Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ukradl bych auto, kdyby se dalo zkopírovat (stahování)

+19
meanpersonleslie
Xaron
Dalicek
vetka.M
tx
KRtek™
Kyong
clif
Strix
bodomkes
MartyCZ
Ďasík
lubabe
NoMouse
rampage
Irwain Nornossa
minnie
R&omize
Kolikokoli
23 posters

Strana 6 z 13 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Goto down

Ukradl bych auto, kdyby se dalo zkopírovat (stahování) - Stránka 6 Empty Re: Ukradl bych auto, kdyby se dalo zkopírovat (stahování)

Příspěvek  Irwain Nornossa Fri 06 Jan 2012, 17:29

Jo, to by bylo. Oni můžou nabízet i různý rozlišení… Třeba HDčko o 2 kč dražší (důvod by se našel). Nebylo by třeba aplikace, stačil by normální soubor. Aby bylo jedno v čem a na jakém OS to přehráváme.
Je tohle muselo napadnout. Ta myšlenka není složitá. Tady zase někomu vadí peníze.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Znamení : Střelec Drak
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno

Návrat nahoru Goto down

Ukradl bych auto, kdyby se dalo zkopírovat (stahování) - Stránka 6 Empty Re: Ukradl bych auto, kdyby se dalo zkopírovat (stahování)

Příspěvek  Kolikokoli Fri 06 Jan 2012, 17:46

Hodně filmů můžete najít na stránce http://www.archive.org/, je tam toho opravdu hodně. U filmu si můžete vybrat různou kvalitu a typ souboru. Stahujete ho zdarma. Jsou to ale povětšinou nějaké nezávislé filmy, filmy, které se těžko shání (jako třeba Santa Claus dobývá Marťany Very Happy), ale především staré filmy - Drákula, Jekyll a Hyde, Freaks atd., prostě staré filmy z 20. a 30. let. Je potřeba se tím trochu prohrabat. Každopádně je to fakt skvělá stránka. Jsou tam i jiné věci než filmy, ale ty jsem nezkoumala.
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 34
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Sat 07 Jan 2012, 21:37

Irwain Nornossa napsal:Jo, to by bylo. Oni můžou nabízet i různý rozlišení… Třeba HDčko o 2 kč dražší (důvod by se našel). Nebylo by třeba aplikace, stačil by normální soubor. Aby bylo jedno v čem a na jakém OS to přehráváme.
Je tohle muselo napadnout. Ta myšlenka není složitá. Tady zase někomu vadí peníze.
tahle myšlenka dávno existuje, filmy on demand jsou běžně dostupné.. bohužel zase ne v česku, ale je to podle mě jen otázka času.. navazuje to na videopůjčovny, jen teď už nikam nemusíš chodit..
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Dalicek Sat 07 Jan 2012, 23:24

Tak to by mě zajímalo, jaká konkrétní služba, klidně i jen pro ameriku, mi umožní stáhnout si legálně do počítače film v běžném formátu (divx, xvid atp.) a bez DRM a reklam. Já takovou neznám, ale moc rád se o ní dovím a začnu jí používat

Dalicek

Počet příspěvků : 25
Bodů : 25
Reputace : 0
Datum registrace : 23. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 07 Jan 2012, 23:26

Taky záleží, jaké filmy. Pochybuju, že tam budou Avengers dva dny po premiéře...
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Sat 07 Jan 2012, 23:33

Tak dva dny po premiéře ti to nikdo nikam nedá, to je jasné. To jsou koneckonců většinou k dispozici jen kinoripy nebo nedokončené verze filmů a na ty se taky nedívám...
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Dalicek Sat 07 Jan 2012, 23:36

Mně by bohatě stačilo aby to tam bylo v okomžiku vydání DVD. Vlastně bych ani nechtěl aby to tam bylo moc brzo, mám kina celkem rád a uvolňování filmu krátce po premiéře by je velmi snadno mohlo pohřbít

Dalicek

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Fri 20 Jan 2012, 13:07

Už to víte?
odkaz
Žeby začátek internetové války?
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 20 Jan 2012, 13:09

Jo, a su nasraná. Megaupload jsem sice nepoužívala, ale tohle je už hodně vážný...
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Fri 20 Jan 2012, 13:17

Bojím se, že další na řadě je Rapidshare a pak už to půjde jedno za druhým. Teda asi záleží na tom, jak dopadne Megaupload, podle toho se pak budou řídit další případy.
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Fri 20 Jan 2012, 13:27

To jsou debilové. Problémy dělají všechny tyhle nahrávací společnosti. Spiknutí? Ty vole, to mě poser. Jo, spiknutí, ale na opačný straně.
Dinosauři. Už aby vyhynuli. I kdyby jim s tím hackeři měli pomoct. Všechny ty analogie našich OSA jsou ti, co jsou prostě špatně.
Fakt nechápu, jak to, že jim to nedochází. Vadí všem, bez rozdílu. Jen ne těm, kterým zaplatili. Koukám, že peníze jsou tady jako Prsten z Pána prstenů. Bohužel, tady jsou všude, tam byl jediný.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 20 Jan 2012, 16:14

http://www.viddler.com/explore/thechive/videos/1064/
so funny and so true Very Happy

"don't cry. disney owns the rights for that emotion" lol!
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Fri 20 Jan 2012, 17:15

minnie napsal:http://www.viddler.com/explore/thechive/videos/1064/
lol!
minnie napsal:so funny and so true Very Happy
and so sad... Smile

NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  vetka.M Fri 20 Jan 2012, 19:33

"don't cry. disney owns the rights for that emotion" lol!

uvidíme, jak to dopadne...jestli Megaupload padne, vrhnou se na další a bude to v pr**
vetka.M
vetka.M

Znamení : Váhy Tygr
Počet příspěvků : 143
Bodů : 143
Věk : 50
Místo : nedaleko Brno

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  rampage Fri 20 Jan 2012, 21:15

Tady je k tomu krátký článek a kdo máte facebook, twitter nebo chuť napsat email můžete odpůrce podpořit. Už jsem to tweetnul i když těch pár lidí co mám ve Followers to asi nevytrhne. Very Happy http://www.avaaz.org/en/save_the_internet_signing_d/?fEZuxcb&pv=185

Navíc wikipedia a další servery také protestují
The English Wikipedia, along with many other websites, takes part in a 24-hour shutdown in protest against U.S. bills SOPA and PIPA.

Edit: to je snad desátá verze Ády a jedna lepší než druhá. Very Happy

edit2 > tak válka už začala 720p verze byla smazaná ze všech tří serverů dřív než jsem se dostal ke stažení Evil or Very Mad
rampage
rampage

Počet příspěvků : 459
Bodů : 476
Reputace : 2
Datum registrace : 16. 02. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Xaron Fri 27 Jan 2012, 01:46

Tak veru vaša vláda nesklamala bratia česi. Podpísali to bez toho aby si to ako uviedli takmer v "" vôbec prečítali, teda akože aj s dodatkami s ktorými by nesúhlasili, ale to už je jedno. Podpísali a koniec. Obávam sa, že bude nasledovať aj naša Slovenská vláda pre ktorú sa hanbím že som Slovák že to až nie je možné.. Rolling Eyes

Orwel sa musel pretočiť v hrobe a usmieva sa...

Pred určitým časom by obrovská väčšina napísala o ľudoch čo by takéto niečo šírili že sú sionisti a neviem aký blbci veriaci v konšpiračné téorie. Ale myslim, že čas práve bohužiaľ ukázal že práve sa nachádzame v strede jednej z takých teórii či chceme, alebo nie.

Takže som bohužiaľ v tomto konkrétnom pesimista a no rok 2012 smeruje k tomu že niečoho koncom bude určite! Sveta teda nie, ale aspoň toho ako sme ho poznali počas minulých rokov možno z istej časti aj áno. Keďže to záleží na politikoch a všetci dobrie vieme, že keď ide o nadnárodné veci je názor ľudí zbytočný a nebude sa brať do úvahy..

Nakoniec to že vám pri ceste cez hranice prehrabú/skopčia booky, disky, flashky, cd/dvdčka a to je len malá časť ukecajú nato, že je to pre našu ochranu, pre rozvoj hospodárstva, životnej úrovne a hlavne to pomôže zvrátiť krízu veď ako inak..politici.

P.S: A titulky možno robiť budete aj naďalej, ale budeme si ich môcť tak asi len čítať. :/ Wink
Xaron
Xaron

Počet příspěvků : 7
Bodů : 7
Datum registrace : 22. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 27 Jan 2012, 01:55

dneska jsem shodou okolností četla dva velmi zajímavé, i když v podstatě opačné pohledy na věc.
je to určitě téma k diskusi, které nelze vidět černobíle..
nechám na vás, zda se přikloníte k hamšíkovi nebo neffovi..

http://neviditelnypes.lidovky.cz/internet-v-cernem-0zx-/p_zahranici.asp?c=A120124_193958_p_zahranici_wag
http://www.reflex.cz/clanek/nazory/44941/kdyz-si-nemuzete-ukrast-film-z-internetu-tak-je-to-cenzura.html
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 27 Jan 2012, 12:28

Ten člověk, který psal článek na reflexu je dost solidně mimo.
1. Velká filmová a nahrávací studia si to zavinila sama, protože neumějí svoje produkty dostat levně a jednoduše k lidem. Ano, to je pravda. Hudba, filmy a knihy jsou nepřiměřeně drahé a na internetu je obtížné si je opatřit. To ale přece neznamená, že to legalizuje krádež. Když je teď nepochopitelně drahý benzin, budeme si ho do nádrží stahovat ilegálně?
Nemusíme stahovat nelegálně, ale chceme ho stahovat legálně a levně. Kupovat si v dnešní době CD za takové horentní sumy a ještě koukat na nepřeskočitelné reklamy a upozornění proti pirátům je nechutné a je to stejná zlodějina, jako ono stahování. Copak společnosti krást mohou, ale obyčejní lidé ne?
2. Dělají to přece všichni. Asi nejhloupější argument. Stejný používají děti na základní škole: všichni dostali pětku, tak co.
Takhle prostě lidi přemýšlejí. Proč bych měla platit za něco, za co ostatní neplatí? Je to jako věznice s probořenou zdí. Samozřejmě uteču, jako ostatní vězni a nebudu zůstávat sedět na zadku v cele.
3. Nebudu platit za špatný film. Další bláznivý argument říká, že platit se má jenom za kvalitu. Obyčejné potraviny by tedy měly být zadarmo?
Shnilé ovoce nebo zkažený párek můžu v obchodě reklamovat a peníze mi vrátí. V restauraci mohu vrátit (a neplatit) jídlo, které bylo moc slané/hořké/studené... Proč to samé nemůžu udělat s filmem?
4. Umění se nedělá pro peníze. S tím přišel na svém blogu spisovatel Paulo Coelho. „Peníze nejsou motivem. Psaní je pro mě potěšením a smyslem života. Čím víc lidí si pirátsky přečte knihu, tím lépe.“ Je to stejně pitomé jako jeho knihy. Opravdu chceme svět, kde všechno bude zadarmo a všichni se budou mít báječně? Už zase? Opravdu se novináři, kteří o pirátech s gustem píší, vzdají výplaty, až budou všechny noviny a časopisy „ke stáhnutí“ zadarmo?
Tak toto napsal asi úplný blbec, pro kterého je Ferda mravenec nejvyšší literatura, jakou kdy pochopil. Navíc autoři skutečně ze svých děl peníze nemají (téměř), všecko jde do kapes společnostem. Když chci podpořit autora, zajdu na koncert. Navíc - když někdo namaluje obraz, který někde vystaví, tak můžu jít do muzea, obraz vyfotit nebo mi onu fotku někdo dá a já se na ni můžu dívat, jak chci. Takhle by to mělo být i s filmy a hudbou. Jakmile film bude v TV, tak by na něj měla přestat platit autorská práva. To samé s hudbou v rádiích atd.
5. Ten film nikomu nechybí. Opravdu byste nevěřili, kolik jindy svéprávných lidí mně tvrdí, že když někomu ukradnete auto, tak mu chybí, kdežto film stažený z internetu nikomu nechybí. Tak proč si ho nevzít.
Vidíte, argument s autem je kravina největšího kalibru. Ne, není to jako ukrást auto. Je to jako auto vyfotit a doma se na tu fotku podívat. Nemám k tomu ty bonusy, jako požitek z jízdy, nemůžu do toho nasednout atd., ale je to rychlé, levné a můžu se na to podívat, kdy chci.
Je to vlastně stejné, jako jsem psala v předchozím odstavci o tom obraze. Když si vyfotím Monu Lisu, tak jsem ji přece neukradla. Takže ne, opravdu nikomu nechybí.
Tady ti lidi, co obhajují tyto zákony si totiž myslí, že pirát=neplatící zákazník. Nechápou, že ti "piráti" by si onu věc nekoupili, kdyby za ni museli platit (tolik). Tzn. kámoška mi řekne "hele, včera jsem v TV viděla supr film, jmenovalo se to tak a tak." Možnost 1.) odpovím "Stáhnu si to a mrknu na to, pak ti řeknu." (to je možnost, kterou využije nejvíc lidí. Vlastně tohle je největší procento všech "ukradených" audiovizuálních děl. Někdo něco doporučí, tak se na to chci mrknout, ale nebudu přece za to platit 500 kč Shocked ). Možnost 2.) odpovím: "Hm, tak to máš dobré, já si počkám rok, než to budou opakovat, protože vláda schválila ty trapné zákony o stahování a nemám teď moc peněz, abych si tu věc koupila za 500 kč."

Takže asi tak. Jak řekla Gwen v Torchwoodu: "Chovají se k nám jako ke zločincům, tak jimi buďme." Sice to není úplně nejpravdivější motto, ale v tomhle případě se hodí dokonale.
Navíc už jsem zaplatila "pokutu" OSE, takže mám svědomí čisté.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  meanpersonleslie Fri 27 Jan 2012, 13:37

Kolikoli: Howgh. Bohužel vysvětlování, že pirátství není digitální shoplifting, ale funguje lautr jinak, je metání luštěnin na domovní konstrukce...

meanpersonleslie

Znamení : Rak Had
Počet příspěvků : 8
Bodů : 8
Datum registrace : 13. 10. 09
Místo : Lyon

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Fri 27 Jan 2012, 13:41

Moc pěkný článek je tento, je to delší počtení, ale úvaha rozhodně zajímavá: http://pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/23124-uvaha-o-co-posledni-dny-jde-mame-na-krku-megaprusvih?start=1

A aspoň to málo, co můžeme v současné době udělat: https://www.accessnow.org/page/s/just-say-no-to-acta
edit: hmm, tak teď jsem našel druhou petici, ta už má skoro půl milionu podpisů: https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/

Edit: A vůbec, jdu si "ukradnout" dnešní díl TBBT...
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Fri 27 Jan 2012, 16:37

Jo…jdeme krást, když už jsme si to předplatili těm šmejdům.
Četl jsem v jednom článku, že Hitler si taky legalizoval svoje zabíjení. Teď je legalizovaná kdejaká zlodějna.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Dalicek Sat 28 Jan 2012, 02:19

Dost dlouho sem o těch slavných analogiích pánů co dělají PR vydavatelům přemýšlel a myslím že sem přišel na vhodnou a rád bych na ní slyšel nějakou konstruktivní kritiku. Co takhle uvažovat digitální zábavu (hudba film atd.) jako službu? Myslím že pak to všechno dává krásně smysl. Teď se nesnažím argumentovat pro(ti) SOPA PIPA ACTA ani něčemu podobnému, snažím se udělat si na to názor za kterým si budu moct bez obav stát, a tahle analogie mi v tom dost pomohla, tak mě zajímá jestli dává smysl i někomu dalšímu

Dalicek

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Sat 28 Jan 2012, 10:53

No, já jsem četl názor, že to, jak v tajnosti někdo za ČR podepsal ACTA, je vlastně takový druhý Mnichov a de facto vlastizrada... Co si o tom myslet, nechám na vás...
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 28 Jan 2012, 12:08

Nj, je to hrůza. Už nemám sílu to řešit dál... i když je pravda, že se ACTA zaměřuje spíš na hmotné kopie (oblečení, elektronika), ale také dává právo policajtům na hranicích prohledávat PC.
Pochybuju, ale že to budou víc řešit, maximálně se podívají na plochu a do dokumentů. Určitě to nebudou prohledávat celé... jsou to taky jenom lidi.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  clif Sat 28 Jan 2012, 12:35

To by si chtělo pěkně před odletem zaheslovat složky, odinstalovat ovladače skoro na všechno a ideálně ještě změnit nastavení myši na ovládání pro leváky.
clif
clif

Znamení : Váhy Kohout
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 6 z 13 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: