S05E06 - The Rhinitis Revelation [EPIZODA]
+27
Dominik Matus
Mysh
bodomkes
tx
janice
filda44
afrikab
Irwain Nornossa
Ďasík
dakkon
Strix
NoMouse
clif
hesher
mike2
Pinny
rampage
MartyCZ
Kolikokoli
yossarian
trinx
minnie
Triton
Wenous
bakeLit
Gabrielle
peepay
31 posters
Strana 2 z 3
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: S05E06 - The Rhinitis Revelation [EPIZODA]
Tak jsem to (už skoro v polospánku) skouknul a souhlasím s většinou z vás - průměrná epizoda, co možná nenadchne, ale určitě neurazí... A scénka s lavičkou samozřejmě nejlepší (i přes ospalost mě rozesmála nahlas ) - to krásné tiché vítězství s otevřením deštníku bylo bez chyby...
Edit: Jinak díky za připomenutí HIMYM - koukal jsem se asi čtyři série a pak mě to začalo nudit, ale asi se zase mrknu, co od té doby natočili... (Jinak teď sleduju jen TBBT a při čekání na nový díl sem tam samozřejmě Simpsony nebo Trpaslíka (i když už znám obojí nazpaměť) )
Edit: Jinak díky za připomenutí HIMYM - koukal jsem se asi čtyři série a pak mě to začalo nudit, ale asi se zase mrknu, co od té doby natočili... (Jinak teď sleduju jen TBBT a při čekání na nový díl sem tam samozřejmě Simpsony nebo Trpaslíka (i když už znám obojí nazpaměť) )
Taky něco napíšu, aby to tu nevypadalo jenom pozitivně. :-) Pro mě (a můžu napsat i za ženu) to byl nejhorší díl týhle sezóny a aspiroval by asi i na "top"5 nejhorších vůbec. Ani jednou jsme se nahlas nezasmáli a to se nám u bbt už dlouho nestalo. Jenom potvrzení, že každýmu se líbí něco jinýho. :-)
dakkon- Počet příspěvků : 7
Bodů : 16
Reputace : 0
Datum registrace : 18. 11. 09
Strix: No, hodně štěstí s HIMYM. Ta 5. série je totiž děsná. Naštěstí šestá už je lepší a teď ta sedmá je konečně návrat ke kořenům (z hlediska vtipnosti, ne příběhově). Ale ty trapné vtípky z 5. série se kolikrát vážně nedaly přežít .
Vazne?? Ved to je prave to, co tu postavu robi tym, cim je! To k nej patri, bez toho by to nebola ona, ja sa vzdy prave na taketo narazky tesimmike2 napsal:...že jí dokážu odpustit i to neustálé vnucování křesťanství.
peepay- Pohlaví :
Počet příspěvků : 48
Bodů : 58
Datum registrace : 22. 09. 11
Místo : Bratislava, Slovakia
peepay napsal:Vazne?? Ved to je prave to, co tu postavu robi tym, cim je! To k nej patri, bez toho by to nebola ona, ja sa vzdy prave na taketo narazky tesimmike2 napsal:...že jí dokážu odpustit i to neustálé vnucování křesťanství.
Přesně tak, tímhle je ta postava originální a zajímava, lepší, než neustále omílání.
Dofám, že to není jedno ze zvířat, které tam u vás považujete za kouzelný.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Sledoval jsem to taky v polospánku a měl jsem z toho podobný dojem. Dneska jsem se díval znova a dojem se moc nezměnil, takže to jenom polospánkem nebylo.Strix napsal:Tak jsem to (už skoro v polospánku) skouknul a souhlasím s většinou z vás - průměrná epizoda, co možná nenadchne, ale určitě neurazí... A scénka s lavičkou samozřejmě nejlepší (i přes ospalost mě rozesmála nahlas ) - to krásné tiché vítězství s otevřením deštníku bylo bez chyby...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Ono když je Sheldonova matka z Texasu, státu, který patří do Biblického pásu, nemůžete se divit, že je taková, jaká je... A navíc ty její narážky byly fakt vtipné, ať jde o trnové koruny jako způsob hodnocení zájezdu nebo třeba Jonáše a sledování velryb (z toho jsem fakt nemohl). Jak říká, Texas "není Kalifornie, země bezvěrců".
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Tenhle díl byl fajn. Asi bych o něm neřekl, že byl nejlepší, ale byl dobrý.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
Ďasík napsal:Ono když je Sheldonova matka z Texasu, státu, který patří do Biblického pásu, nemůžete se divit, že je taková, jaká je... A navíc ty její narážky byly fakt vtipné, ať jde o trnové koruny jako způsob hodnocení zájezdu nebo třeba Jonáše a sledování velryb (z toho jsem fakt nemohl). Jak říká, Texas "není Kalifornie, země bezvěrců".
A hlavne ten jeji uzasny prizvuk.
PS: Pravda, tady v Texasu je kostel na kazdem rohu.
afrikab- Pohlaví :
Počet příspěvků : 7
Bodů : 8
minnie napsal:ok, budu klasicky divná mě to přišlo jako skvělý díl..
obecně mám ráda díly s sheldon's mother a dnešní byl obzvláště povedený.. nabitý, ani chvilku se člověk nestihl nudit..
já jsem prostě spokojená a to jsem na něj koukala v 7 ráno brr
Naprosty souhlas.....v 7 rano? Jsi zrovna prisla domu?
afrikab- Pohlaví :
Počet příspěvků : 7
Bodů : 8
the big bang theory s05e06
Tak tento díl byl celkem fajn, už bych ani neřekl, že mezi Sheldonem a Amy něco je. Teď už se spolu téměř vůbec nestýkají a Amy se přiblížila Penny. Prostě bych už tuto postavu ze seriálu vyhodil, podle mě tam už nemá co dělat.
A už je taky celkem nudné, jak se v každém díle omílá dokola, že Raj nikho nemá - myslím, že by bylo nejlepší, kdyby se dal dohormoady s Penny.
A samotná Penny? Od začátku 5. série se už úplně vytrácí, zřejmě došly nápady, jak ji dávat další role.
A už je taky celkem nudné, jak se v každém díle omílá dokola, že Raj nikho nemá - myslím, že by bylo nejlepší, kdyby se dal dohormoady s Penny.
A samotná Penny? Od začátku 5. série se už úplně vytrácí, zřejmě došly nápady, jak ji dávat další role.
filda44- Pohlaví :
Počet příspěvků : 77
Bodů : 84
Datum registrace : 04. 10. 11
Né, hlavně ať Amy zůstane!filda44 napsal:Tak tento díl byl celkem fajn, už bych ani neřekl, že mezi Sheldonem a Amy něco je. Teď už se spolu téměř vůbec nestýkají a Amy se přiblížila Penny. Prostě bych už tuto postavu ze seriálu vyhodil, podle mě tam už nemá co dělat.
Gabrielle- Pohlaví :
Počet příspěvků : 65
Bodů : 66
Datum registrace : 29. 04. 11
Kolikokoli napsal:Strix: No, hodně štěstí s HIMYM. Ta 5. série je totiž děsná. Naštěstí šestá už je lepší a teď ta sedmá je konečně návrat ke kořenům (z hlediska vtipnosti, ne příběhově). Ale ty trapné vtípky z 5. série se kolikrát vážně nedaly přežít .
taky mam ten pocit, ani ta lonska mne nebavila (ale to jsem zila Dexterem, ktereho jsem si poustela porad dokola) a tuhle sezonu se prozatim prijemne bavim. TBBT mam radsi, nebavi mne porad plkani nad vztahy druhych lidi, ale HIMYM je ted takovy mily, oddychovy, myslim, ze jen prvni dva dily mne moc neoslovily
janice- Počet příspěvků : 24
Bodů : 26
Datum registrace : 30. 09. 09
Jistě, ale jde o to, že mi i přesto dokáže být sympatická. Což u podobně militantně křesťanských postav není zrovna obvyklé.peepay napsal:Vazne?? :D :D Ved to je prave to, co tu postavu robi tym, cim je! To k nej patri, bez toho by to nebola ona, ja sa vzdy prave na taketo narazky tesim :)mike2 napsal:...že jí dokážu odpustit i to neustálé vnucování křesťanství.
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
Po delsi dobe se opet hlasim - dil me pobavil, nejvic se mi libila scena s destnikem , ale za sebe bych rekl, ze je to spise lepsi prumer. Rozhodne uz byly v teto sezone lepsi epizody.
Jinak si dovolim touto cestou poprat R&ymu vse nejlepsi
Jinak si dovolim touto cestou poprat R&ymu vse nejlepsi
tx- Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10
Můžete mi někdo vysvětlit dvě věci?
Sakra a tu druhou jsem zapomněl.
Nějak nechápu v čem je pointa.a jejím rodičům se navíc nelíbí, že chodí s bělochem. Tomu říkám ironie. Protože... člověk o tom
nikdy nepřemýšlí naopak.
Sakra a tu druhou jsem zapomněl.
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
no je to rasistické. jakože často "bílým" rodičům vadí, když jejich syn kupříkladu chodí s asiatkou... a právě mary cooper je ten typ, co to vidí jenom jednostranně. že bílí jsou nejlepší, takže je přirozené, že jim vadí, když se "jejich rasa mísí se zbytkem", ale naopak o tom neuvažovali, že lidé jiné pleti mohou být též rasisté
uf, snad jsem to řekla co nejmíň "politicky nekorektně" ale nevím, jak to jinak rychle a jasně vysvětlit
uf, snad jsem to řekla co nejmíň "politicky nekorektně" ale nevím, jak to jinak rychle a jasně vysvětlit
Díky za objasnění bodomkes. Takhle nějak jsem to chápal, krom role paní Cooperové, ale stejně mi to nepřijde tak vtipné jak jásajícímu publiku.
rampage- Pohlaví :
Já sajícímu publiku připadá vtipné úplně všechno, to bych nebral jako bernou minci... Ale tohle docela vtipné bylo, prostě ji nenapadlo, že by jim mohlo vadit, že chodí s bělochem (jako by byl něco podřadného), stejně jako může bílým rodičům vadit, že někdo chodí třeba s (pro ně "podřadným") černochem.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Možná ve společnosti kde se černochům nesmí říkat černoši to funguje podobně jako u nás po revoluci. Když někdo řekl sprosté slovo tak publikum taky řvalo smíchy ani nevědělo proč.
rampage- Pohlaví :
Ono jde i o to, že Texas je jižní stát, tudíž stát, kde se s (hlavně) černochy i dneska zachází dost špatně (pro ty, kdo to náhodou neví, občanská válka v USA se vedla právě mezi jižními státy, kde byly obrovské plantáže bavlny apod., takže tam lidi prosazovali otroctví, aby sami nemuseli pracovat, zatímco severní státy byly proti otroctví). A proto Mary Cooperové přišla celá ta politická korektnost divná, v jižních státech je rasismus totiž dodnes tak rozšířený, že je prostě normální. A navíc je fanatická křesťanka.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Myslím, že v tomhle díle bylo asi tak 95% replik Mary Cooperové postavené na tom, že je rasistka a nábožensky i všelijak jinak netolerantní. Dříve byla prezentována jenom jako náboženská fanatička (sex až po svatbě, žádná evoluce atd.), ale v tomhle dílu to bylo dost upozaděno právě tím rasismem. Nechápu, jak si toho mohl někdo nevšimnout, ale mě to celkem bilo do očí... A i když uznávám, že to bylo vtipný, někdy to bilo až trochu moc.
Mysh- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 58
Bodů : 60
Datum registrace : 21. 04. 10
Věk : 33
Mně to přišlo normální, poprvé totiž přijela "prozkoumat" Kalifornii jako takovou, nepřijela jen utěšit a uklidnit Sheldona... A jako správná jižanka se nestačila divit, navíc není katolička a je jasné, že jednotlivé církve se navzájem nesnášejí, v lepším případě "tolerují"...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
IMHO to není tak, že by byla nějak přesvědčená rasistka v tom smyslu, že by nenáviděla jiné rasy. U ní jde spíš o to, že celý život žije v prostředí, kde jsou rasové stereotypy přirozenou součástí každodenní komunikace, takže je přejímá a ani o nich nepřemýšlí. Teď se najednou ocitla v Kalifornii, kde se smýšlí trochu jinak (nebo se takové věci aspoň neříkají veřejně) a působí tam jako pěst na oko.Mysh napsal:ale v tomhle dílu to bylo dost upozaděno právě tím rasismem. Nechápu, jak si toho mohl někdo nevšimnout, ale mě to celkem bilo do očí...
mike2- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 243
Bodů : 246
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 50
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» S05E06 - The Rhinitis Revelation [TITULKY]
» S04E02 - The Cruciferous Vegetable Amplification [EPIZODA]
» S05E01 - The Skank Reflex Analysis [EPIZODA]