Software atd.
+8
bodomkes
Kolikokoli
rampage
clif
R&omize
NoMouse
Irwain Nornossa
Ďasík
12 posters
Strana 3 z 3
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Software atd.
Než tohle, tak Ti spíš řeknu, že v budoucnu budou pixely zobrazovačů menší, než nejmenší věc, co jde vidět okem. Pak se přejde na elektronický inkoust, konečně plně RGB. Zpočátku nic moc, ale pak to bude lepší. Tohle, díky svojí ohebnosti a spotřebě, dá mobilům novou možnost, daleko větší zobrazovače. Spolu se zvýšením výkonu a úložiště budou telefony daleko výkonnější, a rozhodně ne jen na volání a SMS.
PB bude, ale nečekal bych, že nějak rychle. Je asi blbost stavět je na magnetické technologii, takovou kapacitu bych dělal už rovnou na SSD. Bude to potřeba, pokud budou pixely neviditelné, tak roližšení bude třeba 10× víc, než dnešní HD, a video v takovýmhle formátu, to budou fakt obrovský kvanta dat a obrovská přenosová rychlost nebude výsadou ale nutností.
Holografické… Tak to si počkáš. Kompletní 3D hologram je technologie ještě na hodně dlouho. Nejdřív průhledný, o mnoho let později neprůhledný, a o staletí později pevný. Ovládání gesty? Nevím, jak přesně to myslíš, ale osobně bych raději ovládání myšlenkou. Integrace domovních systémů je fajn, spolu s ovládání myšlenkou by to bylo super, vracel bych se večer domů, ještě nějakou cestu před barákem bych pomocí telefonu vyslal příkaz (pouze myšlenkou, nemusel bych šahat pro nic do kapsy), zaplo by se topení, zapnul by se komp atd… Jak bych přišel a převlékal se, tak už bych ovládal komp myšlenkami, ani bych si k němu nesedl. Průhledné monitory? Sice efektní, ale upřímně, je to nutné? Promítané okolí je trochu zludná věc. Aby zobrazovač z různých úhlů zobrazoval něco jiného, aby to vytvořilo dobrou iluzi hloubky, bude to fakt náročné. Vyžaduje to technologii okem neviditelných pixelů, avšak tyhle budou ještě menší, v jakých si vlnách a směřované (alespoň můj odhad).
Jinak, řekl bych to takhle. Budoucnost techniky bude naprosto úžasná, a já se na ní těším. Taky na ten okamžik, jak budu vnukům vyprávět o tom, jak ubohou technologii jsme měli, a oni mi to nebudou věřit, a další den je vezmu do muzea, a tam bude něco, co dneska nazýváme moderním.
PB bude, ale nečekal bych, že nějak rychle. Je asi blbost stavět je na magnetické technologii, takovou kapacitu bych dělal už rovnou na SSD. Bude to potřeba, pokud budou pixely neviditelné, tak roližšení bude třeba 10× víc, než dnešní HD, a video v takovýmhle formátu, to budou fakt obrovský kvanta dat a obrovská přenosová rychlost nebude výsadou ale nutností.
Holografické… Tak to si počkáš. Kompletní 3D hologram je technologie ještě na hodně dlouho. Nejdřív průhledný, o mnoho let později neprůhledný, a o staletí později pevný. Ovládání gesty? Nevím, jak přesně to myslíš, ale osobně bych raději ovládání myšlenkou. Integrace domovních systémů je fajn, spolu s ovládání myšlenkou by to bylo super, vracel bych se večer domů, ještě nějakou cestu před barákem bych pomocí telefonu vyslal příkaz (pouze myšlenkou, nemusel bych šahat pro nic do kapsy), zaplo by se topení, zapnul by se komp atd… Jak bych přišel a převlékal se, tak už bych ovládal komp myšlenkami, ani bych si k němu nesedl. Průhledné monitory? Sice efektní, ale upřímně, je to nutné? Promítané okolí je trochu zludná věc. Aby zobrazovač z různých úhlů zobrazoval něco jiného, aby to vytvořilo dobrou iluzi hloubky, bude to fakt náročné. Vyžaduje to technologii okem neviditelných pixelů, avšak tyhle budou ještě menší, v jakých si vlnách a směřované (alespoň můj odhad).
Jinak, řekl bych to takhle. Budoucnost techniky bude naprosto úžasná, a já se na ní těším. Taky na ten okamžik, jak budu vnukům vyprávět o tom, jak ubohou technologii jsme měli, a oni mi to nebudou věřit, a další den je vezmu do muzea, a tam bude něco, co dneska nazýváme moderním.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
clif: Pokud si "absolutní integraci všech domovní systémů do jednoho ovládacího zařízení" představuješ nějak takto, tak už to existuje a bude to určitě hodně o penězích.
Centrální systém – srdcem moderního bydlení je centrální systém, který má jednoduché
a intuitivní ovládání, kterým se řídí vytápění, ventilace, klimatizace, stínění, ohřev teplé vody, zavlažování, zabezpečovací technika, kamery, osvětlení, provoz spotřebičů, komunikace, distribuce TV a video signálu, rádia a hudby, telefonů a internetu.
Infrastruktura – klíčem je strukturovaná kabeláž, rozvody videosignálu, audio signálu, telefonů, počítačová síť, WiFi, stínění, přepěťová ochrana, napojení na satelit a internet, zálohování.
Automatizace – inHome na základě aktuální situace a vašich požadavků řídí vytápění, krby, klimatizaci, ventilaci, stínící techniku (rolety, žaluzie, markýzy, závěsy), ohřev teplé vody, vyhřívání bazénu, akvárií a jezírka. Podle venkovní vlhkosti řídí zavlažování zahrady. Ovládá alarm včetně mechanického zabezpečení (zámky, rolety, venkovní žaluzie). Vše je
samozřejmě možno řídit i ručně.
Ovládání a řízení – inHome ovládáte pomocí dotykových obrazovek s jednotným a naprosto intuitivním uživatelským rozhraním, přes libovolnou televizi, počítač, notebook nebo mobilní telefon. Vybrané funkce (kamery, alarm, teploty,…) lze možno sledovat přes internetové rozhraní odkudkoli a kdykoli. Některé funkce lze také ovládat hlasem.
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
Zajímavé, že mně se restartuje sám. Nebo se to dá nastavit?Irwain Nornossa napsal:Ne, právě, že nerestartuje. Je tam jen to upozornění, že chce restartovat, ale můžu ho tu nechat třeba týden. Komp se nikdy nerestartuje sám.
clif: ovládání gesty? To už mám v Opeře teď. (samozřejmě mám na mysli gesta myší).
Ne, teď vážně, třeba elektronický papír už vlastně existuje.
Další věc, na kterou už reagoval Irwain - průhledné monitory. Nikdy jsem nepochopil, proč jsou v každém druhém sci-fi, když jsou tak neuvěřitelně nepraktické. Nebo ty si dovedeš představit, že se třeba díváš na internet a v nejednolitém rušivém pozadí za monitorem vidíš, jak si třeba někdo dělá kafe? Navíc si nemyslím, že by byly problém už dnes - doma mám už pěkně starý budík s průhledným LCD displejem (klasická sedmisegmentovka, ne pixely), který čas zobrazuje černě ale okolí je průhledné. A můžu ti říct - je to pěkně blbě vidět, člověk si to musí dát před nějaké světlé jednolité pozadí, jinak na tom nic nevidí.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Irwain: Díky za velmi vysilující odpoved.
Extrémě se těším na kontaktní čočky s rozšířenou realitou.
Extrémě se těším na kontaktní čočky s rozšířenou realitou.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Hm... Torchwoodské kontaktní čočky? Tou rozšířenou realitou myslíš co?
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Já vám nevím, mně se WinXP nikdy nerestartují samy... Sice mi to vyhodí tu otravnou hlášku, ale zatím se mi samovolný restart nikdy nestal... Nemáte vadný zdroj v compu?
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ďasík: v XPčkách se myslím občas u některých aktualizací zobrazil jen dotaz na restart, ale většinou (myslím u aktualizací, které ten restart vyžadují, což je jen malé procento ze všech) to prostě natvrdo ukáže okno s časovým limitem 15 minut se kterým nejde nic udělat.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Jde. Dáš Restartovat později... A po 15 minutách se ti tohle trapné okno zobrazí zase... Ale nikdy mi zatím neresetlo Widle samovolně.NoMouse napsal:Ďasík: v XPčkách se myslím občas u některých aktualizací zobrazil jen dotaz na restart, ale většinou (myslím u aktualizací, které ten restart vyžadují, což je jen malé procento ze všech) to prostě natvrdo ukáže okno s časovým limitem 15 minut se kterým nejde nic udělat.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Právěže ne vždy ta možnost "Restartovat později" byla přístupná...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Pojď k nám do školy, na digitální obvody. Sice to nerestartuje samovolně, to ne. Jen Ti to dá možnost teď, nebo za nějaký krátký čas. Ale ne třeba až ten komp budeš vypínat.Ďasík napsal:Jde. Dáš Restartovat později... A po 15 minutách se ti tohle trapné okno zobrazí zase... Ale nikdy mi zatím neresetlo Widle samovolně.NoMouse napsal:Ďasík: v XPčkách se myslím občas u některých aktualizací zobrazil jen dotaz na restart, ale většinou (myslím u aktualizací, které ten restart vyžadují, což je jen malé procento ze všech) to prostě natvrdo ukáže okno s časovým limitem 15 minut se kterým nejde nic udělat.
Pohlaví :
NoMouse napsal:Hm... Torchwoodské kontaktní čočky? Tou rozšířenou realitou myslíš co?
Např, že bych si zapnul navigaci a šipky by se mi zobrazovali přímo na zemi, nebo, že by nic jako holografické rozhraní nemuselo ve skutečnosti existovat, jen by se to přede mnou promítalo pochopitelně ve 3D, když už by to bylo v čočkách. V autě by mi to zvýrazňovalo krajnice, upoorňovalo na rychlosti a kdo ví co ještě by se s tím dalo dělat.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Mám taky přesně opačnou zkušenost. Na stolním pc se mi občas w7 restartly samovolně (ve hře fakt super ) a xp mám na ntb, který jen uspávám a hláška prudí s rerstartem dokud ho neodkliknu klidně i několik dní. Třeba se to dá někde nastavit ???
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
Někde jsem četl jak, dokonce jsem si to nastavil, ale už mam po reinstalu a zapomel jsem to.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Jojo, největší sranda vždycky byla, když jsme přišli do nějaké počítačové učebny, zapnuli počítače a po chvíli se všem objevila neodložitelná hláška, že se počítač za 15 minut restartuje. Hned máš 5 minut z hodiny zabitých.Irwain Nornossa napsal:Pojď k nám do školy, na digitální obvody. Sice to nerestartuje samovolně, to ne. Jen Ti to dá možnost teď, nebo za nějaký krátký čas. Ale ne třeba až ten komp budeš vypínat.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Jo, přesně tohle…
Úžasný XP.
Úžasný XP.
Pohlaví :
Sbohem Portale 2, vítej Doctore .
http://heyh0letsg0.deviantart.com/art/Doctor-Who-theme-with-sounds-329479354
http://heyh0letsg0.deviantart.com/art/Doctor-Who-theme-with-sounds-329479354
To byl Portal 1.Kolikokoli napsal:Sbohem Portale 2, vítej Doctore
No nevím, už jen podle popisu se bojím, že by mi to po chvíli začalo lézt na mozek.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
NoMouse: Nene, já si stáhla Portal 1, pak jsem reinstalovala win, a pak nainstalovala Portal 2 (i když ta jednička byla možná lepší).
Hmm, neoslovilo, Portal zůstává
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Koli: jo ták...
NoMouse- Znamení :