O hudbě a filmech...
+18
Kolikokoli
NoMouse
Kitelon
Totka
Mrcek
bodomkes
Ďasík
Lukááášek :D
yossarian
xegiie
Kyong
Shelly-Nelly
Zikato
Mysh
rampage
vetka.M
R&omize
Irwain Nornossa
22 posters
Strana 28 z 28
Strana 28 z 28 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28
Re: O hudbě a filmech...
Narazil jsem na toto video s tématikou Silmarillionu:
Vzniklo sestřihem z mnoha různých filmů (tudíž záběry nejsou zcela přesné a je nutné si je dokreslit vlastní představivostí) a některé části se mi moc líbí, především přechod Helcaraxë, Fëanorova smrt, pád Gondolinu a pád Númenoru. I hudba se mi líbí.
Neví někdo, ze kterého filmu jsou ty záběry s "ohnivým obrem" (např. 2:33)?
Vzniklo sestřihem z mnoha různých filmů (tudíž záběry nejsou zcela přesné a je nutné si je dokreslit vlastní představivostí) a některé části se mi moc líbí, především přechod Helcaraxë, Fëanorova smrt, pád Gondolinu a pád Númenoru. I hudba se mi líbí.
Neví někdo, ze kterého filmu jsou ty záběry s "ohnivým obrem" (např. 2:33)?
Četla i viděla... perfektní oboje. Teprve nedávno jsem zjistila, že Teddyho (ve filmu se jmenuje Laurie) hraje mladej Christian Bale .
Btw - podívejte se na It's a Wonderful life, jak doporučovala Bernie. Je to fakt skvělý film .
Btw - podívejte se na It's a Wonderful life, jak doporučovala Bernie. Je to fakt skvělý film .
Dobře. Dám si to do pořadí.
Mám dojem, že ve filmu mu říkají jak Teddy, tak Laurie, nějakou dobu mi trvalo, než jsem pochopil, že je to jedna osoba.
Jinak, z filmu se mi nejvíc líbilo, jak hráli domácí divadlo. Kdybych měl sourozence, chtěl bych si to také zkusit. A také jsou tam moc pěkné myšlenky, např.:
Z knihy mám zatím přečtených jen 5 kapitol, ale určitě budu přes Vánoce číst dál.
Mám dojem, že ve filmu mu říkají jak Teddy, tak Laurie, nějakou dobu mi trvalo, než jsem pochopil, že je to jedna osoba.
Jinak, z filmu se mi nejvíc líbilo, jak hráli domácí divadlo. Kdybych měl sourozence, chtěl bych si to také zkusit. A také jsou tam moc pěkné myšlenky, např.:
- MYŠLENKY:
- 1. Charakter člověka je důležitější než jeho vzhled, protože déle vydrží.
2. "Číst tvou knihu bylo jako otvírat okno do tvé duše."
3. "Jednou všechny vyrosteme. Je dobré vědět, co chceme."
Z knihy mám zatím přečtených jen 5 kapitol, ale určitě budu přes Vánoce číst dál.
Viděl jsem It's a Wonderful Life a uznávám, že je to velmi pěkný film. Je to jeden z mála filmů, kde se mi líbilo i vyvrcholení a závěr. Asi dvě třetiny filmu jsem nepochopil (zejména větu "Buffalo Gals, nemůžeš dnes v noci vylézt?"), ale tu třetinu ano, zejména konec. Na náladě mi moc nepřidal, ale trochu ano, několikrát jsem se i zasmál a určitě vedl k zamyšlení.
A ještě k Malým ženám: nejraději tam mám Jo a Amy. Ve filmu jsem měl o trochu raději Amy, v knize se mi zatím víc líbí Jo, ale možná se to pořadí ještě změní.
- Spoiler:
- Zajímavé mi připadá zvlášť to, že se z George v obou existencích (původní i nové) stal "kriminálník", i když v té původní za to nemohl.
Nebylo tam dost vysvětleno, co za peníze se to vlastně ztratilo. Zprvu jsem si myslel, že to byly strýcovy soukromé peníze, které šel vložit na svůj soukromý účet, ale zbytek děje odpovídal spíš tomu, že šlo o firemní peníze. Asi si ta firma svoje peníze ukládala u jiné banky. (Nicméně, provádět mezibankovní převoz peněz jednou osobou bez doprovodu, pravděpodobně neozbrojenou a v obyčejné obálce působí z dnešního pohledu velmi amatérsky. )
Nevím, proč mu trvalo tak dlouho, než pochopil, co se stalo, když mu anděl hned jasně řekl, že se nenarodil.
A ještě k Malým ženám: nejraději tam mám Jo a Amy. Ve filmu jsem měl o trochu raději Amy, v knize se mi zatím víc líbí Jo, ale možná se to pořadí ještě změní.
Malé ženy - Amy je ta malá kravka, co ji hrála Kirsten Dunst a přebrala Teddyho Jo? To mě fakt vytočilo . Nejraději jsem tam měla Jo, Teddyho a toho spisovatele. Je to hezký film, už jsem ho dlouho neviděla, tak díky za připomenutí, teď o Vánocích je na něj ten pravý čas .
It's a wonderful life - Ten film je hlavně strašně moc vtipný. Miluju tu scénu na plese (a následně tu v keři ) nebo tu u telefonu..., celkově ty scény (i to, jak ty postavy mluví) jsou strašně vtipné. Hlavně je to ÚPLNĚ MAXIMÁLNĚ SHIPOVATELSKÝ FILM. NEŠLO se na to dívat bez toho, aby si (po Megininých poznámkách v SPN) NEPŘEDSTAVOVAL místo George Deana, místo Clarence Castiela a místo Harryho Sama. A když na to člověk kouká ještě s touto "znalostí", tak to pozvedne ten film o několik příček výš .
It's a wonderful life - Ten film je hlavně strašně moc vtipný. Miluju tu scénu na plese (a následně tu v keři ) nebo tu u telefonu..., celkově ty scény (i to, jak ty postavy mluví) jsou strašně vtipné. Hlavně je to ÚPLNĚ MAXIMÁLNĚ SHIPOVATELSKÝ FILM. NEŠLO se na to dívat bez toho, aby si (po Megininých poznámkách v SPN) NEPŘEDSTAVOVAL místo George Deana, místo Clarence Castiela a místo Harryho Sama. A když na to člověk kouká ještě s touto "znalostí", tak to pozvedne ten film o několik příček výš .
Strana 28 z 28 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28
Strana 28 z 28
Povolení tohoto fóra: