Vycházky z psychologické poradny
+2
Ďasík
minnie
6 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Vycházky z psychologické poradny
Pokračování tohoto OT. Kolikokoli
jinak bych to nebrala tak tragicky s tím jak jsme malí a bezvýznamní.. naše země je známá spoustou věcí, na které můžeme být právem hrdí
k maine a new hampshire mám blízko díky irvingovi, ale usa obecně mi přijdou zajímavé.. ale žít bych tam asi nechtěla myslím, že jsem evropský člověk.. a naše mentalita je přece jen trochu jiná..
myslím že jsou dost kýčovité :dĎasík napsal:Co ti vadí na západech slunce??? Vždyť jsou nádherné.
jinak bych to nebrala tak tragicky s tím jak jsme malí a bezvýznamní.. naše země je známá spoustou věcí, na které můžeme být právem hrdí
k maine a new hampshire mám blízko díky irvingovi, ale usa obecně mi přijdou zajímavé.. ale žít bych tam asi nechtěla myslím, že jsem evropský člověk.. a naše mentalita je přece jen trochu jiná..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Re: Vycházky z psychologické poradny
Tak nejdřív k těm západům - jak můžeš říct o něčem, co vytvořila příroda, že je to kýčovité???minnie napsal:myslím že jsou dost kýčovité :dĎasík napsal:Co ti vadí na západech slunce??? Vždyť jsou nádherné.
Malí a bezvýznamní jsme. Ale naštěstí máme pár věcí a lidí, díky nimž jsme známí (Praha, spisovatelé, skladatelé, hokejisti, Mezinárodní filmový festival, jedny z nejlepších filmových tvůrců a studií v Evropě apod.).
A v USA bych taky žít nechtěl - je to nejutlačovanější národ světa a ani si to neuvědomuje...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ďasík: a zapomněls na pivo! Jo, taky nechápu, co je na západech slunce kýčovité. Možná na obrázku/ve filmu, ale takový západ na vlastní oči je pokaždé jiný a rozhodně ne kýčovitý.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Kdybych měla žít v USA, tak by to bylo v Minneapolis. Měla jsem o něm dělat seminárku a hrozně se mi to zalíbilo. Jinak bych brala celkově východ USA. Západ ani tak ne (rozhodně bych nechtěla žít v LA).
A západy i východy slunce jsou krásné. Západ je o něco lepší, protože po něm následuje noc a možnost pozorovat hvězdy a souhvězdí a Měsíc, což je krása. Nepřijde mi to kýčovité, slovo kýč jsem poprvé slyšela asi před dvěma lety, když jsem ukazovala fotky z dovolené kamarádce...
A západy i východy slunce jsou krásné. Západ je o něco lepší, protože po něm následuje noc a možnost pozorovat hvězdy a souhvězdí a Měsíc, což je krása. Nepřijde mi to kýčovité, slovo kýč jsem poprvé slyšela asi před dvěma lety, když jsem ukazovala fotky z dovolené kamarádce...
No, já obecně nemám rád, když se něco označuje za kýč nebo brak. Protože to jsou jen slova, která si vymyslela parta nějakých rádoby odborníků, aby mohli urážet knihy, věci atd., které se jim nelíbí.
Ale že někdo nazve kýčem i něco, co nestvořil člověk a co je navíc tak nádherné jako západ slunce (východ je o něco horší), jsem fakt nečekal.
Ale že někdo nazve kýčem i něco, co nestvořil člověk a co je navíc tak nádherné jako západ slunce (východ je o něco horší), jsem fakt nečekal.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Viz definice na wiki "Jako kýč jsou v umění označována díla, která jsou příliš okázalá, rušivá, triviální nebo „laciná“. " edit: slovník cizích slov "naoko líbivé, ale umělecky bezcenné dílo"
Jak by do toho mohl spadat západ slunce, tomu tedy nerozumím...
Jak by do toho mohl spadat západ slunce, tomu tedy nerozumím...
Naposledy upravil NoMouse dne Sun 05 Jun 2011, 16:11, celkově upraveno 1 krát
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Jo, podobně nemám ráda slovo "klišé". Jak jednou někdo řekl: "Klišé je klišé z nějakého důvodu - vždycky funguje"
tak tohle už bohužel není pravdaĎasík napsal:Mezinárodní filmový festival, jedny z nejlepších filmových tvůrců a studií v Evropě apod.
jinak malí a bezvýznamní jsme, protože se takoví děláme a cítíme.. zaprděný český národ.. sorry, ale je to tak jsme taková země zápecníků..
ač jsem sova, mám radši východy slunce.. přijdou mi takové čistější, přirozenější.. rodí se z něj nový den po západu je tma a tma zajímá jen ošklivce a šeredy
minnie- Znamení :
Pohlaví :
pche, to taky přece není pravda...minnie napsal:tma zajímá jen ošklivce a šeredy
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
to byl vtip, to je z nějaké pohádky
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Tak to ta pohádka nemá pravdu. Pohádky jsou vůbec hrozně nepravdivé, utopické a "kýčovité".
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
NoMouse: No, některé pohádky zase ne... S čerty nejsou žerty určitě ne. Už i ta pohádka samotná říká, že ať už peklo bylo či nebylo, vymyšleno bylo dobře.
Minnie: Noc je přece období, kdy upíři a ostatní nemrtví vylézají ven... Jak může být špatná?
Minnie: Noc je přece období, kdy upíři a ostatní nemrtví vylézají ven... Jak může být špatná?
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
To mi připomnělo výbornou diskuzi na videačesky o pohádkách (u Lvího krále):
JaaJ napsal:nechápu proč vždy dominantni musí byt ti co nadělají nejvíc škody.. A nechapu ostatní zvířata, která se sklanějí před lvem, jehož jedinym zaměrem je sežrat právě je /žirafy,zebry atd. /. Tyto nerealistické pohádky, v kterých na sebe bere moralní poučení v zvířecích tvářích by se němeli pouštet právě dětem. Pak dítě uvidí v lese medveda a bude si myslet, že je hodny a přitom medved dvakrat rozmachne a je to jasny.. nic proti takovym filmum nemám rád se na ně dívam, ale určitě to nejsou filmy pro děti.
Tengron napsal:to JaaJ: takze bys taky zakazal gumidky (protoze hopsinkova stava je nesmysl a deti by mohli sbirat jedovate bobule), Kaceri (strycek Skrblik rozviji hamiznost u deti), Popelku (sourozenecka nevrazivost a odmitani adoptovanych deti..), Jenicka a Marenku (Deti jsou pochvaleny za upaleni duchodce), Dlouhy, siroky a bystrozraky (Starsi muz, ktery cely zivot pilne studuje magii a pak jeden jediny ulet s princeznou a hned prijde o zivot ..)…..to vsechno a mnoho dalsich bys musel zakazat, pokud bys v pohadkach hledal logiku…
P.S. Kdy naposled jsi mel moznost prijit v lese k medvedovi a zeptat se ho, jestli je hodny?
tak to prrr, na pohádky mi nesahej a tohle je myslím Byl jednou jeden král, věčná klasika..
co se týká toho kýče a klišé, do téhle debaty se fakt nedám zatáhnout já s mým ujetým vztahem k umění a "umění" a s mým atypickým vkusem.. to bychom se tu asi hodně pohádali
co se týká toho kýče a klišé, do téhle debaty se fakt nedám zatáhnout já s mým ujetým vztahem k umění a "umění" a s mým atypickým vkusem.. to bychom se tu asi hodně pohádali
minnie- Znamení :
Pohlaví :
minnie: ok, ale západ slunce prostě není umění (pokud se nejedná o jeho fotku/obraz...), takže ho nemůžeš označit za kýč.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
ok, tak ne kýč, ale klišé možná jde spíš o tom s čím to mám spojené.. procházky při západu slunce.. taková ta ocumlaná romantika.. brr
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Co je Byl jednou jeden král??? Byl jednou jeden král je "Král Já První, který špatně panoval..." "Ať už peklo bylo či nebylo, vymyšleno bylo dobře." je z S čerty nejsou žerty - mojí nejoblíbenější pohádky.minnie napsal:tak to prrr, na pohádky mi nesahej a tohle je myslím Byl jednou jeden král, věčná klasika..
A co se týče kýče a klišé - tam nejde ani tak o vkus, spíš jak už jsem psal jednou, o netoleranci a nadřazenost. Proč je třeba nějaká hnusná nic neříkající čmáranice (= abstraktní malba) považovaná za umělecké dílo, ale krásná krajinka je kýč? Nebo proč jsou příběhy, které jsou zajímavé, zábavné a občas třeba člověku i procvičí logické myšlení (správně, myslím hlavně detektivky a horory) považovány za brak, a naprosto příšerně nudné bichle jsou vrcholem literárního umění? Nějaká parta lidí si prostě řekla - my ode dneška budeme "odborníci" a začala umění takhle škatulkovat...
A západ slunce nemůže být ani klišé, tím se stane teprve tehdy, až o něm někdo něco natočí nebo napíše a stane se při něm něco typického, co se při něm v příbězích často stává. Do té doby je to jen západ slunce, fyzikální jev.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
No klišé... Dobře, vycházka při západu slunce může být klišé, ale jestli i západ slunce samotný... no už toho slovíčkaření asi necháme.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Ďasíku, to o té tmě je z Byl jednou jeden král, taky "krásný princi, je venku tma?" "tma zajímá jen ošklivce a šeredy, protože dokáže skrýt jejich ošklivost"
nechci slovíčkařit, to je to co jsem tu nechtěla rozebírat.. mám docela jiný pohled na to co je kýč a co "umění", nemyslím takové ty všeobecně uznávané názory, to je podle mě spíš pozérství..
jak říkám, pro mě je to o tom, co si vybavím když se řekne západ slunce..
nechci slovíčkařit, to je to co jsem tu nechtěla rozebírat.. mám docela jiný pohled na to co je kýč a co "umění", nemyslím takové ty všeobecně uznávané názory, to je podle mě spíš pozérství..
jak říkám, pro mě je to o tom, co si vybavím když se řekne západ slunce..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Nikdo tu neříkal, že západy slunce jsou kýčvité. Ani já si to nemyslím. Každý na ně má asi jiný nadhled, a to bude i tím, kolik jich asi viděl.
Jak asi víte, jsem z Brna. Nicméně, jsem tu na kolejích, originálně jsem ze Sokolova. Nikdo to nezná, je to v KV kraji. Děsná díra. Jako celý ten kraj. Nedá se tam dostat. To je prostě fakt. Neúměrně dlouho ke vzdálenosti… Ale to je jedno. Důležité je, že jsem 20 let měl okna na západ. Tady se už dostáváme k pointě. Západ slunce jsem viděl každý den. Mám asi bilion fotek západů slunce z doby, kdy už jsem měl pořádnej telefon. Sice je to trochu osobní, ale věřím, že mě budete chápat. Každý den jsem na ten západ slunce koukal s tím, že nechci být sám. nemám na mysli partnerku, ale přátele. I když partnerku samozřejmě taky. A pokaždé jsem se na ten západ díval sám. Dejme tomu, že tak od 13, takže 7 let, kdy jsem to už nějak řešil. Takže 7 let západů slunce v neskutečné osamělosti. KV kraj je zase symbol toho vězení (resp. západ Čech). A že vám to byly úchvatné západy slunce! Minimálně jednou do týdne to byl ten typ západu slunce, který vídáme na „uměleckých“ fotkách a jsou ke stažení k netu. A dokonce jsem tam měl i tu vodu (řeka) a stromy. Žádné baráky, nic. Říkáte si asi, že tam musel být klid, když je to na kraji města, výhled na přírodu, a tak. Jo, to jo, on tam klid byl. Jenže to není jediné. Až teď si to uvědomuju, ale to je místo, kde jde uvěznit duši, aspoň mou. Připočtěte osamělost, a máte takovou hrubou představu, jak by mohlo vypadat vězení duší.
Nikdy, už NIKDY tam nechci být nějak dlouho. Nenávidím to tam. A když tam jedu, tak mě hřeje vědomí, že odtam zase odjedu. Naposled jsem tam byl před 11 měsíci, 6 týdnů v kuse. Před tím jsem tam nebyl dalších 11 měsíců, a před tím jsem tam ještě bydlel. Už ani nemám v plánu se tam vracet. Hodlám zůstat v Brně, i když je to tu moc na jihu, což není tak úplně super, ale přežiju to. Okno taky můžu mít na sever, že jo? Což bych mimochodem chtěl, je to naprosto ideální. Pokud bych měl okno za jih nebo západ, raději ho zazdim. O mučení vedrem nebo nějaké psychické mučení fakt zájem nemám.
Na kolejích mám okno na východ. Ráno sice vedro, ale pak je to lepší. Na protějším baráku vidím světlo ze zapadajícího slunce, ale to zvládám. Pokud mám vidět západ slunce, s někým. Nikdy už nechci sám. Toho bylo opravdu víc, než dost. Chci odškodnění (čti společnost).
Nevím o nikom z vás, kdo by pocházel z té díry, takže…chtěl bych varovat. Cesta tam na vlastní nebezpečí. Může se taky stát, že se odtam nevrátíte, že jednoduše umřete věkem na cestě. Tohle teda mám proti západu. Západy slunce jsou možná nádherné. Jasně, být s partnerkou na lavičce v parku, tak taky řeknu, že to je nádhera. Ale nejsem si jist, jestli bych to myslel na ten západ slunce.
Snad jste mě pochopili, tyhle věci se popisují blbě, a zažít to nikomu nepřeju.
Ke Kingovi: tolik jsem toho zase nečetl…
A k tomu, na co máme být hrdí: Třeba na to, že jsme jedni z největších ožralů, nebo na pivo, nebo na to, jak si na nás banky a operátoři mastí kapsy. Ironie, samozřejmě. Ne, vážně. Máme ve vesmíru nějakou sondu? Máme za sebou významný vědecký úspěch? Nebo cokoliv, co by zlepšilo život lidstva? Jako jo, zlaté české hlavičky, to rozhodně, jenže… Btw, někdo něco vymyslí třeba jen proto, že je línej něco dělat, tak vymyslí stroj, co to bude dělat za něj. Což je samozřejmě dobře.
Jak asi víte, jsem z Brna. Nicméně, jsem tu na kolejích, originálně jsem ze Sokolova. Nikdo to nezná, je to v KV kraji. Děsná díra. Jako celý ten kraj. Nedá se tam dostat. To je prostě fakt. Neúměrně dlouho ke vzdálenosti… Ale to je jedno. Důležité je, že jsem 20 let měl okna na západ. Tady se už dostáváme k pointě. Západ slunce jsem viděl každý den. Mám asi bilion fotek západů slunce z doby, kdy už jsem měl pořádnej telefon. Sice je to trochu osobní, ale věřím, že mě budete chápat. Každý den jsem na ten západ slunce koukal s tím, že nechci být sám. nemám na mysli partnerku, ale přátele. I když partnerku samozřejmě taky. A pokaždé jsem se na ten západ díval sám. Dejme tomu, že tak od 13, takže 7 let, kdy jsem to už nějak řešil. Takže 7 let západů slunce v neskutečné osamělosti. KV kraj je zase symbol toho vězení (resp. západ Čech). A že vám to byly úchvatné západy slunce! Minimálně jednou do týdne to byl ten typ západu slunce, který vídáme na „uměleckých“ fotkách a jsou ke stažení k netu. A dokonce jsem tam měl i tu vodu (řeka) a stromy. Žádné baráky, nic. Říkáte si asi, že tam musel být klid, když je to na kraji města, výhled na přírodu, a tak. Jo, to jo, on tam klid byl. Jenže to není jediné. Až teď si to uvědomuju, ale to je místo, kde jde uvěznit duši, aspoň mou. Připočtěte osamělost, a máte takovou hrubou představu, jak by mohlo vypadat vězení duší.
Nikdy, už NIKDY tam nechci být nějak dlouho. Nenávidím to tam. A když tam jedu, tak mě hřeje vědomí, že odtam zase odjedu. Naposled jsem tam byl před 11 měsíci, 6 týdnů v kuse. Před tím jsem tam nebyl dalších 11 měsíců, a před tím jsem tam ještě bydlel. Už ani nemám v plánu se tam vracet. Hodlám zůstat v Brně, i když je to tu moc na jihu, což není tak úplně super, ale přežiju to. Okno taky můžu mít na sever, že jo? Což bych mimochodem chtěl, je to naprosto ideální. Pokud bych měl okno za jih nebo západ, raději ho zazdim. O mučení vedrem nebo nějaké psychické mučení fakt zájem nemám.
Na kolejích mám okno na východ. Ráno sice vedro, ale pak je to lepší. Na protějším baráku vidím světlo ze zapadajícího slunce, ale to zvládám. Pokud mám vidět západ slunce, s někým. Nikdy už nechci sám. Toho bylo opravdu víc, než dost. Chci odškodnění (čti společnost).
Nevím o nikom z vás, kdo by pocházel z té díry, takže…chtěl bych varovat. Cesta tam na vlastní nebezpečí. Může se taky stát, že se odtam nevrátíte, že jednoduše umřete věkem na cestě. Tohle teda mám proti západu. Západy slunce jsou možná nádherné. Jasně, být s partnerkou na lavičce v parku, tak taky řeknu, že to je nádhera. Ale nejsem si jist, jestli bych to myslel na ten západ slunce.
Snad jste mě pochopili, tyhle věci se popisují blbě, a zažít to nikomu nepřeju.
Ke Kingovi: tolik jsem toho zase nečetl…
A k tomu, na co máme být hrdí: Třeba na to, že jsme jedni z největších ožralů, nebo na pivo, nebo na to, jak si na nás banky a operátoři mastí kapsy. Ironie, samozřejmě. Ne, vážně. Máme ve vesmíru nějakou sondu? Máme za sebou významný vědecký úspěch? Nebo cokoliv, co by zlepšilo život lidstva? Jako jo, zlaté české hlavičky, to rozhodně, jenže… Btw, někdo něco vymyslí třeba jen proto, že je línej něco dělat, tak vymyslí stroj, co to bude dělat za něj. Což je samozřejmě dobře.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
Minnie jo. Ale pravda, neříkala to, jen to napsala.Irwain Nornossa napsal:Nikdo tu neříkal, že západy slunce jsou kýčvité.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Přesně takhle jsem to myslel. Ne, já jen, že to skoro vypadalo, že jsem teda něco napsal, a že to vyznělo, jako že západy slunce jsou kýčovité. Pro mě třeba jo, ale tak…viz moje deformace.Ďasík napsal:Minnie jo. Ale pravda, neříkala to, jen to napsala.Irwain Nornossa napsal:Nikdo tu neříkal, že západy slunce jsou kýčvité.
Pohlaví :
lol
Irwain má vycházky z psychologické poradny, přístě do správného topicu prosím... Když ty stále přemýšlíš nad tím, co nechceš, tak se nemůžeš divit, že snad umřeš jako...
Ten chlap je chodící klišé...
Ne, vážně, minniin "názor" na západ slunce mi připomněl rozhovor Sheldona a jeho máti, který ona končí větou: "And that's your opinion." (Nad něčím, co je fakt, názory NEEXISTUJÍ, minnie, tady souhlasím se Sheldonem... )
Edit by Ďasík: Opravil jsem tu tvou příšernou českou čárku na apostrof... Pozor na to!
Ten chlap je chodící klišé...
Ne, vážně, minniin "názor" na západ slunce mi připomněl rozhovor Sheldona a jeho máti, který ona končí větou: "And that's your opinion." (Nad něčím, co je fakt, názory NEEXISTUJÍ, minnie, tady souhlasím se Sheldonem... )
Edit by Ďasík: Opravil jsem tu tvou příšernou českou čárku na apostrof... Pozor na to!
No proto mě napadlo být moderátor, abych to tam mohl přesouvat.
Já už nepřemýšlím nad tím, co nechci, soustředím se na to, co chci. :-)
Já už nepřemýšlím nad tím, co nechci, soustředím se na to, co chci. :-)
To jsi myslel na mě?R&omize napsal:Ten chlap je chodící klišé...
Pohlaví :
moment, co je fakt? názor je na všechno, i na evoluční teorii mají lidi názor
mimochodem, dnes jsem se ve školce dověděla, že česká firma (myslím nějaký subdodavatel pro škodovku) vynalezla svícení za roh, vychytávka, která byla použita v jedné z bondovek a pak se masivně rozšířila
mimochodem, dnes jsem se ve školce dověděla, že česká firma (myslím nějaký subdodavatel pro škodovku) vynalezla svícení za roh, vychytávka, která byla použita v jedné z bondovek a pak se masivně rozšířila
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: