O hudbě a filmech...
+18
Kolikokoli
NoMouse
Kitelon
Totka
Mrcek
bodomkes
Ďasík
Lukááášek :D
yossarian
xegiie
Kyong
Shelly-Nelly
Zikato
Mysh
rampage
vetka.M
R&omize
Irwain Nornossa
22 posters
Strana 11 z 28
Strana 11 z 28 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 19 ... 28
Re: O hudbě a filmech...
Z Doktora (+Torchwoodu) jsou nejlepší tyto skladby - Owen's Theme a This is Gallifrey a Vale Decem (ve videu k Vale Decem je spoiler - smrt 10. Doktora ).
A ještě doporučuji tyhle dvě písničky. Alex Day je opravdu skvělý a asi hodně velký fanda Doktora .
A u téhle písničky jsem se začala na nádraží šíleně smát, takže si asi všichni mysleli, že jsem nějaký blázen .
A ještě doporučuji tyhle dvě písničky. Alex Day je opravdu skvělý a asi hodně velký fanda Doktora .
A u téhle písničky jsem se začala na nádraží šíleně smát, takže si asi všichni mysleli, že jsem nějaký blázen .
Sice jsem ještě nekoukl na ten veselý klip, co pobavil Koli, ale když jsem četl její comment, připomnělo se mi tohle: http://www.videacesky.cz/hudebni-klipy-videoklipy-hudba/justin-bieber-baby-parodie
Stejně jako BugHer0 doporučuju pustit si pro srovnání nejdřív i originální verzi, na kterou je v popisu toho klipu odkaz. Protože Justina neposlouchám a viděl jsem od něj vlastně jen tohle Baby, nic proti němu nemám, ale musím uznat, že po hudební stránce je tahle DaveDaysova parodie mnohem lepší, má v sobě něco, díky čemuž jsem si tu melodii okamžitě zapamatoval, narozdíl od té Justinovy, kterou si už absolutně nevybavuju... A s trochou škodolibosti je třeba uznat, že její text je fakt sranda.
Stejně jako BugHer0 doporučuju pustit si pro srovnání nejdřív i originální verzi, na kterou je v popisu toho klipu odkaz. Protože Justina neposlouchám a viděl jsem od něj vlastně jen tohle Baby, nic proti němu nemám, ale musím uznat, že po hudební stránce je tahle DaveDaysova parodie mnohem lepší, má v sobě něco, díky čemuž jsem si tu melodii okamžitě zapamatoval, narozdíl od té Justinovy, kterou si už absolutně nevybavuju... A s trochou škodolibosti je třeba uznat, že její text je fakt sranda.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Koli: super odkaz Vale Decem, díky tomu jsem narazil na další dvě videa u kterých jde až mráz po těle.
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
Koli: Ten výčet skladatelů je super, ale chybí ti tam tři lidé: Joel Goldsmith (pro mě hlavně za soundtrack pro SGU, ale je toho víc), Ramin Djawadi (žák Hanse Zimmera a autor soundtracků pro Iron Mana a Game of Thrones) a Bear McCreary (Battlestar Galactica a Eureka).
clif: Nuže i já ti přeji vše nejlepší k 18. narozeninám. A nenech se vyďasit Ďasíkem a Irwainem, jenom kecaj.
Když už se dneska blahopřeje sem
clif: Nuže i já ti přeji vše nejlepší k 18. narozeninám. A nenech se vyďasit Ďasíkem a Irwainem, jenom kecaj.
Když už se dneska blahopřeje sem
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
MartyCZ napsal:Koli: Ten výčet skladatelů je super, ale chybí ti tam tři lidé: Joel Goldsmith (pro mě hlavně za soundtrack pro SGU, ale je toho víc), Ramin Djawadi (žák Hanse Zimmera a autor soundtracků pro Iron Mana a Game of Thrones) a Bear McCreary (Battlestar Galactica a Eureka).
No, soundtrack k GoT se mi právě moc nelíbí (resp. "je mi fuk" - teda až na úvodní melodii, ale to je málo) a Eureku neznám (neviděla jsem, i když to budu muset napravit, když tam teď hraje ta Felicia ) a BSG soundtrack... není nijak zvláštní. Stejně jako SGU, které mě ale nenadchlo všeobecně.
A konečně jsem dokoukala ty Velmi nebezpečné známosti a je to SKVĚLÝ film. Opravdu. Ze začátku sranda sranda a na konci už mi skoro tekly slzy. Takže určitě doporučuju. A má to skvělý soundtrack .
Ze seriálů má BSG podle mě soundrack jednoznačne nejlepší, asi jsi neviděla 4. sérii.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Viděla jsem jen 1. a 4. sérii . Ale jo, má to dobrý soundtrack, ale pokud si pamatuju, tak to je prostě to hlavní téma a to je akorát zpomalováno atd., ale to je málo. Jedna skladba je prostě málo. Pokud to nemá aspoň 5 výborných skladeb (přičemž každá jiná), tak to prostě nedělá výborného skladatele.
Rozhodně je tam víc výborných skladeb. Skvělé je to "Cylonské téma" nebo jak ho nazvat, zkrátka to, které se pak stane i součástí děje. To se tam samozřejmě opakuje v různých variacích, ale pořád je tam víc dobrých témat.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Hm, možná to ještě někdy prozkoumám. Každopádně, tak výborný soundtrack jako Doktor to nemá, takže... . No jo, Doktor je totiž asi jediný seriál, kvůli kterému se konal koncert .
Myslíš?Kolikokoli napsal:No jo, Doktor je totiž asi jediný seriál, kvůli kterému se konal koncert .
jeden koncert
druhý koncert...
a určitě by se našly další
Edit: ale jinak ano, Doctor má lepší soundtrack. Ten z BSG je zas takový jiný než ostatní.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Doktor má takový klasický soundtrack, BSG je spíš takový exotický. V Eurece tam toho moc na zapamatování není, tam se mi spíš líbí, jak Bear umí používat různé hudební styly, nebo propašovat kus melodie odjinud jako narážku na situaci nebo osobu. U Goldsmithů jsem se spletl, měl jsem na mysli Joelova otce Jerryho, který dělal filmové soundtracky třeba pro Planetu opic, Vetřelce, Mumie nebo třeba Star Trek filmy a seriály "nové generace".
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Aha, tak to jo. Planeta opic i StarTreky i Mumie mají supr soundtrack .
Ale Murray Gold je stejně nejlepší. Hlavně teď pro Torchwood píše výborné skladby. Ať už to Owenovo téma, nebo i Jackovo.
Ale Murray Gold je stejně nejlepší. Hlavně teď pro Torchwood píše výborné skladby. Ať už to Owenovo téma, nebo i Jackovo.
Proti tomu nelze nic namítnout.
ad Jack theme: Myslíš "Here comes Jack on a bloody tractor" x100? Jo to je teprve super.
ad Jack theme: Myslíš "Here comes Jack on a bloody tractor" x100? Jo to je teprve super.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Prostě někdo vzal tohle: https://www.youtube.com/watch?v=UJd5ldQXJdo (což je podle mě to, co jsi myslela) a pod to napsal: Lyrics: "Here comes Jack on a bloody tractor" and repeat.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
NoMouse napsal:Myslíš?Kolikokoli napsal:No jo, Doktor je totiž asi jediný seriál, kvůli kterému se konal koncert .
jeden koncert
Přesně tuhle jsem myslel.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Tak jsem googlil a jednak je to "Here comes Jack on a bloody GREAT tractor" aby to vycházelo do toho rytmu a jednak jsem se dočetl, že skladatel (nikoliv Murray Gold, ale Ben Foster, i když možná spolupracovali) naopak vymyslel tu melodii na základě těchto slov.MartyCZ napsal:Prostě někdo vzal tohle: https://www.youtube.com/watch?v=UJd5ldQXJdo (což je podle mě to, co jsi myslela) a pod to napsal: Lyrics: "Here comes Jack on a bloody tractor" and repeat.
edit: případně ještě verze "Here He Comes In A Ruddy Great Tractor" tak těžko říct, která je správná...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Jo to great mi vypadlo. Jinak Ben Foster určitě spolupracuje s Murrayem, když je to dirigent BBC National orchestra Wales a dirigoval i Proms. U Torchwood soundtracku jsou jako autoři psaní oba. A ono to s tím původem klidně může být, to téma se objevilo poprvé právě když Jack vrazí do stodoly na traktoru v Countrycide.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
To vím.MartyCZ napsal:A ono to s tím původem klidně může být, to téma se objevilo poprvé právě když Jack vrazí do stodoly na traktoru v Countrycide.
Kdosi právě psal, že to řekl sám Foster na bonusovém DVD, takže to asi i bude pravda.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Ale ten traktor tam fakt sedí . Sakra, jste mi úplně pokazili takovou skvělou skladbu! (nebo je to ještě lepší? )
Koli: taky už si to teď nedokážu zpívat bez těch slov. Podobně jako "Kiss a Wookie, kick a droid..."
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Aha, tak díky za další pokažení/vylepšení dalšího soundtracku .
Dneska si krátím čekání na titulky seriálem, který jsem objevila teprve před cca dvěma hodinami. A je SKVĚLÝ! Stojí za ním Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock) a jmenuje se to Jekyll. Je to trošku na styl Sherlocka (prostě odehrává se to v moderní době, ale koncept zůstává tak nějak stejný). Hlavní postavou je Tom Jackman (Jekyll) a ten se mění na Billyho (Hyde). Dorozumívají se pomocí diktafonu a kamer atd.
A je to opravdu dost děsivé
Velmi doporučuji film Fright Night. Jde o remake upířího filmu z roku 1985, který má sice na ČSFD vyšší hodnocení, ale na druhou stranu v tom remaku hraje David Tennant (10. Doktor). Je to vážně sranda .
A romantické představy o neohroženém, dobrém a moudrém Doktorovi, se nyní rozplynuly, jako mlha v letním ránu...
Dneska si krátím čekání na titulky seriálem, který jsem objevila teprve před cca dvěma hodinami. A je SKVĚLÝ! Stojí za ním Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock) a jmenuje se to Jekyll. Je to trošku na styl Sherlocka (prostě odehrává se to v moderní době, ale koncept zůstává tak nějak stejný). Hlavní postavou je Tom Jackman (Jekyll) a ten se mění na Billyho (Hyde). Dorozumívají se pomocí diktafonu a kamer atd.
A je to opravdu dost děsivé
Velmi doporučuji film Fright Night. Jde o remake upířího filmu z roku 1985, který má sice na ČSFD vyšší hodnocení, ale na druhou stranu v tom remaku hraje David Tennant (10. Doktor). Je to vážně sranda .
A romantické představy o neohroženém, dobrém a moudrém Doktorovi, se nyní rozplynuly, jako mlha v letním ránu...
Naposledy upravil Kolikokoli dne Tue 18 Oct 2011, 17:38, celkově upraveno 2 krát
Takže Dracula z roku 1992 dokoukán. Hodnocení: Nebyl to špatný film, líbil se mi. Ta část s Mínou a Lucy dokud se Mína nedá s Dracem dohromady, je skvělá. Ale Jonathanova část nic moc, stejně tak Draculova. Drákula má být nebezpečný a děsivý, ne sympaťák.
Verze z 20. let (Nosferatu) byl mnohem lepší - alespoň co se týká té části, kdy Jonathan přijede do Transylvánie. V Oldmanově verzi byl dost dobrý ten stín, to se fakt povedlo, ale "Drákulova noční návštěva v Jonathanově (Hutterově) pokoji" byla stokrát děsivější v Nosferatovi. Konec je v této moderní verzi opravdu pěkný, ale opět - z Drákuly dělá sympaťáka. Max Schreck byl děsivý a byl to správný upír, Garry je fešák, ne "strašidlo".
Hodně se mi líbila ta část, kdy Jonathan prohledává hrad. Sice to nebylo tak děsivé, jako v Nosferatovi, ale ta scéna s upírkami se povedla.
Renfieldovy (Knockovy) scény se mi líbily stejně tady i v té starší verzi, v obou je správný psychouš (+ tady navíc měli ti "bachaři" takové super helmy ).
Lucy (Ruth) jako postava byla velmi zajímavá, v té staré verzi myslím ani neměla žádnou významnou roli, tady plně využili její potenciál a jako upírka byla neodolatelná .
Co se cestování týče, tak slabota. V Nosferatovi měla cesta z Transylvánie do Německa mnohem větší náboj, šlo tam o čas a bylo to pekelně napínavé.
Van Helsing ve staré verzi není, je tu jen postava profesora, která ale zas tolik neudělá.
Největší rozkol je v závěru. V Nosferatovi Ellen (Mína) nepodlehne Drákulovým svodům a zůstane věrná manželovi a dokonce naplánuje "past", přičemž naláká Drákulu (Nosferata) k sobě domů a zdrží ho tak dlouho, až zapomene na svítání, což ho následně zahubí.
Zde to končilo úplně jinak, ale také se mi to líbilo i když mne Mína velmi zklamala .
Abych to shrnula - ta starší verze je děsivější a je to opravdový horor, který se nevyplatí sledovat v noci . Verze z roku 1992 je skvělá, ale není to horor, což je škoda, vzhledem k tomu, že je to o upírech.
Také jsem konečně pochopila, co lidé v třicátých letech mysleli tím "zvuk zabíjí film". Tady to platí dvojnásob. Drákula, který nemluví, je prostě hrůzostrašný a člověk neví, co od něj čekat. Tady v té nové verzi opravdu zabíjí atmosféru to, že mluví.
Je to však lepší než Drákula s Christopherem Lee, protože to je komedie .
Takže asi tak, no .
Verze z 20. let (Nosferatu) byl mnohem lepší - alespoň co se týká té části, kdy Jonathan přijede do Transylvánie. V Oldmanově verzi byl dost dobrý ten stín, to se fakt povedlo, ale "Drákulova noční návštěva v Jonathanově (Hutterově) pokoji" byla stokrát děsivější v Nosferatovi. Konec je v této moderní verzi opravdu pěkný, ale opět - z Drákuly dělá sympaťáka. Max Schreck byl děsivý a byl to správný upír, Garry je fešák, ne "strašidlo".
Hodně se mi líbila ta část, kdy Jonathan prohledává hrad. Sice to nebylo tak děsivé, jako v Nosferatovi, ale ta scéna s upírkami se povedla.
Renfieldovy (Knockovy) scény se mi líbily stejně tady i v té starší verzi, v obou je správný psychouš (+ tady navíc měli ti "bachaři" takové super helmy ).
Lucy (Ruth) jako postava byla velmi zajímavá, v té staré verzi myslím ani neměla žádnou významnou roli, tady plně využili její potenciál a jako upírka byla neodolatelná .
Co se cestování týče, tak slabota. V Nosferatovi měla cesta z Transylvánie do Německa mnohem větší náboj, šlo tam o čas a bylo to pekelně napínavé.
Van Helsing ve staré verzi není, je tu jen postava profesora, která ale zas tolik neudělá.
Největší rozkol je v závěru. V Nosferatovi Ellen (Mína) nepodlehne Drákulovým svodům a zůstane věrná manželovi a dokonce naplánuje "past", přičemž naláká Drákulu (Nosferata) k sobě domů a zdrží ho tak dlouho, až zapomene na svítání, což ho následně zahubí.
Zde to končilo úplně jinak, ale také se mi to líbilo i když mne Mína velmi zklamala .
Abych to shrnula - ta starší verze je děsivější a je to opravdový horor, který se nevyplatí sledovat v noci . Verze z roku 1992 je skvělá, ale není to horor, což je škoda, vzhledem k tomu, že je to o upírech.
Také jsem konečně pochopila, co lidé v třicátých letech mysleli tím "zvuk zabíjí film". Tady to platí dvojnásob. Drákula, který nemluví, je prostě hrůzostrašný a člověk neví, co od něj čekat. Tady v té nové verzi opravdu zabíjí atmosféru to, že mluví.
Je to však lepší než Drákula s Christopherem Lee, protože to je komedie .
Takže asi tak, no .
Strana 11 z 28 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 19 ... 28
Strana 11 z 28
Povolení tohoto fóra: