S03E17 - The Precious Fragmentation [EPIZODA]
+17
Ufimcef
Kuromaru
Matthew
acervena
cromaq
Kolikokoli
Vojcek_p
mroz
Sheldon 3.0
baal666
Geser
dutohlavrimmer
Aerrie
Ďasík
Deckard
pka
Admin
21 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Re: S03E17 - The Precious Fragmentation [EPIZODA]
Poprvé jsem litoval času, který jsem strávil zíráním na Big BangAdmin napsal:Vysílání: 9. 3. 2010
pka- Počet příspěvků : 82
Bodů : 88
Reputace : 0
Datum registrace : 08. 10. 09
Dneska si to nenechám pro sebe - tohle bylo hrozné. "Vtipy" téměř komplet z oblasti toaletního humoru, zoufale nevtipné. A celá zápletka mi celou dobu hrozně připomínala Smithovy Clerks II .
Deckard- Admin
- Počet příspěvků : 16
Bodů : 33
Datum registrace : 26. 09. 09
Jak to tady ctu, tak se mi ani nechce do prekladu... Ale necham se prekvapit.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ďasík napsal:Jak to tady ctu, tak se mi ani nechce do prekladu... Ale necham se prekvapit.
Tak to bych Tě nerad odradil. Každopádně se nemusíš obávat žádných překladů, které potřebují wikipedii nebo koumání. Dnes to bylo spíš situační .
Deckard- Admin
- Počet příspěvků : 16
Bodů : 33
Je sice pravda, že vtipy byly opět z části postaveny na fyzických činech namísto inteligentního humoru, ale i to nemusí být špatné viz Barneyho pád z křesla v novém himym ) Složka vtipu z dialogů byla dnes také solidní, například magic ring, Victoria's secret a dva navazující vtipy s jídlem každopádně stály za to, vůbec celá Penny byla dnes úžasná a nejen hláškami ale i jak byla roztomilá v té postýlce a s tou taštičkou také )
Abych jen nechválil, tak praštění, praní a přetahování a ani právník moc vtipné vskutku nebyly. Vtipy ohledně toalet bych zařadil do únosné míry vzhledem k situaci.
Mno mě se tenhle díl hodně líbil narozdíl od některých předchozích jsem se několikrát nahlas,takže to zřejmě chce více názorů, tak se nenechte odradit )
Abych jen nechválil, tak praštění, praní a přetahování a ani právník moc vtipné vskutku nebyly. Vtipy ohledně toalet bych zařadil do únosné míry vzhledem k situaci.
Mno mě se tenhle díl hodně líbil narozdíl od některých předchozích jsem se několikrát nahlas,takže to zřejmě chce více názorů, tak se nenechte odradit )
Aerrie- Počet příspěvků : 2
Bodů : 2
Datum registrace : 12. 10. 09
Deckard napsal:Dneska si to nenechám pro sebe - tohle bylo hrozné. "Vtipy" téměř komplet z oblasti toaletního humoru, zoufale nevtipné. A celá zápletka mi celou dobu hrozně připomínala Smithovy Clerks II .
Naprostý souhlas. Clerks II bylo to první, co mě napadlo. Jinak epizoda taková divná, mdlá a ten konec jsem tak nějak nebral. Seriál by potřeboval nové scénáristy. Kde jsou ty vtipy z první série na Dopplerův jev apod...
dutohlavrimmer- Počet příspěvků : 13
Bodů : 15
Imho lepší než většina minulých dílů, ale všechno to bylo tak... jednoduché. V rámci žánru pořád těžký podprůměr. Vysvětlovací rádobyfóry Ve skutečnosti to je mordorština to prostě srážejí. Ale tak co čekat od scénáristů, kteří mají tak negativní názor na Babylon 5...
Potěšil Mr. T, ikdyž jeho role v A-Teamu byla legendárnější než ta v Rockym.
Potěšil Mr. T, ikdyž jeho role v A-Teamu byla legendárnější než ta v Rockym.
Geser- Pohlaví :
Počet příspěvků : 66
Bodů : 72
Reputace : 3
Datum registrace : 01. 10. 09
Místo : Teplice
pravda u toho jsem si říkal, cože? jak by si Rajesh mohl myslet, že je to elfština, vždyť i má ségra, která chodí do 2. třídy ví, že je to jazyk mordoru...Geser napsal: Vysvětlovací rádobyfóry Ve skutečnosti to je mordorština to prostě srážejí. Ale tak co čekat od scénáristů, kteří mají tak negativní názor na Babylon 5...
baal666- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 327
Bodů : 397
Reputace : 4
Věk : 29
Místo : Brno
Tak a já budu zase hlavní obhájce.
Ne, nebylo to úplně stoprocentní, ale bylo to dobré. Zasmál jsem se několikrát a nejvíc mě dostal Sheldonův glumovský sen. Možná je dobře, že neznám "Smithovy Clerks II", takže mi to nepřišlo okopírované (což nemám rád)... Dávám 7,5-8/10.
Edit: Celkově nápad s Pánem prstenů se mi moc líbil.
Ne, nebylo to úplně stoprocentní, ale bylo to dobré. Zasmál jsem se několikrát a nejvíc mě dostal Sheldonův glumovský sen. Možná je dobře, že neznám "Smithovy Clerks II", takže mi to nepřišlo okopírované (což nemám rád)... Dávám 7,5-8/10.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ďasík napsal:Tak a já budu zase hlavní obhájce.
mně se to líbilo, smál jsem se tak na 8/10 ale vtipy byly stupidní(na úrovni přátel, což od BBT fakt neočekávám)
Naposledy upravil baal666 dne Tue 09 Mar 2010, 22:09, celkově upraveno 1 krát
baal666- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 327
Bodů : 397
Reputace : 4
Věk : 29
Místo : Brno
Nahodou, dneska jsem se pobavil, nebylo to sice uplne zazracne, ale rozhodne nadprumerna epizoda, i presto, ze jsem si behem epizody parkrat vzpomnel na jiz zminovane Clerks 2
Sheldon 3.0- Počet příspěvků : 36
Bodů : 38
No dle mého názoru: začátek a prostředdek nuda, ale poslední třetinu jsem se zasmál hodně. Začalo to luxusní scénou s Victoria's secret:D.. A ještě musím dodat, že přestože Clerks II znám dobře, ani jednou jsem si na ně nevzpoměl..
mroz- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 15. 12. 09
Já mám jen poznámku k titulkám - dobrá práce, ale už poněkolikáté není přeložené slovo nerd (šprt). Věta "no nazdar my sme ale nerdi" nedává moc smysl...
Vojcek_p- Počet příspěvků : 3
Bodů : 3
Nikdy se, pokud vím, v TBBT "nerd" nepřekládá jako šprt (alespoň já si toho nevšimla). A docela by mě to "rozhodilo", kdyby se to v titulcích objevilo. Nerdi je mnohem lepší. Navíc nechápu, proč by to nedávalo smysl. Spíš to "šprt" by nedávalo smysl.
S03E17 - Precious Fragmentation [EPIZODA]
Ohledně překladu slova nerd souhlas s kolikokoli. Jinak mě se epizoda taky líbila, myslím si, že spíše nadprůměr z posledních cca 5 dílů. Dávám 8/10. Je pravda, že právník a ani toaletní vtipy nebyly nic moc, ale jinak dobrý. Nápad "Pán prstenů" neměl chybu. Sheldonův glum mě hodně pobavil.
cromaq- Počet příspěvků : 2
Bodů : 2
Datum registrace : 14. 02. 10
Jediný nepatrný problémek se slovem nerd je, že to není české slovo .... šprt je ale blbě, spíš exot, mimoň ...Kolikokoli napsal:Nikdy se, pokud vím, v TBBT "nerd" nepřekládá jako šprt (alespoň já si toho nevšimla). A docela by mě to "rozhodilo", kdyby se to v titulcích objevilo. Nerdi je mnohem lepší. Navíc nechápu, proč by to nedávalo smysl. Spíš to "šprt" by nedávalo smysl.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nerd
Nerd se překládá různě a v některých slovnících i jako šprt, viz http://www.online-slovnik.cz/?word=nerd&x=0&y=0&translate-type=en-cz&match-type=start&ignore-diacritic=1
nebo třeba film Revenge of the nerds (česky Pomsta šprtů, http://www.csfd.cz/film/19243-pomsta-sprtu-revenge-of-the-nerds/). A to že se "nerdi" nikdy v titulkách BBT nepřekládali je právě to co jsem kritizoval Jestli se to slovo i počeštilo to nevím, ale mně osobně to zní hrozně uměle. Ikdyž je fakt že exot nebo mimoň mi zní v tomhle kontextu líp.
nebo třeba film Revenge of the nerds (česky Pomsta šprtů, http://www.csfd.cz/film/19243-pomsta-sprtu-revenge-of-the-nerds/). A to že se "nerdi" nikdy v titulkách BBT nepřekládali je právě to co jsem kritizoval Jestli se to slovo i počeštilo to nevím, ale mně osobně to zní hrozně uměle. Ikdyž je fakt že exot nebo mimoň mi zní v tomhle kontextu líp.
Vojcek_p napsal:Nerd se překládá různě a v některých slovnících i jako šprt, viz http://www.online-slovnik.cz/?word=nerd&x=0&y=0&translate-type=en-cz&match-type=start&ignore-diacritic=1
Překlady filmovejch titulů bych sem netahal :-) Ani bych to moc neřešil, ty titulky jsou na rychlost a kvalitu super, navíc tady jsou jenom jako pomoc pro ty, kteří neumí dost dobře anglicky, takže se dá odpustit celá řada prohřešků (anglicismy, poangličtěná větná stavba, slovosled, gramatika :-) včetně toho, že tady asi všichni víme, co je to nerd :-)
Výborný. Zase jsem se po dlouhý době hodně nasmála, nejvíc u Peninýho K.O., Leonard by si mohl vystřihnout nějakou malou rolišku v novém Hobitovi.
acervena- Počet příspěvků : 12
Bodů : 12
Datum registrace : 15. 11. 09
Slovo nerd (stejně jako geek a noob) jsou slova, která se prostě nedají nějak uspokojivě přeložit (šlo by to, ale vyznělo by to hrozně křečovitě), takže je překládat nebudeme. Nemyslím si, že to je nějaký velký problém... A souhlasím s pka, překlady filmových titulů bych sem vážně netahal, někdy si totiž člověk říká, jestli ten překladatel měl všech pět pohromadě...
Jinak diskuse k titulkům probíhá tady, zde má být jen diskuse k epizodě.
Jinak diskuse k titulkům probíhá tady, zde má být jen diskuse k epizodě.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Já netvrdím že v tom je problém a pokud jde o titulky, jejich kvalita a rychlost s jakou vznikají jsou výborné. Jen mi to tam prostě moc nezní dobře no :-) A co si budem namlouvat, všichni z nich (krom Sheldona, který je génius) šprti jsou.
Jinak z epizody mám takový smíšený pocit, asi se budu muset podívat ještě jednou, teď bych to hodnotil jako takový průměr.
Jinak z epizody mám takový smíšený pocit, asi se budu muset podívat ještě jednou, teď bych to hodnotil jako takový průměr.
Vojcek_p napsal:Já netvrdím že v tom je problém a pokud jde o titulky, jejich kvalita a rychlost s jakou vznikají jsou výborné. Jen mi to tam prostě moc nezní dobře no :-) A co si budem namlouvat, všichni z nich (krom Sheldona, který je génius) šprti jsou.
Chceš mi říct, že Leonard s IQ přes 160 je šprt ? Všichni jsou géniové. Mě se díl líbil, asi nejzábavnější část bylo navážení se do Babči a potom Knockout by Penny. :-) 7/10
Matthew- Počet příspěvků : 17
Bodů : 32
Datum registrace : 28. 09. 09
nerd by som neprekladal, je to specificke slovo.
a mne sa to slovo nerd paci.
ono, skuste si zistit presnu definiciu slova nerd a zistite ze to nie je len "sprt"
diel sa mi celkom pacil, samozrejme boli uz aj lepsie, no Shelglum bol vynikajuci.
napad tiez zaujimavy. hodnotim 8/10 kvoli tomu ako Penny urobila ten uder a este Shelglumovi
akurat zastavam nazor, ze scenaristi by si mali dat na dva tyzdne pauzu a mali bych na ten cas vystriedat nejaki ini.
kvoli napadivosti.
a mne sa to slovo nerd paci.
ono, skuste si zistit presnu definiciu slova nerd a zistite ze to nie je len "sprt"
diel sa mi celkom pacil, samozrejme boli uz aj lepsie, no Shelglum bol vynikajuci.
napad tiez zaujimavy. hodnotim 8/10 kvoli tomu ako Penny urobila ten uder a este Shelglumovi
akurat zastavam nazor, ze scenaristi by si mali dat na dva tyzdne pauzu a mali bych na ten cas vystriedat nejaki ini.
kvoli napadivosti.
Kuromaru- Počet příspěvků : 19
Bodů : 21
Datum registrace : 03. 03. 10
tak to ta lutujem, ja som sa zasmial.pka napsal:Poprvé jsem litoval času, který jsem strávil zíráním na Big BangAdmin napsal:Vysílání: 9. 3. 2010
Sheldon to zachranuje
Kuromaru- Počet příspěvků : 19
Bodů : 21
Datum registrace : 03. 03. 10
Strana 1 z 2 • 1, 2
Similar topics
» S03E17 - The Precious Fragmentation - spoiler
» S03E17 - The Precious Fragmentation [TITULKY]
» Myslíte si, že se Penny s Leonardem rozejde v S03E17?
» S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [EPIZODA]
» S05E01 - The Skank Reflex Analysis [EPIZODA]
» S03E17 - The Precious Fragmentation [TITULKY]
» Myslíte si, že se Penny s Leonardem rozejde v S03E17?
» S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [EPIZODA]
» S05E01 - The Skank Reflex Analysis [EPIZODA]
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: