O národech, jazycích atd.
+5
Kolikokoli
NoMouse
minnie
Irwain Nornossa
bodomkes
9 posters
Strana 1 z 1
OT přesunuto z topicu o filmech. Konkrétně navazuje na TENTO a TENTO příspěvek. Kolikokoli
to nemůžeš jako kluk pochopit něco na španělech je prostě sexy minnie má pravdu. .... (pokud teda nejsou úlisní, protože pak šarm mizí. ) no já nemůžu soudit. to, o čem film vypráví, jsem nezažila, tak nevím, jaké to je na to koukat a užírat se vzpomínkami.
minnie: a cože Ti přijde na sommelierech sexy? ani architekti mi nepřijdou sami o sobě nějak sexy.... to jedině joe, když to umí tak hezky prodat =D
EDIT: přemýšlela jsem, jaké chlapské povolání mi přijde sexy... no napadá mě hasič a světlonoš...ale druhých zmíněných fakt moc neznám...
to nemůžeš jako kluk pochopit něco na španělech je prostě sexy minnie má pravdu. .... (pokud teda nejsou úlisní, protože pak šarm mizí. ) no já nemůžu soudit. to, o čem film vypráví, jsem nezažila, tak nevím, jaké to je na to koukat a užírat se vzpomínkami.
minnie: a cože Ti přijde na sommelierech sexy? ani architekti mi nepřijdou sami o sobě nějak sexy.... to jedině joe, když to umí tak hezky prodat =D
EDIT: přemýšlela jsem, jaké chlapské povolání mi přijde sexy... no napadá mě hasič a světlonoš...ale druhých zmíněných fakt moc neznám...
Re: O národech, jazycích atd.
Ne, myslím, že můžu. Španělky se mi třeba taky nelíbí. Ale když má slečna bledou pleť, tak je to moc hezké.
Buď ráda, že jsi nezažila. Nejde o užírání se vzpomínkami, ale jde o to, že to vidíš už jinak. Ne vtipně, že je hrozně funny, že ten kluk sebou neustále nechá zametat, ale víš, jaké to je. Vžiješ se. Snadno.
Počkej, světlonoš? Není to jen v Čarodějkách?
Buď ráda, že jsi nezažila. Nejde o užírání se vzpomínkami, ale jde o to, že to vidíš už jinak. Ne vtipně, že je hrozně funny, že ten kluk sebou neustále nechá zametat, ale víš, jaké to je. Vžiješ se. Snadno.
Počkej, světlonoš? Není to jen v Čarodějkách?
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
no, to právě myslím.. když o tom mluví stejně tak jako joe umí úžasně mluvit o architektuře, umí sommelieři mluvit o vínu a víno miluju jen mu moc nerozumím, poznám dobré a špatné, tak mi kdo chce může vyprávět co chce ale hrozně mě to baví poslouchat.. vůbec je super když má někdo rád svoji práci, ale když o ní mluví třeba správce sítě, tak to rozhodně není tak rajcovní
irwain: španělština je úžasná.. jak říká jeden kamarád mexikán žijící v praze: "holky mi říkají ať u toho na ně mluvím španělsky, i když mi nerozumí" prostě to má něco..
bodomkes: anooooooo, hasiči jak jsem mohla zapomenout a ještě ti kluci co myjou okna v amerických reklamách
irwain: španělština je úžasná.. jak říká jeden kamarád mexikán žijící v praze: "holky mi říkají ať u toho na ně mluvím španělsky, i když mi nerozumí" prostě to má něco..
bodomkes: anooooooo, hasiči jak jsem mohla zapomenout a ještě ti kluci co myjou okna v amerických reklamách
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Taky nemám rád Španělštinu. Je taková...divná.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
to k sobě patří, ne?
minnie- Znamení :
Pohlaví :
no, v tomhle případě asi spíš neměly a myslím že dlouho mít nebudem jsme tu v menšině..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
no, na srazu to bylo fifty-fifty...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
tak to jsem neutrál...španělštinu mám moc ráda (a svého času jsem ji uměla dost dobře), ale nepřijde mi o nic víc sexy než francouzština, angličtina, nebo italština, nebo co já vím třeba ruština...ani španělský typ chlapa mě teda moc nebere - vlastně je mi jedno jak vypadá - musí jen správně vonět a mít tu správnou barvu hlasu (a ideálně umět tančit, což můj "cotojekdyžtonenímanželaležijemspolutakdlouho" teda neumí, ale odpustím)
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 143
Bodů : 143
Reputace : 0
Věk : 50
Místo : nedaleko Brno
Španělština je nádherný jazyk, stejně jako italština a francouzština. Slovanské jazyky se můžou jít hned zahrabat, němčina je hnusně tvrdá a angličtina má výhodu akorát v tom, jak je jednoduchá a rozšířená...
Další (různé arabské a čínsko-korejsko-japonsko-nevímjaké) ani nezmiňuju, jsou úplně maxidivné.
Další (různé arabské a čínsko-korejsko-japonsko-nevímjaké) ani nezmiňuju, jsou úplně maxidivné.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Románské jazyky jsou nádherné na poslech, angličtina je krásně hravá a beru ji jakou "druhou češtinu", mezi další krásné jazyky řadím welštinu, gaelštinu nebo i finštinu. Naopak němčina je hnusný tvrdý jazyk. Blízkovýchodní jazyky jsou taky krásné, ale záleží na mluvčím a konkrétním jazyku (turečtina nic moc, ale arabština je pěkná a hebrejština taky). Nejhezčí jazyky jsou ty, ve kterých i slovo "nenávist" zní lehce a pěkně. Ne jako v němčině, kde i vyznání lásky zní jako rozkaz k popravě .
Naposledy upravil Kolikokoli dne Mon 20 Jun 2011, 23:43, celkově upraveno 1 krát
Ďasík: souhlasím jen s tou němčinou (co se týče nelibosti)
románské jazyky se mi všechny líbí o něco víc, než ostatní, ale ani proti slovanským nic nemám - každý má něco do sebe
a co se týče japonštiny, na tu nedám dopustit....zpočátku mi přišla ukřičená, ale čím víc ji mám za ty roky naposlouchanou, tím víc jí propadám (a v kombinaci se správným sexy hlasem je to extáze)
Koli: "Ne jako v němčině, kde i vyznání lásky zní jako rozkaz k popravě" to je fakt Ich liebe dich
románské jazyky se mi všechny líbí o něco víc, než ostatní, ale ani proti slovanským nic nemám - každý má něco do sebe
a co se týče japonštiny, na tu nedám dopustit....zpočátku mi přišla ukřičená, ale čím víc ji mám za ty roky naposlouchanou, tím víc jí propadám (a v kombinaci se správným sexy hlasem je to extáze)
Koli: "Ne jako v němčině, kde i vyznání lásky zní jako rozkaz k popravě" to je fakt Ich liebe dich
Naposledy upravil vetka.M dne Mon 20 Jun 2011, 23:50, celkově upraveno 1 krát
vetka.M- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 143
Bodů : 143
Věk : 50
Místo : nedaleko Brno
Francouzština se mi celkem líbí, ale italština a španělština, ne, jsou takové hlučné až agresivní nebo jak to říct... Proti slovanským jazykům taky nic nemám, němčina je tvrdá a angličtina je líná (tím neříkám že se mi obecně nelíbí, i když tam hodně záleží na tom jaká angličtina a s jakým přízvukem)...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Ani nejčistší francouzská slůvka od snědého vypracovaného Francouze nezní víc sexy, než obyčejná věta řečená úžasným londýnským přízvukem. A to mi nikdo nevezme .
Koli: S tou popravou jsi to fakt vystihla. A s tou angličtinou taky. Angličtina je úžasná pro tvorbu idiomů, rýmů, slovních hříček, zkratek apod. (kde jinde jde udělat třeba ICQ = I seek you?) a ano, beru ji už jako druhou češtinu, akorát mnohem jednodušší, co se stavby vět atd. týče. Čeština je hezká, ale zbytečně složitá, říct v ní něco trvá mnohem déle, a jak už jsem jednou psal, občas ničí napínavost děje... Darren je in English mnohem záživnější než v češtině.
A co se londýnštiny týče: Blůdy hel! Its He-y Póóóóóóót!!!
A co se londýnštiny týče: Blůdy hel! Its He-y Póóóóóóót!!!
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Čeština je krásná, mám ji hodně ráda. Líbí se mi její zvuk a jedinečnost. A "blůdy hel" je super .
ano, čeština a angličtina jsou super na hraní.. ale španělština je srdcovka dostala mě na první poslech zvlášť když si krásně šlapou na jazyk..
ještě se mi líbí arabština, přijde mi zajímavá.. a pak švédština samozřejmě
zbytek jazyků mi splývá do průměru.. nesnáším maďarštinu a polštinu, ale to asi není úplně kvůli těm jazykům samotným jako spíš kvůli mluvčím
ještě se mi líbí arabština, přijde mi zajímavá.. a pak švédština samozřejmě
zbytek jazyků mi splývá do průměru.. nesnáším maďarštinu a polštinu, ale to asi není úplně kvůli těm jazykům samotným jako spíš kvůli mluvčím
minnie- Znamení :
Pohlaví :
když už teda o jazycích.. neodolám
Tlumočnický rychlokurz: "How do you do?" "All right." - "Jak si to děláš?" "Vždycky pravou."
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Geneticky
Koli mi to jistě promine, jestli je to víc OT než to psát k filmům
Ale čistě náhodou, nezabývá se tady někdo genetikou? Potřebovala bych své chabé znalosti trochu oprášit a napadlo mě, co takhle ovlivnění "názorů" a "pocitů" na základě genetické informace?
Ale čistě náhodou, nezabývá se tady někdo genetikou? Potřebovala bych své chabé znalosti trochu oprášit a napadlo mě, co takhle ovlivnění "názorů" a "pocitů" na základě genetické informace?
Shelly-Nelly- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 341
Bodů : 341
Datum registrace : 20. 07. 11
Věk : 32
Na to ti nikdo jednoznačně neřekne, že je to tak a tak. Prostě se to neví, je to moc komplexní. Navíc odfiltrovat genetiku od výchovy není jednoduché. Samozřejmě by se to dalo zkoumat na adoptovaných dětech, ale ideální by byla jednovaječná dvojčata, z nichž je adoptované jen jedno, což asi není úplně nejčastější kombinace. Možná nějaké predispozice budou, ale klidně bych si uměl představit ovlivnění i prostředím (a to nemyslím výchovou, která je jasná, ale třeba výživou). Každopádně politická orientace (republikáni/demokraté) se, pokud vím, z velké míry v rodinách dědí.
hojava- Počet příspěvků : 36
Bodů : 34
Datum registrace : 02. 10. 09
hojava: Jasně, nečekala jsem nějakou jasnou odpověď se 100% zárukou, spíš jen jak to teď s genetikou vypadá a jestli někdo třeba neví něco nového, zajímavého.
Jde mi konkrétně o postoj k církvi, křesťanství a jiným "náboženstvím" a vírám... Jestli se dá dědit i tohle...
Jde mi konkrétně o postoj k církvi, křesťanství a jiným "náboženstvím" a vírám... Jestli se dá dědit i tohle...
Shelly-Nelly- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 341
Bodů : 341
Datum registrace : 20. 07. 11
Věk : 32
Já bych řekl, že ty politické postoje se nedědí, spíš je to dáno právě výchovou... Pokud někdo vyrůstá v rodině, která je silně konzervativní, je velká šance, že bude taky. Je tu ale i možnost, že právě kvůli tomu, že už toho, jak je to v rodině, bude mít dost, zaujme názor přesně opačný. Ale geny bych za tím nehledal...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ano. Skoro vše je dáno výchovou, ale k určitým věcem jsou dané "předpoklady". A to i předpoklady, zda bude člověk spíš věřící nebo spíš ateista. Ale určitě ne jestli bude muslim nebo křesťan. Tyhle detaily jsou už dány prostředím, ve kterém vyrůstá. Češi (ČR) je hodně ateistická země, která byla původně silně pohanská a následně násilně konvertována ke křesťanství, kterému ale stejně našinec nikdy nepřišel na chuť (resp. ke katolictví, proto velmi uvítali různé mutace jako kalvinismus atd.). Právě z toho důvodu jsou dnešní obyvatelé ČR převážně ateisté a když nějaký ateista tu má něco uznávat, tak jsou to právě ty "kořeny" a různé pohanské náboženství. Je to i dáno polohou ČR, tím, že tu prakticky nebyly náboženské války atd.
Kdežto např. dítě narozené v Izraeli bude s větší pravděpodobností muslim, křesťan či ho bude zajímat judaismus a to i za předpokladu, že se narodí do ateistické přistěhovalecké rodiny. Vše je zase dáno okolím a polohou daného státu.
Výjimky potvrzují pravidlo.
Howgh.
Kdežto např. dítě narozené v Izraeli bude s větší pravděpodobností muslim, křesťan či ho bude zajímat judaismus a to i za předpokladu, že se narodí do ateistické přistěhovalecké rodiny. Vše je zase dáno okolím a polohou daného státu.
Výjimky potvrzují pravidlo.
Howgh.
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: