napsal:Všimli jste si, že Leonard během Sheldonova telefonování drží v ruce knihu Eat, pray, love? :D
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» S04E08 - The 21-second Excitation [TITULKY]
» S03E23 - The Lunar Excitation [EPIZODA]
» S05E21 - The Hawking Excitation [EPIZODA]