Kantýna (všeobecný pokec) I
+27
lockka
ondrej263
bodomkes
Irwain Nornossa
Dr.Snak
karlos89
terminal
Zireael
g.hofstadter
tx
KilianD
cubehash
MartyCZ
Shopingjs
R&omize
Geser
Unown
DrNicholasRush
NoMouse
yossarian
baal666
Raistlin
TedTonks
bobosus
minnie
Ďasík
Kolikokoli
31 posters
Strana 20 z 40
Strana 20 z 40 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40
Re: Kantýna (všeobecný pokec) I
minnie napsal:...
Oh, snap.
To je vosklivoucky
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
Jeho znění jsem našel takto:minnie napsal:sakra, nemůžu najít ten vtípek, tak se ho pokusím parafrázovat.. snad to moc nezmrším..
Sedí dva divadelníci, jeden Pražský a jeden v Brněnský u stolku v kavárně.
Ten z Brna povídá:
"Tož hele, jsem slyšel, a snad i v bulváru psali o tobě hrozné věci!
Samé alkohol a drogy a každó chvilu nějaká aféra...No co vyvádíš, to je hrůza!"
Pražský herec si odklepne cigaretu a povídá:
"No a víš co se říká a píše o Tobě u nás v Praze?"
"No povídej," na to Brňák.
a Pražskej: "Vůbec nic!"
(stačilo zadat do Googlu slova brnensky prazsky herec vtip a voilá, vtip byl na světě )
tx- Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10
R&omize napsal:Že se nestydíš, takhle zahambit dámu, že neumí googlit...
Za trest bude vystrelen v bungee kouli :-)
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
To si nechám líbityossarian napsal:Za trest bude vystrelen v bungee kouli :-)
tx napsal:To si nechám líbityossarian napsal:Za trest bude vystrelen v bungee kouli :-)
Super. Nechtel jsem do toho jit sam. Akorat nevim jestli a jak moc jist :-)
Nemam uz takovej kamenej zaludek jako kdysi :-)
I kdyz ten booster byl uplne vpohode. Tak asi bude stacit se neprezrat
EDIT: To uz se fakt nikdo neprida?
Naposledy upravil yossarian dne Fri 08 Apr 2011, 12:06, celkově upraveno 1 krát
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
neumím no.. ale to moje podání mi stejně přijde lepší
edit: jo, a nečekejte že půjdu na nějaké takové prasárny bojim bojim
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Ahoj,
doufám, že to nebude považováno za nic zlého. Kdyby jo, tak se omlouvám a příspěvek smažu.
Prosím všechny ochotné lidi o podporu neziskové organizace Chaloupky o.p.s. kliknutím na zelené tlačítko "To mě baví" na adrese:
Jedná se o soutěž o peníze pro naši činnost. Kdo se v oblasti neziskovek pohybuje, asi ví jak se každá koruna hodí a těžko shání.
Abyste měli představu komu hlas dáváte, tak můžete kouknout na:
Nebo výcuc z činnosti Chaloupek:
Případná výhra mě nijak neobohatí, výhra poputuje na činnost obecně prospěšné společnosti Chaloupky.
Díky moc za případnou podporu.
doufám, že to nebude považováno za nic zlého. Kdyby jo, tak se omlouvám a příspěvek smažu.
Prosím všechny ochotné lidi o podporu neziskové organizace Chaloupky o.p.s. kliknutím na zelené tlačítko "To mě baví" na adrese:
- kód:
http://www.conasbavi.cz/souteze/era/jahodeni-s-erou/jak-na-zahradu-ve-spolupraci-s-prirodou-aneb-jahody-vazeni-nemusi-byt-jen-mrazeny/
Jedná se o soutěž o peníze pro naši činnost. Kdo se v oblasti neziskovek pohybuje, asi ví jak se každá koruna hodí a těžko shání.
Abyste měli představu komu hlas dáváte, tak můžete kouknout na:
- kód:
www.chaloupky.cz
Nebo výcuc z činnosti Chaloupek:
Chaloupky jsou společností zabývající se ekologickou (environmentální) výchovu a vzděláváním (především pak výchovou k ochraně přírody a trvale udržitelnému rozvoji). Systém vzdělávání Chaloupek vychází z tradic, které středisko za 20 let svého působení na poli ekologické výchovy v ČR nabylo, a taky z inspirace v zahraničí, především Velké Británie a Nizozemí.
Pro školy nabízíme celou řadu jednodenních i týdenních výukových programů, věnujeme se školám i individuálně, snažíme se propagovat rozvoj školních zahrad a věnujeme se dalšímu vzdělávání pedagogických pracovníků, speciálně pak koordinátorům ekologické výchovy na mateřských, základních i středních školách v kraji Vysočina.
Případná výhra mě nijak neobohatí, výhra poputuje na činnost obecně prospěšné společnosti Chaloupky.
Díky moc za případnou podporu.
Dr.Snak- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 05. 10. 09
minnie napsal:neumím no.. ale to moje podání mi stejně přijde lepší
No tak do bungeekoule te nutit nebudem,ale do boosteru si pujdes zapištět ne?
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
smutné je, že je tam spousta projektů, které by si zasloužily podporu.. a to se soutěží dle mého názoru o docela nízké částky.. nic kvůli čemu by průměrný člověk vyvíjel nějakou aktivitu..
dávám bodíka za snahu.. a maličké rejpnutí pro ty kdo sledují zprávy - nechcete si radši dojít pro peníze za ministrem dopravy?
dávám bodíka za snahu.. a maličké rejpnutí pro ty kdo sledují zprávy - nechcete si radši dojít pro peníze za ministrem dopravy?
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Však ty sis rýpnul, já jsem si rýpnul.yossarian napsal:Uplne normalne. cca polovina kamaradu co mam, co se s nima vidam a tak jsou moravaci/brnaci.
Nic ve zlem,ale "prazakum" je uplne u pr* odkud jsi, protoze stejne je to tu sama naplava. Nikdo v praze nebude hloubat odkud jsi, spis je bude zajimat co umis, proc tu jses atd.
Jedinej koho jsem videl tohle resit jsou obyvatele jinych mest kteri na prahu a na "prazaky" koukaji zkrz prsty. A nejsou to jen zprofanovani brnaci, je to problem i jinych mest.
Ale takovych lidi je mensina, vetsine brnaku je jedno jestli jses cajzl z prahy, maximalne si do tebe rejpnou, ty si repjnes do nich a je to ok.
Mně taky jedno, odkud jaký člověk je, když to není deb*l (odkudkoliv), tak je to fuk.
Jenom jsem trochu alergický na pragocentrismus (teď nemyslím zrovna tvůj rýpanec) - to je hlavně věc politiků, novinářů... - a je logické, že lidi v Praze to neřeší.. A nemůžeš popřít, že existují taky lidi (ať už z Prahy, Plzně nebo odjinud z Čech), kteří se zase skrz prsty dívají na Moraváky, není jich většina, ale najdou se tací.
No a pak jsou tu ještě jazykové záležitosti, jakože když Moravák slyší věci jako "Tak to nechte béáéáéáéjt" (nevím jak ten pazvuk zapsat ), hlavně v téhle úplně "ultra" podobě, jak jsem byl jednou svědky, tak by si nejradši zalil uši voskem...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Presne vim co myslis. I kdyz nevim, ja nemluvim az tolik jako prazak. Teda myslim. Nemam na to zrovna ucho i kdyz tedka jsem po telefonu poznal ze pani vola odnekud z vysociny apod (byla to jihlava).
Jinak pravdu dis v tom pragocentrismu, to spouste lidi vadi asi nejvic. Nevim presne teda jak se to projevuje, jak brno (nebo jina mesta) pocituji to ze je praha hl. mesto.
Nevim jak ze strany vlady nebo tak,ale nevim (nezajimam se tolik) o to jestli je praha programove tlacena.
Nektere veci se hold kupi na sebe, je tu letiste, spoustu pamatek, je to kousek od kutne hory kam miri hodne turistu a prahu ma jako tranzitni mesto.
Ale rozhodne neplati, ze v praze je jen blaze. To ze jsou otevrene kramy, furt je kam jit, porad se neco deje je ok. Ale kdyz zjistis, ze hromadna doprava je fakt hromadna, v lete pulka lidi nevi co je deodorant, vecne se meni tramvajove trasy a trasy autobusu, protoze opravy koleji snad nikdy nekonci a najem je tu 2x tolik co jinde neni to uz takova lábuž.
EDIT: zvednete zadele a prijedte o vikend do praglu. aspon posoudite jestli mluvim jako prazak a jestli Minnie chytla jako naplava taky nejake vady reci (obrazne receno)
Jinak pravdu dis v tom pragocentrismu, to spouste lidi vadi asi nejvic. Nevim presne teda jak se to projevuje, jak brno (nebo jina mesta) pocituji to ze je praha hl. mesto.
Nevim jak ze strany vlady nebo tak,ale nevim (nezajimam se tolik) o to jestli je praha programove tlacena.
Nektere veci se hold kupi na sebe, je tu letiste, spoustu pamatek, je to kousek od kutne hory kam miri hodne turistu a prahu ma jako tranzitni mesto.
Ale rozhodne neplati, ze v praze je jen blaze. To ze jsou otevrene kramy, furt je kam jit, porad se neco deje je ok. Ale kdyz zjistis, ze hromadna doprava je fakt hromadna, v lete pulka lidi nevi co je deodorant, vecne se meni tramvajove trasy a trasy autobusu, protoze opravy koleji snad nikdy nekonci a najem je tu 2x tolik co jinde neni to uz takova lábuž.
EDIT: zvednete zadele a prijedte o vikend do praglu. aspon posoudite jestli mluvim jako prazak a jestli Minnie chytla jako naplava taky nejake vady reci (obrazne receno)
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Hehe, tenhle popis sedí dost přesně i na Brno.yossarian napsal:Ale rozhodne neplati, ze v praze je jen blaze. To ze jsou otevrene kramy, furt je kam jit, porad se neco deje je ok. Ale kdyz zjistis, ze hromadna doprava je fakt hromadna, v lete pulka lidi nevi co je deodorant, vecne se meni tramvajove trasy a trasy autobusu, protoze opravy koleji snad nikdy nekonci a najem je tu 2x tolik co jinde neni to uz takova lábuž.
edit: k tomu pragocentrismu, projevuje se to třeba co se financí týče, no a pak takovéty věci jako "v Praze musí být všechno" a "v Praze je něco první" i když už to v jiných městech dávno bylo taky, apod, dělají to taky dost novináři. Z poslední doby si můžeme připomenout, jaké emoce budila (a ještě nepochybně budit bude) Slovanská epopej...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Teda lidi, vy jste se rozepsali, to je k nevíře.
Jinak Minnie, Brno je daleko, ale Praha, ta je daleko úplně maximálně, 400 km není žádná sranda. Co se ale tvého přízvuku týče, můžu říct, že jako Pražanda nemluvíš, takže buď v klidu.
U čeho jsem se ale přistihl, je, že mi paradoxně (v osobním styku ani ne, ale v televizi jo) nevadí Pražáci, ale naopak Ostraváci. Mluví tak nepřirozeně krátce, že to až není pravda a i já jako Ostravák si říkám "Člověče, to nemůžeš mluvit líp?". Ale nejhorší, s čím jsem se kdy setkal (tentokrát naživo), byla paní, která říkala třeba "on je takovéééé dlóóóóhéééé". To je přímo na pěst. Během dvou dnů jsem toho měl plné zuby.
A s tím pragocentrismem musím souhlasit, i s tím, že za to hlavně můžou politici a novináři. Tady u nás se občas o Praze říká, že je to stát ve státě. Každopádně já mám ale zatím s Pražákama jen kladné zkušenosti.
Jinak Minnie, Brno je daleko, ale Praha, ta je daleko úplně maximálně, 400 km není žádná sranda. Co se ale tvého přízvuku týče, můžu říct, že jako Pražanda nemluvíš, takže buď v klidu.
U čeho jsem se ale přistihl, je, že mi paradoxně (v osobním styku ani ne, ale v televizi jo) nevadí Pražáci, ale naopak Ostraváci. Mluví tak nepřirozeně krátce, že to až není pravda a i já jako Ostravák si říkám "Člověče, to nemůžeš mluvit líp?". Ale nejhorší, s čím jsem se kdy setkal (tentokrát naživo), byla paní, která říkala třeba "on je takovéééé dlóóóóhéééé". To je přímo na pěst. Během dvou dnů jsem toho měl plné zuby.
A s tím pragocentrismem musím souhlasit, i s tím, že za to hlavně můžou politici a novináři. Tady u nás se občas o Praze říká, že je to stát ve státě. Každopádně já mám ale zatím s Pražákama jen kladné zkušenosti.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
no.. v souvislosti tady s tím mě pražáci dost vytáčí s tou jejich slavnou "velkou povodní v roce 2002". vzhledem k tomu, že jsem z jižní moravy a dost dobře si pamatuju na záplavy 1997, tak pro tohle nemám moc pochopení když mi někdo vypráví jaká to tu byla kalamita
ale jinak jsem pragocentrik a myslím že to má svoje opodstatnění.. většina důležitých institucí je tady, většina důležitých věcí se děje tady, z ekonomického pohledu se praze zbytek republiky ani nekouká na záda.. to jsou tvrdá data..
zbytek je pocitový, a v tomhle jsou lidi různí v praze i kdekoliv jinde prostě..
jinak
edit: no některá nářečí jsou zlo.. i já trpím když slyším takové to echt slovácké nářečí nebo jiné podobné.. doma ať si ti lidi mluví jak chtějí, ale mezi lidma mi to přijde fakt divné.. a co úplně nesnášní jsou "moravsky spisovné" výrazy typu "chcou"
ale jinak jsem pragocentrik a myslím že to má svoje opodstatnění.. většina důležitých institucí je tady, většina důležitých věcí se děje tady, z ekonomického pohledu se praze zbytek republiky ani nekouká na záda.. to jsou tvrdá data..
zbytek je pocitový, a v tomhle jsou lidi různí v praze i kdekoliv jinde prostě..
jinak
samozřejmě žádné vady nemám ani řeči, ani žádné jinéyossarian napsal:jestli Minnie chytla jako naplava taky nejake vady reci
edit: no některá nářečí jsou zlo.. i já trpím když slyším takové to echt slovácké nářečí nebo jiné podobné.. doma ať si ti lidi mluví jak chtějí, ale mezi lidma mi to přijde fakt divné.. a co úplně nesnášní jsou "moravsky spisovné" výrazy typu "chcou"
minnie- Znamení :
Pohlaví :
minnie napsal:samozřejmě žádné vady nemám ani řeči, ani žádné jiné
super uz se tesim.
Jinak co se tyce te povodne - morava ma tu z 97, praha tu z 02.
Pohroma to byla tam i tam. V byte jsme meli 1.8m vody a to bydlime v prvnim patre, takze rozhodne to nebylo zanedbatelne. Mam super fotku z pokojicku jak to vypadalo potom... Krome toho konkretne u nas se musela vsechna voda odcerpat, protoze nemela kudy odtect. Takze 14 dni vsechno stalo ve vode a vlhku. chutovka.
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Minnie, nevím, jestli už jsi tu v r. 2002 byla, ale ta povodeň fakt stála za to. Na druhou stranu, třeba takový Karlín díky tomu pěkně prokoukl. Největší průšvih byl, že několik měsíců nejezdilo metro v centrální části a všichni se museli nasáčkovat do náhradních tramvají/autobusů (železnice tenkrát v MHD nebyla ještě nějak moc zapojená, takže vrcholem jejího popovodňového využití byly vlaky hlavní nádr. - Smíchov jednou za 20 minut, dnes v ranní špičce jezdí po deseti minutách).
Jinak pravdou je, že s povodněmi, které lidem na Moravě odnesly i baráky a srovnaly celé vesnice se to v samotné Praze moc srovnávat nedá (pokud vím, tak to tady zas tak moc baráků nevzalo), ale vyplavených lidí bylo taky dost (možná i víc než na té Moravě, přeci jen je tu poněkud vyšší hustota osídlení ). Jenže do bilance této povodně musíš počítat i obce nahoru po proudu, ať už na Vltavě nebo na Berounce. Ale ten největší průšvih v Praze bylo právě to metro, to pak naprosto paralyzovalo zbylou dopravu..
Jinak pravdou je, že s povodněmi, které lidem na Moravě odnesly i baráky a srovnaly celé vesnice se to v samotné Praze moc srovnávat nedá (pokud vím, tak to tady zas tak moc baráků nevzalo), ale vyplavených lidí bylo taky dost (možná i víc než na té Moravě, přeci jen je tu poněkud vyšší hustota osídlení ). Jenže do bilance této povodně musíš počítat i obce nahoru po proudu, ať už na Vltavě nebo na Berounce. Ale ten největší průšvih v Praze bylo právě to metro, to pak naprosto paralyzovalo zbylou dopravu..
ne, to jsem tu nebyla.. jestli nejezdilo metro, tak to musela být určitě katastrofa, pamatuju si když nedávno nejezdilo metro přes nuselák a byl z toho kolaps..
zase když vezmeš ty moravské povodně, tak byly vyplavené obce od přerova až po hodonín..
jinak já vám to neberu, myslím si, že na hmotné škody by to praha každopádně vyhrála.. jen mě rozčiluje, když se pražáci tváří jako by se nic takového nikde jinde nestalo.. teda minimálně ti které znám - nechci to generalizovat..
zase když vezmeš ty moravské povodně, tak byly vyplavené obce od přerova až po hodonín..
jinak já vám to neberu, myslím si, že na hmotné škody by to praha každopádně vyhrála.. jen mě rozčiluje, když se pražáci tváří jako by se nic takového nikde jinde nestalo.. teda minimálně ti které znám - nechci to generalizovat..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Jj, pragocentrismus je hrozný. Jen si vemte - Český masiv je rozdělen do několika oblastí. Máme tu moldanubikum, saxo-turingikum nebo třeba kutnohorskou oblast. Takto jsou rozčleněny Čechy, hezky podle toho, co za horniny se tu nalézá. Pak tu máme další oblast. Moravsko-slezská oblast. Přestože není stejnorodá, přestože se tu také nachází různé horniny, v Praze si asi řekli, že je to jedno, je to přece "jenom nějaká Morava a Slezsko", které nikoho nezajímají. A tohle mě štve nejvíc .
To máš těžký: to, že jsme v TV viděli totálně zničený Troubky se nevyrovná tomu, když chodíme místy, o kterých víme, že byla voda třeba do druhého patra (to si prostě budeme pamatovat do smrti). A stejně tak to je na Moravě, tam si budou lidi pamatovat svoje povodně a nějaká Praha je pro ně jenom pár záběrů v televizi. A holt žiješ teď v Praze, tak to tak ber. Kdybych se odstěhoval na Moravu, tak bych asi v postižených vesnicích taky slýchal spíš o tamních povodních a nějaké pražské povodně by byly víceméně pozapomenuté (a já bych se tomu nedivil, protože co je Moravákům do nějakých povodní v Praze, že).
2002 jsem zažil v Praze před kulminací (koukal jsem se jak stavějí protipovodňové zábrany) a pak ten hlavní nápor v JČ...
Jinak ta náhradní doprava fungovala vcelku dobře (na magistrále měly busy vyhrazený pruh a jezdily snad co minutu mezi Pražského povstání a Holešovicemi), ale bylo to maso...
2002 jsem zažil v Praze před kulminací (koukal jsem se jak stavějí protipovodňové zábrany) a pak ten hlavní nápor v JČ...
Jinak ta náhradní doprava fungovala vcelku dobře (na magistrále měly busy vyhrazený pruh a jezdily snad co minutu mezi Pražského povstání a Holešovicemi), ale bylo to maso...
No, já jako obrovský fanda železnice a metra mám v compu všechny plánky metra, které v se v té době měnily skoro každý den. Pro zájemce jsou všechny na metroweb.cz, tady je stav k 15. 8. 2002: http://metroweb.cz/povoden/metro-pov.gif
Edit: Koukám, že tehdy ještě nebyly stanice Depo Hostivař na Ačku a Kobylysy, Ládví, Prosek, Střížkov a Letňany na Cčku. Ale těch by se ta povodeň nedotkla, Hostivař je daleko a mezi Holešovicemi a Kobylisy je největší povolené stoupání v metru, takže by byly v pohodě...
Edit: Koukám, že tehdy ještě nebyly stanice Depo Hostivař na Ačku a Kobylysy, Ládví, Prosek, Střížkov a Letňany na Cčku. Ale těch by se ta povodeň nedotkla, Hostivař je daleko a mezi Holešovicemi a Kobylisy je největší povolené stoupání v metru, takže by byly v pohodě...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ty na Cčku určitě nebyly a Depo Hostivař bylo podle mě otevírané někdy +- 2004. A těch by se to určitě nedotklo, to máš pravdu. Jinak dobrá mapa, člověk si hned vzpomene, jak to bylo...Ďasík napsal:No, já jako obrovský fanda železnice a metra mám v compu všechny plánky metra, které v se v té době měnily skoro každý den. Pro zájemce jsou všechny na metroweb.cz, tady je stav k 15. 8. 2002: http://metroweb.cz/povoden/metro-pov.gif
No, a v Brně žádné metro není, takže je to v šalinách, trajfech a busech nasáčkované furt.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Matejska
Dekuji TXovi a Minnie za ucast na dnesni matejske pouti.
Minnie nezkazi zadnou srandu to muzu potvrdit, TXovi patri chvala ze ji dotahnul i na jednu mene krkolomnou,ale presto zaludek tocici atrakci. Za odmenu si Minnie z pouti odnesla opici, ale o tom vam mozna povi sama.
Posezeni v potrefene huse taky fajn. Fotky a video bude po dukladne cenzure
Minnie nezkazi zadnou srandu to muzu potvrdit, TXovi patri chvala ze ji dotahnul i na jednu mene krkolomnou,ale presto zaludek tocici atrakci. Za odmenu si Minnie z pouti odnesla opici, ale o tom vam mozna povi sama.
Posezeni v potrefene huse taky fajn. Fotky a video bude po dukladne cenzure
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
tak, co se týče matějské, mám zase na dloooooooouho vybráno já jako člověk, kterému se dělá špatně i na eskalátorech, jsem byla na nějaké příšerné "houpačce" naštěstí pak kluci moudře usoudili že se nehodím na nic jiného, než abych stála dole a hlídala věci
domů jsem přišla s pořádnou opicí
jo, a fotky nečekejte
domů jsem přišla s pořádnou opicí
jo, a fotky nečekejte
minnie- Znamení :
Pohlaví :