Software atd.
+8
bodomkes
Kolikokoli
rampage
clif
R&omize
NoMouse
Irwain Nornossa
Ďasík
12 posters
Strana 1 z 3
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Software atd.
Edit by Kolikokoli:
Téma navazuje na TYTO příspěvky, které byly OT v TOMTO tématu.
Může to být MV2Playerem, je už hoooooodně starý a asi nebude umět Unicode, ve kterém ty titulky bakeLit asi zase uložil, a já to zapomněl předělat na ANSI. Bude opraveno v opravené verzi, zatím doporučuju GOM, VLC nebo KMPlayer, v těch mi to jede. Pokud ti je KMP ani nezobrazí, tak už mě napadá jedině to, že máš chybu v názvu .srt souboru a liší se od názvu, co má .avi soubor.
Téma navazuje na TYTO příspěvky, které byly OT v TOMTO tématu.
Může to být MV2Playerem, je už hoooooodně starý a asi nebude umět Unicode, ve kterém ty titulky bakeLit asi zase uložil, a já to zapomněl předělat na ANSI. Bude opraveno v opravené verzi, zatím doporučuju GOM, VLC nebo KMPlayer, v těch mi to jede. Pokud ti je KMP ani nezobrazí, tak už mě napadá jedině to, že máš chybu v názvu .srt souboru a liší se od názvu, co má .avi soubor.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Re: Software atd.
Ehm…řeknu to asi takhle. Unicode je nejlepší.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
Jo, jenomže když ho některé věci nepodporují...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Modernizovat ty věci. Nemůžeme neustále vycházet vstříc zastaralému, to se neposuneme dopředu.
Pohlaví :
V tomhle nemáš pravdu... Podpora je to nejdůležitější u jakéhokoli produktu (a softwarového obzvlášť). Pokud firma podporuje jen moderní věci, přijde o zákazníky. Nemůžeš pořád nutit lidi, aby si neustále zvykali na něco jiného a v některých případech za to ještě navíc platili nehorázné prachy.Irwain Nornossa napsal:Nemůžeme neustále vycházet vstříc zastaralému, to se neposuneme dopředu.
Podobná věc se mi teď stala v práci. Potřebuju pro klienta flashku, která pofičí ve Win98, a skoro žádný výrobce je nepodporuje. A i když jsem dokonce objednal takovou, u které výrobce zaručuje podporu Win98 a dává k ní ovladače, stejně mi ji Win98 i s těma ovladačema našly jen jako neznámé zařízení a já tomu klientovi musel naúčtovat hodinu práce s nulovým výsledkem... A ta značka flask disků u mě tímto šíleně klesla... Teď jsem si ještě na netu stáhnul nějaký balík univerzálních USB Device ovladačů pro Win98, tak to jedu zítra zase zkusit. Doufám, že aspoň ty komunitní půjdou, když oficiální zklamaly...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Jo, a přesně tyhle problémy jsou s tímhle spojený. Kdyby ten člověk modernizoval ze systému, co používali neandrtálci v jeskyních aspoň na chaos jménem XP, tak by se to dalo. Pokud tady bude nekonečná podpora starých věcí, tak ten vývoj moc dopředu nepůjde, a to není dobře.
Třeba stále nechápu, proč už nejsou SMS s diakritikou a 2× délkou za poloviční cenu… Technologie na to byla už roky zpátky.
Třeba stále nechápu, proč už nejsou SMS s diakritikou a 2× délkou za poloviční cenu… Technologie na to byla už roky zpátky.
Pohlaví :
Co se týče SMS, je to naprosto jasné - jde o prachy... Proč to dělat tak, jak jsi napsal, když teď jsou znaky s diakritikou počítané jako dva znaky? A proč prodlužovat SMS, když můžou naúčtovat dvě?
Navíc, jak píše na Twitteru @simonmisfits, komunikace je hned snazší, když si musíš vystačit se 140 znaky. A má pravdu.
Navíc, jak píše na Twitteru @simonmisfits, komunikace je hned snazší, když si musíš vystačit se 140 znaky. A má pravdu.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Zkus tohle
Ďasíku, ne, že bych chtěl poučovat profesionála, ale když už tam budeš a budeš mu účtovat těžké prachy, nainstaluj mu i tohle. Viz tady. Sám jsem to používal v době, kdy jsem měl na svém postarším počítači dualboot 98SE a XP co se tak tak hýbaly a samo o sobě to i řešilo problém s některými fleškami. Je to neoficiální SP k 98ičkám obsahující všechny vydané oficiální záplaty plus něco navíc. Ti šílenci, co v dnešní době stále ještě používají Windows 98, by tohle měli instalovat hned po instalaci systému.
Naposledy upravil R&omize dne Sun 25 Sep 2011, 20:27, celkově upraveno 1 krát
Zkrátka, operátoři jsou šmejdi a bylo by nejlepší, kdyby všichni byli zruinováni. Pak by možná někdo nasadil solidní služby za rozumný peníz. Ale současný stav je prostě špatně.
Možná má pravdu, ale neplatí to vždycky.
Možná má pravdu, ale neplatí to vždycky.
Pohlaví :
Mě přijde úplně zcestný, aby někdo v tehle době používal OS starší než XP.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
R&omize napsal:Ďasíku, ne, že bych chtěl poučovat profesionála, ale když už tam budeš a budeš mu účtovat těžké prachy, nainstaluj mu i tohle. Viz tady.
Používal jsem to kdysi taky a byl to jediný způsob jak rozchodit flashky na w98. Fungovaly tak disky, které údajně měly i ty co neměly podporu pro 98. Jen jsem si nemohl ani vzdáleně vzpomenout jak se to jmenovalo.
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
Mně zase přijde scestný používat chaos XP. Visty jsou…odpadek, takže od MS asi jen W7.clif napsal:Mě přijde úplně zcestný, aby někdo v tehle době používal OS starší než XP.
Pohlaví :
Tak W7 jsou suveréně nejlepší, xp jsou v pohodě, ale co nerozchodim - Starý OS a Visty.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Irwain: tak XP jsou stále podporovaný systém, vycházejí na něj aktualizace, takže když je máš na starším počítači nainstalované, tak zatím nemáš důvod přecházet, obzvlášť pokud je máš legální a W7 by sis musel kupovat (nebo se spokojit s cracklou neaktualizovatelnou verzí).
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Je vam jasný, že koli bude nadávat?
clif- Znamení :
Pohlaví :
NoMouse: především, XP nejsou systém, ale hnusnej chaos, který by měl být zakázán. Raději cracklý W7 než…tamto.
clif: No…teď už jo.
Pohlaví :
to si pište, že budu nadávat. Buďte rádi, že jsem v nemocnici na mobilu a nejde tu plně rozvinout moderátorské pravomoce. Grr!
Ty už jsi zase v nemocnici?
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
yop. Teď je to kvůli žlučníku. Teda... spíš zase kvůli žlučníku. Je to na prd, ale organizaci srazu snad zvládnu.
Ty potíže máš určitě z těch spamerů jedněch ošklivých =D jak se člověk rozčiluje, tak to jde rychle.
mozete sa kvoli Os natahovat kolko chcete. stretol som sa s ekonomkov vo firme ktora trvala na uctovnom softe co nebezal na nicom od winNT...
rad by som si pozrel ako ju presvecis ako sa vravi, aj by som pridal foto, ale antivir urobi svoje. a vcera som objednaval novy soft od amikov. prva otazka bola aky os. moznosti dve. XP a 7 resp vista. nemam chut byt betatester. dakujem takze stale XP.
co sa titulkov tyka bola tu otazka preco ich ludia hladaju na fore... no mozno preto ze sa inde moc nedaju najst, resp web-dl. aj vpravo na main page stale visi odkaz na prvu verziu 24/4. takze tak. unicode a ansi je pohoda, aj poposuvat. ale kompletne precasovat...hmm
rad by som si pozrel ako ju presvecis ako sa vravi, aj by som pridal foto, ale antivir urobi svoje. a vcera som objednaval novy soft od amikov. prva otazka bola aky os. moznosti dve. XP a 7 resp vista. nemam chut byt betatester. dakujem takze stale XP.
co sa titulkov tyka bola tu otazka preco ich ludia hladaju na fore... no mozno preto ze sa inde moc nedaju najst, resp web-dl. aj vpravo na main page stale visi odkaz na prvu verziu 24/4. takze tak. unicode a ansi je pohoda, aj poposuvat. ale kompletne precasovat...hmm
depressya- Počet příspěvků : 20
Bodů : 22
Reputace : 0
Datum registrace : 27. 02. 11
Software atd.
Nesmyslná zaujatost Pod XP jsem běžel asi 8 let bez větších problémů - za tu dobu cca 4 reinstalace (srovnej si to s "životností" 98ček - v tom jediným s Tebou souhlasím, že tahle pravěká záležitost už si řadu let ŽÁDNOU podporu nezaslouží), jinak v pohodě - a to jsem tam instaloval a odinstalovával něco celkem často, rýpal jsem se (občas i trochu "naslepo") skoro denně v systémovým nastavení, pár věcí jsem si i ladil k obrazu svému v registru... a tuším, že ještě 2 z těch reinstalací byly kvůli dosluhujícímu hardwaru... Na W7 jsem přecházel pouze a jedině proto, že bych těch 8GB paměti v novým PC jinak nevyužil. A souhlasím, že jsou samozřejmě (narozdíl od Windows Vys**t) lepší i v mnoha dalších ohledech, ale XP jsou solidní systém, který se tak dlouho držel (a vlastně ještě pořád drží) právem.Irwain Nornossa napsal:NoMouse: především, XP nejsou systém, ale hnusnej chaos, který by měl být zakázán. Raději cracklý W7 než…tamto.
Zaujatost? Řeknu Ti to na rovinu, čistá nenávist. XPčka jsou systém, kde se člověk musí neskutečně namáhat, aby udělal jednoduchý věci, neposlouchají…
Co myslíš, taky jsem je měl. Sice ne tak dlouho jen asi tak…6,5 roku, odhaduju, nevím jistě. Za tu dobu jsem je začal nemít rád. Byly prostě a jednoduše neschopný. 4 Reinstaly? Tak to jsi šťastnej člověk, já jich měl víc, jak 10. S W7? Sice taky problémy, ale ne takový, jako s XP. A vydrží dýl.
XPčka možná byly solidní systém, ale přichází modernizace. W7 teď nějakou dobu budou fungovat. Doufejme, že W8 nebudou jako Visty.
A navíc, když jsme u toho, Linux je taky fajn.
Co myslíš, taky jsem je měl. Sice ne tak dlouho jen asi tak…6,5 roku, odhaduju, nevím jistě. Za tu dobu jsem je začal nemít rád. Byly prostě a jednoduše neschopný. 4 Reinstaly? Tak to jsi šťastnej člověk, já jich měl víc, jak 10. S W7? Sice taky problémy, ale ne takový, jako s XP. A vydrží dýl.
XPčka možná byly solidní systém, ale přichází modernizace. W7 teď nějakou dobu budou fungovat. Doufejme, že W8 nebudou jako Visty.
A navíc, když jsme u toho, Linux je taky fajn.
Pohlaví :
Zlatý XP. V době kdy už všichni měli buď XP nebo 2000 popř. Milénium, tak my doma stále jeli na Win 98 . Ale byl to stabilní systém, to se musí nechat .
Já bych to s těma XPčkama taky tak černě neviděl. Kvůli systému samotnému jsem je nemusel přeinstalovávat snad nikdy, to spíš na starém počítači došlo k nějakému hardwarovému problému. Na novějším - 3 roky starém PC zatím běží bez reinstallu a není důvod instalovat novější systém, XPčka zatím na všechno stačí. DX10 a vyšší nutně nepotřebuju a všechen ostatní software je stále podporuje (navíc je na tom počítači teď už téměř výhradně brácha ). Na noťasu mám Sedmičky, se kterými jsem spokojen víc, to je pravda, ale jak už jsem říkal, nebudu si je kvůli tomu PC s OEM XPčky kupovat nebo cracknuté stahovat...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Strana 1 z 3
Povolení tohoto fóra: