FRIENDS - PŘÁTELÉ
+11
Pajinos
karlos89
g.hofstadter
minnie
MartyCZ
R&omize
NoMouse
Ďasík
tx
Kolikokoli
Sheldon-Cooper
15 posters
Strana 5 z 7
Strana 5 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: FRIENDS - PŘÁTELÉ
Tak jsem tuhle diskuzi tak nějak přečetl a přidávám zajímavou informaci, která možná mnohé potěší a ostatním bude naprosto ukradená
Nicméně je všeobecně známo, že naprostá většina sitcomů se ještě pár let zpátky natáčela na obyčejné televizní kamery a ve formátu 4:3... Přátelé logicky taky vždycky byli 4:3 jak v TV tak na DVDčku. Už jsem chtěl postupně začít nakupovat aktuálně vycházející DVDčka, když se ke mně dostala zajímavá informace. Přátelé vyjdou na Blu-Rayi, podle všeho už někdy na podzim a ve formátu 16:9! Sitcom byl totiž jako jeden z mála natáčen na opravdu kvalitní kamery a díky novému naskenování materiálu se ho tak dočkáme v perfektní obrazové kvalitě. Zajímavé na tom je, že nové skeny už má k dispozici jakási německá televize, ze které se začaly na internet vydávat ripy v 720p. Díky česko-slovenským kutilům už lze dokonce stáhnout první dvě série s EN+CZ+SK zvukem Obraz je naprosto famózní a je opravdu nativně širokoúhlý, dělal jsem si porovnání s obyčejným 4:3 a fakt to není jenom nějaký trapný ořez. Mě teda popravdě hodně těší, že si svůj oblíbený sitcom budu moct v budoucnu pustit i v tom nejmodernějším a nejkvalitnějším formátu bez jakýchkoliv omezení.
Jinak dabing se mi taky vždycky hodně líbil a herecky je perfektní, o tom žádná. Ale hodně jsem si oblíbil i původní znění a když jsem to zkoušel přepínat, zjistil jsem, že hodně dobrých vtípků se tak nějak ztratilo v překladu nebo vyznělo jenom tak napůl. Takže nakonec opět preferuju originál, protože prostě jednoduše pobaví víc a herci jsou v origu naprosto perfektní.
Nicméně je všeobecně známo, že naprostá většina sitcomů se ještě pár let zpátky natáčela na obyčejné televizní kamery a ve formátu 4:3... Přátelé logicky taky vždycky byli 4:3 jak v TV tak na DVDčku. Už jsem chtěl postupně začít nakupovat aktuálně vycházející DVDčka, když se ke mně dostala zajímavá informace. Přátelé vyjdou na Blu-Rayi, podle všeho už někdy na podzim a ve formátu 16:9! Sitcom byl totiž jako jeden z mála natáčen na opravdu kvalitní kamery a díky novému naskenování materiálu se ho tak dočkáme v perfektní obrazové kvalitě. Zajímavé na tom je, že nové skeny už má k dispozici jakási německá televize, ze které se začaly na internet vydávat ripy v 720p. Díky česko-slovenským kutilům už lze dokonce stáhnout první dvě série s EN+CZ+SK zvukem Obraz je naprosto famózní a je opravdu nativně širokoúhlý, dělal jsem si porovnání s obyčejným 4:3 a fakt to není jenom nějaký trapný ořez. Mě teda popravdě hodně těší, že si svůj oblíbený sitcom budu moct v budoucnu pustit i v tom nejmodernějším a nejkvalitnějším formátu bez jakýchkoliv omezení.
Jinak dabing se mi taky vždycky hodně líbil a herecky je perfektní, o tom žádná. Ale hodně jsem si oblíbil i původní znění a když jsem to zkoušel přepínat, zjistil jsem, že hodně dobrých vtípků se tak nějak ztratilo v překladu nebo vyznělo jenom tak napůl. Takže nakonec opět preferuju originál, protože prostě jednoduše pobaví víc a herci jsou v origu naprosto perfektní.
karlos89- Počet příspěvků : 39
Bodů : 43
Reputace : 3
Datum registrace : 29. 09. 09
Super, ještě, že jsem s tím nezačal, teď si to pěkně vychutnám.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
karlos89 to je opravdu pravdivá zpráva! Je to tak, že celý seriál by měl být znovu přestříhán z původních 35mm kopií za pomocí všech poznámek tehdejších střihačů apod.! Wow! To zas bude nákup z Amazonu
Ano opravdu re-edited! (resp. první série už prý jsou) Protože se seriál ihned po naskenování z filmového pásu stříhal ve 4:3 tak se musí všechny skeny provést znovu a seriál se musí evidentně přestřihat už z nového, kvalitního materiálu...
Sheldon-Cooper- Pohlaví :
Počet příspěvků : 252
Bodů : 289
Reputace : 2
Datum registrace : 27. 09. 09
Místo : Praha/Los Angeles
Tak já si to taky ověřoval všude možně, vyložený kraviny bych dál nepouštěl A vzhledem k tomu, že mám pár dílů z té německé televize v ruce, respektive na disku v 720p, můžu osobně potvrdit, že obraz je skutečně parádní. Ale že to musí znovu stříhat jsem nějak nezaznamenal, to bude asi zatracená piplačka. Nicméně Přátelé si tenhle přístup prostě zaslouží, ne?Sheldon-Cooper napsal:
karlos89 to je opravdu pravdivá zpráva!
Většinu Čechů, kteří sledují na širokoúhlé televizi roztažený 4:3 obraz a chrochtají si blahem nad kvalitou AVIček, to asi až tak nepálí, ale já osobně tyhle remastery vítám vyloženě s otevřenou náručí
Přesně tak! Je to geniální! Myslíš, že by si mohl hodit kousek z tý 720p epizody třeba na YouTube jako "private video"? Docela bych se na to chtěl mrknout jak to vypadá! )
(To je jako že se dá sehnat The Big Bang Theory v 1080p kvalitě s mega-vysokým datovým tokem... říkal jednou kamarád.. ale u Přátel se to samozřejmě cení více.. ono i BBT v 720p je opravdu dobře koukatelný.. )
(To je jako že se dá sehnat The Big Bang Theory v 1080p kvalitě s mega-vysokým datovým tokem... říkal jednou kamarád.. ale u Přátel se to samozřejmě cení více.. ono i BBT v 720p je opravdu dobře koukatelný.. )
No já nevím, mě je to celkem i fuk. Obrazovku nemám tak velkou, aby ten rozdíl byl nějak extrémní a u Přátel mi jde více o vtip než o špičkový obraz .
Youtube ten obraz znehodnotí, ale dám ti tip... registruj se na hdclub.sk, aktuálně už se začíná objevovat dokonce třetí sérieSheldon-Cooper napsal:Přesně tak! Je to geniální! Myslíš, že by si mohl hodit kousek z tý 720p epizody třeba na YouTube jako "private video"? Docela bych se na to chtěl mrknout jak to vypadá! )
Nicméně pokud to není proti pravidlům diskuze, hodím přímo sem jako ochutnávku odkazy na první díl:
- kód:
http://rapidshare.com/files/446234261/Friends.S01E01.Pilot.720p.HDTV.DD.CZ.SK.EN.x264-AMBiTiOUS.part1.rar
http://rapidshare.com/files/446234338/Friends.S01E01.Pilot.720p.HDTV.DD.CZ.SK.EN.x264-AMBiTiOUS.part2.rar
http://share-rapid.com/stahuj/1945309/friends-s01e01-pilot-720p-hdtv-dd-cz-sk-en-x264-ambitious-part1.rar
http://share-rapid.com/stahuj/1945308/friends-s01e01-pilot-720p-hdtv-dd-cz-sk-en-x264-ambitious-part2.rar
heslo: PitrsM
Tak o velikosti obrazovky to vůbec není, já koukám na HDčka i na notebooku a rozdíl je opravdu znát. Ostrý obraz bez kostiček nikdy neomrzí A tady je právě strašně fajn, že jde o širokoúhlý formát, takže to máš na celou obrazovku.Kolikokoli napsal:No já nevím, mě je to celkem i fuk. Obrazovku nemám tak velkou, aby ten rozdíl byl nějak extrémní a u Přátel mi jde více o vtip než o špičkový obraz .
Na 205cm velkém plátně s přesně nakalibrovaným 1080p projektorem ten rozdíl mezi HDTV verzí a nějakým 1080p masterem vidět je.. .. ale né každý je takový obrazo-maniak žeeKolikokoli napsal:No já nevím, mě je to celkem i fuk. Obrazovku nemám tak velkou, aby ten rozdíl byl nějak extrémní a u Přátel mi jde více o vtip než o špičkový obraz .
Áááaaa... pán je gurmán ... já teda taky koukám pokud možno 1080p... když není tak 720p... před nedávnem jsem totiž přesedlal na 24" LCD tak si chci konečně dopřát kvalitní obrazSheldon-Cooper napsal:
Na 205cm velkém plátně s přesně nakalibrovaným 1080p projektorem ten rozdíl mezi HDTV verzí a nějakým 1080p masterem vidět je.. .. ale né každý je takový obrazo-maniak žee
g.hofstadter- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 120
Bodů : 125
Datum registrace : 21. 02. 11
Místo : Česko (zatím)
No hlavně já si říkám, že bych měl přesedlat na nějaký kvalitnější HDMI kabel než ten za 350kč, který mi vede do toho luxusního projektoru .. a pořád nemám sílu koupit nějaký lepšíK.Hofstadter napsal:Před nedávnem jsem totiž přesedlal na 24" LCD tak si chci konečně dopřát kvalitní obrazSheldon-Cooper napsal:
Na 205cm velkém plátně s přesně nakalibrovaným 1080p projektorem ten rozdíl mezi HDTV verzí a nějakým 1080p masterem vidět je.. .. ale né každý je takový obrazo-maniak žee
Sheldon-Cooper napsal:
No hlavně já si říkám, že bych měl přesedlat na nějaký kvalitnější HDMI kabel než ten za 350kč, který mi vede do toho luxusního projektoru .. a pořád nemám sílu koupit nějaký lepší
To bych asi udělal co nejdřív... jednou jsme v práci (když jsem byl na brigádě) zkoušeli HDMI kabely na BD přehrávači + 147cm plazma a rozdíl byl opravdu znatelnej... i když je pravda, že aby stál fakt za to, tak ta cena je kolem 1000 Kč...
g.hofstadter- Znamení :
Pohlaví :
Já mám kabel asi za dvě kila, ale jenom 37palcová televize to zkousne v pohodě Každopádně mi přijde a mnohokrát už jsem četl tenhle názor, že rozdíl by tam neměl být naprosto žádný. Jednou je to digitální signál, soustava jedniček a nul, která projede kabelem a je zpracována televizí. Požadovanou propustnost podle normy (např. HDMI 1.3) mít musí, takže se těžko někde něco ztratí a digitální signál je neměnný.K.Hofstadter napsal:Sheldon-Cooper napsal:
No hlavně já si říkám, že bych měl přesedlat na nějaký kvalitnější HDMI kabel než ten za 350kč, který mi vede do toho luxusního projektoru .. a pořád nemám sílu koupit nějaký lepší
To bych asi udělal co nejdřív... jednou jsme v práci (když jsem byl na brigádě) zkoušeli HDMI kabely na BD přehrávači + 147cm plazma a rozdíl byl opravdu znatelnej... i když je pravda, že aby stál fakt za to, tak ta cena je kolem 1000 Kč...
Chápu takové ty pozlacené analogové kabely, tam je rušení a na materiálu, stínění apod. při přenosu rozhodně záleží, ale digitální přenos funguje úplně jinak
Tam jde také o to že já ten signál táhnu na velkou vzdálenost tímhle šmejdským kabelem.. nicméně ten kabel musí spňovat nějaké podmínky a specifikace, takze ve výsledku ta kvalita asi nemůze být nejak horší či lepší.. ale bude to prostě "lepší pocit"
ono to má jinej problem jak sme zjistili... u těch za 99 Kč apod. ... ty kabely podle balení splňují tadyto, a tamto... ale ve skutečnosti to tak není.... ten obyčejnej není ani odstíněnej... mají dost často i mizernou montáž v zátěžovejch místech, takže dřív nebo pozděj z něj někde něco upadne... neříkám, že se nedá narazit na schopnej kabel za pár korun, nebo že všechny drahý jsou ok... ale dost často je to tak...
g.hofstadter- Znamení :
Pohlaví :
Já taky u sitcomů a vůbec u seriálů nepožaduju nějakou extrémní kvalitu obrazu, kdybych taky měl všechno stahovat v 720p a vyšším, tak to už dávno nemám kam dávat...Kolikokoli napsal:No já nevím, mě je to celkem i fuk. Obrazovku nemám tak velkou, aby ten rozdíl byl nějak extrémní a u Přátel mi jde více o vtip než o špičkový obraz .
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Přesně tak. Vzhledem k tomu, kolik těch seriálů sleduji a stahuji, by se mi sem vešla ani ne polovička toho, co tu mám
To samý i u mě, ale když se z tohohle vydání udělá verze v klasické velikosti, bude i ona vypadat líp než ta starší, a proč nezabít dvě mouchy jednou ranou.
Ale stejně, nejmíň 200 GB na jeden seriál, to je čtvrtina mého úložného prostoru.
Ale stejně, nejmíň 200 GB na jeden seriál, to je čtvrtina mého úložného prostoru.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
3 externí HDD po 750GB a 4TB NAS server to jistí .. s místem pro data problém tak není ... a prostě to místo za žádnou cenu vyplnit nemůžu!
právě díky Přátelům sleduju seriály jako The Big Bang Theory nebo How I Met Your Mother ... nikdy neomrzí, můžu se na to dívat po padesáté a stejně se těm hláškám směju určitě taky číslo jedna u mě, sice už se nevysílá ale zaslouží si tam být
a nejlepší je Chandík!
a nejlepší je Chandík!
Ze začátku jsem to říkal taky, ale čím víc jsem Přátele poznával, tím víc jsem měl radši Rosse... Takže u mě teď jednoznačně vede Ross.Pajinos napsal:a nejlepší je Chandík!
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Nemůžu více než souhlasit s Ďasíkem. Chandler je vtipný prvoplánově. Je to postava založená na vtipech. Ale Ross je tragéd. Je vážný, ale nic se mu nedaří a proto je tak neskutečně vtipný. Je to přesně ten typ člověka, který je sice super, hodný atd., ale vždy když je ve společnosti, tak se mu stane nějaký trapas, a tak si všichni ti, kteří ho neznají osobně, myslí, že je to nějaký naprostý mimoň.
Ross je Rimmer, ale není to takový magor .
Ross je Rimmer, ale není to takový magor .
Ross taky ... jako všeci jsou v pohodě, jediný koho jsem moc nemusel byla Phoebe ale někdy měla dobré hlody
U mě vedl jednoznačně Chandler, Pheobe jsem naopak vůbec nemusel.
Myslím si ale že se shodneme na tom, že všechny postavy byly napsány a hlavně zahrány perfektně.
Jinak sledoval jste někdo Joeyho(seriál)?
Myslím si ale že se shodneme na tom, že všechny postavy byly napsány a hlavně zahrány perfektně.
Jinak sledoval jste někdo Joeyho(seriál)?
Sevenood- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 3
Bodů : 3
Reputace : 0
Datum registrace : 25. 04. 11
Věk : 34
Místo : Brno
Jasně, Joeyho mám nakoukaného. Ale musím přiznat, že kvůli Joeymu jsem se na něj nedíval, Joey je někdy takový blbec, že to snad ani není reálné. Ale mám hrozně rád Michaela (Joeyho synovce), Bobbie (Joeyho agentku) a tu produkční, co ji hraje Lucy Liu. V Joeym hrál i Simon Helberg (Howard Wolowitz), Michaelova kámoše Setha. A objevil se tam Michaelův (a můj taky) nejoblíbenější startrekovský herec - Brent Spiner - jako on sám. Michael se pak nemůže rozhodnout, jestli kecat s ním, nebo s krásnou holkou, co tam přišla. Já bych se nejspíš rozhodl stejně jako on.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Jó, Data, to byla moje nejoblíbenější postava z NG. Proto se mi líbil film Nemesis. Byl to film pro Data . A z Joeyho jsem viděla jen asi první řadu. Taky mi přišel nejlepší ten Michael, ale štvalo mě, že si Joey nikdy nevzpomněl na staré přátelé ani je nezmiňoval. Hlavně že měl bydlet v pokojíčku nad garáží u Moniky a Chandlera...
Strana 5 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 5 z 7
Povolení tohoto fóra: