O hudbě a filmech...
+18
Kolikokoli
NoMouse
Kitelon
Totka
Mrcek
bodomkes
Ďasík
Lukááášek :D
yossarian
xegiie
Kyong
Shelly-Nelly
Zikato
Mysh
rampage
vetka.M
R&omize
Irwain Nornossa
22 posters
Strana 7 z 28
Strana 7 z 28 • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 28
Re: O hudbě a filmech...
minnie: jo, přesně, dobrou hudbu ve filmech vítám, je taky dobře, když ten děj podkresluje nebo je přímo svázaná s vizuální stránkou filmu. Nevadí ani zpívaná písnička "v pozadí" (a třeba na podobné téma), ale jakmile se začne zpívat děj nebo začnou zpívat sami herci, tak je to najednou takové... divné. To už je pochopitelnější opera, kterou sice taky nemusím, ale zpívá se tam celou dobu a člověk ví do čeho jde. U muzikálu je to takové nekonzistentní, chvilku se to tváří jako normální film a herci spolu mluví a člověk se jenom děsí, kdy začnou zpívat.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
minnie: Walk the line je skvělý film (má láska Joaquin ) a řekla bych, že se povedl víc, než Ray, který byl hodně podobný.
K filmovým muzikálům - sice jsem jich ještě neviděla tolik, ale kvůli Shellymu jsem si pustila Šumaře na střeše a toho fakt doporučuji, naprosto úchvatné dílo.
Další, které mám fakt ráda jsou Noc na Karlštejně, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet street, Rebelové, Pomáda nebo Zpívání v dešti. Taky Tanec v temnotách byl skvělý. A taky nejlepší animovaný hudební film všech dob - Stvoření světa .
K filmovým muzikálům - sice jsem jich ještě neviděla tolik, ale kvůli Shellymu jsem si pustila Šumaře na střeše a toho fakt doporučuji, naprosto úchvatné dílo.
Další, které mám fakt ráda jsou Noc na Karlštejně, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet street, Rebelové, Pomáda nebo Zpívání v dešti. Taky Tanec v temnotách byl skvělý. A taky nejlepší animovaný hudební film všech dob - Stvoření světa .
to teda prrr.. nejlepší zpívaný animovaný film všech dob je nightmare before christmas jediná vánoční pohádka, kterou můžu kdykoliv v průběhu roku a klidně furt
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Nevím, to jsem neviděla, ale Stvoření světa je srdcová záležitost. Byl to můj první zpívaný film. Navíc mám ráda příběhy z Bible, takže vyhrává i po příběhové stránce, sorry .
ovšem tohle.. já vím, že vám brňákům je to asi k ničemu, ale já jsem nadšená konečně pořádný program na léto
http://www.lidovky.cz/prazska-kina-v-lete-nabizi-listky-za-30-korun-fey-/ln_kultura.asp?c=A110629_100935_ln_kultura_ape
k nightmare: určitě koukni, je to jeden z prvních filmů (možná snad i úplně první celovečerák) na kterém se podílel burton, i když jen jako producent.. jinak je to práce henryho selicka (dělal teď z poslední doby taky coralinu). nejdřív byly napsané písničky a pak se podle nich dělala animace je to v podstatě muzikál.. ale kouzelný
http://www.lidovky.cz/prazska-kina-v-lete-nabizi-listky-za-30-korun-fey-/ln_kultura.asp?c=A110629_100935_ln_kultura_ape
k nightmare: určitě koukni, je to jeden z prvních filmů (možná snad i úplně první celovečerák) na kterém se podílel burton, i když jen jako producent.. jinak je to práce henryho selicka (dělal teď z poslední doby taky coralinu). nejdřív byly napsané písničky a pak se podle nich dělala animace je to v podstatě muzikál.. ale kouzelný
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Mně taky dřív vadily muzikály v tom ohledu, že chvilku mluví reálně a pak začnou nelogicky zpívat, což člověk obvykle v životě nedělá, ale převážila moje láska k hudbě (láska nebo závislost? ) a na muzikály nedám dopustit. A hlavně v divadle je to ještě větší zážitek, cítit to všechno naživo. Teda co si pamatuju, tak jsem byla jen na Limonádovém Joeovi a Oliveru Twistovi, ale bylo to bezva.
Teď mě Koli s Ďasíkem tak pěkně nakazili StarKids , což taky všem doporučuji. Jo takový kompromis mezi muzikály a nezpívanými filmy je třeba A Hard Day's Night, kde ve filmu průběžně trénují na koncert, takže je film prokládán skladbami (což potěší každého Beatlemaniaka), ale oproti muzikálům to tam tak doopravdy patří, že si nemůže stěžovat ani NoMouse..
Mezi mé oblíbené filmové muzikály patří Fantom opery, My Fair Lady, Šíleně smutná princezna, Pomáda, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe, Starci na chmelu, Hair, Mamma Mia! a Popelka. A ještě si občas pouštím Sun Valley Serenade, to je taková klasika. A když mi to potvrdila i Koli, tak teď plánuju stáhnout Singin' in the Rain.
Tak doufám, že si někdy my, kteří milujeme muzikály, něco společně zazpíváme.
A zpívání u Karcoolky mi ani nevadilo, ale nenadchlo mě to, spíš si to mohli odpustit, no. Samo o sobě to je vtipný film, nemuseli tam nacpat taky všechno...
NoMouse: Vidíš, mně se to líbí, taková nečekaná vsuvka. Jako příklad mě zrovna napadá Breakfast at Tiffany's. Audrey má moc hezký hlas.
minnie: Městské dítě. O prázdninách se přece vyráží do přírody!
Teď mě Koli s Ďasíkem tak pěkně nakazili StarKids , což taky všem doporučuji. Jo takový kompromis mezi muzikály a nezpívanými filmy je třeba A Hard Day's Night, kde ve filmu průběžně trénují na koncert, takže je film prokládán skladbami (což potěší každého Beatlemaniaka), ale oproti muzikálům to tam tak doopravdy patří, že si nemůže stěžovat ani NoMouse..
Mezi mé oblíbené filmové muzikály patří Fantom opery, My Fair Lady, Šíleně smutná princezna, Pomáda, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe, Starci na chmelu, Hair, Mamma Mia! a Popelka. A ještě si občas pouštím Sun Valley Serenade, to je taková klasika. A když mi to potvrdila i Koli, tak teď plánuju stáhnout Singin' in the Rain.
Tak doufám, že si někdy my, kteří milujeme muzikály, něco společně zazpíváme.
A zpívání u Karcoolky mi ani nevadilo, ale nenadchlo mě to, spíš si to mohli odpustit, no. Samo o sobě to je vtipný film, nemuseli tam nacpat taky všechno...
NoMouse: Vidíš, mně se to líbí, taková nečekaná vsuvka. Jako příklad mě zrovna napadá Breakfast at Tiffany's. Audrey má moc hezký hlas.
minnie: Městské dítě. O prázdninách se přece vyráží do přírody!
Z těch, co jsi vyjmenovala jsem viděla jen tři a půl (Šíleně smutnou princeznu, Pomádu, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe a Hair... jo a vlastně i Popelku, ale tu jsem viděla v divadle. Dodnes vzpomínám, když se všichni smáli u lana z konopí (bylo to ještě na ZŠ ). Nicméně z filmové verze jsem viděla jen ty části, kde se zpívá. Hlavně Třískovy části... tehdy byl děsně sexy .bodomkes napsal:Mezi mé oblíbené filmové muzikály patří Fantom opery, My Fair Lady, Šíleně smutná princezna, Pomáda, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe, Starci na chmelu, Hair, Mamma Mia! a Popelka. A ještě si občas pouštím Sun Valley Serenade, to je taková klasika.
Singin' in the rain je skvělý muzikál, ale nemůžu si pomoct - Mechanický pomeranč mi celý pozitivní dojem z nejznámější písničky (Singin' in the rain) úplně pokazil, když si ji Alex (hlavní hrdina) vybral jako píseň, "kterou zpívá, když znásilňuje jednu ženskou."bodomkes napsal:A když mi to potvrdila i Koli, tak teď plánuju stáhnout Singin' in the Rain.
Kdo neviděl, posuďte sami:
cože??? jak ti mohl pomeranč něco zkazit? úžasný filmek..
ale jo, zrovna singing in the rain mi nevadí.. a filmy s audrey mám taky moc ráda..
bodomkes: no.. do přírody.. to je celkem komplikované když jsi přes den v práci a máš volné maximálně večery..
jo, a mimochodem, vítej zpátky
ale jo, zrovna singing in the rain mi nevadí.. a filmy s audrey mám taky moc ráda..
bodomkes: no.. do přírody.. to je celkem komplikované když jsi přes den v práci a máš volné maximálně večery..
jo, a mimochodem, vítej zpátky
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Díky, minnie!
A jako nepovídej, Praha je celá "zelená".. Proto se mi taky tak líbí.
Nojo, Audrey je roztomilý diblík s velikánskýma očima.
Btw Koli s tím "Body" v Kantýně na rozloučenou jsi mě dostala!!! Chvalořečím Tvou paměť.
A jako nepovídej, Praha je celá "zelená".. Proto se mi taky tak líbí.
Nojo, Audrey je roztomilý diblík s velikánskýma očima.
Btw Koli s tím "Body" v Kantýně na rozloučenou jsi mě dostala!!! Chvalořečím Tvou paměť.
jo, praha je nádherná, já to říkám pořád
ale v naší úžasné firmě se vše důležité děje v létě.. takže maximum co zvládnu bude večerní procházka cestou z kina asi
ale v naší úžasné firmě se vše důležité děje v létě.. takže maximum co zvládnu bude večerní procházka cestou z kina asi
minnie- Znamení :
Pohlaví :
minnie: Ano, MP je skvělý film, perfektní film, úžasný film. Tím "zkazil" jsem měla na mysli, že když si pustím tu písničku, tak nevidím sličného Kellyho, kterak tančí v dešti a je celý šťastný, ale vidím úchylného Alexe a ubohou ženu, která se brání znásilnění (což už není tak positivní, jako původní smysl ).
body: dík .
body: dík .
citlivko
a to mi přišlo, že zrovna tyhle scény byly ve filmu dost odfláknuté, bych čekala že se do toho stařík kubrick opře víc.. v knižní předloze mi to přišlo jako větší maso..
a to mi přišlo, že zrovna tyhle scény byly ve filmu dost odfláknuté, bych čekala že se do toho stařík kubrick opře víc.. v knižní předloze mi to přišlo jako větší maso..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
tak jsem včera konečně viděla social network povedený filmek.. úžasná hudba.. trent reznor vážně umí
jinak mě to utvrdilo ve dvou věcech.. rozhodně nepotřebuju facebook.. a zuckerberg je šílený magor
jinak mě to utvrdilo ve dvou věcech.. rozhodně nepotřebuju facebook.. a zuckerberg je šílený magor
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Mně tenhle film spíš utvrdil v tom, že Mark je taky jen člověk, ale jeho výtvor je zlo.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
V tom případě si nepouštěj Piráti ze Silicon Valley nebo budeš muset začít používat Linux na mobilu.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
no jo, a koukám že jsem sem samozřejmě nenapsala hlavní důvod, proč jsem to sem chtěla psát
viděla jsem to v kině s oficiálníma titulkama a ty byly prostě D Ě S N É dělal je fuka, což mě dost překvapilo a na svém webu se obhajuje, že kvůli tempu dialogů a spoustě reálií (to je pravda, to ve filmu opravdu je) nebylo možné je přeložit lépe, ale řekla bych že šlo.. přestala jsem je postupně sledovat, řekla bych, že když trochu něco tušíte o harvardu a o tom jak to chodí v americe, v pohodě se zorientujete.. navíc i kamarádka, co byla se mnou a co NENÍ blázen jako já, říkala, že to bylo přeložené fakt debilně takže toliko varování pro někoho, kdo by se na to snad ještě chystal
jinak super film.. a jak už jsem asi psala minule, fakt geniální hudba.. ta mi zůstala v hlavě celý den
viděla jsem to v kině s oficiálníma titulkama a ty byly prostě D Ě S N É dělal je fuka, což mě dost překvapilo a na svém webu se obhajuje, že kvůli tempu dialogů a spoustě reálií (to je pravda, to ve filmu opravdu je) nebylo možné je přeložit lépe, ale řekla bych že šlo.. přestala jsem je postupně sledovat, řekla bych, že když trochu něco tušíte o harvardu a o tom jak to chodí v americe, v pohodě se zorientujete.. navíc i kamarádka, co byla se mnou a co NENÍ blázen jako já, říkala, že to bylo přeložené fakt debilně takže toliko varování pro někoho, kdo by se na to snad ještě chystal
jinak super film.. a jak už jsem asi psala minule, fakt geniální hudba.. ta mi zůstala v hlavě celý den
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Teď sjíždím x-meny. Zatím jsem viděla První třídu, Wolverina a X-Men (2000). První třída je zaručeně nejlepší. Zamilovala jsem se do Charlese . Wolverine se mi taky líbil. Zamilovala jsem se do Wolverina . A X-Meni jsou taky super - a opět je tam hodně Wolverina - WOOHOO!
No, já si právě zapínám HP6 a pak jdu na HP7-1... Ať mám zítra o půlnoci nakoukáno.
A Koli, koukni na tu F4.
A Koli, koukni na tu F4.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Na F4 mrknu později. Teď dokoukám X-Men 2, pak přijde na řadu Benjamin Button, a pak teprve F4. Ale v F4 není Wolverine ani McAvoy (Charles Xavier), takže to bude moc moc těžké .
Mladý Profesor X:
Mladý Magneto:
A jak hrají šachy
Mladý Profesor X:
Mladý Magneto:
A jak hrají šachy
mám tu filmek o který se musím podělit bezprostřední zážitek je.. nepopsatelný.. poprvé od svých asi 15 jsem brečela u filmu.. a myslím, že tohle mi vydrží hodně dlouho strašit v hlavě..
mluvím o stromu života. ani nevím, komu bych tohle doporučila.. je.. prostě jiný nabízí se srovnání s fontánou, ale tohle se vymyká úplně všem škatulkám..
jediné malé mínus pro mě byl brad pitt v jedné z hlavních rolí.. podle mě ještě neodrostla generace, co ho zná z romantických komedií a do takovýchto rolí ještě "nedorostl". trochu mě tam rušil, i když musím přiznat, že v těch výrazných brejlích byl najednou úplně nový člověk.. a kupodivu zase docela hezoun
oproti tomu jedno velké plus byla jessica chastain v roli maminky.. je přesně taková, jakou by chtěli všichni.. krásná, hodná a zrzavá mňam a teď mi někdo prozraďte odkud tuhle úžasnou zrzečku znám když v její filmografii mi nic neříká?
mluvím o stromu života. ani nevím, komu bych tohle doporučila.. je.. prostě jiný nabízí se srovnání s fontánou, ale tohle se vymyká úplně všem škatulkám..
jediné malé mínus pro mě byl brad pitt v jedné z hlavních rolí.. podle mě ještě neodrostla generace, co ho zná z romantických komedií a do takovýchto rolí ještě "nedorostl". trochu mě tam rušil, i když musím přiznat, že v těch výrazných brejlích byl najednou úplně nový člověk.. a kupodivu zase docela hezoun
oproti tomu jedno velké plus byla jessica chastain v roli maminky.. je přesně taková, jakou by chtěli všichni.. krásná, hodná a zrzavá mňam a teď mi někdo prozraďte odkud tuhle úžasnou zrzečku znám když v její filmografii mi nic neříká?
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Páni, ta vypadá úplně jako Anička Geislerová .
Na film bych se ráda mrkla, ale není nikde k sehnání...
Na film bych se ráda mrkla, ale není nikde k sehnání...
není v kinech dlouho, takže na net se možná dostane trochu později..
kvůli vizuální i zvuké stránce věci si myslím, že tohle je jeden z těch, na které stojí za to jít do kina..
kvůli vizuální i zvuké stránce věci si myslím, že tohle je jeden z těch, na které stojí za to jít do kina..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
To mně se zalíbil trailer na tohle. Ale ta herečka je mi taky povědomá... i když možná přes tu Aňu, jak to napadlo Koli.
Minnie, fakt, jak jsi řekla Strom života, tak mi naskočila v hlavě Fontána. Ale jeden kámoš už mi Strom života taky vřele doporučoval, tak o tom začínám vážně uvažovat.
Minnie, fakt, jak jsi řekla Strom života, tak mi naskočila v hlavě Fontána. Ale jeden kámoš už mi Strom života taky vřele doporučoval, tak o tom začínám vážně uvažovat.
já bych si asi netroufla zrovna tohle někomu doporučit.. spoustu lidí během promítání odešlo.. a i od těch co zůstali jsem pak neslyšela zrovna pozitivní ohlasy.. rozhodně to není film pro každého ale je vážně hodně silný..
vlastně to ani není pořádně film, jen sled obrazů a modliteb a filosofických otázek.. ale prostě vám zůstane v hlavě..
vlastně to ani není pořádně film, jen sled obrazů a modliteb a filosofických otázek.. ale prostě vám zůstane v hlavě..
minnie- Znamení :
Pohlaví :
ještě zpátky k tomu stromu života.. tohle o něm napsal vladimir518 (ano ten rapper, který - ač se to nezdá - má velmi inteligentní a zajímavé názory, všeobecný rozhled a hlavně rozum). já podepisuju každé slovo, líp bych to prostě nevyjádřila
Během jednoho měsíce jsem dopřál svojí hlavě reprízu několika skvělých flicků Terrence Malicka, a to konkrétně Days of Heaven (1978), The Thin Red Line (1998) a The New World (2005). Musím přiznat, že jsem v jeho práci našel zalíbení a důvěřuju mu.
Nechám se jeho filmy povodit po jeho krajině, jeho pohledu na svět a jsem ochoten sdílet jeho úhel pohledu na svět kolem nás.
Na Tree of Life jsem se těšil jak malý dítě a film mě osobně nijak nezklamal. Není to film pro každýho a velkou roli zde samozřejmě hraje i otázka vkusu, životní situace, zkušeností, momentálního rozpoložení atd.
Ale stejně jsem překvapenej, jak hodně lidí na film útočí, přestože každý z kritiků má naprosto odlišné argumenty. Pro někoho je film příliš přeinťoušenej, pro jinýho naopak příliš povrchní a plochej, dalšího štvě pomalý spád a délka, jinýho provokuje, že ve filmu toho není víc. Kdykoli čtu takto nejednotné názory na cokoli, vždy se o věc začnu zajímat.
Málokdy jsem později zklamanej, většinou se totiž jedná o výsledky tvorby veskrze osobní, dýchá z nich nutnost, obrovská láska, originalita a moment, kterej u umělců všeho druhu miluju - Věc vznikla protože jsem jí musel udělat, stojím za ní a jsem v ní celý obsažen. Vím proč. Pokud se vám nelíbí, škoda, ale polibte mi pr..l.
Terrence Malick je jeden z božských režisérů současnosti, pokud přijmu tvůrce, nechám se jím vést a nejdu ho do kina podezírat, nemám v plánu ho nachytat pri chybě. Chodím sdílet.http://respekt.ihned.cz/respekt-dj/c1-52415850-ctvrtek-28-7-2011
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Strana 7 z 28 • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 28
Strana 7 z 28
Povolení tohoto fóra: