S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [TITULKY]
+19
R&omize
KilianD
Rohlik
bakeLit
egoistic
NoMouse
Gerret
yaqwsx
marena
viper.blade
Kolikokoli
Janna
Ďasík
dutohlavrimmer
lemming
Bobik5
rudyboy
machr_nejvetsi
Admin
23 posters
Strana 2 z 2
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [TITULKY]
Link v prvnim prispevku vede na titulky k prvnimu dilu...
Edit: Dik za opravu.
Edit: Dik za opravu.
Naposledy upravil marena dne Sun 03 Oct 2010, 01:48, celkově upraveno 1 krát
marena- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 54
Bodů : 54
Reputace : 0
Datum registrace : 21. 10. 09
Věk : 57
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ahoj, dva návrhy/připomínky k překladu:
33 - the earliest estimate of the singularity: nejedná se zde o singularitu ve smyslu černé díry, ale o jedinečný, přelomový okamžik. Samotný termín singularita není použit špatně (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Technologick%C3%A1_singularita), ale možná by bylo lepší to opsat, aby nedocházelo ke zmatení, např. "Nejbližší ohdad zlomového okamžiku, od kterého bude možno přenést lidskou mysl do stroje."
209 - virtual mobile presence device: myslím, že výraz "prezentační" není úplně přesný (i když Sheldon na tom monitoru občas i něco promítá/prezentuje). Přeložil bych to jako mobilní zařízení pro virtuální přítomnost/virtuální přítomnosti, což dle mého lépe vystihuje podstatu věci (být virtuálně přítomen).
33 - the earliest estimate of the singularity: nejedná se zde o singularitu ve smyslu černé díry, ale o jedinečný, přelomový okamžik. Samotný termín singularita není použit špatně (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Technologick%C3%A1_singularita), ale možná by bylo lepší to opsat, aby nedocházelo ke zmatení, např. "Nejbližší ohdad zlomového okamžiku, od kterého bude možno přenést lidskou mysl do stroje."
209 - virtual mobile presence device: myslím, že výraz "prezentační" není úplně přesný (i když Sheldon na tom monitoru občas i něco promítá/prezentuje). Přeložil bych to jako mobilní zařízení pro virtuální přítomnost/virtuální přítomnosti, což dle mého lépe vystihuje podstatu věci (být virtuálně přítomen).
KilianD- Počet příspěvků : 106
Bodů : 119
Reputace : 3
Datum registrace : 03. 10. 10
Aha, dik za vysvetleni, takhle uz to dava smysl.KilianD napsal:33 - the earliest estimate of the singularity: nejedná se zde o singularitu ve smyslu černé díry, ale o jedinečný, přelomový okamžik.
To je pravda, presence != presentation, pripojuji se.KilianD napsal:209 - virtual mobile presence device: ... Přeložil bych to jako mobilní zařízení pro virtuální přítomnost/virtuální přítomnosti, což dle mého lépe vystihuje podstatu věci (být virtuálně přítomen).
A jeste me napadlo k titulku 268 (shotgun) - mistu vedle ridice se rika "sedadlo smrti" a vtip je v tom, ze se Sheldon neboji na nem sedet, kdyz je pritomen pouze virtualne. Takze by to mohlo byt nejak takhle: "Protože jsem chtěl sedět/být na sedadle smrti, pamatuješ?"
marena- Znamení :
Pohlaví :
Hmm, za to se taky přimlouvám, bylo by to logické, sedělo do kontextu, vysvětlovalo, proč ho Leonard s radostí usadil na to místo a ještě by to vytvořilo vtip tam, kde původně nebyl, což se naposledy povedlo mně ke konci třetí série... Ale pokud to neprojde, tak výraz "sedím vpředu" taky není špatný...marena napsal:A jeste me napadlo k titulku 268 (shotgun) - mistu vedle ridice se rika "sedadlo smrti" a vtip je v tom, ze se Sheldon neboji na nem sedet, kdyz je pritomen pouze virtualne. Takze by to mohlo byt nejak takhle: "Protože jsem chtěl sedět/být na sedadle smrti, pamatuješ?"
Ohledně toho Road Runnera a Willy E. Coyota si vzpomínám, že jsem to někde viděla přeložené jako "Tryskokohout" a "Kojot Vilda". Tyrskokohout mi přijde docela výstižné (no jo, já vím, že je to nějaký druh kukačky, ale vypadá jako kohout, tak proč ne...)
Zireael- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 41
Bodů : 41
Věk : 37
Tohle
Výsledky pro dotaz: tryskokohout
Na váš předmět vyhledávání - tryskokohout - nebyl nalezen žádný odkaz.
vs.
"pták uličník"
Přibližný počet výsledků: 440
mluví myslím za vše...
S kojotem Vildou už je to lepší, ale ten se vždy vyskytuje ve spojení "Pták Uličník a kojot Vilda"
("kojot vilda"
Přibližný počet výsledků: 652)
Takže bych byl pro to poslední jmenovanou variantu
("pták uličník a kojot vilda"
Přibližný počet výsledků: 257)
EDIT: Pozor, má to být očividně Wilda
"pták uličník a kojot wilda"
Přibližný počet výsledků: 1 000
A je to kukačka kohoutí.
Výsledky pro dotaz: tryskokohout
Na váš předmět vyhledávání - tryskokohout - nebyl nalezen žádný odkaz.
vs.
"pták uličník"
Přibližný počet výsledků: 440
mluví myslím za vše...
S kojotem Vildou už je to lepší, ale ten se vždy vyskytuje ve spojení "Pták Uličník a kojot Vilda"
("kojot vilda"
Přibližný počet výsledků: 652)
Takže bych byl pro to poslední jmenovanou variantu
("pták uličník a kojot vilda"
Přibližný počet výsledků: 257)
EDIT: Pozor, má to být očividně Wilda
"pták uličník a kojot wilda"
Přibližný počet výsledků: 1 000
A je to kukačka kohoutí.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
No tak jo, já se hádat nebudu, to byl jen můj názor/návrh. Já jsem zase až do teďka neslyšela, že by se mu říkalo "Pták uličník"... Jako malí jsme mu myslím s bráchou říkali Mik-Mik pták, jak už tu někdo řekl. Ale tryskokotout se mi taky líbí :-)
PS: Kojot Vilda se mi více líbí s jednoduchým V.
Zireael- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 41
Bodů : 41
Věk : 37
Zireael napsal:No tak jo, já se hádat nebudu, to byl jen můj názor/návrh. Já jsem zase až do teďka neslyšela, že by se mu říkalo "Pták uličník"... Jako malí jsme mu myslím s bráchou říkali Mik-Mik pták, jak už tu někdo řekl. Ale tryskokotout se mi taky líbí :-)
Jojo, Mik-Mik pták
Teda, vy mi to rozhodování neulehčujete. Ale asi nechám ptáka Uličníka (i když Tryskokohout je super ) a u kojota se musím rozhodnout, jestli bude Wilda, nebo Vilda.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Pták Uličník je "oficialni" preklad, v groteskach jsou napisy kvuli detem dabovany, takze se tam tohle jmeno casto rika.
U kojota muze byt Vilda, i kdyz se jeho jmeno nikde nerika, tak podle oficialnich materialu Warneru by se mel takhle jmenovat (s jednoduchym V). Viz napr. http://www.dvdland.cz/kategorie.php?view=0100000&id=824
Hmm, u tohohle DVD je to zase pro zmenu "kohoutek Uličník":
http://primadvd.cz/3826/Looney-Tunes-To-nejlepsi-z-kohoutka-Ulicnika-1.html
tak si vyber
U kojota muze byt Vilda, i kdyz se jeho jmeno nikde nerika, tak podle oficialnich materialu Warneru by se mel takhle jmenovat (s jednoduchym V). Viz napr. http://www.dvdland.cz/kategorie.php?view=0100000&id=824
tak si vyber
marena- Znamení :
Pohlaví :
165
Máš snad v botách GPS
napojené na iPod?
165
Ty snad nemáš telematiku/GPS v botách
napojenou na svůj iPod?
Máš snad v botách GPS
napojené na iPod?
165
Ty snad nemáš telematiku/GPS v botách
napojenou na svůj iPod?
Z3- Počet příspěvků : 6
Bodů : 6
Datum registrace : 30. 09. 09
finální verze titulků
Je tady finální verze titulků. Nakonec v nich tedy jsou pták Uličník a kojot Wilda, snad se to většině z vás bude líbit. To s GPS jsem nechal tak, jak to bylo, i když to není úplně ono, ten návrh se mi líbil ještě míň, a opravil jsem ještě pár drobností... Tak, to bude asi všechno.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Kdyz ji na hlavni strance stahnu, tak to porad neni finalni verze.
dejf- Počet příspěvků : 30
Bodů : 32
marena napsal:Pták Uličník je "oficialni" preklad, v groteskach jsou napisy kvuli detem dabovany, takze se tam tohle jmeno casto rika.
tak si vyber
Já si to ze svých mladých let pamatuju jako Stepní kukačka a W.E (čteno Vé Í jako V.I.Lenin) Kojot. Ještě když tyto kratochvíle vysílala ČT. Vy tedy musíte být všichni hodně mladí Pták uličník by mi narozdíl od původního Road Runner nic neřeklo.
orbik- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Strana 2 z 2 • 1, 2
Similar topics
» S03E06 - The Cornhusker Vortex [TITULKY]
» S03E07 - The Guitarist Amplification [TITULKY]
» 720p přečasování
» S04E23 - The Engagement Reaction [TITULKY]
» S03E23 - The Lunar Excitation [TITULKY]
» S03E07 - The Guitarist Amplification [TITULKY]