O hudbě a filmech...
+18
Kolikokoli
NoMouse
Kitelon
Totka
Mrcek
bodomkes
Ďasík
Lukááášek :D
yossarian
xegiie
Kyong
Shelly-Nelly
Zikato
Mysh
rampage
vetka.M
R&omize
Irwain Nornossa
22 posters
Strana 10 z 28
Strana 10 z 28 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 28
Re: O hudbě a filmech...
Ále jen piš, mi so to budem posílat v PM
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Jen tak mimochodem, dneska mám narozeniny.
clif- Znamení :
Pohlaví :
V tom případě jen tak mimochodem všechno nejlepší.
Btw, pokud si to budete posílat v PM, tak to to docela rychle zahltíte.
Btw, pokud si to budete posílat v PM, tak to to docela rychle zahltíte.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
clif- Znamení :
Pohlaví :
Koli: Tak to jsem rád, že se ti to líbilo. A ten konec tak být musel, právě kvůli němu jsem si vzpomněl na Doktora, aneb "to, co kdy bylo, je a mohlo by být..."
Clif: Všechno nejlepší. Konečně "dospělý", co? Kéž bych byl zase tak mladý.
Irwain: Náhodou, soundtrack je ve filmu maximálně důležitý, dělá nejmíň 50 % atmosféry. Si vem, jak by vypadal takový Amadeus bez hudby. A z příkladů "nehudebních" filmů třeba zmíním Velmi nebezpečné známosti s R. Phillippem, R. Witherspoon a S. M. Geller (btw. film, který jsem viděl absolutně nejvíckrát v životě, 60x je málo). Tam je soundtrack naprosto dokonalý. A taky ve filmech, kde psal hudbu John Williams (skoro všechny slavné filmy)...
Clif: Všechno nejlepší. Konečně "dospělý", co? Kéž bych byl zase tak mladý.
Irwain: Náhodou, soundtrack je ve filmu maximálně důležitý, dělá nejmíň 50 % atmosféry. Si vem, jak by vypadal takový Amadeus bez hudby. A z příkladů "nehudebních" filmů třeba zmíním Velmi nebezpečné známosti s R. Phillippem, R. Witherspoon a S. M. Geller (btw. film, který jsem viděl absolutně nejvíckrát v životě, 60x je málo). Tam je soundtrack naprosto dokonalý. A taky ve filmech, kde psal hudbu John Williams (skoro všechny slavné filmy)...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ďasík: Díky, jsu rád, že když si chci dát blbý pivo nebude to na hranici se zákonem. A navíc za pár dní bude i řidičák.
Jinak co se hudby ve filmech týče, dělá to u mě minimálně 50% dojmu.
Po soundtrackové stránce perfektní: LOTR, BSG a avatar, víc si zatím nevzpomenu
Jinak co se hudby ve filmech týče, dělá to u mě minimálně 50% dojmu.
Po soundtrackové stránce perfektní: LOTR, BSG a avatar, víc si zatím nevzpomenu
clif- Znamení :
Pohlaví :
clif: Ne, to moje původní přání bylo pokus o vtip, jen jsem nějak pozapomněl na smajlíka. Takže doopravdy všechno nejlepší, přeju Ti, ať objevíš zájem v šalinách, ať se zase dočkáš Eliho v SGU a podobně. Jinak, zase o rok víc? Alespoň ve vyjádření floor(věk). Njn, stárneš. Užij si mládí, dokud ho máš, vím, o čem mluvím.
Ďasík: Amadeus? Neviděl jsem…neznám. Velmi nebezpečné známosti jsem asi viděl, ale nejspíš to nebude to, co myslíš Ty.
Ďasík: Amadeus? Neviděl jsem…neznám. Velmi nebezpečné známosti jsem asi viděl, ale nejspíš to nebude to, co myslíš Ty.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
Irwain: Neboj, já si mládí užívám, jak to jde.
clif- Znamení :
Pohlaví :
clif: tak všechno nej a vítej mezi dospěláky
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
clif: taky všechno nej a jak už psal Irwain užívej, užívej a zase užívej, hned bych měnil
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
Kdo bude na srazu tak možná dostane narozeninový lembas.
clif- Znamení :
Pohlaví :
Přeju všechno nejlepší, i když je to OT
A na lembas se taky těším, i když je to taky OT .
A aby to úplně nebylo OT, tak dneska nebo zítra chystám Temného rytíře, tak snad bude stát za to .
A na lembas se taky těším, i když je to taky OT .
A aby to úplně nebylo OT, tak dneska nebo zítra chystám Temného rytíře, tak snad bude stát za to .
Jé sorry ja maslel, že to dávám dokantýny
clif- Znamení :
Pohlaví :
Tak ho ber jako domácí úkol. Pro mě to je úplně nejlepší film, co jsem viděl... Absolutní bomba. Podle Wiki: Amadeus je americký film režiséra Miloše Formana, který obdržel 8 Oscarů, 13 nominací na Oscara a dalších 32 ocenění včetně 4 Zlatých globů.Irwain Nornossa napsal:Ďasík: Amadeus? Neviděl jsem…neznám.
Velmi nebezpečné známosti by se ti asi nelíbily (ale příběh i soundtrack jsou dokonalé). Dva nevlastní sourozenci intrikují jak se dá, vsadí se spolu, jestli on dokáže svést jednu zapřisáhlou "až po svatbě" pannu, a pro oba to neskončí nijak dobře.
Jinak ty filmy s hudbou Johna Williamse (Složil hudbu k více než stovce filmů, získal celou řadu ocenění. Do roku 2006 byl 45krát nominován na Oscara a pětkrát ho získal.) jsou Sám doma (první dva díly), Hvězdné války (všech 6 dílů), Indiana Jones (asi taky všechny díly, neznám je), Harry Potter (první tři díly a mám dojem, že i poslední), Šumař na střeše, Skleněné peklo, Čelisti, Superman, Dracula, E. T. mimozemšťan, Čarodějky z Eastwicku, Schindlerův seznam, Sedm let v Tibetu, Zachraňte vojína Ryana, Terminál, Válka světů, Mnichov, A.I. Umělá inteligence, Chyť mě, když to dokážeš, Gejša, Hook a další.
Koli: Temný rytíř je výborný, ale šíleně rozvleklý... Dal by se v pohodě zkrátit a ani by si toho nikdo nevšiml.
Jo a všem ještě připomínám tu Dálnici 60, to je taky super film, jeden z nejlepších v mém žebříčku...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Amadeus je vskutku fantastik!
VNZ jsem neviděla, nějak jsem se k nim ještě nedostala.
A soundtrack je opravdu důležitý. Úžasný soundtrack mají:
Amadeus, Mechanický pomeranč, Requiem za sen (Clint Mansell), Fontána (Clint Mansell), Zrození Planety opic (Patrick Doyle), Beowulf (Alan Silvestri), 2001: Vesmírná odysea, Pán Prstenů (Howard Shore), Titanic (James Horner), Kmotr (Nino Rota), Amélie z Montmartru (Yann Tiersen), Billy Elliot (Stephen Warbeck), Šumař na střeše, Pulp Fiction, Střihoruký Edward, Láska nebeská (Craig Armstrong), Lví král, Spirit: divoký hřebec, Lotrando a Zubejda (Jaroslav Uhlíř), Sherlock Holmes (Hans Zimmer), Stvoření světa (Jan Rychlík), Absolvent (Dave Grusin), Good bye, Lenin! (Yann Tiersen), Tmavomodrý svět (Ondřej Soukup, Jaroslav Ježek), Kladivo na čarodějnice (Jiří Srnka), Noc na Karlštejně (Karel Svoboda), Dancer in the Dark (Björk), Půlnoční kovboj (John Barry), Kytice (Jan Jirásek) nebo Četa (Georges Delerue)
A nejlepší skladatelé
Murray Gold (Doctor who, Torchwood), Howard Shore (LotR, Moucha), Clint Mansell (Fontána, Requiem za sen), Hans Zimmer (Sherlock Holmes, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Eldorádo, Princ Egyptský), John Williams (Star Wars, Zachraňte vojína Ryana, Šumař na střeše)
VNZ jsem neviděla, nějak jsem se k nim ještě nedostala.
A soundtrack je opravdu důležitý. Úžasný soundtrack mají:
Amadeus, Mechanický pomeranč, Requiem za sen (Clint Mansell), Fontána (Clint Mansell), Zrození Planety opic (Patrick Doyle), Beowulf (Alan Silvestri), 2001: Vesmírná odysea, Pán Prstenů (Howard Shore), Titanic (James Horner), Kmotr (Nino Rota), Amélie z Montmartru (Yann Tiersen), Billy Elliot (Stephen Warbeck), Šumař na střeše, Pulp Fiction, Střihoruký Edward, Láska nebeská (Craig Armstrong), Lví král, Spirit: divoký hřebec, Lotrando a Zubejda (Jaroslav Uhlíř), Sherlock Holmes (Hans Zimmer), Stvoření světa (Jan Rychlík), Absolvent (Dave Grusin), Good bye, Lenin! (Yann Tiersen), Tmavomodrý svět (Ondřej Soukup, Jaroslav Ježek), Kladivo na čarodějnice (Jiří Srnka), Noc na Karlštejně (Karel Svoboda), Dancer in the Dark (Björk), Půlnoční kovboj (John Barry), Kytice (Jan Jirásek) nebo Četa (Georges Delerue)
A nejlepší skladatelé
Murray Gold (Doctor who, Torchwood), Howard Shore (LotR, Moucha), Clint Mansell (Fontána, Requiem za sen), Hans Zimmer (Sherlock Holmes, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Eldorádo, Princ Egyptský), John Williams (Star Wars, Zachraňte vojína Ryana, Šumař na střeše)
Koli: Hezká proměna do tučnosti. A na VNZ se určitě koukni, tobě (a i ostatním neSheldonům) se rozhodně líbit budou. Z těch tvých filmů vyzdvihnu hlavně Amélii, která má soundtrack opravdu dokonalý, stejně jako je ona sama. A když už jsme u Doktora, nemáš náhodou jeho znělku v úplné studiové verzi?
Edit: Jo a na ty Velmi nebezpečné známosti se koukejte S DABINGEM! Je výborný...
Edit: Jo a na ty Velmi nebezpečné známosti se koukejte S DABINGEM! Je výborný...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Díky za tip na dabing, málokdo tak dobře poradí, přitom některé skvělé filmy dabing vyzdvihne ještě o několik řádů výš (Tropická bouře ).
U Doktora se dá sehnat jakákoliv verze, ale je jich asi milion jen na renewed, takže podle toho, jakou verzi (kterého Doktora) chceš .
U Doktora se dá sehnat jakákoliv verze, ale je jich asi milion jen na renewed, takže podle toho, jakou verzi (kterého Doktora) chceš .
Samozřejmě na Tennanta. Tedy druhá novodobá série... Ale aby to nebylo jen těch 30 s, co má znělka, ale aby to bylo celé, třeba 3 a půl minuty.
No, dabing je výborný třeba i u Masky... Ale jen s Bohdanem Tůmou, ten umí dabovat pošuky a obzvlášť Jima Carreyho. Ale když to je s Martinem Dejdarem, nedá se to poslouchat. A to proti M. Dejdarovi nic nemám...
No, dabing je výborný třeba i u Masky... Ale jen s Bohdanem Tůmou, ten umí dabovat pošuky a obzvlášť Jima Carreyho. Ale když to je s Martinem Dejdarem, nedá se to poslouchat. A to proti M. Dejdarovi nic nemám...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Ta znělka mi připomněla tohle: Celia Sheen plays Midsomer Murders on Theremin. Pro ty, kdo tu paní neznají, tak je to známá houslistka a "thereministka" a tuhle skladbu skutečně hraje i v tom seriálu...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Shelly by nám to taky mohl zahrát
https://www.youtube.com/watch?v=Ix_Yu7bA4Qw&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Ix_Yu7bA4Qw&feature=related
No vidite, nemáte někdo teremin, že by ho dotáhl na sraz? Strašně rád bych si na to zkusil zahrát.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Mě se dost líbil soundtrack k Sucker Punch sd bjork I Want It All film už tolik ne a Doctor Who asi tenhle.
rampage- Pohlaví :
Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11
Strana 10 z 28 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 28
Strana 10 z 28
Povolení tohoto fóra: