Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vycházky z psychologické poradny

+2
Ďasík
minnie
6 posters

Strana 1 z 2 1, 2  Next

Goto down

Vycházky z psychologické poradny - Stránka 2 Empty Re: Vycházky z psychologické poradny

Příspěvek  minnie Sun 05 Jun 2011, 16:27

ok, tak ne kýč, ale klišé Very Happy možná jde spíš o tom s čím to mám spojené.. procházky při západu slunce.. taková ta ocumlaná romantika.. brr
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Vycházky z psychologické poradny - Stránka 2 Empty Re: Vycházky z psychologické poradny

Příspěvek  Ďasík Sun 05 Jun 2011, 16:34

minnie napsal:tak to prrr, na pohádky mi nesahej Very Happy a tohle je myslím Byl jednou jeden král, věčná klasika..
co se týká toho kýče a klišé, do téhle debaty se fakt nedám zatáhnout Very Happy já s mým ujetým vztahem k umění a "umění" a s mým atypickým vkusem.. to bychom se tu asi hodně pohádali Smile
Co je Byl jednou jeden král??? Very Happy Byl jednou jeden král je "Král Já První, který špatně panoval..." "Ať už peklo bylo či nebylo, vymyšleno bylo dobře." je z S čerty nejsou žerty - mojí nejoblíbenější pohádky. Wink

A co se týče kýče a klišé - tam nejde ani tak o vkus, spíš jak už jsem psal jednou, o netoleranci a nadřazenost. Proč je třeba nějaká hnusná nic neříkající čmáranice (= abstraktní malba) považovaná za umělecké dílo, ale krásná krajinka je kýč? Nebo proč jsou příběhy, které jsou zajímavé, zábavné a občas třeba člověku i procvičí logické myšlení (správně, myslím hlavně detektivky a horory) považovány za brak, a naprosto příšerně nudné bichle jsou vrcholem literárního umění? Nějaká parta lidí si prostě řekla - my ode dneška budeme "odborníci" a začala umění takhle škatulkovat...

A západ slunce nemůže být ani klišé, tím se stane teprve tehdy, až o něm někdo něco natočí nebo napíše a stane se při něm něco typického, co se při něm v příbězích často stává. Do té doby je to jen západ slunce, fyzikální jev. Wink
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Sun 05 Jun 2011, 16:35

No klišé... Dobře, vycházka při západu slunce může být klišé, ale jestli i západ slunce samotný... no už toho slovíčkaření asi necháme. Smile
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sun 05 Jun 2011, 16:44

Ďasíku, to o té tmě je z Byl jednou jeden král, taky Smile "krásný princi, je venku tma?" "tma zajímá jen ošklivce a šeredy, protože dokáže skrýt jejich ošklivost" Very Happy
nechci slovíčkařit, to je to co jsem tu nechtěla rozebírat.. mám docela jiný pohled na to co je kýč a co "umění", nemyslím takové ty všeobecně uznávané názory, to je podle mě spíš pozérství..
jak říkám, pro mě je to o tom, co si vybavím když se řekne západ slunce..
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 05 Jun 2011, 16:56

Nikdo tu neříkal, že západy slunce jsou kýčvité. Smile Ani já si to nemyslím. Každý na ně má asi jiný nadhled, a to bude i tím, kolik jich asi viděl.
Jak asi víte, jsem z Brna. Nicméně, jsem tu na kolejích, originálně jsem ze Sokolova. Nikdo to nezná, je to v KV kraji. Děsná díra. Jako celý ten kraj. Nedá se tam dostat. To je prostě fakt. Neúměrně dlouho ke vzdálenosti… Ale to je jedno. Důležité je, že jsem 20 let měl okna na západ. Tady se už dostáváme k pointě. Smile Západ slunce jsem viděl každý den. Mám asi bilion fotek západů slunce z doby, kdy už jsem měl pořádnej telefon. Sice je to trochu osobní, ale věřím, že mě budete chápat. Každý den jsem na ten západ slunce koukal s tím, že nechci být sám. nemám na mysli partnerku, ale přátele. I když partnerku samozřejmě taky. A pokaždé jsem se na ten západ díval sám. Dejme tomu, že tak od 13, takže 7 let, kdy jsem to už nějak řešil. Takže 7 let západů slunce v neskutečné osamělosti. KV kraj je zase symbol toho vězení (resp. západ Čech). A že vám to byly úchvatné západy slunce! Minimálně jednou do týdne to byl ten typ západu slunce, který vídáme na „uměleckých“ fotkách a jsou ke stažení k netu. A dokonce jsem tam měl i tu vodu (řeka) a stromy. Žádné baráky, nic. Říkáte si asi, že tam musel být klid, když je to na kraji města, výhled na přírodu, a tak. Jo, to jo, on tam klid byl. Jenže to není jediné. Až teď si to uvědomuju, ale to je místo, kde jde uvěznit duši, aspoň mou. Připočtěte osamělost, a máte takovou hrubou představu, jak by mohlo vypadat vězení duší.
Nikdy, už NIKDY tam nechci být nějak dlouho. Nenávidím to tam. A když tam jedu, tak mě hřeje vědomí, že odtam zase odjedu. Naposled jsem tam byl před 11 měsíci, 6 týdnů v kuse. Před tím jsem tam nebyl dalších 11 měsíců, a před tím jsem tam ještě bydlel. Už ani nemám v plánu se tam vracet. Hodlám zůstat v Brně, i když je to tu moc na jihu, což není tak úplně super, ale přežiju to. Okno taky můžu mít na sever, že jo? Což bych mimochodem chtěl, je to naprosto ideální. Pokud bych měl okno za jih nebo západ, raději ho zazdim. O mučení vedrem nebo nějaké psychické mučení fakt zájem nemám.
Na kolejích mám okno na východ. Ráno sice vedro, ale pak je to lepší. Na protějším baráku vidím světlo ze zapadajícího slunce, ale to zvládám. Pokud mám vidět západ slunce, s někým. Nikdy už nechci sám. Toho bylo opravdu víc, než dost. Chci odškodnění (čti společnost).
Nevím o nikom z vás, kdo by pocházel z té díry, takže…chtěl bych varovat. Cesta tam na vlastní nebezpečí. Může se taky stát, že se odtam nevrátíte, že jednoduše umřete věkem na cestě. Tohle teda mám proti západu. Západy slunce jsou možná nádherné. Jasně, být s partnerkou na lavičce v parku, tak taky řeknu, že to je nádhera. Ale nejsem si jist, jestli bych to myslel na ten západ slunce. Very Happy
Snad jste mě pochopili, tyhle věci se popisují blbě, a zažít to nikomu nepřeju. Very Happy
Ke Kingovi: tolik jsem toho zase nečetl…
A k tomu, na co máme být hrdí: Třeba na to, že jsme jedni z největších ožralů, nebo na pivo, nebo na to, jak si na nás banky a operátoři mastí kapsy. Ironie, samozřejmě. Ne, vážně. Máme ve vesmíru nějakou sondu? Máme za sebou významný vědecký úspěch? Nebo cokoliv, co by zlepšilo život lidstva? Jako jo, zlaté české hlavičky, to rozhodně, jenže… Smile Btw, někdo něco vymyslí třeba jen proto, že je línej něco dělat, tak vymyslí stroj, co to bude dělat za něj. Very Happy Což je samozřejmě dobře.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Znamení : Střelec Drak
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Sun 05 Jun 2011, 17:12

Irwain Nornossa napsal:Nikdo tu neříkal, že západy slunce jsou kýčvité. Smile
Minnie jo. Ale pravda, neříkala to, jen to napsala. Very Happy Wink
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 05 Jun 2011, 17:13

Ďasík napsal:
Irwain Nornossa napsal:Nikdo tu neříkal, že západy slunce jsou kýčvité. Smile
Minnie jo. Ale pravda, neříkala to, jen to napsala. Very Happy Wink
Přesně takhle jsem to myslel. Smile Ne, já jen, že to skoro vypadalo, že jsem teda něco napsal, a že to vyznělo, jako že západy slunce jsou kýčovité. Pro mě třeba jo, ale tak…viz moje deformace. Very Happy
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Vycházky z psychologické poradny - Stránka 2 Empty lol

Příspěvek  R&omize Sun 05 Jun 2011, 18:06

Irwain má vycházky z psychologické poradny, přístě do správného topicu prosím... Very Happy Když ty stále přemýšlíš nad tím, co nechceš, tak se nemůžeš divit, že snad umřeš jako...

Ten chlap je chodící klišé... Twisted Evil

Ne, vážně, minniin "názor" na západ slunce mi připomněl rozhovor Sheldona a jeho máti, který ona končí větou: "And that's your opinion." (Nad něčím, co je fakt, názory NEEXISTUJÍ, minnie, tady souhlasím se Sheldonem... Idea )

Edit by Ďasík: Opravil jsem tu tvou příšernou českou čárku na apostrof... Pozor na to! Wink
R&omize
R&omize

Znamení : Váhy Tygr
Počet příspěvků : 1019
Bodů : 1044
Reputace : 3
Datum registrace : 20. 05. 10
Věk : 38
Místo : Přerov/Olomouc

http://www.herbalifepodnikatelskaprilezitost.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 05 Jun 2011, 18:11

No proto mě napadlo být moderátor, abych to tam mohl přesouvat. Very Happy
Já už nepřemýšlím nad tím, co nechci, soustředím se na to, co chci. :-)
R&omize napsal:Ten chlap je chodící klišé... Twisted Evil
To jsi myslel na mě? Very Happy
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sun 05 Jun 2011, 18:14

moment, co je fakt? názor je na všechno, i na evoluční teorii mají lidi názor Very Happy
mimochodem, dnes jsem se ve školce dověděla, že česká firma (myslím nějaký subdodavatel pro škodovku) vynalezla svícení za roh, vychytávka, která byla použita v jedné z bondovek a pak se masivně rozšířila Smile
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 05 Jun 2011, 18:16

Počkej, co to je za školku? Pro nějaké děti typu Shledon? Smile S těma bych snad i vydržel. Smile
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sun 05 Jun 2011, 18:20

nééé, normální dospělácká a docela vysoká škola.. Smile jen tam chodím studovat o nedělích Smile
navíc je to ekonomie, to by se shellymu nelíbilo Very Happy

edit: ehm... Posts per day : 10.58
hádejte kdo? Very Happy a o mě tu říkali že jsem spamerka Very Happy
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Vycházky z psychologické poradny - Stránka 2 Empty Vycházky z psychologické poradny

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 05 Jun 2011, 18:30

Víš, teď nevim, jestli to je ironie, nebo ne. Very Happy
Ekonomie se nelíbí ani mně, ale ta fyzikální část, svícení za roh, je zajímavá.
10,58? Hmmm, mám v současnosti 10,63. Wink
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 1 z 2 1, 2  Next

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: