Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně

+6
Kitelon
NoMouse
Shelly-Nelly
Irwain Nornossa
Ďasík
yossarian
10 posters

Strana 8 z 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Goto down

G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně - Stránka 8 Empty Re: G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně

Příspěvek  yossarian Fri 01 Jun 2012, 13:22

Taky mam Kindle 4 :-)
Tak jsou tam zlounsky zlouni, ale maj pro to svuj duvod, to je to dulezite.

Jinak vcera jsem si prinesl z knihkupectvi Tanec s draky vazanou edici a ackoliv jsem rad, je to PRISERNA bichle. Fakt. Nemeril jsem to,ale odhadem ma aspon 10cm na vejsku.
Takze pokud si to budete kupovat, berte to v potaz. Mozna, mozna bych to i vymenil za tu brozovanou uz jen z duvodu "citelnosti".
yossarian
yossarian

Znamení : Vodnář Pes
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42

Návrat nahoru Goto down

G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně - Stránka 8 Empty Re: G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně

Příspěvek  MartyCZ Fri 01 Jun 2012, 14:07

Já když viděl ty čísla počtu stránek, tak jsem sáhnul po brožované, i když mají zajímavý poměr 528:672.
edit: Jak se čte z vázané Hry o trůny? Ta jediná mi ve sbírce chybí a nevím, jestli se mám honit za brožovanou nebo vázanou.
MartyCZ
MartyCZ

Znamení : Blíženci Koza
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 01 Jun 2012, 15:35

Jo, ASoIaF je prostě skvělá četba. Na Martinovi se mi líbí (a na druhou stranu i štve Very Happy), že nejoblíbenější postavy zabije, ty které jsou "nejzlejší" polidští a ty, které jsou na hranici a hodně lidí doufá, že se zlepší, udělá ještě většíma sviňákama nebo je nechá zbláznit se.
Je to parchant ten Martin Very Happy.

Každopádně mi stačí už velikost Bouře, ta má taky tak 10 cm Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Věk : 34
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Melindaaaa Fri 01 Jun 2012, 21:47

I kvůli takovýmhle bichlím myslím stojí za to si pořídit čtečku. I když si však tenhle skvost přečtu ve čtečce, chci ho mít fyzicky doma v knihovně Very Happy (pak sice čtečka z hlediska ekonomického možná ztrácí smysl, ale já to prostě musím mít Very Happy) Samozřejmě nic nenahradí pravou papírovou knížku Smile
Melindaaaa
Melindaaaa

Znamení : Panna Opice
Počet příspěvků : 123
Bodů : 126
Datum registrace : 25. 09. 10
Věk : 32
Místo : Praha

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yossarian Sat 02 Jun 2012, 10:13

No prave. Rikam si, jestli jsem neudelal chybu. Casem to ofc naleju do ctecky,ale momentalne je to tak velike, ze to nejde tahat s sebou. Coz je trosku skoda. Dokonce premyslim,ze bych to sel vymenit Very Happy
yossarian
yossarian

Znamení : Vodnář Pes
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Věk : 42

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Melindaaaa Sat 02 Jun 2012, 12:02

Vyměnit ne! Nejsi sběratel? Já knížky co mám ráda musím mít doma fyzicky teda Very Happy
Melindaaaa
Melindaaaa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Shelly-Nelly Sat 02 Jun 2012, 16:38

A teď něco co není ani trochu OT, protože...
G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně - Stránka 8 4311327_700b

PS: btw, já jsem zezelenala Very Happy "Štamgast" Very Happy
Shelly-Nelly
Shelly-Nelly

Znamení : Blíženci Opice
Počet příspěvků : 341
Bodů : 341
Datum registrace : 20. 07. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 02 Jun 2012, 16:40

Jop, povýšila jsi Very Happy

Ad Tyrion: pche Very Happy. Jako... kdybych se měla přestat dívat pokaždé, když umře nějaká super postava, tak bych se nedostala ani do půlky první knížky Very Happy. (no, uvidíme, kolik lidí se přestane dívat po 3. sérii Very Happy Very Happy Very Happy).
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Shelly-Nelly Sat 02 Jun 2012, 16:47

Koli: Já strašně nemám ráda, když se postavy v průběhu děje mění, tím spíš pokud si na ně zvyknu.
Třeba smrt khal Droga mě sice nějak nevytrhla, ale líto mi to bylo (byl to machr Very Happy ) a jestli se to začne obměňovat tak se zblázním. A absolutně netuším, jak to budu v budoucnu číst v angličtině, to budu v háji hned tu první knihu, ptz jestli to dočtu, tak nebudu vědět už co bylo na začátku Very Happy
To jak se mění postavy, to je třeba důvod proč jsem nekoukala SGA a SGU, ať jsou jakkoliv dobré, skvělé nebo zábavné, je to prostě jiný seriál se stejným tématem a SG-1 je má dětská láska, nechci si ničit vzpomínky...
Shelly-Nelly
Shelly-Nelly

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 02 Jun 2012, 16:51

No, docela se to obměňuje, ale podle toho, jak to bereš. Prostě nové postavy moc nepřibývají, spíš přibývají POV postav, které předtím POV neměly (Theon, Aša/Yara, Jaime, Cersei...). Ale zase nemůžeš to brát úplně podle toho, protože některé hlavní postavy POV vůbec neměly nebo nemají vůbec (Robb, Stannis, Tywin, Joffrey, Margaery atd.)

Jinak mě nejvíc zasáhla smrt Viseryse. Toho jsem fakt žrala Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Shelly-Nelly Sat 02 Jun 2012, 17:00

Tak zaprvé: POV?? Co je POV ?? Very Happy
Za druhé, kdybych byla tvoje sestra tak se právě hodně obávám o své zdraví, aby si mě náhodou neprodala Very Happy
Shelly-Nelly
Shelly-Nelly

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Sat 02 Jun 2012, 17:11

POV? Point of View. To nemají rádi na Wikipedii. Very Happy
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sat 02 Jun 2012, 17:38

Shelly-Nelly: každá kapitola je tam vyprávěná jakoby pohledem dané osoby (ale je to v 3. os.). Každopádně všichni nesnáší Cersei, protože nemá POV a veškeré info o jejím chování popisuje jen Sansa a Tyrion a ti ji nemají příliš v lásce. To samé třeba Stannis. Ten je popisován z pohledu Davose. Takže třeba se nám Stannis může zdát jako tvrďák, ale to je jen proto, že ho tak Davos vnímá a ve skutečnosti to nemusí být pravda.
Zajímavé je to třeba s Jaimem, který měl vlastní POV až ve 3. knize. V 1. a 2. je popisován jen z pohledu Cat, Neda, Brienne atd. a vypadá jako strašná sketa. Ale jakmile dostane vlastní POV a vidíš, co si myslí a proč dělá to, co dělá, tak zjistíš, že zas takovej hajzl není. Záleží prostě na úhlu pohledu...

edit: každopádně, teď jsem hledala, od kdy vlastně má ten Jaime POVko a našla jsem megahnusný spoiler z Tance Very Happy.
Tanec s draky:

LOL Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Lyrics:
If you want a show that freakin' owns,
(Better than the Walking Dead or even Mad Men.)
Sit back and just watch The Game of Thrones.
(On a scale of 1 to 5 I'd give it a 10.)
Dwarves that are too witty to be tossed,
(Even though he's short of stature he's the master, bitch.)
If you don't read the books you'll be lost.
(A Feast for Crows kinda sucked, though, what the fuck, yo.)
Travel to the Wall and Winterfell,
(It is a place where chicks are chicks and men are men.)
The Others can fucking go to hell.
(Except Coldhands, he's a badass, might be Benjen.)
Did you want a noble king?
You're out of luck.
(Targaryens are MIA.)
Robert Baratheon is a drunken fuck.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Melindaaaa Sat 02 Jun 2012, 20:20

Souhlasím s obrázkem od Shelly-Nelly Very Happy Resp.přesně tohle jsem řekla po dokoukání S02E09 Very Happy Protože bez Tyriona by to pro mě bylo o moc a moc smutnější Sad
Melindaaaa
Melindaaaa

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Sun 03 Jun 2012, 11:25

Tyrion je super, ale jestli chcete minispoiler o Hostině - tak v Hostině VŮBEC Tyrion POV nemá a taky to nevadilo. Nejraději mám Dany, Sansu a úplně nejvíc Brienne a Jaimeho. Ale v knížce se mi hodně líbí kapitoly s Aryou a Cat. Hlavně Cat má hodně zajímavé POVka... Je tam úplně vidět, jak chudák vadne (na začátku celá nadšená z Nedovy nové práce a po jeho smrti... už z ní byl jen stín. A po tom, co se stalo na Zimohradu... Prostě fakt síla). Tyrion je super, to jo. A postupem času... Nicméně se mi jeho kapitoly v KL docela líbí. Hlavně když popisuje jednu a tu samou událost on a v jiné kapitole i Sansa. To je dost zajímavé (jako třeba Černovoda).
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Shelly-Nelly Mon 04 Jun 2012, 00:41

Jak by řekl poet: "Se** maggi v kostkách"... Dneska jsem viděla 2x09 a já se na to asi dívat přestanu tak jako tak, to není normální, normálně na Sansu řvu : "Jdi s ním! Jdi s ním ty kozo!" a když přijede Tywin tak málem rozkoušu klávesnici... Jsem zvědavá na knihu, ale v angličtině tomu stejně nebudu rozumět Very Happy
Shelly-Nelly
Shelly-Nelly

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 04 Jun 2012, 08:05

Ona Sansa měla v knížce důvod, proč zůstat. Tady to posunuli do 3. série a tak to vypadá divně, no :/.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 04 Jun 2012, 10:57

Proč? Proč? PROČ MUSELI PODĚLAT POSLEDNÍ DÍL??? Very Happy

Díl, který měl mít 70 minut, má sotva 65 minut a těch pět minut navíc dostala Ros Very Happy.
S02E10:
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  MartyCZ Mon 04 Jun 2012, 16:46

Vala Morkulis:
MartyCZ
MartyCZ

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Mon 04 Jun 2012, 20:05

MartyCZ napsal:
Vala Morkulis:
Ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost. Už chápu, co tím zamýšleli. Jdu se na to podívat znova a přehodnotit své ukvapené závěry Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  MartyCZ Tue 05 Jun 2012, 21:22

Kolikokoli napsal:každopádně, teď jsem hledala, od kdy vlastně má ten Jaime POVko a našla jsem megahnusný spoiler z Tance Very Happy.
Tanec s draky:
Spoiler:
MartyCZ
MartyCZ

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Tue 05 Jun 2012, 21:38

MartyCZ napsal:
Kolikokoli napsal:každopádně, teď jsem hledala, od kdy vlastně má ten Jaime POVko a našla jsem megahnusný spoiler z Tance Very Happy.
Tanec s draky:
Spoiler:
??? Very Happy
Tanec:
A jak to, že to víš? Vždyť jsi Tanec nečetl, ne?
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  MartyCZ Tue 05 Jun 2012, 21:59

Twisted Evil Ty nic nevíš, Kolikokoli, vůbec nic.
MartyCZ
MartyCZ

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Tue 05 Jun 2012, 22:14

A teď provokuj!!! No to je vrchol!!! Very Happy Musím si to přečíst, sakra!!! (zatím mám jen přečteno po tu část, kde jistá osoba v Essosu posílá jistou osobu z KL k jiné jisté osobě, kde už je jiná jistá osoba z KL Very Happy)
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Shelly-Nelly Tue 05 Jun 2012, 23:52

Jsem strašně machrovala ještě v neděli, že "za sedm hodin nový díl Valar Morghulis!" a ještě do teď jsem to neviděla Very Happy Mám staženo, pěkně HD, už se těším, jen je třeba najít vhodnou příležitost. Dneska mi bylo celý den zle, takže bych si to ani nevychutnala, tak snad zítra Razz
Shelly-Nelly
Shelly-Nelly

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 8 z 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Povolení tohoto fóra: