O ročních obdobích, jak se v létě chladit, a podobně.
+7
MartyCZ
bodomkes
R&omize
Kolikokoli
NoMouse
Ďasík
Irwain Nornossa
11 posters
Strana 1 z 7
Strana 1 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
O ročních obdobích, jak se v létě chladit, a podobně.
Nevím, jestli se tohle ujme, když tak to pak klidně smažte, ale:
Chtěl bych se zeptat, jaké je vaše nejoblíbenější roční období, případně venkovní teplota, která nejvíc vyhovuje.
Teď máme léto, takže je na aktuální i otázka, jak se chladit, když je prostě nelidsky žhavo, ke kapalnému dusíku se jen tak nedostaneme, vzduch se sám od sebe ani nehne, obloha se jen modře škodolibě směje, jak se škvaříme…
Za sebe znám jen klasiku, a sice zmrzlou Vodu. Dát jí do mrazáku, nechat zmrazit tak, že je na povrchu centimetr ledu, vyndat, probít se ledem, dát tam ještě nějaký další, a pít často a málo. Minulé léto mi to docela pomohlo.
Chtěl bych se zeptat, jaké je vaše nejoblíbenější roční období, případně venkovní teplota, která nejvíc vyhovuje.
Teď máme léto, takže je na aktuální i otázka, jak se chladit, když je prostě nelidsky žhavo, ke kapalnému dusíku se jen tak nedostaneme, vzduch se sám od sebe ani nehne, obloha se jen modře škodolibě směje, jak se škvaříme…
Za sebe znám jen klasiku, a sice zmrzlou Vodu. Dát jí do mrazáku, nechat zmrazit tak, že je na povrchu centimetr ledu, vyndat, probít se ledem, dát tam ještě nějaký další, a pít často a málo. Minulé léto mi to docela pomohlo.
Irwain Nornossa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno
Re: O ročních obdobích, jak se v létě chladit, a podobně.
Já mám nejradši podzim, protože, jak jsem kdysi říkal ve francouzštině, c'est une saison très mélancholique... Je to prostě období, které je hrozně krásné - už není tak strašně horko, jsou úchvatné západy slunce, příroda se začíná barvit do nesčetně odstínů, je ideální čas na projížďky na kole a výlety - všude, kde jsou listnaté stromy, to vypadá úchvatně, zvlášť když je to poblíž nějaké přehrady nebo jezera... No a když už stromy opadají, nastává nejstrašidelnější období roku a s ním spojený Halloween (31. 10.), Svátek Všech svatých (1. 11.) a Dušičky (2. 11), které mám taky hrozně rád, kvůli té atmosféře.
A jedním z mých snů je prožít podzim v Nové Anglii (Maine, Connecticut, Vermont, Massachusetts, Rhode Island a New Hampshire). Podle mě je to nejkrásnější oblast USA. Všude listnaté lesy, staroanglická architektura, Boston... Říká se, že když už jet do Vermontu, tak jedině na podzim, že je to kouzelný zážitek... Tohle je součást mého většího plánu, projet autem křížem krážem USA od západu na východ.
A jedním z mých snů je prožít podzim v Nové Anglii (Maine, Connecticut, Vermont, Massachusetts, Rhode Island a New Hampshire). Podle mě je to nejkrásnější oblast USA. Všude listnaté lesy, staroanglická architektura, Boston... Říká se, že když už jet do Vermontu, tak jedině na podzim, že je to kouzelný zážitek... Tohle je součást mého většího plánu, projet autem křížem krážem USA od západu na východ.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
Ideální venkovní teplota je tak 20-22 stupňů a nesmí být dusno. To co je teď, to už je moc horko.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Ďasík: Podzim je fajn, to jo. Ale západy slunce mi způsobují už snad psychickou bolest.
Zajímavý plán, snad se vydaří. Rozhodně reálnější, než můj: proletět křížem krážem sluneční soustavu.
NoMouse: Tolik??? Wow. Tam končí moje operační teplota.
Btw, moje ideální teplota je asi tak -10. Venku je příjemně zima, když člověk potřebuje vyvětrat, může, kompy se chladí daleko líp, můžu se oblíct, je sníh (nebo aspoň teplota nutná pro jeho existenci). A navíc, v téhle teplotě mi nedělá problém být krátkodobě v mikině.
Zajímavý plán, snad se vydaří. Rozhodně reálnější, než můj: proletět křížem krážem sluneční soustavu.
NoMouse: Tolik??? Wow. Tam končí moje operační teplota.
Btw, moje ideální teplota je asi tak -10. Venku je příjemně zima, když člověk potřebuje vyvětrat, může, kompy se chladí daleko líp, můžu se oblíct, je sníh (nebo aspoň teplota nutná pro jeho existenci). A navíc, v téhle teplotě mi nedělá problém být krátkodobě v mikině.
Pohlaví :
No dobře, 22 už je moc, tak do těch 20.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Do týhle teploty ještě nějak žiju. Víc je příliš.
Pohlaví :
Já mám ráda, když není ani hic ani kosa. Nejlepší je babí léto. To je teplo, ale není dusno a je teplá i voda a jsou pěkné opadané stromy. Jaro je taky dobré, ale jen když je tak těch 20°. Zimu mám ráda za oknem, ale nesnáším zimu "na blátě", když ještě fouká studený vítr. A léto je pěkné až tak na konci srpna, jinak je na padnutí...
Jo, problém s letošním jarem byl ten, že převážně byla právě buď kosa nebo horko..
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Hlavně doufejme, aby problém tohohle léta nebyl v tom, že místo řek vody budou řeky lávy.
Btw, nejhorší měsíce jsou právě 6. a 7. Možná část 8. a 5.
Btw, nejhorší měsíce jsou právě 6. a 7. Možná část 8. a 5.
Pohlaví :
No, i když je pravda, že v zimě se můžeš oblíknout a je ti fajn, zatímco v létě se můžeš svlíknout a pořád ti je hrozně horko a ještě se navíc spálíš, nemám zimu rád. Je strašně "černobílá", nikde žádné barvy, málo světla, pochmurnost... A navíc všude hnusná rozbředlá nahnědlá břečka (o sněhu se dá mluvit až tak někdy v únoru). I když jsem příznivcem upírů a proto by mi tahle pochmurnost zimy měla vyhovovat, tak ne. Podzim se všemi svými barvami je mnohem, mnohem lepší.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Zima není černobílá. Svět vypadá jinak, daleko líp. Pochmurná vůbec není. Nikdy na mě tak nepůsobila. Spíš hlubokomyslnější.
Pohlaví :
Fakt je černobílá. A pochmurná. A svět vypadá hůř. Všechno je takové jednotvárné, monotónní, navíc je i přes den "šero"... Ne nadarmo je zima považována za období smrti...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
OK, asi zimu vnímám fakt jinak. možná za to může ta vděčnost a radost, že je konečně to období, ve kterém víc, než žiju.
Šero přes den je naprosto ideální. Monitory a displeje nemusí tak strašně moc zářit, člověk neoslepne sotva co se podívá ven…ideální.
Btw, tak mě napadá…asi budu upír. Protože mám raději tmu, chlad, abych vypadal správě upírsky, chci si nakoupit pár goth věcí včetně pláště (jiný, než měl Howard), modré kontakty by k tomu taky sedly, bledou kůži mám permanentně (chci), studené ruce pro mě nejsou problém, mám raději noc, než den… Hmmm. To se mi líbí.
Období smrti? WTF? To jsem nikdy neslyšel, a je to blbost velkostí přesahující nekonečnost lidské hlouposti nebo třeba velikost vesmíru.
Šero přes den je naprosto ideální. Monitory a displeje nemusí tak strašně moc zářit, člověk neoslepne sotva co se podívá ven…ideální.
Btw, tak mě napadá…asi budu upír. Protože mám raději tmu, chlad, abych vypadal správě upírsky, chci si nakoupit pár goth věcí včetně pláště (jiný, než měl Howard), modré kontakty by k tomu taky sedly, bledou kůži mám permanentně (chci), studené ruce pro mě nejsou problém, mám raději noc, než den… Hmmm. To se mi líbí.
Období smrti? WTF? To jsem nikdy neslyšel, a je to blbost velkostí přesahující nekonečnost lidské hlouposti nebo třeba velikost vesmíru.
Pohlaví :
Jasně že to je období smrti... Většina rostlin a hmyzu, zvířata, co si nenachystala dostatek zásob apod. v zimě umírají. Toho sis nikdy nevšiml? A nevynáší se snad na jaře Smrtka (Morana), jako symbol ukončení vlády smrti nad krajem???
Ale v tom upírství máš mou podporu.
Ale v tom upírství máš mou podporu.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Hmmm, jako jo, tohle je pravda, ale…no dobře. Nějak mi to přišlo nevýznamné. A zvyky? Neznám, naprostej ignor z mé strany.
Lidi jsou moc…já nevim, prostě zima je fakt nejlepší. Jsem schopen akceptovat všechny období, kromě léta.
Díky. Hodila by se ještě finanční, ten plášť stojí 3000.
Lidi jsou moc…já nevim, prostě zima je fakt nejlepší. Jsem schopen akceptovat všechny období, kromě léta.
Díky. Hodila by se ještě finanční, ten plášť stojí 3000.
Pohlaví :
Sám bych tu finanční potřeboval.
Co se týče Morany, tady máš pár odkazů a menší výtah z nich:
Morana je figura představující smrt, pravděpodobně bytost ze slovanské mytologie nebo pohanská bohyně smrti. Je velmi známá i v dnešním folklóru. Uctívali ji staří Slované a Baltové. Je zosobněna zimou, na jaře končí její vláda. Při slavnosti je upálena nebo vhozena do vody (případně obojí). Utopená hořící figurína je ve vodě lidmi kamenována. Není možné ji však považovat za čistě bohyni smrti nebo za nějakou ohyzdnou stařenu. Je prý velmi krásná. Morana má na krku náhrdelník ze šnečích ulit (symbol smrti) a šálu (symbol zimy).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Morana
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vítání_jara
http://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2008040002
A zpívá o ní i Jarek Nohavica v písničce Gaudeamus Igitur ("V čele šly panny, celé bosé byly, a nesly Moranu...")
Co se týče Morany, tady máš pár odkazů a menší výtah z nich:
Morana je figura představující smrt, pravděpodobně bytost ze slovanské mytologie nebo pohanská bohyně smrti. Je velmi známá i v dnešním folklóru. Uctívali ji staří Slované a Baltové. Je zosobněna zimou, na jaře končí její vláda. Při slavnosti je upálena nebo vhozena do vody (případně obojí). Utopená hořící figurína je ve vodě lidmi kamenována. Není možné ji však považovat za čistě bohyni smrti nebo za nějakou ohyzdnou stařenu. Je prý velmi krásná. Morana má na krku náhrdelník ze šnečích ulit (symbol smrti) a šálu (symbol zimy).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Morana
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vítání_jara
http://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2008040002
A zpívá o ní i Jarek Nohavica v písničce Gaudeamus Igitur ("V čele šly panny, celé bosé byly, a nesly Moranu...")
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Morana vypadá docela sympaticky. Možná už znám budoucí partnerku.
Btw, než tohle, je zajímavé tohle: http://www.wolframalpha.com/input/?i=cos%28i%29 Je to sice totální OT, úplně něco jiného, ale to je jedno.
Btw, než tohle, je zajímavé tohle: http://www.wolframalpha.com/input/?i=cos%28i%29 Je to sice totální OT, úplně něco jiného, ale to je jedno.
Pohlaví :
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Pohlaví :
Co by? Takový šílený OT se prostě jen tak nevidí...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Morana je super, škoda, že je vymyšlená. Všeobecně slovanské božstvo je super. Stejně tak řecké a severské a i orientální (ale v těch se tolik nevyznám). No jo, jsem pohan jako poleno .
OMG
Šílenství dostalo hmotnou podobu...Irwain Nornossa napsal:Morana vypadá docela sympaticky. Možná už znám budoucí partnerku.
Tak já psal, že moje reakce je trochu OT.
Ale není to fascinující? Když dáš do goniometrický funkce, co nemá růst přes 1 imaginární číslo, ona roste přes 1! To je úplně super! A u cosinu se to číslo dá vyjádřit poměrně jednoduchým vzorcem. No, já nevím, jak vy, ale tohle…se mi líbí. Prostě celý život žiju s tím, že cosinus nebude větší jak 1, ale v komplexní rovině to neplatí. Wow!
Ale není to fascinující? Když dáš do goniometrický funkce, co nemá růst přes 1 imaginární číslo, ona roste přes 1! To je úplně super! A u cosinu se to číslo dá vyjádřit poměrně jednoduchým vzorcem. No, já nevím, jak vy, ale tohle…se mi líbí. Prostě celý život žiju s tím, že cosinus nebude větší jak 1, ale v komplexní rovině to neplatí. Wow!
Pohlaví :
Ještě k těm obdobím
Nevím, kde jste přišli na tu pochmurnost... to jedině tak na přelomu podzimu a zimy. Ale jak všechno pokryje bílá, svět zněžní. To mi potom přijde všechno strašně pohádkové a líbezné. ^^
A souhlasím s Koli, že všichni tihle pohanští, hlavně slovanští a řečtí, bůžkové jsou prima.
Irwain: Šokující zjištění.
A souhlasím s Koli, že všichni tihle pohanští, hlavně slovanští a řečtí, bůžkové jsou prima.
Irwain: Šokující zjištění.
Irwaine, doufám, že se ti tvá "nenásilná a nenápadná" snaha o odklonění od tématu pohanských a jiných bohů, nepovede .
Strana 1 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» O hudbě a filmech...
» StarKids - The Very Potter Musical/Sequel, Me & My Dick atd.
» Glee a podobné [SPOILERY!!!]
» Howardova matka
» StarKids - The Very Potter Musical/Sequel, Me & My Dick atd.
» Glee a podobné [SPOILERY!!!]
» Howardova matka
Strana 1 z 7
Povolení tohoto fóra: