Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Plánování minisrazů.

+16
Ďasík
Isabel
Zikato
Mysh
minnie
clif
kia42
Dejv92
lockka
R&omize
afrikab
Kolikokoli
bodomkes
MartyCZ
NoMouse
Irwain Nornossa
20 posters

Strana 21 z 26 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26  Next

Goto down

Plánování minisrazů. - Stránka 21 Empty Re: Plánování minisrazů.

Příspěvek  NoMouse Sun 18 Dec 2011, 14:54

Irwain Nornossa napsal:NoMouse: Víš co, ono je to tak, že sestupně. Rok, měsíc, den, hodina, minuta, vteřina. Plný datum a čas, o to jde. Chápeš už tu pointu?
Ježiš, nedělej ze mě vola, já vím jak to myslíš, ale říkám, že v běžné situaci, když se píše/říká datum (ne datum narození nebo jiné historické datum), tak je nejpodstatnější den, pak měsíc a pak teprve rok, protože ten s největší pravděpodobností znáš. To že to nejde dohromady s tvou analytickou logikou chápu, ale tohle svou logiku taky má. Navíc řekneš 18. prosince 2011, jak bys to chtěl slovy říct obráceně? 2011 prosince 18.? Prostě v jazyce je to dáno takto (a jazyk je často nelogický), tak se to přeneslo i do čistě číselného tvaru, aby v tom nebyly zmatky.
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Sun 18 Dec 2011, 15:03

Souhlas s NoMousem. Jinak - to s tím Zimbabwe jsem si nevycucal z prstu, tady je důkaz místo slibů. Very Happy

http://hrm.ihned.cz/c1-51376980-pocitacova-gramotnost-u-nas-na-urovni-zimbabwe

Jo a to s tím zrcadlem by mohlo být zrádné - mohl by ses dostat do reality mnohem horší, než je ta naše...
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Sun 18 Dec 2011, 15:09

Ďasík: statistiky jsou zrádné... Very Happy
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sun 18 Dec 2011, 15:18

Ďasík: Irwain se nechá zmraženej poslat do vesmíru a za 3 miliony let dopadneš jako chudák Albert Very Happy:
Minulý týden jsme objevili hybernované tělo magnáta Alberta Nimmbela. Byl vystřelen do vesmíru v naději, že se setká s formou života, která by dokázala vyléčit jeho hroznou nemoc. Probudili jsme ho, vysvětlili mu, že jsme poslední existující loď s lidskou posádkou a chceme mu jenom říct, že mu nemůžeme pomoct. Rozzuřil se a téměř okamžitě zemřel... Některým lidem prostě nevyhovíte

Jinak k tomu státu "tupců": No a, že prostě někdo neumí ovládat PC? Ano, je to sice důležité, ale považovat člověka, který s PC neumí, za tupce, je trošku drsné. Taky neumíš třeba hrát na banjo, ale to neznamená, že ti, kteří na něj umí hrát, budou tvrdit, že jsi tupec. Ten umí to a ten zase tohle... Nikdy nebudou všichni rozumět všemu (a zrovna tomu, co TY považuješ za důležité)
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Sun 18 Dec 2011, 15:23

Koli: Máš jistě pravdu, navíc lidi jako já by bez BFU byli bez práce, ale na druhou stranu musíš uznat, že umět s počítačem (aspoň něco najít na netu nebo napsat text) je dneska skoro naprostá nutnost, zatímco hrát na banjo asi moc ne. Very Happy Very Happy Very Happy Ale smysl jsem pochopil, neboj. Wink
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Sun 18 Dec 2011, 16:31

Pro člověka studujícího nebo nemanuálně pracujícího určitě, pro ty ostatní to ale nutnost není, si myslím.

Edit: navíc by si měl Irwain uvědomit, že počítače se u nás masově začaly objevovat relativně nedávno, řekněme, že do domácností se ve velkém začaly šířit tak před 10 lety. Podle těch průzkumu navíc byla před pěti lety počítačová negramotnost 49% a dnes je poloviční. To si myslím, že není tak hrozný vývoj.

Naposledy upravil NoMouse dne Sun 18 Dec 2011, 16:39, celkově upraveno 1 krát
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sun 18 Dec 2011, 16:38

jak to tady tak pročítám, přišel mi na mysl tenhle mailový vtípek
Jeden nezaměstnaný muž se přihlásil jako uklízeč u firmy Microsoft.

Personální šéf si pozval tohoto muže na pohovor a ke vstupnímu testu(zametání podlahy). V průběhu pohovoru mu říká : "Jste přijat, dejte mi Váš e-mail a já Vám pošlu formulář k vyplnění a zároveň instrukce kde a kdy se máte první den hlásit."Nezaměstnaný zoufale odvětí, že žádný počítač nemá a tudíž e-mail nevlastní. Šéf říká: "Když nemáte e-mail, tak to virtuálně neexistujete a tak nemůžete tuto práci získat." Zklamaný zoufalý muž neví, co dělat a má v peněžence už jen $10.
Nakonec se rozhodne a koupí v supermarketu bednu s 10 kg rajčat a během dvou hodin je rozprodá za dvojnásobek. Takto to zopakuje ještě třikrát a jde domů s 80 $. Potom stejně,jako to provedl s rajčaty, postupně změní svůj styl života a myšlení.
Každý den vstává brzy ráno, pilně pracuje a pozdě večer se vrací domů s několikanásobkem svých peněz. Později si koupí káru, kterou zanedlouho vyměňuje za dodávku a o něco později za obrovskou flotilu nákladních aut. Po několika málo letech vlastní tento muž jeden z největších velkoobchodů se zeleninou ve Spojených státech.
Jak tak myslí na budoucnost rodiny, rozhodne se uzavřít životní pojištění. Zavolá pojišťovacímu makléři a zvolí si pojistný plán. V závěru rozhovoru se jej makléř zeptá na jeho e-mail adresu, aby mu mohl zaslat pojistnou smlouvu. Muž odpoví, že žádnou e-mail adresu nemá.
"To je zvláštní", říká makléř "Vy nemáte žádný e-mail a přesto jste dokázal vybudovat takové impérium. Představte si, kde byste dnes byl, kdybyste e-mail měl." Muž se dlouze zamyslí a pak odvětí :
"Byl bych uklízeč u Microsoftu."

Poučení 1 : Internet Ti život neuspořádá

Poučeni 2 : Jestli chceš uklízet u Microsoft, založ si e-mail

Poučení 3 : Nemáš-li e-mail a hodne makáš, můžeš se stát milionářem

Poučení 4 : Vzhledem k tomu, že tento příběh k tobě přišel emailem, jsi blíže k tomu být uklízečem než milionářem!
víc asi nemá smysl to komentovat, myslím, že časem přijdeš na to, že jsou i důležitější věci než to, jak kdo umí zacházet s počítačem nebo jestli umí počítat v binární soustavě..
jo, a mimochodem, amíci používají nejběžněji formát MM/DD/YYYY a je to všechno jen o zvyku..
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sun 18 Dec 2011, 16:44

MM/DD/RRRR je v pohodě, ale když na to rychle mrkneš a máš třeba 5. října, tak to může být dost matoucí Very Happy. Stejně si stojím za tím, že nejlepší je DD-MM-RRRR - má se začínat od nejdůležitějšího (jak už psal NoMouse).
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Sun 18 Dec 2011, 19:17

Jen jediné mě udivuje - jak zas a znova
překvapuje mě netolerance Irwainova..

DD.MM.RRRR rules! NoMouse na to kápl s pořadím podle důležitosti a taktéž s češtinou. Když se někoho ústně zeptám, kolikátého je, rozumný člověk podle mne odvětí "18.12. / 18. prosince" - kdyby na mě někdo vychrlil 2011 12 18, tak na něj koukám jako na cvoka. Very Happy

minnie: Haha, dost dobré! What a Face
koli: Souhlasím, není to tak potřebné, jak si Irwain myslí. Onehdá se mnou jely z naší vesnice nějaké babičky v autobuse a jedna z nich povídá, že jede do města na dopravní podniky zakoupit nový jízdní řád.... Smile Tak to taky funguje, ne jenom idos.cz Very Happy (ale musím říct, že mě to docela odrovnalo Laughing)

EDIT: a kdy prosímvás je ten sraz? Smile Zaplácalo se to tady vším možným...v pondělí 18h, Minor? Nebo jak?
bodomkes
bodomkes

Znamení : Beran Opice
Počet příspěvků : 1109
Bodů : 1131
Reputace : 6
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 32
Místo : Brno-venkov

http://www.formspring.me/bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 18 Dec 2011, 21:17

NoMouse napsal:
Irwain Nornossa napsal:NoMouse: Víš co, ono je to tak, že sestupně. Rok, měsíc, den, hodina, minuta, vteřina. Plný datum a čas, o to jde. Chápeš už tu pointu?
Ježiš, nedělej ze mě vola, já vím jak to myslíš, ale říkám, že v běžné situaci, když se píše/říká datum (ne datum narození nebo jiné historické datum), tak je nejpodstatnější den, pak měsíc a pak teprve rok, protože ten s největší pravděpodobností znáš. To že to nejde dohromady s tvou analytickou logikou chápu, ale tohle svou logiku taky má. Navíc řekneš 18. prosince 2011, jak bys to chtěl slovy říct obráceně? 2011 prosince 18.? Prostě v jazyce je to dáno takto (a jazyk je často nelogický), tak se to přeneslo i do čistě číselného tvaru, aby v tom nebyly zmatky.
Ok, já tohle chápu. A říkám, neberu to nikomu. Ale ať mi to nikdo nevnucuje. S mou logikou to jde dohromady, to jo.
Slovy? Pitomost. Slova jsou tam na nic. Pod tím si nic nepředstavím. Čísla. To pak kouknu a vidím. Ale zase, pokud to někomu vyhovuje jinak, tak OK. Ale já to prostě budu psát v tom formátu, v jakém to píšu, a nic to nezmění.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Znamení : Střelec Drak
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 18 Dec 2011, 21:29

minnie napsal:jak to tady tak pročítám, přišel mi na mysl tenhle mailový vtípek
víc asi nemá smysl to komentovat, myslím, že časem přijdeš na to, že jsou i důležitější věci než to, jak kdo umí zacházet s počítačem nebo jestli umí počítat v binární soustavě..
jo, a mimochodem, amíci používají nejběžněji formát MM/DD/YYYY a je to všechno jen o zvyku..
Ten vtípek mi hodně připomíná hoax. Prosím, nikdo mi tohle nikdy nepřeposílejte. Smile (Pokud to někomu připadá vtipné, OK. Mně ani ne, mám odlišný humor. Ostatním jejich neberu. Tak mně nevnucujte ten váš. (ne, že by se o to snažil, ale nechci, aby si někdo domyslel něco, co není pravda))
Jo, amíci používají datum, který je tak postavený nahlavu, že to není ani možné. Jeden kamarád to krásně ilustroval na větě, ve které náhodně přeházel slova. Jo, jasně, všechno to tam bylo. Ale prase aby se v tom vyznalo… To už to, co tu máme u nás, je lepší, než tohle.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sun 18 Dec 2011, 21:32

bodomkes napsal:Jen jediné mě udivuje - jak zas a znova
překvapuje mě netolerance Irwainova..

DD.MM.RRRR rules! NoMouse na to kápl s pořadím podle důležitosti a taktéž s češtinou. Když se někoho ústně zeptám, kolikátého je, rozumný člověk podle mne odvětí "18.12. / 18. prosince" - kdyby na mě někdo vychrlil 2011 12 18, tak na něj koukám jako na cvoka. Very Happy

minnie: Haha, dost dobré! What a Face
koli: Souhlasím, není to tak potřebné, jak si Irwain myslí. Onehdá se mnou jely z naší vesnice nějaké babičky v autobuse a jedna z nich povídá, že jede do města na dopravní podniky zakoupit nový jízdní řád.... Smile Tak to taky funguje, ne jenom idos.cz Very Happy (ale musím říct, že mě to docela odrovnalo Laughing)

EDIT: a kdy prosímvás je ten sraz? Smile Zaplácalo se to tady vším možným...v pondělí 18h, Minor? Nebo jak?

Běžně taky říkám 18. prosince, to zase jo. Wink Jenže něco jiného je, když to píšu.
Irwain NENÍ netolerantní. Celou dobu se to tu snažím říct. Tak asi ještě jednou. NIKOMU jeho formát data NEberu. Ale hůř těm ostatním rozumím, říkám o nich, že jsou nelogický, amíckej mi přijde kreténskej, ale nikomu to NEBERU. Mám na to pouze svůj názor. Prosím, respektovat to, protože já respektuju, a občas i používám jiné formáty data.

Ten sraz…neví se, absolutně vůbec, kdy bude. Alespoň takhle tomu rozumím já.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Mon 19 Dec 2011, 09:18

Takže, bude dneska v tom minoru někdo?
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Mon 19 Dec 2011, 13:45

wtf? Wtf?? WTF????

Tak já už si druhý den říkám, proč sakra nejede fórum - na dvou různých počítačích prosím! - a teď zkusím jiný prohlížeč než Operu a zjistím že ono úplně normálně jede a vesele se tu diskutuje? Co to má sakra znamenat? Proč se to v Opeře vůbec nenačte? To se mi ještě nestalo...

No takže taky se ptám, jak je to dneska, bude něco? Kdo by mohl? asi Irwain, když se ptá a dál? bodomkes? clif?

Edit: tak jsem promazal cache a cookies, restartoval prohlížeč a KONEČNĚ se to v Opeře otevřelo, to by mě fakt zajímalo, co to mělo znamenat...
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Mon 19 Dec 2011, 15:59

Irwain Nornossa napsal:tx:...Navíc, 2 čísla v roku je hrozná blbost. Je to strašně omezený...
Proč? V rodném čísle to bohatě stačí. To, jestli je někdo nemluvně nebo kmet se pozná na první pohled Wink
minnie: cheers
Irwain: K čemu by měl třeba šikovný truhlář, kominík, či jakýkoliv jiný řemeslník nebo drobný živnostník (například vlastník nějakého malého krámku) používat email nebo internet? Může to být konkurenční výhoda, ale oni se bohatě obejdou i bez nich, v podstatě k ničemu je nepotřebujou. Asi nebudu ani moc přehánět, když řeknu, že jim stačí být ve Zlatých stránkách Wink

Naposledy upravil tx dne Mon 19 Dec 2011, 16:05, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : Nějak jsem si odvykl psát s českou klávesnicí a také mám nekompatibilní návyky z Latexu - záměna / a \)
tx
tx

Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Reputace : 0
Datum registrace : 23. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Mon 19 Dec 2011, 17:00

NoMouse: Zajímavé. Mně to v Opeře normálně jede.
Jinak jestli je sraz nevím. A jelikož jsem se před chvílí vrátil domů, viděl jsem se s Isabel a procestoval nezanedbatelnou část Brna, tak už se mi ani nějak nikam nechce…
tx: Rodný číslo je něco jinýho. Jo, jasně, na první pohled se to pozná, ale co když ten pohled tak nějak není k dispozici? Wink
Šmarja, já to nikomu nenutim… Very Happy Klid… Jenprostě říkám, jak jsme zaostalý. Což je prostě fakt, ne názor.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Mon 19 Dec 2011, 17:05

Irwain Nornossa napsal:Což je prostě fakt, ne názor.
A to je tvůj názor! Laughing

edit: mně už to jede taky a zřejmě stačil pouze restart prohlížeče, jak jsem se přesvědčil na dalším počítači, problém je, že tady ten jsem dal jenom do spánku a Opera tak byla od včerejška bez restartu... Aneb "Zkoušeli jste to vypnout a zase zapnout?" opět prokázalo svou platnost. Smile
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Mon 19 Dec 2011, 17:10

Irwain Nornossa napsal:Což je prostě fakt, ne názor.
"And this is your opinion" Very Happy
Mary Cooper

edit: Koukám, že nás s NoMousem napadlo to samé Very Happy
tx
tx

Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Reputace : 0
Datum registrace : 23. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Mon 19 Dec 2011, 19:12

Tak já nevim, je v tom docela zamatek.
Zeptám se ale, kdo by byl pro večerní sraz dneska 2011/12/19 třeba v 19:00 v Minoru? Já bych rád šel, ale nevim, jestli nemáte už jiný plány.
Jinak by se ten sraz dal dát ještě zítra, ve středu, nebo až někdy mezi svátkama.
clif
clif

Znamení : Váhy Kohout
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Mon 19 Dec 2011, 20:21

Tak se koukněte na nějakou statistiku. Bude to pak i váš názor… Wink
Hm, takže dneska asi teda už nic.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Mon 19 Dec 2011, 20:38

Takže nahazuju zítřek 16:00 v Minoru a nějak se k tomu vyjádřete.
clif
clif

Znamení : Váhy Kohout
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Mon 19 Dec 2011, 20:46

Jak už jsem říkal, zítra nemůžu, pozítří taky ne a popozítří taky ne, aspoň ne odpoledne.
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Mon 19 Dec 2011, 21:53

Irwain Nornossa napsal:Tak se koukněte na nějakou statistiku. Bude to pak i váš názor… Wink
nevím, na jaké statistiky koukáš, ale zaostalí rozhodně nejsme.. to si jen děláme sami tím že jsme takhle předposraní..
omlouvám se za ten výraz, ale podobné hlášky mě fakt vytáčí
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Mon 19 Dec 2011, 23:41

minnie: Ale samozřejmě, že jsme zaostalí. Dálniční síť není síť, nejezdí tu rychlovlaky… O moderní budovu člověk nezakopne ani kdyby nechtěl, šaliny nám tu jezdí takové, jaké mají v Německu v muzeu, občas pořádají historické jízdy… Mi tvrď, že nejsme zaostalí… Od doby kamenné se lišíme možná tak jen tím, že nežijeme v jeskyních, ale v barácích. Nemám žádnou iluzi o tomhle státě nebo civilizaci jako celku.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Mon 19 Dec 2011, 23:45

minnie: přesně tak... to je taková typická česká vlastnost, na všechno nadávat, říkat jak jsme na tom hrozně špatně, na všem vidět jen to negativní atd. atd...

Irwain: zajeď si do nějaké chudé rozvojové země a pak vykládej něco o zaostalosti. Máme se jak prasata v žitě.
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 21 z 26 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26  Next

Povolení tohoto fóra: