S03E08 - The Adhesive Duck Deficiency [TITULKY]
+16
avril444
Yalka
a8n
djlmc
zla_vrana
Kolikokoli
yaqwsx
Sheldon-Cooper
ogedeikhan
NoMouse
Katschaba
pathy
Ďasík
LOSTman
vladikkoca
Admin
20 posters
Strana 2 z 2
Strana 2 z 2 • 1, 2
1. revize titulků
Hezkou půlnoc všem, před pěti minutami jsem poslal Deckardovi 1. revizi titulků. Opravil jsem skoro všechno, co jste chtěli, plus něco navíc.
Nechal jsem:
Tourettův syndrom - wiki říká: Touretteův syndrom (psáno též Tourettův syndrom) je dědičná neuropsychologická porucha.
elevace - přijde mi to hezčí a vědečtější
hýždě - to je dobře
Opravil jsem jinak:
maršmeláky - dal jsem 'sladkosti'
Wall-E -> VALL-I ... sice tím některé nepotěším, ale protože český název skutečně existuje, dal jsem český název (btw. dík za naučení nové zkratky - JFGI - paradoxně jsem si ji právě vygooglil )
název Sheldonovy vědecké práce jsem nakonec přepsal na Rozpad vysoce excitovaných, hmotných módů strun - po konzultaci s Jerrrym, šíleným fyzikem s básnickými sklony , který to konzultoval s dalším fyzikem, Wilďou (ten se prý zabývá právě teorií strun)
Nechal jsem:
Tourettův syndrom - wiki říká: Touretteův syndrom (psáno též Tourettův syndrom) je dědičná neuropsychologická porucha.
elevace - přijde mi to hezčí a vědečtější
hýždě - to je dobře
Opravil jsem jinak:
maršmeláky - dal jsem 'sladkosti'
Wall-E -> VALL-I ... sice tím některé nepotěším, ale protože český název skutečně existuje, dal jsem český název (btw. dík za naučení nové zkratky - JFGI - paradoxně jsem si ji právě vygooglil )
název Sheldonovy vědecké práce jsem nakonec přepsal na Rozpad vysoce excitovaných, hmotných módů strun - po konzultaci s Jerrrym, šíleným fyzikem s básnickými sklony , který to konzultoval s dalším fyzikem, Wilďou (ten se prý zabývá právě teorií strun)
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Re: S03E08 - The Adhesive Duck Deficiency [TITULKY]
Jo, GOM umí video taky krásně posouvat po obrazovce, což využívám skoro pořád, protože nesnáším, když mi titulky zasahují do filmu (musí být pod ním). Taky má skvělou funkci "On top while playing", takže když hraje, je nad všemi programy a když má pauzu, tak se skrývá...yossarian napsal:2Dasik, Kolikoli
KMP zvladne i ta dvd, nevim jak GOM,ale u KMP je uzasna plna prispusobitelnost velikosti videa a jeho posun na obrazovce.
VLC taky zvladne prehravat vic pisnicek, jen je musis pridat do seznamu.
A na hudbu používám Winamp, je to jednoznačná jednička, je skinovatelný, má nastavení globálních klávesových zkratek a všechno ostatní, co si člověk poslouchající hudbu od chvíle, co se probudí, do chvíle, kdy jde spát, může přát... VLC je prostě video přehrávač, i když samozřejmě hudbu zvládne taky.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ďasík napsal:
Jo, GOM umí video taky krásně posouvat po obrazovce, což využívám skoro pořád, protože nesnáším, když mi titulky zasahují do filmu (musí být pod ním).
Tak tak. Lidi kterym nevadi titulky uvnitr filmoveho okna nechapu a pri spolecnych projekcich u kamaradu tise trpim
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
Ďasík napsal:zvládne to automaticky skoro každý "normální" přehrávač, tudíž všechny, co nejsou Windows Media Player.
Asi dělám něco špatně, ale můj WMP to zvládne
Yalka- Pohlaví :
Počet příspěvků : 10
Bodů : 10
Datum registrace : 17. 11. 09
Výjimka potvrzující pravidlo. Ale vážně doporučuju nějaký jiný přehrávač, WMP je prostě jen pro případ krajní nouze a to si to ještě tisíckrát rozmyslím, jestli budu trpět jeho neovladatelností, nebo ne.Yalka napsal:Asi dělám něco špatně, ale můj WMP to zvládneĎasík napsal:zvládne to automaticky skoro každý "normální" přehrávač, tudíž všechny, co nejsou Windows Media Player.
A věř mi, že když přijdu ke kámošovi, který má jen WMP a Průzkumníka (= nemá Total Commander nebo něco podobného), tak to bolí, fyzicky bolí...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ďasík napsal:A věř mi, že když přijdu ke kámošovi, který má jen WMP a Průzkumníka (= nemá Total Commander nebo něco podobného), tak to bolí, fyzicky bolí...
Tak o to nejde, to ti samozřejmě věřím.
Já jsem to psala kvůli těm, co mají jen WMP jako já, a stejně jako já nemůžou nebo nechtějí instalovat nic jiného.
Funguje to jako ostatní přehrávače: soubor s videem a soubor s titulky se musí dát do stejné složky a musí mít stejné názvy. Pak se ještě ve WMP musí zapnout titulky. A to je vše.
A teď mě můžete hejtovat, že používám WMP
Yalka- Pohlaví :
Neboj, nebudem. Je to každého věc, co používá. Když chce mít život s počítačem co nejsložitější, proč ne? ;D Já si už preventivně některé prográmky nosím na flashce, abych nemusel trpět.Yalka napsal:A teď mě můžete hejtovat, že používám WMP
No a WMP mám ve svém počítači dokonce zakázaný, aby se mi náhodou nespustil (stejně tak většinou i Internet Explorer, ten povoluju jen tehdy, když tvořím nějaké webové stránky a potřebuju vědět, jak se v něm asi zobrazí - to je vždycky dobrodružství, zrovna dneska mi zase zobrazil stránku úplně jinak, než Opera a Firefox a řešil jsem to asi půl hodiny). Ale jinak nic proti Microsoftu, třeba MS Train Simulator je super (akorát ten WMP a IE se fakt nepovedly)...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Právě se dívám na Adhesive Duck Deficiency s anglickýma titulkama a uvědomila jsem si tam jednu věc.
Jak Howard skládá tu "hvězdnou poezii", tak to nejsou jeho původní verše. Je to kousek z hodně známé děské písničky Twinkle, Twinkle Little Star. Jen "Like a diamond in the sky" je mírně pozměněné na "Like little diamonds in the sky"
Mně se při prvním dívání zdálo divné, že se diváci tak smějí, Rajeshovy věty, že je to překrásné a že by to Howardovi mohl někdo ukrást, mi AŽ tak směšné nepřišly.
Takže, kdyby se měl zachovat původní vtip, tak by tam měla asi spíš měla být nějaká narážka na nějakou známou písničku o hvězdách. Co já vím, třeba "Hvězda na vrbě" nebo "Hvězdičko blýskavá". Nenapadá mě nic dětského
Tahle písnička je i přeložená do češtiny (z časů seriálu Teletubbies ), český text začíná "Třpyť se, třpyť se hvězdičko", ale to nebude moc známé...
Zase škoda, když už jste si s tím přebásněním dali tolik práce.
Jak Howard skládá tu "hvězdnou poezii", tak to nejsou jeho původní verše. Je to kousek z hodně známé děské písničky Twinkle, Twinkle Little Star. Jen "Like a diamond in the sky" je mírně pozměněné na "Like little diamonds in the sky"
Mně se při prvním dívání zdálo divné, že se diváci tak smějí, Rajeshovy věty, že je to překrásné a že by to Howardovi mohl někdo ukrást, mi AŽ tak směšné nepřišly.
Takže, kdyby se měl zachovat původní vtip, tak by tam měla asi spíš měla být nějaká narážka na nějakou známou písničku o hvězdách. Co já vím, třeba "Hvězda na vrbě" nebo "Hvězdičko blýskavá". Nenapadá mě nic dětského
Tahle písnička je i přeložená do češtiny (z časů seriálu Teletubbies ), český text začíná "Třpyť se, třpyť se hvězdičko", ale to nebude moc známé...
Zase škoda, když už jste si s tím přebásněním dali tolik práce.
Yalka- Pohlaví :
Ďasík napsal:Ahoj, zvládne to automaticky skoro každý "normální" přehrávač, tudíž všechny, co nejsou Windows Media Player. Jedinou podmínkou je, že soubor s filmem a soubor s titulky musí mít stejný název (třeba video1.avi a video1.srt). Já osobně jsem používal MV2 Player, BS Player a teď používám GOM Player (ten doporučuju, má své vlastní kodeky, přehraje i mov, flv, 3gp a spol. a je plně nastavitelný, včetně myši a klávesových zkratek, jediný problém má s DVD, na ně používám AVS DVD Player). Další dobrý přehrávač je VLC Player, ale ten se mi nelíbí vzhledově a celkově je takový zvláštní...Chandler napsal:v jakém přehrávači se dají spouštět jednotlivé díly s titulky? a jak? díky
Jinak 1. korektury titulků už připravuju, mohly by být do jedenácti tady...
Tk mam GOM a PORAD se mi titulky nezobrazujou :/// (mam je zapnuty, ve stejny slozce a jmenujou se stejne.... muze tam byt jeste nejaky prob? )
avril444- Počet příspěvků : 3
Bodů : 6
Datum registrace : 04. 11. 09
Asi jo, protoze ja ani vetsina lidi tady nikdy takovy problem nemela... Jeste se zkus podivat, jake mas nastavene pismo, ale tim to urcite nebude.avril444 napsal:Tk mam GOM a PORAD se mi titulky nezobrazujou :/// (mam je zapnuty, ve stejny slozce a jmenujou se stejne.... muze tam byt jeste nejaky prob? )
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ďasík napsal:Neboj, nebudem. Je to každého věc, co používá. Když chce mít život s počítačem co nejsložitější, proč ne? ;D Já si už preventivně některé prográmky nosím na flashce, abych nemusel trpět.Yalka napsal:A teď mě můžete hejtovat, že používám WMP
No a WMP mám ve svém počítači dokonce zakázaný, aby se mi náhodou nespustil (stejně tak většinou i Internet Explorer, ten povoluju jen tehdy, když tvořím nějaké webové stránky a potřebuju vědět, jak se v něm asi zobrazí - to je vždycky dobrodružství, zrovna dneska mi zase zobrazil stránku úplně jinak, než Opera a Firefox a řešil jsem to asi půl hodiny). Ale jinak nic proti Microsoftu, třeba MS Train Simulator je super (akorát ten WMP a IE se fakt nepovedly)...
Co máš proti IE??? Zvlášť IE6 je skvělý! Záruka kvality a bezpečnosti!
samozřejmě ironie nebo spíš slova mojí kamarádky
jj, doslo mi to hned... btw. finalni verze titulku bude az kolem pulnoci, musim segre prelozit do anglictiny 4 strany referatu o diagnostickych zarizenich a vychovnych ustavech a neznam kazde druhe slovicko. Masakr.Kolikokoli napsal:samozřejmě ironie nebo spíš slova mojí kamarádky
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Sakra taky chci hodnýho brášku co mi bude překládat do angličtiny
Jinak jak jste tu mluvili o těch přehrávačích, já osobně používám KMPlayer a jsem s ním nadmíru spokojená A ani neplatí to pravidlo, že se titulky musí jmenovat stejně jako film, jdou zapnout normálně ručně. Tak to dělám já otevřu Commander hodím film do KMP a nahodím titulky, ptže moc často se mi stejně nejmenujou a mojí leností ani jmenovat nebudou
Jinak jak jste tu mluvili o těch přehrávačích, já osobně používám KMPlayer a jsem s ním nadmíru spokojená A ani neplatí to pravidlo, že se titulky musí jmenovat stejně jako film, jdou zapnout normálně ručně. Tak to dělám já otevřu Commander hodím film do KMP a nahodím titulky, ptže moc často se mi stejně nejmenujou a mojí leností ani jmenovat nebudou
Katschaba- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 16
Bodů : 16
Věk : 36
Místo : R.I.P.
Katschaba napsal:Sakra taky chci hodnýho brášku co mi bude překládat do angličtiny
Prave ze kdyz nahozujes titulky rucne, tak je to zbytecna prace navic... Tak si je prejmenujes jen jednou a mas navzdy pokoj...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Finální verze titulků
Tak a je to tady. Finální verze titulků spatřila světlo světa sice o něco později, než jsme zvyklí, ale aspoň, že je. Můžete si ji stáhnout. Opravil jsem ještě některé věci, co jsem našel já nebo někteří z vás... Připomínku s básničkou sice beru v úvahu, ale nakonec jsem ji nechal, už i z toho důvodu, že si s ní Jerrry dal práci a myslím, že se mu povedla.
To je tedy ode mě tento týden všechno, těším se zase v úterý... Mějte se
To je tedy ode mě tento týden všechno, těším se zase v úterý... Mějte se
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :