Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

O hudbě a filmech...

+18
Kolikokoli
NoMouse
Kitelon
Totka
Mrcek
bodomkes
Ďasík
Lukááášek :D
yossarian
xegiie
Kyong
Shelly-Nelly
Zikato
Mysh
rampage
vetka.M
R&omize
Irwain Nornossa
22 posters

Strana 7 z 28 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 28  Next

Goto down

O hudbě a filmech... - Stránka 7 Empty Re: O hudbě a filmech...

Příspěvek  NoMouse Wed 29 Jun 2011, 10:29

minnie: jo, přesně, dobrou hudbu ve filmech vítám, je taky dobře, když ten děj podkresluje nebo je přímo svázaná s vizuální stránkou filmu. Nevadí ani zpívaná písnička "v pozadí" (a třeba na podobné téma), ale jakmile se začne zpívat děj nebo začnou zpívat sami herci, tak je to najednou takové... divné. To už je pochopitelnější opera, kterou sice taky nemusím, ale zpívá se tam celou dobu a člověk ví do čeho jde. U muzikálu je to takové nekonzistentní, chvilku se to tváří jako normální film a herci spolu mluví a člověk se jenom děsí, kdy začnou zpívat. Very Happy
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 29 Jun 2011, 10:41

minnie: Walk the line je skvělý film (má láska Joaquin Very Happy) a řekla bych, že se povedl víc, než Ray, který byl hodně podobný.
K filmovým muzikálům - sice jsem jich ještě neviděla tolik, ale kvůli Shellymu jsem si pustila Šumaře na střeše a toho fakt doporučuji, naprosto úchvatné dílo.
Další, které mám fakt ráda jsou Noc na Karlštejně, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet street, Rebelové, Pomáda nebo Zpívání v dešti. Taky Tanec v temnotách byl skvělý. A taky nejlepší animovaný hudební film všech dob - Stvoření světa Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Wed 29 Jun 2011, 10:52

to teda prrr.. nejlepší zpívaný animovaný film všech dob je nightmare before christmas Very Happy jediná vánoční pohádka, kterou můžu kdykoliv v průběhu roku a klidně furt Very Happy
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 29 Jun 2011, 10:57

Nevím, to jsem neviděla, ale Stvoření světa je srdcová záležitost. Byl to můj první zpívaný film. Navíc mám ráda příběhy z Bible, takže vyhrává i po příběhové stránce, sorry Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Wed 29 Jun 2011, 11:02

ovšem tohle.. já vím, že vám brňákům je to asi k ničemu, ale já jsem nadšená Very Happy konečně pořádný program na léto Very Happy
http://www.lidovky.cz/prazska-kina-v-lete-nabizi-listky-za-30-korun-fey-/ln_kultura.asp?c=A110629_100935_ln_kultura_ape

k nightmare: určitě koukni, je to jeden z prvních filmů (možná snad i úplně první celovečerák) na kterém se podílel burton, i když jen jako producent.. jinak je to práce henryho selicka (dělal teď z poslední doby taky coralinu). nejdřív byly napsané písničky a pak se podle nich dělala animace Smile je to v podstatě muzikál.. ale kouzelný Smile
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Fri 01 Jul 2011, 14:29

Mně taky dřív vadily muzikály v tom ohledu, že chvilku mluví reálně a pak začnou nelogicky zpívat, což člověk obvykle v životě nedělá, ale převážila moje láska k hudbě (láska nebo závislost? Very Happy) a na muzikály nedám dopustit. A hlavně v divadle je to ještě větší zážitek, cítit to všechno naživo. Teda co si pamatuju, tak jsem byla jen na Limonádovém Joeovi a Oliveru Twistovi, ale bylo to bezva.
Teď mě Koli s Ďasíkem tak pěkně nakazili StarKids Laughing, což taky všem doporučuji. Wink Jo takový kompromis mezi muzikály a nezpívanými filmy je třeba A Hard Day's Night, kde ve filmu průběžně trénují na koncert, takže je film prokládán skladbami (což potěší každého Beatlemaniaka), ale oproti muzikálům to tam tak doopravdy patří, že si nemůže stěžovat ani NoMouse.. Razz
Mezi mé oblíbené filmové muzikály patří Fantom opery, My Fair Lady, Šíleně smutná princezna, Pomáda, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe, Starci na chmelu, Hair, Mamma Mia! a Popelka. A ještě si občas pouštím Sun Valley Serenade, to je taková klasika. A když mi to potvrdila i Koli, tak teď plánuju stáhnout Singin' in the Rain. Smile
Tak doufám, že si někdy my, kteří milujeme muzikály, něco společně zazpíváme. Very Happy
A zpívání u Karcoolky mi ani nevadilo, ale nenadchlo mě to, spíš si to mohli odpustit, no. Samo o sobě to je vtipný film, nemuseli tam nacpat taky všechno... Very Happy
NoMouse: Vidíš, mně se to líbí, taková nečekaná vsuvka. Jako příklad mě zrovna napadá Breakfast at Tiffany's. Audrey má moc hezký hlas.
minnie: Městské dítě. Razz O prázdninách se přece vyráží do přírody! Very Happy
bodomkes
bodomkes

Znamení : Beran Opice
Počet příspěvků : 1109
Bodů : 1131
Reputace : 6
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 32
Místo : Brno-venkov

http://www.formspring.me/bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 01 Jul 2011, 15:53

bodomkes napsal:Mezi mé oblíbené filmové muzikály patří Fantom opery, My Fair Lady, Šíleně smutná princezna, Pomáda, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe, Starci na chmelu, Hair, Mamma Mia! a Popelka. A ještě si občas pouštím Sun Valley Serenade, to je taková klasika.
Z těch, co jsi vyjmenovala jsem viděla jen tři a půl Very Happy (Šíleně smutnou princeznu, Pomádu, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe a Hair... jo a vlastně i Popelku, ale tu jsem viděla v divadle. Dodnes vzpomínám, když se všichni smáli u lana z konopí (bylo to ještě na ZŠ Very Happy). Nicméně z filmové verze jsem viděla jen ty části, kde se zpívá. Hlavně Třískovy části... tehdy byl děsně sexy Very Happy.

bodomkes napsal:A když mi to potvrdila i Koli, tak teď plánuju stáhnout Singin' in the Rain. Smile
Singin' in the rain je skvělý muzikál, ale nemůžu si pomoct - Mechanický pomeranč mi celý pozitivní dojem z nejznámější písničky (Singin' in the rain) úplně pokazil, když si ji Alex (hlavní hrdina) vybral jako píseň, "kterou zpívá, když znásilňuje jednu ženskou."
Kdo neviděl, posuďte sami:
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 01 Jul 2011, 16:29

cože??? jak ti mohl pomeranč něco zkazit? úžasný filmek..
ale jo, zrovna singing in the rain mi nevadí.. a filmy s audrey mám taky moc ráda..
bodomkes: no.. do přírody.. to je celkem komplikované když jsi přes den v práci a máš volné maximálně večery.. Smile
jo, a mimochodem, vítej zpátky Smile
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Fri 01 Jul 2011, 16:33

Díky, minnie! O hudbě a filmech... - Stránka 7 Cheerplz
A jako nepovídej, Praha je celá "zelená".. Smile Proto se mi taky tak líbí. I love you
Nojo, Audrey je roztomilý diblík s velikánskýma očima. Smile
Btw Koli s tím "Body" v Kantýně na rozloučenou jsi mě dostala!!! Laughing Chvalořečím Tvou paměť. Wink
bodomkes
bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 01 Jul 2011, 16:48

jo, praha je nádherná, já to říkám pořád Smile
ale v naší úžasné firmě se vše důležité děje v létě.. takže maximum co zvládnu bude večerní procházka cestou z kina asi Very Happy
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 01 Jul 2011, 16:53

minnie: Ano, MP je skvělý film, perfektní film, úžasný film. Tím "zkazil" jsem měla na mysli, že když si pustím tu písničku, tak nevidím sličného Kellyho, kterak tančí v dešti a je celý šťastný, ale vidím úchylného Alexe a ubohou ženu, která se brání znásilnění (což už není tak positivní, jako původní smysl Very Happy).
body: dík Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 01 Jul 2011, 16:59

citlivko Very Happy
a to mi přišlo, že zrovna tyhle scény byly ve filmu dost odfláknuté, bych čekala že se do toho stařík kubrick opře víc.. v knižní předloze mi to přišlo jako větší maso.. Smile
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sat 09 Jul 2011, 09:46

tak jsem včera konečně viděla social network Smile povedený filmek.. úžasná hudba.. trent reznor vážně umí I love you
jinak mě to utvrdilo ve dvou věcech.. rozhodně nepotřebuju facebook.. a zuckerberg je šílený magor Very Happy
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Sat 09 Jul 2011, 18:21

Mně tenhle film spíš utvrdil v tom, že Mark je taky jen člověk, ale jeho výtvor je zlo.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Znamení : Střelec Drak
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  MartyCZ Sat 09 Jul 2011, 22:58

V tom případě si nepouštěj Piráti ze Silicon Valley nebo budeš muset začít používat Linux na mobilu.
MartyCZ
MartyCZ

Znamení : Blíženci Koza
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sun 10 Jul 2011, 01:07

no jo, a koukám že jsem sem samozřejmě nenapsala hlavní důvod, proč jsem to sem chtěla psát Very Happy
viděla jsem to v kině s oficiálníma titulkama a ty byly prostě D Ě S N É Neutral dělal je fuka, což mě dost překvapilo a na svém webu se obhajuje, že kvůli tempu dialogů a spoustě reálií (to je pravda, to ve filmu opravdu je) nebylo možné je přeložit lépe, ale řekla bych že šlo.. přestala jsem je postupně sledovat, řekla bych, že když trochu něco tušíte o harvardu a o tom jak to chodí v americe, v pohodě se zorientujete.. navíc i kamarádka, co byla se mnou a co NENÍ blázen jako já, říkala, že to bylo přeložené fakt debilně Smile takže toliko varování pro někoho, kdo by se na to snad ještě chystal Smile
jinak super film.. a jak už jsem asi psala minule, fakt geniální hudba.. ta mi zůstala v hlavě celý den Smile
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Tue 12 Jul 2011, 19:21

Teď sjíždím x-meny. Zatím jsem viděla První třídu, Wolverina a X-Men (2000). První třída je zaručeně nejlepší. Zamilovala jsem se do Charlese Very Happy. Wolverine se mi taky líbil. Zamilovala jsem se do Wolverina Very Happy. A X-Meni jsou taky super - a opět je tam hodně Wolverina - WOOHOO! Very Happy Very Happy Very Happy
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Tue 12 Jul 2011, 19:24

No, já si právě zapínám HP6 a pak jdu na HP7-1... Smile Ať mám zítra o půlnoci nakoukáno.

A Koli, koukni na tu F4. Smile
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Tue 12 Jul 2011, 19:35

Na F4 mrknu později. Teď dokoukám X-Men 2, pak přijde na řadu Benjamin Button, a pak teprve F4. Ale v F4 není Wolverine ani McAvoy (Charles Xavier), takže to bude moc moc těžké Very Happy.
Mladý Profesor X:
O hudbě a filmech... - Stránka 7 Mcavoyjames7
Mladý Magneto:
O hudbě a filmech... - Stránka 7 Michael-Fassbender-Magneto
A jak hrají šachy Very Happy
O hudbě a filmech... - Stránka 7 X-men-first-class-Xavier%20and%20Magneto
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 22 Jul 2011, 23:47

mám tu filmek o který se musím podělit Smile bezprostřední zážitek je.. nepopsatelný.. poprvé od svých asi 15 jsem brečela u filmu.. a myslím, že tohle mi vydrží hodně dlouho strašit v hlavě..
mluvím o stromu života. ani nevím, komu bych tohle doporučila.. je.. prostě jiný Smile nabízí se srovnání s fontánou, ale tohle se vymyká úplně všem škatulkám..
jediné malé mínus pro mě byl brad pitt v jedné z hlavních rolí.. podle mě ještě neodrostla generace, co ho zná z romantických komedií a do takovýchto rolí ještě "nedorostl". trochu mě tam rušil, i když musím přiznat, že v těch výrazných brejlích byl najednou úplně nový člověk.. a kupodivu zase docela hezoun Very Happy
oproti tomu jedno velké plus byla jessica chastain v roli maminky.. je přesně taková, jakou by chtěli všichni.. krásná, hodná a zrzavá Very Happy mňam Very Happy a teď mi někdo prozraďte odkud tuhle úžasnou zrzečku znám když v její filmografii mi nic neříká?
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 23 Jul 2011, 01:28

Páni, ta vypadá úplně jako Anička Geislerová Shocked .

Na film bych se ráda mrkla, ale není nikde k sehnání... Neutral
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sat 23 Jul 2011, 08:50

není v kinech dlouho, takže na net se možná dostane trochu později..
kvůli vizuální i zvuké stránce věci si myslím, že tohle je jeden z těch, na které stojí za to jít do kina.. Smile
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Sat 23 Jul 2011, 22:49

To mně se zalíbil trailer na tohle. Ale ta herečka je mi taky povědomá... i když možná přes tu Aňu, jak to napadlo Koli. Very Happy
Minnie, fakt, jak jsi řekla Strom života, tak mi naskočila v hlavě Fontána. Very Happy Very Happy Ale jeden kámoš už mi Strom života taky vřele doporučoval, tak o tom začínám vážně uvažovat. Smile
bodomkes
bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sat 23 Jul 2011, 22:57

já bych si asi netroufla zrovna tohle někomu doporučit.. spoustu lidí během promítání odešlo.. a i od těch co zůstali jsem pak neslyšela zrovna pozitivní ohlasy.. rozhodně to není film pro každého Smile ale je vážně hodně silný..
vlastně to ani není pořádně film, jen sled obrazů a modliteb a filosofických otázek.. ale prostě vám zůstane v hlavě..
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Thu 28 Jul 2011, 13:43

ještě zpátky k tomu stromu života.. tohle o něm napsal vladimir518 (ano ten rapper, který - ač se to nezdá - má velmi inteligentní a zajímavé názory, všeobecný rozhled a hlavně rozum). já podepisuju každé slovo, líp bych to prostě nevyjádřila
Během jednoho měsíce jsem dopřál svojí hlavě reprízu několika skvělých flicků Terrence Malicka, a to konkrétně Days of Heaven (1978), The Thin Red Line (1998) a The New World (2005). Musím přiznat, že jsem v jeho práci našel zalíbení a důvěřuju mu.

Nechám se jeho filmy povodit po jeho krajině, jeho pohledu na svět a jsem ochoten sdílet jeho úhel pohledu na svět kolem nás.

Na Tree of Life jsem se těšil jak malý dítě a film mě osobně nijak nezklamal. Není to film pro každýho a velkou roli zde samozřejmě hraje i otázka vkusu, životní situace, zkušeností, momentálního rozpoložení atd.

Ale stejně jsem překvapenej, jak hodně lidí na film útočí, přestože každý z kritiků má naprosto odlišné argumenty. Pro někoho je film příliš přeinťoušenej, pro jinýho naopak příliš povrchní a plochej, dalšího štvě pomalý spád a délka, jinýho provokuje, že ve filmu toho není víc. Kdykoli čtu takto nejednotné názory na cokoli, vždy se o věc začnu zajímat.

Málokdy jsem později zklamanej, většinou se totiž jedná o výsledky tvorby veskrze osobní, dýchá z nich nutnost, obrovská láska, originalita a moment, kterej u umělců všeho druhu miluju - Věc vznikla protože jsem jí musel udělat, stojím za ní a jsem v ní celý obsažen. Vím proč. Pokud se vám nelíbí, škoda, ale polibte mi pr..l.

Terrence Malick je jeden z božských režisérů současnosti, pokud přijmu tvůrce, nechám se jím vést a nejdu ho do kina podezírat, nemám v plánu ho nachytat pri chybě. Chodím sdílet.
http://respekt.ihned.cz/respekt-dj/c1-52415850-ctvrtek-28-7-2011
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 7 z 28 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 28  Next

Povolení tohoto fóra: