Kantýna (všeobecný pokec)
+17
Mysh
Zikato
rampage
Dejv92
g.hofstadter
clif
Isabel
tx
vetka.M
minnie
Ďasík
R&omize
Irwain Nornossa
NoMouse
bodomkes
MartyCZ
Kolikokoli
21 posters
Strana 6 z 40
Strana 6 z 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: Kantýna (všeobecný pokec)
Takže...
edit: k té absolutní hodnotě -
- Spoiler:
- ...s využitím googlu, coby převaděče jednotek jsem rychle vyřešil první - 7 Pounds.
U druhého jsem se tu limitu nejdřív pokoušel spočítat, než mi došlo že je to jenom obecný zápis a po chvíli mi tedy došlo, že je to Vertical Limit.
Teď možná potěším Ďasíka - na třetí Speed/Nebezpečnou rychlost jsem přišel téměř okamžitě, stačilo si to přečíst jako derivaci dráhy podle času.
U čtvrtého jsem si nejdřív myslel, že je to prostě Pí (to je taky film , ale neviděl jsem ho...), pak mě zviklala ta americká vlajka a došlo mi, že to bude American Pie, jenom to koncové "e" (chybí i v řešení ) mi tam nějak nesedělo.
U pátého mě docela rychle napadlo Cube (jenom jsem si pak radši zpětně ověřil, že tak opravdu říkají třetí mocnině), když potom přišel (mladší) brácha, tak ho zas napadlo xXx, ale zůstal jsem u Krychle.
S šestým jsem si absolutně nevěděl rady. Jenom brácha, když se na to potom podíval, tak říká, že jsou na tom obrázku Dvě věže, tak jestli to nebude Pán prstenů. Ale ty vzorce jsem taky nepochopil.
U sedmého jsem si furt říkal něco jako Eulerova stěna, Přirozená zeď... až pak mě to trklo, že je to Wall-E.
Osmé jsem opět hodil do googlu, nejdřív na minuty, pak na hodiny a bylo jasno - 127 Hours.
U devátého jsem do googlu dal tu latinskou věc a ten blbec mi na prvním místě vyhodil jakýsi řád masožravých kytek, takže jsem si myslel, že je to Den Trifidů (tuším že v pondělí to zrovna dávali v televizi ) a kdyby to byla česká hádanka, tak by mezi mými tipy byla i Adéla ještě nevečeřela. Až po přečtení řešení jsem zjistil, že jsou to mimo jiné taky chobotnatci, ale stejně bych na to nepřišel.
No a na poslední jsem taky nepřišel, Negace tří tužkových baterií bohužel film není...
edit: k té absolutní hodnotě -
- Spoiler:
- Angličtina, jak jsem se dozvěděl, rozlišuje Speed a Velocity. Zatímco Velocity je vektorová veličina, Speed je velikost rychlosti, tedy skalární veličina. A když se podíváte na wiki, tak zatímco v článku Velocity je to definované bez té absolutní hodnoty, ve článku Speed tam ta absolutní hodnota právěže je... edit2: ehm, teda je tam i není... je tam |dr/dt| a pod tím zase ds/dt bez absolutní hodnoty...
Naposledy upravil NoMouse dne Wed 08 Jun 2011, 17:14, celkově upraveno 2 krát
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
- Spoiler:
- he he, taky mě první napadly kytky a s nimi i Adéla, na slony jsme pozapomněla
Negace tří tužkových baterií
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 143
Bodů : 143
Reputace : 0
Věk : 50
Místo : nedaleko Brno
NoMouse:
- Spoiler:
- V řešení American Pi nechybí "e". Film American Pi existuje, jde o jakýsi mišmaš American Pie a Pi. IMDb
vetka.M: Čemu se směješ, tak to tam je napsaný.
- Pokud jde o 6:
- Určitě to jsou okruhy (rings):
http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_(mathematics)#Finite_ring - Mn(Fq) a Z/2Z
http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_(mathematics)#Principal_ideal_domains - Z((1+sroot(-19))/2)
Koli: Ono je to jedno, pi a pie se vyslovují stejně.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Kolikokoli:
- Spoiler:
- Aha... Hlavně že jsem to dával do googlu a nic to nenašlo... (už to vidím, on mi to sám na to Pie opravil, to je ale potvora ) A teď se dívám, vždyť to má 9 minut, určitě je tím myšleno tohle?
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Kromě 1 filmu (jakého asi? ) jsem žádný z nich neviděl. A ten, co jsem viděl, jsem v tom fakt nenašel, a nepomohlo mi ani prozrazení.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
- Spoiler:
- Tak WALL-E, American pie a Cube (btw. Film Cube se překládá jako Kostka, ne Krychle ) jsou právě ty, za které bych si nejradši nakopal, že mi nedošly... Ale je zajímavé, že NEJDE o American Pie, ale skutečně o American Pi, což je taky film - a upozornila mě na to Kolikokoli... Jinak za uhodnutí rychlosti fakt chválím, cukřík.
Naposledy upravil Ďasík dne Wed 08 Jun 2011, 17:36, celkově upraveno 1 krát
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Koli: to by právě bylo moc průhledný.
Marty: aha, a já jsem si naivně myslel, že Pi vyslovují [pí], že tu řeckou hlásku takhle zkomolí by mě ani ve snu nenapadlo...
Ďasík: ale 9 minut? To snad někdo natočil a hodil na youtube, ne?
Irwain: já jsem taky všechny neviděl. A přesto jsem je uhodl. Buď jsem o nich slyšel, nebo jsem to co mi vyšlo hodil do googlu, jestli to je opravdu film
Marty: aha, a já jsem si naivně myslel, že Pi vyslovují [pí], že tu řeckou hlásku takhle zkomolí by mě ani ve snu nenapadlo...
Ďasík: ale 9 minut? To snad někdo natočil a hodil na youtube, ne?
Irwain: já jsem taky všechny neviděl. A přesto jsem je uhodl. Buď jsem o nich slyšel, nebo jsem to co mi vyšlo hodil do googlu, jestli to je opravdu film
Naposledy upravil NoMouse dne Wed 08 Jun 2011, 17:38, celkově upraveno 1 krát
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
To s těma minutama jsem nějak nepochopil...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ďasík: no vždyť se podívej http://akas.imdb.com/title/tt0390835/ je tam délka trvání 9 minut!
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Aháááááááá, tos měl spíš adresovat Koli.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Však té jsem to adresoval už předtím
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
koukám že se mi podařilo hezky zabavit děti
tak šup, zpátky k učení a nebo k filmům myslím, že zrovna tohle je celkem dobrý výběr, viděla jsem osm z nich.. (ovšem jeden z těch co jsem neviděla to asi nemůžu ani zmínit abych nebyla kamenovaná )
tak šup, zpátky k učení a nebo k filmům myslím, že zrovna tohle je celkem dobrý výběr, viděla jsem osm z nich.. (ovšem jeden z těch co jsem neviděla to asi nemůžu ani zmínit abych nebyla kamenovaná )
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Tak to očividně neznáš američany. Taky proto na pi den, dělají koláče. Ten den mimochodem připadá na 14.3., tedy americký způsob zápisu data, i když ono to jinak vlastně nejde.NoMouse napsal:aha, a já jsem si naivně myslel, že Pi vyslovují [pí], že tu řeckou hlásku takhle zkomolí by mě ani ve snu nenapadlo...
minnie: Je to šestka, že jo?
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
sakra, jak to víš? ano, je to šestka
a ano, amíci jsou divní
a ano, amíci jsou divní
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Já viděl šest: Vertical Limit, Nebezpečnou rychlost, American Pie, Pána prstenů, Kostku a VALL-Iho...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
minnie: Jaký jiný z těch filmů by na tomhle fóru zadával důvod ke kamenování?
btw, v pětce hraje Rodney a Ezri? Sákryš.
btw, v pětce hraje Rodney a Ezri? Sákryš.
Naposledy upravil MartyCZ dne Wed 08 Jun 2011, 18:15, celkově upraveno 1 krát
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Já viděla jen 4: Nebezpečnou rychlost, Pána prstenů, WALL-I a 127 hodin... :/. Ale pokud je to American Pie, tak to jsem viděla taky
7 pounds je krásný filmek.. trochu smutný.. ale krásně smutný, divím se, že jste ho nikdo neviděli.. sloní muž naopak je lynchovo psycho, navíc myslím podle skutečné události, to dá málokdo ale je taky úžasný
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Sloní muž je určitě podle skutečné události, když se v IT Crowdu ptali Reynholma na oblíbenou fiktivní postavu, odpověděl právě Elephant Man. Jen dodám, že jeho vzor z reálného světa je Sherlock Holmes. Takhle se získávají znalosti.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Já doporučuju všech svých šest filmů. A protože to vypadá, že dva nebo tři jste z nich nikdo neviděli, tak jmenovitě Vertical Limit - snad jediný dobrý horolezecký film, o lezení na K2, tj. druhou nejvyšší horu světa a zároveň nejobtížněji zdolatelnou horu světa,
Nebezpečnou rychlost, o autobusu, co nesměl zpomalit pod určitou rychlost, jinak by vybouchl, a o tom, jestli se s tím dá něco dělat, a
Kostku - ta je taky dobrá, "horor", kdy se několik lidí probudí v různých místech obří Rubikovy kostky a musí se pokusit dostat se ven. Problém ale je, že v některých buňkách té kostky jsou dost hnusné pasti, které vás můžou dost ošklivým způsobem zabít.
Nebezpečnou rychlost, o autobusu, co nesměl zpomalit pod určitou rychlost, jinak by vybouchl, a o tom, jestli se s tím dá něco dělat, a
Kostku - ta je taky dobrá, "horor", kdy se několik lidí probudí v různých místech obří Rubikovy kostky a musí se pokusit dostat se ven. Problém ale je, že v některých buňkách té kostky jsou dost hnusné pasti, které vás můžou dost ošklivým způsobem zabít.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
souhlasím ale nejvíc se mi z toho líbil asi vertical limit
minnie- Znamení :