Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jak zničit Facebook :)

+6
minnie
NoMouse
MartyCZ
clif
Dejv92
Irwain Nornossa
10 posters

Strana 6 z 11 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

Goto down

Jak zničit Facebook :) - Stránka 6 Empty Re: Jak zničit Facebook :)

Příspěvek  Kolikokoli Wed 01 Jun 2011, 20:27

Já zažila až ten novější vývoj, ale přesto vývoj. Začala jsem na cihlovém telefonu, Win95 a nejlepší hře všech dob - Wolf 3D, speciální vánoční edice Very Happy.
A mám to rozdělené podobně jako Ďasík - ICQ na komunikaci s některými lidmi, twitter na informace o hercích/seriálech a FB na školní věci, fotky atd.
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 34
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Wed 01 Jun 2011, 20:33

Irwain Nornossa napsal:Btw, zajímavé je, že mě nikdo násilím FB nenutí. Ale NoMouse je nucen. Proč? Řekl bych, že to je rozhodnutím.
Čím rozhodnutím, mým? Jak můžu rozhodovat o tom, jestli mi facebook někdo nutí nebo ne? Shocked
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 20:46

Irwain Nornossa napsal:Ke hrám: Sám je nehraju, protože mi strašně vadí fakt, že ukazatel zdraví je jen nějaká proměnná.
Jo, to mi taky vadí a už jsem se nad tím několikrát, naposledy včera, zamýšlel. Ale nenašel jsem způsob, jak to ošetřit. Realitě se hezky blíží třeba Fallout, kde si můžeš vybrat, kam toho kterého hnusáka střelíš, některé hry to zas mají tak, že když dosáhneš určitého procenta zranění, postupně se ti to zdraví čím dál rychleji snižuje, ale celkově je to fakt problém...

Na druhou stranu, já hraju hry hlavně kvůli příběhu - ten je pro mě nejzásadnější. To, že musím bojovat, je dáno prostředím a nutností se vyvíjet a pokračovat v příběhu, ale beru to jen jako okrajovou záležitost. V mém žebříčku hodnocení je vždy pořadí:
1) příběh a atmosféra (atmosféra hlavně u tajemných her),
2) propracovanost světa (historie, zeměpis, náboženství, astronomie, astrologie, mytologie, magie, je-li nějaká, denní režim postav),
3) volnost pohybu a činností ve světě (abych si mohl jít kam chci, kdy chci a dělat si co chci - samozřejmě i s možnými následky; takhle ne-volnost mi docela vadila v Zaklínačovi, kde jsem nemohl přeběhnout přes pole, ale musel jsem jak idiot oběhnout celou vesnici),
4) možnost rozvoje postavy,
5) grafika a zvuky - ty jsou částečně zahrnuty i v té atmosféře,
6) asi všechno ostatní (ekonomika, bojový systém atd.)...

Pokud to jde, tak vždycky hraju za mága, nejlíp upíra, takže magii jsem dal proto na druhé místo...

No a u adventur problém soubojů odpadá, tam jde jen o příběh, atmosféru, logiku hádanek a grafiku. Wink

Naposledy upravil Ďasík dne Wed 01 Jun 2011, 20:51, celkově upraveno 2 krát
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Wed 01 Jun 2011, 20:48

Kolikokoli: Dobře, takže Tebe se na ICQ ptát ani nemusím. OK. A ano, napadlo mě to. Smile
NoMouse: No, spíš mým rozhodnutím. Lidi asi vidí, že jsem silně rozhodnut, takže se ani nesnaží. moudrá volba, btw. Ale u Tebe vidí, že přiznáváš, že ho asi jednou budeš muset mít. Je to sice taková konspirační teorie, ale i tak.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Znamení : Střelec Drak
Počet příspěvků : 1795
Bodů : 1823
Reputace : 6
Datum registrace : 23. 04. 11
Věk : 35
Místo : Brno

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 01 Jun 2011, 20:54

U mě to je:
1) první dojem (když zapnu hru musí mě zaujmout hned při načítací obrazovce, jinak mě většinou nebaví)
2) atmosféra
3) příběh a postavy (musím věřit tomu, že je důvod, proč hrát - mít postavu rád a vědět, že to opravdu někam vede)
4) volnost pohybu a velikost a propracovanost světa (proto mě zklamal Black opps, který je jen o tom, že procházíš "tunelem" a sřílíš po všech)
5) možnost rozhodování (vybrat si, zda chci jít diplomatickou nebo vojenskou formou)
6) grafika a zvuky
7) ovládání
Nejraději hraji za lučišníky nebo za postavy spojené se zvířaty a přírodou. Nemám ráda obyčejné lidi-vojáky.

Irwain: co na icq? co ptát?
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 21:04

Kolikokoli napsal:...
7) ovládání
Nejraději hraji za lučišníky nebo za postavy spojené se zvířaty a přírodou. Nemám ráda obyčejné lidi-vojáky.
Na ovládání jsem zapomněl, to je důležité... Ale dnes už to mají všechny hry stejné a navíc namapovatelné, takže není zas nějaký zásadní problém...

A co se postavy týče, jsme si hodně blízko. Já když hraju za mága, tak nejraději za vyvolávače, co si přivolává zvířata a různé, i pekelné, příšerky na pomoc. Smile Ale když se ke mě dostanou moc blízko, oháním se i mečem. Very Happy Každopádně obyčejný bojovník jako takový je hrozně nudný... Taky mám rád alchymii (sběr bylinek a tvorba lektvarů) a nemám rád drtivé zbraně (kyje apod.), vždycky jen meč, když už je potřeba...
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 01 Jun 2011, 21:08

Pekelné příšerky jsou nejlepší Smile. Já měla v Might and magic ráda takové ty koně s ohnivou hřívou Very Happy. I ostatní ohnivá zvířátka. Miluji oheň Very Happy.
S těmi těžkými zbraněmi jsem na tom taky stejně. Primární zbraň - luk, sekundární zbraň - šavle nebo nějaký podobný ohnutý meč. (když si mám vybrat národ, hraji za Turky - na koních, lehká zbroj, ohnivé šípy a zahnuté meče Smile)

Naposledy upravil Kolikokoli dne Wed 01 Jun 2011, 21:12, celkově upraveno 1 krát
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 21:11

Jo, noční můry. Very Happy Very Happy Very Happy Takového koníka jsem si teď stáhl jako plugin pro Morrowind. Very Happy
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Wed 01 Jun 2011, 21:13

Kolikokoli: Zeptat se na ICQ. Wink Takhle jsem to myslel.
koukám, že máme asi i rozílý výběr her. Nějak mě nikdy nebralo ohánění se mečem. Raději moderní zbraně, a proto taky UT 2004. Upřímně uvažuji o tom, že si to znova nainstaluju. Zase jít do arény, zabíjet co se hne… Jo, ale vlastně jsem zapomněl, že to vůbec neumim. Njn.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 21:23

Jo, asi to tak bude. Jak jsem psal, hraju kvůli příběhu, ne kvůli tomu, abych pozabíjel milióny nepřátel. I když "doomovku" si taky občas zahraju, ale nemusím to mít... Ale i hry s příběhem se odehrávají v budoucnosti - právě třeba ten Mass Effect, nebo Fallout, což je kultovní postapokalyptická hra a patří mezi základ žánru. Nejradši ale mám rád "středověké" fantasy hry, tam totiž člověk fakt musel něco dokázat, ne jen zamířit a pálit z pistole, a potom gothic-punk hry, které se odehrávají zásadně v noci, každý nosí bouchačku, je tam plno gangů, gaunerů, faťáků, žebráků, mafiánů, je tam pěkně nebezpečno a tak...
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 01 Jun 2011, 21:30

Já mám hodně ráda strategie (Zoo/roller coaster tycoon, caesar, ale i stronghold nebo cossacks). Baví mě i age of empires. Ale hodně mě bavilo třeba GTA:SA (kvůli té volnosti) i Call of duty (ale to mě bavila jen dvojka a čverka, myslím). No a pak Sims, samozřejmě, ale tam mě baví hlavně stavění Smile. A Mass effect je asi jedna z nejlepších her, co jsem hrála.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Wed 01 Jun 2011, 22:14

Tak UTčlo…ono to není jen o tom zabíjení. Jde o ten styl. O to, jak se člověk lepší, jak mu to začíná jít, má to nový rozměr. Těžko se to popisuje, ale prostě to skákání tam, rychlost, hraní si s translokátorem a tak…je to neskutečná volnost, elegance atd. Navíc, zbraně tam jsou strašně fajn, je jich tam hodně.
Příběh, ano, po tom taky jdu. Ale do háje, proč není hra z daleké budoucnosti…aaah, nevim, jak to popsat. Prostě éra Korporačních válek, roky 2569 až 2945. Díky přenášení vědomí a robotice na neskutečném levelu by si člověk mohl projet všechno, všechny významné momenty a jako jediný velet celé lodi a ovládat tisíce dronů. Jenže zase…nebylo by to reálné. A ani nevím, jestli by to šlo. Problém je v ovládání, tyhle hračky se ovládají přímo vědomím, kdežto takhle by to člověk ovládal…prostě jako dneska, ani ovládání myslí není zatím realitou. Ach jo… A divte se mi, že mi vadí, jak zaostalé je lidstvo. Vždyť…tu není nic. Je to tak neuspokojující…
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Wed 01 Jun 2011, 22:17

Potřeboval bys Doctora... Very Happy
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 22:18

No, já jen doufám, že ovládání myslí nikdy nepřijde... Very Happy Protože pak by taky přišlo ovládání mysli. A s tím, jak víš, absolutně nesouhlasím...
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Wed 01 Jun 2011, 22:19

Ne, jen ne jeho. Totiž…potřeboval bych Zrcadlo. A loď. Nebude potřeba nějaká supermoderní bitevní galeona, stačí obyčejná stíhačka třídy Nebula, nebo Ares, to je mi jedno, ale musí mít myšlenkové ovládání. Což samozřejmě někdy od roku 2400 není problém. Smile Nemáte někdo?
Ďasíku, není to tak, jak si myslíš. Funguje to trochu jinak. Smile Ale to je jedno. Tohle řešme za 400 let.
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Wed 01 Jun 2011, 22:21

Argh podruhé! To není možné, kolik toho stihnete!! Very Happy Kdo to má všechno pročítat! Very Happy (já si mám co stěžovat, já vím)
Strategie jsou suprové, adventury jsou skvělé, mám je hrozně ráda. Polda byla pro mě velká exotika, kterou jsem si mohla nadšeně zahrát jednou ročně u bratránka. Very Happy Doteď je to moje srdcovka, Poldík. Smile
Hrála jsem i jednu hororovou adventuru, Posel smrti. Jinak jsem deformovaná bratry. Když jsem bývala naštvaná, nebylo nad to se vystřílet v Crossfireovi. Jinak jsem vyrostla na všem možném, Morrowindu, AOE, Heroes MAM, Pampuchovi, Simsech, Tycoonech, ND4SPD Very Happy, GTA, Mafia I love you, a tak.
Komické, že jsem mladší než Irwain, ale technicky starší. Pamatuju si dobře černobílou telku, ve 4. třídě jsme dostali s bratry společnou cihlu-mobil, internet mám poslední tři roky když moc... Very Happy
A taky mi nepřijde vývoj vpřed, když většina normálních lidí, co znám, nevypočte 18+7 bez kalkulačky.... Wink Lidstvo s nadšením zpohodlnělo, ale bohužel i jejich mozky....
bodomkes
bodomkes

Znamení : Beran Opice
Počet příspěvků : 1109
Bodů : 1131
Datum registrace : 06. 11. 10
Věk : 32
Místo : Brno-venkov

http://www.formspring.me/bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 01 Jun 2011, 22:21

Mi je na světě krásně. V tomto světě. Myslím, že zrovna my jsme měli ohromné štěstí a narodili jsme se do té nejlepší doby - ani středověk, kde si utírají zadek koťaty, ale ani mega vyspělá společnost, kdy existuje právě ono ovládání mysli. Takové utopické věci už totiž nejsou daleko od Minority reportu, kdy bude člověk potrestán za něco, co ještě neudělal...

Jinak je nejlepší starověk, kde lidi žili na podobné úrovni jako my dnes Smile

Naposledy upravil Kolikokoli dne Wed 01 Jun 2011, 22:25, celkově upraveno 2 krát
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 22:23

Irwain: Jo, ty jsi prostě Fry... Nepatříš ani do roku 2000 ani do roku 4000, ale do roku 3000 bys krásně zapadnul. Very Happy Já bych chtěl žít jako nádeník ve středověku... Prostě jít do světa, potkat lidi, za jídlo a nocleh jim pomoct a pak jít zase dál...
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Wed 01 Jun 2011, 22:25

Já mám ráda kvalitní hygienu. Ve středověku bych zešedivěla za jedno odpoledne... Very Happy
bodomkes
bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Irwain Nornossa Wed 01 Jun 2011, 22:36

Jednou se o téhle době bude říkat, jak zaostalá byla. A víte co? Ona je to pravda.
Nepatřím. Smile Patřím do roku 3012, do paralelní reality, která má trochu jiné fyzikální zákony (například rychlost světla je ve všech prostředích stejná. možná nepředstavitelné, ale funguje to tam jinak).
Ovládání myslí. Představte si, kdyby se text, co myslíte, rovnu psal. To by se najednou komunikovalo, že? Bez překlepů, rychle, žádné klikání, zaměřování, co žere čas, žádná klávesnice, lovení znaků, úprava by byla okamžitě.
Zakrnění mozku? Ne. Inteligence musí růst. A moudrost taky. Člověk se musí vzdát primitivní stránky. Utopie? Ne, nutnost.
A ne, necítím se, že jsem se narodil dobře. Jako život tady může být fajn, to jo, ale…
Irwain Nornossa
Irwain Nornossa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Wed 01 Jun 2011, 22:39

Já jsem si kolikrát taky říkal, že bych chtěl někdy žít v té budoucnosti jakou známe ze sci-fi filmů. A pak jsem si uvědomil, že v ní žiju. Možná na jejím úsvitu, ale vemte si, kdybyste před třiceti lety někomu ukázali mobil se všemi těmi funkcemi, které dnes umí. Bude si myslet, že je to technologie alespoň o 100 let napřed. A vývoj se pořád zrychluje...
edit: A kdybys žil v tom roce 3012 tak budeš říkat to stejné. Jak je ta doba primitivní a chyběly by ti zase jiné technologie.
NoMouse
NoMouse

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Wed 01 Jun 2011, 22:41

Irwain: Jenže to bude nuda bez komických překlepů. Kolik lidí už získalo díky překlepům přezdívku! Very Happy A taky vytváříme nová slova, to se hodí.. Wink
A kdybychom si rovnou četli myšlenky, tak by nám zakrněly vyjadřovací schopnosti. (Konec dadaistickým básním.. Very Happy)
A nepopírej, že nezakrňuje třeba schopnost počítání, když ji neprocvičuješ. Když si pokaždé vezmeš kalkulačku nebo PC nebo něco, co to udělá za Tebe, mozek zleniví a už se mu nechce přemýšlet.... proč taky?
bodomkes
bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Wed 01 Jun 2011, 22:43

Ale chápejte, my jsme na prahu všeho. Jsme na začátku nové éry. Navíc jsme zažili rok 2000. Asi to jiní tak nevnímají, ale já měla na silvestra skoro extázi z toho, že jsem zažila změnu z roku/desetiletí/století i tisíciletí zároveň. To je unikát. A my patříme mezi těch několik vyvolených.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  bodomkes Wed 01 Jun 2011, 22:43

Hlavně bylo roztomilé, jak si lidi mysleli, že skončí svět. Tak ještě máme spoustu šancí, třeba příští rok. ;D
bodomkes
bodomkes

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Wed 01 Jun 2011, 22:43

bodomkes napsal:... adventury jsou skvělé, mám je hrozně ráda. Polda byla pro mě velká exotika, kterou jsem si mohla nadšeně zahrát jednou ročně u bratránka. Very Happy Doteď je to moje srdcovka, Poldík. Smile
Hrála jsem i jednu hororovou adventuru, Posel smrti. ... Jinak jsem vyrostla na všem možném, Morrowindu, AOE, Heroes MAM, Pampuchovi, Simsech, Tycoonech, ND4SPD Very Happy, GTA, Mafia I love you, a tak....
A taky mi nepřijde vývoj vpřed, když většina normálních lidí, co znám, nevypočte 18+7 bez kalkulačky.... Wink Lidstvo s nadšením zpohodlnělo, ale bohužel i jejich mozky....
Nejdřív k adventurám: S tím Poldou jsi mě trochu zklamala, já ho totiž rád nemám. Je možná vtipný a český a všechno, ale je hrozně nelogický a dokonce když uděláš určitou věc, nejde ani dohrát... Ale s Poslem smrti jsi mě potěšila, považuju ho za nejlepší českou adventuru všech dob. Smile Dále doporučuju Agenta Mlíčňáka, Syberii (nejlepší adventura vůbec, Benoît Sokal je bůh Very Happy), Runaway, Broken Sword, Vampyre Story...

Morrowind, Oblivion a celá série The Elder Scrolls - je mojí srcovou záležitostí a absolutně nej sérií her, co jsem kdy hrál. Má naprosto nejpropracovanější svět ze všech RPG, až je neuvěřitelné, že šlo vytvořit tolik historie, mytologie, božstev, pseudobožstev, daedrických světů a knih o nich... Z dalších RPG doporučuju série Fallout, Gothic, Mafia, Vampire: The Masquerade (díl Bloodlines je povinností pro každého upírologa, svět Vampire je nejpropracovanějším upírským světem vůbec), Arx Fatalis (moje srdcovka, jediný pravý 3D dungeon, o světě, kde vyhaslo slunce a všechny národy se musely spojit a vybudovat podzemní svět), Planescape: Torment (nesmrtelný hledá, jak konečně zemřít, je to hra se spoustou dílčích příběhů, tak trochu o hledání sebe sama a se spoustou ponaučení), Baldur's Gate a další...

AoE je taky super, z real-time strategií ještě WarCraft, StarCraft a Dune 2000. Z budovatelských to je Transport Tycoon a Zoo Tycoon, z tahových jednoznačně Heroes of M&M, ty mám všechny díly.

Pak samozřejmě různé logické, plošinovky a střílečky, takže Supaplex, Sokoban, Arkanoid, Pacman (= Pampuch), Mario, Lost Vikings, Rayman, Duke Nukem, Blood, Doom a spooooousta dalších... Very Happy A pak Train Simulator, protože jsem velký fanda železnic. Smile

Naposledy upravil Ďasík dne Wed 01 Jun 2011, 22:45, celkově upraveno 1 krát
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 6 z 11 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

Povolení tohoto fóra: