S05E13 - The Recombination Hypothesis
+17
NoMouse
hojava
MartyCZ
minnie
vetka.M
meanpersonleslie
moss
fada
bodomkes
Jaja
chrabros
R&omize
skype3x3
tx
rampage
Kolikokoli
Sup_
21 posters
Strana 1 z 3
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
S05E13 - The Recombination Hypothesis
Odkaz na anglické titulky:
http://www.addic7ed.com/serie/The_Big_Bang_Theory/5/13/The_Recombination_Hypothesis
České titulky
Na webu TBBT
http://www.addic7ed.com/serie/The_Big_Bang_Theory/5/13/The_Recombination_Hypothesis
České titulky
Na webu TBBT
Sup_- Pohlaví :
Počet příspěvků : 24
Bodů : 46
Reputace : 0
Datum registrace : 22. 10. 10
Re: S05E13 - The Recombination Hypothesis
No konečně. Díky díky díky.
Tak už jsem to konečně viděl i s českýma, R&o asi bude mít dost připomínek. btw je tady ten člověk ještě vůbec registrovanej
Tak už jsem to konečně viděl i s českýma, R&o asi bude mít dost připomínek. btw je tady ten člověk ještě vůbec registrovanej
Naposledy upravil rampage dne Sat 21 Jan 2012, 00:43, celkově upraveno 2 krát
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
tx- Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10
Vdaka za skvele titulky,
akurat mam dotaz ci by na konci nebolo vhodnejsie pouzit
"Promiň, zrovna jsem si vzpoměla, že musím zajít do lékárny."
namiesto
"Promiň, zrovna jsem si vzpoměla, že musím zajít do drogérky."
Predsa len je myslim pravdepodobnejsie ze si pôjde kupit tabletky do lekarne ako kondomy do drogerie
akurat mam dotaz ci by na konci nebolo vhodnejsie pouzit
"Promiň, zrovna jsem si vzpoměla, že musím zajít do lékárny."
namiesto
"Promiň, zrovna jsem si vzpoměla, že musím zajít do drogérky."
Predsa len je myslim pravdepodobnejsie ze si pôjde kupit tabletky do lekarne ako kondomy do drogerie
skype3x3- Pohlaví :
Počet příspěvků : 7
Bodů : 10
Reputace : 3
Datum registrace : 02. 03. 10
No, tabletky by jí den předem byly docela na nic. Ledaže by chtěla koupit čípky, ale ty jsou moc agresivní. Kondomy jsou jistější, rychlejší a levnější .
jj
Zrovna jsem si říkal to samé... To víte, problémy s reálným životem... Ta mrcha vytěsnila ten virtuální... Ano, to budu mít... Všiml jsem si dokonce pár vět, které byly přeloženy tak, že vlastně reagují na něco úplně jiného...rampage napsal:No konečně. Díky díky díky.
PS: V jednom topicu si tě NoMouse spletl se mnou...
We got a lot riding on this!
Ahoj,
díky za titulky. Tady jsou nějaké mé návrhy.
04:33 - Change your clothes! We got a lot riding on this!
by mohlo spíše být: Převlékni se! Hodně nám na tom záleží.
08:33 - Vzpomeň si na to, až si sundám tričko
je ale Vzpomeň si na to, až si sundám košili
06:01 - Je to v její knize Náročné dítě, lakomé dítě.
Náročné dítě, chamtivé dítě.
12:11 and right now my brain has dibs on the blood supply,
by se víc hodilo
a teď, když už je mozek zase prokrvený,
12:22 it got very real very fast and I panicked.
začalo to strašně rychle být moc vážné a já zpanikařila
13:33 Za 25 až 30 minut
15:59 u Colorado Boulevard Chevronu -> v Chrevronu na Colorado Boulevard
16:08 Opravdu - náročné dítě, chamtivé dítě.
20:01 Ne, dedokážu to. -> Ne, nedokážu to.
díky za titulky. Tady jsou nějaké mé návrhy.
04:33 - Change your clothes! We got a lot riding on this!
by mohlo spíše být: Převlékni se! Hodně nám na tom záleží.
08:33 - Vzpomeň si na to, až si sundám tričko
je ale Vzpomeň si na to, až si sundám košili
06:01 - Je to v její knize Náročné dítě, lakomé dítě.
Náročné dítě, chamtivé dítě.
12:11 and right now my brain has dibs on the blood supply,
by se víc hodilo
12:22 it got very real very fast and I panicked.
začalo to strašně rychle být moc vážné a já zpanikařila
13:33 Za 25 až 30 minut
15:59 u Colorado Boulevard Chevronu -> v Chrevronu na Colorado Boulevard
16:08 Opravdu - náročné dítě, chamtivé dítě.
20:01 Ne, dedokážu to. -> Ne, nedokážu to.
chrabros- Počet příspěvků : 13
Bodů : 15
Datum registrace : 10. 11. 10
Kolikokoli napsal:No, tabletky by jí den předem byly docela na nic. Ledaže by chtěla koupit čípky, ale ty jsou moc agresivní. Kondomy jsou jistější, rychlejší a levnější .
Očividně se orientuješ v dámské antikoncepci :-D (sarkasmus?)
Podle mně šla do lékárny.
Jaja- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 21. 01. 12
Hele, Koli není chlap. To bude možná tím Nevím, že si nikdo nevšimne toho růžového female znaku
Jinak jsem též pro chamtivé dítě, víc mi to sedí ke greedy jako překlad.
Jinak jsem též pro chamtivé dítě, víc mi to sedí ke greedy jako překlad.
No, doslova to znamená "a právě teď, když si můj mozek dělá nárok/zamlouvá přísun krve" - tzn. potřebuje přemýšlet, aby mozek prokrvil, ne že je prokrvený. Teda, doufám, že jsem to pochopila správně, ale myslím, že jo.chrabros napsal:12:11 and right now my brain has dibs on the blood supply,
by se víc hodilo
Ty ostatní jsou docela dobré. Docela se děsím, s čím zase vyrukuje R&y, už jsme ho tady chudáka dlouho neviděli, je dobře, že je zase zpátky mezi námi
Jaja napsal:Kolikokoli napsal:No, tabletky by jí den předem byly docela na nic. Ledaže by chtěla koupit čípky, ale ty jsou moc agresivní. Kondomy jsou jistější, rychlejší a levnější .
Očividně se orientuješ v dámské antikoncepci :-D (sarkasmus?)
Podle mně šla do lékárny.
Určitě jde do lékárny. Krom toho pokud si žena vezme antikoncepci, tak hned ten den si klidně může užívat(u většiny prášků).
fada- Počet příspěvků : 1
Bodů : 1
Datum registrace : 29. 09. 09
No, ale dejme tomu, že se chystá cca v 16:00 a rande mají v 19:00, to by musela jít pro nějaké opravdu spešl. Navíc prášky se mají brát každý den ve stejnou hodinu, aby fungovaly a pochybuju, že by "zrovna ten den došly" (pokud bere pravidelně) a i kdyby jo, tak se většinou berou ráno, což by jí taky bylo na nic.
Jednodušší je jít koupit kondomy, přijde mi to jako úplně nejvíc logické vysvětlení. Ani na vteřinu mě teda nenapadlo, že by měla jít kupovat nějaké prášky, které stejně jen dělají bordel v těle.
Jednodušší je jít koupit kondomy, přijde mi to jako úplně nejvíc logické vysvětlení. Ani na vteřinu mě teda nenapadlo, že by měla jít kupovat nějaké prášky, které stejně jen dělají bordel v těle.
No me zase první napadlo, že si koupí nějaké tabletky.
To je ale jedno, tady se jedná o ten vhodnější překlad a tím je podle mě lékárna. Problém v tom slově drugstore je, že u nás prostě takový typ obchodu není. Jednou nám na to střední vysvětlovala angličtinářka, že je to právě tak napůl drogerie i lékárna. Takže tam mají jak drogistické zboží, tak i základní medikamenty, takže antikoncepci zřejmě taky.
To je ale jedno, tady se jedná o ten vhodnější překlad a tím je podle mě lékárna. Problém v tom slově drugstore je, že u nás prostě takový typ obchodu není. Jednou nám na to střední vysvětlovala angličtinářka, že je to právě tak napůl drogerie i lékárna. Takže tam mají jak drogistické zboží, tak i základní medikamenty, takže antikoncepci zřejmě taky.
moss- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 78
Bodů : 82
Datum registrace : 04. 11. 11
Věk : 33
U nás už takové typy krámů také jsou - např. v Praze na hlavním nádraží, na Karlově náměstí a mám pocit, že i třeba v Českých Budějovicích na autobusovém nádraží. Akorát se to jmenuje drogerie s lékárnou.moss napsal:No me zase první napadlo, že si koupí nějaké tabletky.
Jinak osobně bych tam nechal tu drogerii. Opravdu si nemyslím, že by si chtěla kupovat tabletky. Už v s05e01, kde řeší s Rajem, jak to vlastně bylo, je zřejmé, že antikoncepci nebere a že je zvyklá používat kondomy...
tx- Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10
Na druhou stranu, nevíme-li, co teda kupovala, tak můžeme nechat lékárnu, s tou se nespletem, neboť v lékárně koupit kondomy jde jaksi snáz než jakýkoli jiný druh antikoncepce v drogerii...
meanpersonleslie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 8
Bodů : 8
Datum registrace : 13. 10. 09
Věk : 35
Místo : Lyon
Mě napadl buď kondom, nebo pesar. Klidně bych tam nechala drogerii - každého napadne, že jí jde o antikoncepci.
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 143
Bodů : 143
Věk : 50
Místo : nedaleko Brno
já bych byla pro lekárnu.. a jako první věc mě napadlo že chce těhotenský test..
ale klidně by to mohly být i ty prášky.. já pro ně taky běhám až když je to akutní
ale klidně by to mohly být i ty prášky.. já pro ně taky běhám až když je to akutní
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
:D
Stavím se ( ) na stranu kondomářů s drogérií... Třeba počítala s tím, že tam koupí rovnou i něco extra na zkrášlení, když už se Leonard po dvou letech rozhoupal, a to by v lékarně těžko hledala... Jinak děkuji za vřelé znovupřivítání, pokusím se vás nezklamat...
Už jsem se upřímně bál, že sis řekl: "1000+ příspěvků, kašlu na to..."
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
:)))
Tak to možná až u 10000+... A to mezitím Ďasík nebo někdo vytvoří (minimálně jedenkrát) forum nové jako už jednou po "teroristickém" útoku na staré...
Já jsem taky pro drogérii a kondomy, přijde mi, že to líp sedí.
Pak bych měl ještě pár návrhů:
62 - Víš jak, třeba na zranění hlavy harpunou. Já znám spear spíš jako kopí, což je ještě nepravděpodobnější než harpuna. Ale je to celkem jedno.
164 - začnu se vzpřimováním své usedlosti. -> tak si postavím svojí usedlost.
175 - Byl jsi uprostřed vzpřimování. -> Zrovna sis to chtěl postavit. Vzpřimování mi přijde hrozně šroubované, jinak super překlad. Ještě předpokládám, že usedlost je schválně? My tomu jinak říkáme vesnice.
193 - a právě teď potřebuju do mozku vehnat nějakou krev. Tak to vybal. -> a můj mozek má zrovna zamluvenou nějakou krev. Tak to vybal.
Mám dojem, že se mi nezdálo ještě něco, ale nemůžu to najít. Ale zdá se, že do finálních titulků mám ještě chvilku času :-)
Pak bych měl ještě pár návrhů:
62 - Víš jak, třeba na zranění hlavy harpunou. Já znám spear spíš jako kopí, což je ještě nepravděpodobnější než harpuna. Ale je to celkem jedno.
164 - začnu se vzpřimováním své usedlosti. -> tak si postavím svojí usedlost.
175 - Byl jsi uprostřed vzpřimování. -> Zrovna sis to chtěl postavit. Vzpřimování mi přijde hrozně šroubované, jinak super překlad. Ještě předpokládám, že usedlost je schválně? My tomu jinak říkáme vesnice.
193 - a právě teď potřebuju do mozku vehnat nějakou krev. Tak to vybal. -> a můj mozek má zrovna zamluvenou nějakou krev. Tak to vybal.
Mám dojem, že se mi nezdálo ještě něco, ale nemůžu to najít. Ale zdá se, že do finálních titulků mám ještě chvilku času :-)
hojava- Počet příspěvků : 36
Bodů : 34
Datum registrace : 02. 10. 09
175 - vzpřimování je dobré, to se mi hodně líbilo . Jinak my jsme tomu zase říkali osada... když jsou to osadníci .hojava napsal:175 - Byl jsi uprostřed vzpřimování. -> Zrovna sis to chtěl postavit. Vzpřimování mi přijde hrozně šroubované, jinak super překlad. Ještě předpokládám, že usedlost je schválně? My tomu jinak říkáme vesnice.
193 - to je strašně doslovné. Ten překlad, co tam je teď sice taky není moc extra, ale nikdo by neřekl, že jeho mozek má zamluvenou krev
193 - jo, je to doslovné, ale podle mě to zní stejně zvláštně česky jako anglicky. Ale popravdě se mi původní překlad docela líbí, psal jsem to spíš pro úplnost. Rozhodnutí nechám na Ďasíkovi a ať to dopadne tak nebo tak, nebude mi to vadit.
hojava- Počet příspěvků : 36
Bodů : 34
Datum registrace : 02. 10. 09
Vzpřimování je sice doslovné a je z něj dobře patrná ta narážka (což odpovídá originálu), ale popravdě, kdo by něco takového česky řekl? Ale chápu ten problém, ve slově "postavit" sice dvojsmysl je, ale jinak je to tak běžné slovo, že spojení "postavit usedlost" by snad jako dvojsmysl nechápal ani ten největší puberťák. Muselo by se to nějak chytře přeformulovat (nebo nalézt jiný výraz pro "usedlost", který by ten dvojsmysl podporoval) i pro ten první případ - to co navrhuje hojava pro druhý případ "Zrovna sis to chtěl postavit" se mi líbí, tam je to dobře patrné.
Edit: Osadníky jsem hrál někdy dávno, asi tam není možnost třeba vztyčit vlajku, co? A co říkáte aspoň na "vztyčování usedlosti"? Ne, to je asi blbost...
Edit: Osadníky jsem hrál někdy dávno, asi tam není možnost třeba vztyčit vlajku, co? A co říkáte aspoň na "vztyčování usedlosti"? Ne, to je asi blbost...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» S05E02 - The Infestation Hypothesis [TITULKY]
» S04E11 - The Justice League Recombination [EPIZODA]