G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně
+6
Kitelon
NoMouse
Shelly-Nelly
Irwain Nornossa
Ďasík
yossarian
10 posters
Strana 8 z 12
Strana 8 z 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: G. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně
Jdu se na to podívat ještě jednou
clif- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1188
Bodů : 1213
Reputace : 5
Datum registrace : 07. 05. 11
Věk : 31
Místo : Brno - Nový Lískovec
Teď jsem to dodívala . Je to fakt epický díl. Zatím jsem ho viděla 4x, ale plánuji ještě několikrát .
Doufám, že nebude vadit, když se zapojím do vaší krásně rozjeté diskuse. Vypadá to, že jste do toho pěkně zažraní (přesně jak já ). Včera jsem si konečně pořídila čtečku a jakoupak knížku jsem se rozhodla na ní číst jako první? No samozřejmě GoT Jako první jsem začala sledovat seriál a ke knížce jsem se dokopala až teď (obvykle to mám radši naopak), ale myslím, že to v tomhle případě nevadí Seriál je udělanej úplně úžasně. Dokažu si představit, že podle tak skvělý předlohy, se točí seriál jedna radost.
Jinak pro mě nejoblíbenější postavy jednoznačně Tyrion, Jon Snow, Jorah, Šae, Brienne a Arya
Koho bych nejradši propleskla? Joffrey, Theon
Měla jsem hrozně ráda i Daenerys, ale teď v posledních asi dvou dílech mi přišla přehnaně hysterická (omlouvám se těm, kdo jí mají rádi), ale je i tak moc prima
S02E09 byl boží, těším se na další! (ti co četli knížku, jsou asi v klidu, ale já jen doufám, že můj největší oblíbenec to rozchodí )
Jinak pro mě nejoblíbenější postavy jednoznačně Tyrion, Jon Snow, Jorah, Šae, Brienne a Arya
Koho bych nejradši propleskla? Joffrey, Theon
Měla jsem hrozně ráda i Daenerys, ale teď v posledních asi dvou dílech mi přišla přehnaně hysterická (omlouvám se těm, kdo jí mají rádi), ale je i tak moc prima
S02E09 byl boží, těším se na další! (ti co četli knížku, jsou asi v klidu, ale já jen doufám, že můj největší oblíbenec to rozchodí )
Melindaaaa- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 123
Bodů : 126
Reputace : 0
Datum registrace : 25. 09. 10
Věk : 32
Místo : Praha
Gratuluji ke ctecce (co jsi poridila?)
Jinak GoT je rozhodne spravna volba co se knizek tyce :-)
Pro me nejvetsi + tech knizek a na co "lakam" obeti je to, ze kazda z postav co martin napise se chova "spravne".
Kazdy ma svuj cil, charkter a motivaci toho co dela a proc to dela. Tobe to sice nemusi byt jasny proc, ale casem se to dovis.
Naprosto nesnasim treba filmy ve kterych je tkzvany "Idiot plot".
Nekdo neco posere a misto aby si nasypal popel na hlavu dalsich 90 minut vrsi jednu debilni konstrukci na druhou aby se nemusel omluvit v prvnim pripade.
Klasicke jsou filmy s Adamem Sandlerem. Napriklad Zkus me rozesmat. BRRRR.
Jinak GoT je rozhodne spravna volba co se knizek tyce :-)
Pro me nejvetsi + tech knizek a na co "lakam" obeti je to, ze kazda z postav co martin napise se chova "spravne".
Kazdy ma svuj cil, charkter a motivaci toho co dela a proc to dela. Tobe to sice nemusi byt jasny proc, ale casem se to dovis.
Naprosto nesnasim treba filmy ve kterych je tkzvany "Idiot plot".
Nekdo neco posere a misto aby si nasypal popel na hlavu dalsich 90 minut vrsi jednu debilni konstrukci na druhou aby se nemusel omluvit v prvnim pripade.
Klasicke jsou filmy s Adamem Sandlerem. Napriklad Zkus me rozesmat. BRRRR.
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 42
Amazon Kindle 4. Zatím perfektní Ale možná jsem ovlivněná tím, co na ní čtu
Přesně tak, tak to taky beru, že tam některý postavy nejsou prvoplánově zlý, i když se tak (v seriálu) zatím můžou jevit a nemůžeme jim zazlívat, že se tak chovají.
Náhodou, idiotský filmy s Adamem Sandlerem si občas pustím ráda, ale spíš teda Trestnou lavici, než takovýty až hodně absurdní, kde je fekální humor největší vrchol vtipu...ble
Přesně tak, tak to taky beru, že tam některý postavy nejsou prvoplánově zlý, i když se tak (v seriálu) zatím můžou jevit a nemůžeme jim zazlívat, že se tak chovají.
Náhodou, idiotský filmy s Adamem Sandlerem si občas pustím ráda, ale spíš teda Trestnou lavici, než takovýty až hodně absurdní, kde je fekální humor největší vrchol vtipu...ble
Melindaaaa- Znamení :
Pohlaví :
Taky mam Kindle 4 :-)
Tak jsou tam zlounsky zlouni, ale maj pro to svuj duvod, to je to dulezite.
Jinak vcera jsem si prinesl z knihkupectvi Tanec s draky vazanou edici a ackoliv jsem rad, je to PRISERNA bichle. Fakt. Nemeril jsem to,ale odhadem ma aspon 10cm na vejsku.
Takze pokud si to budete kupovat, berte to v potaz. Mozna, mozna bych to i vymenil za tu brozovanou uz jen z duvodu "citelnosti".
Tak jsou tam zlounsky zlouni, ale maj pro to svuj duvod, to je to dulezite.
Jinak vcera jsem si prinesl z knihkupectvi Tanec s draky vazanou edici a ackoliv jsem rad, je to PRISERNA bichle. Fakt. Nemeril jsem to,ale odhadem ma aspon 10cm na vejsku.
Takze pokud si to budete kupovat, berte to v potaz. Mozna, mozna bych to i vymenil za tu brozovanou uz jen z duvodu "citelnosti".
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Já když viděl ty čísla počtu stránek, tak jsem sáhnul po brožované, i když mají zajímavý poměr 528:672.
edit: Jak se čte z vázané Hry o trůny? Ta jediná mi ve sbírce chybí a nevím, jestli se mám honit za brožovanou nebo vázanou.
edit: Jak se čte z vázané Hry o trůny? Ta jediná mi ve sbírce chybí a nevím, jestli se mám honit za brožovanou nebo vázanou.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Jo, ASoIaF je prostě skvělá četba. Na Martinovi se mi líbí (a na druhou stranu i štve ), že nejoblíbenější postavy zabije, ty které jsou "nejzlejší" polidští a ty, které jsou na hranici a hodně lidí doufá, že se zlepší, udělá ještě většíma sviňákama nebo je nechá zbláznit se.
Je to parchant ten Martin .
Každopádně mi stačí už velikost Bouře, ta má taky tak 10 cm .
Je to parchant ten Martin .
Každopádně mi stačí už velikost Bouře, ta má taky tak 10 cm .
I kvůli takovýmhle bichlím myslím stojí za to si pořídit čtečku. I když si však tenhle skvost přečtu ve čtečce, chci ho mít fyzicky doma v knihovně (pak sice čtečka z hlediska ekonomického možná ztrácí smysl, ale já to prostě musím mít ) Samozřejmě nic nenahradí pravou papírovou knížku
Melindaaaa- Znamení :
Pohlaví :
No prave. Rikam si, jestli jsem neudelal chybu. Casem to ofc naleju do ctecky,ale momentalne je to tak velike, ze to nejde tahat s sebou. Coz je trosku skoda. Dokonce premyslim,ze bych to sel vymenit
yossarian- Znamení :
Pohlaví :
Vyměnit ne! Nejsi sběratel? Já knížky co mám ráda musím mít doma fyzicky teda
Melindaaaa- Znamení :
Pohlaví :
A teď něco co není ani trochu OT, protože...
PS: btw, já jsem zezelenala "Štamgast"
PS: btw, já jsem zezelenala "Štamgast"
Shelly-Nelly- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 341
Bodů : 341
Datum registrace : 20. 07. 11
Jop, povýšila jsi
Ad Tyrion: pche . Jako... kdybych se měla přestat dívat pokaždé, když umře nějaká super postava, tak bych se nedostala ani do půlky první knížky . (no, uvidíme, kolik lidí se přestane dívat po 3. sérii ).
Ad Tyrion: pche . Jako... kdybych se měla přestat dívat pokaždé, když umře nějaká super postava, tak bych se nedostala ani do půlky první knížky . (no, uvidíme, kolik lidí se přestane dívat po 3. sérii ).
Koli: Já strašně nemám ráda, když se postavy v průběhu děje mění, tím spíš pokud si na ně zvyknu.
Třeba smrt khal Droga mě sice nějak nevytrhla, ale líto mi to bylo (byl to machr ) a jestli se to začne obměňovat tak se zblázním. A absolutně netuším, jak to budu v budoucnu číst v angličtině, to budu v háji hned tu první knihu, ptz jestli to dočtu, tak nebudu vědět už co bylo na začátku
To jak se mění postavy, to je třeba důvod proč jsem nekoukala SGA a SGU, ať jsou jakkoliv dobré, skvělé nebo zábavné, je to prostě jiný seriál se stejným tématem a SG-1 je má dětská láska, nechci si ničit vzpomínky...
Třeba smrt khal Droga mě sice nějak nevytrhla, ale líto mi to bylo (byl to machr ) a jestli se to začne obměňovat tak se zblázním. A absolutně netuším, jak to budu v budoucnu číst v angličtině, to budu v háji hned tu první knihu, ptz jestli to dočtu, tak nebudu vědět už co bylo na začátku
To jak se mění postavy, to je třeba důvod proč jsem nekoukala SGA a SGU, ať jsou jakkoliv dobré, skvělé nebo zábavné, je to prostě jiný seriál se stejným tématem a SG-1 je má dětská láska, nechci si ničit vzpomínky...
Shelly-Nelly- Znamení :
Pohlaví :
No, docela se to obměňuje, ale podle toho, jak to bereš. Prostě nové postavy moc nepřibývají, spíš přibývají POV postav, které předtím POV neměly (Theon, Aša/Yara, Jaime, Cersei...). Ale zase nemůžeš to brát úplně podle toho, protože některé hlavní postavy POV vůbec neměly nebo nemají vůbec (Robb, Stannis, Tywin, Joffrey, Margaery atd.)
Jinak mě nejvíc zasáhla smrt Viseryse. Toho jsem fakt žrala .
Jinak mě nejvíc zasáhla smrt Viseryse. Toho jsem fakt žrala .
Tak zaprvé: POV?? Co je POV ??
Za druhé, kdybych byla tvoje sestra tak se právě hodně obávám o své zdraví, aby si mě náhodou neprodala
Za druhé, kdybych byla tvoje sestra tak se právě hodně obávám o své zdraví, aby si mě náhodou neprodala
Shelly-Nelly- Znamení :
Pohlaví :
POV? Point of View. To nemají rádi na Wikipedii.
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Shelly-Nelly: každá kapitola je tam vyprávěná jakoby pohledem dané osoby (ale je to v 3. os.). Každopádně všichni nesnáší Cersei, protože nemá POV a veškeré info o jejím chování popisuje jen Sansa a Tyrion a ti ji nemají příliš v lásce. To samé třeba Stannis. Ten je popisován z pohledu Davose. Takže třeba se nám Stannis může zdát jako tvrďák, ale to je jen proto, že ho tak Davos vnímá a ve skutečnosti to nemusí být pravda.
Zajímavé je to třeba s Jaimem, který měl vlastní POV až ve 3. knize. V 1. a 2. je popisován jen z pohledu Cat, Neda, Brienne atd. a vypadá jako strašná sketa. Ale jakmile dostane vlastní POV a vidíš, co si myslí a proč dělá to, co dělá, tak zjistíš, že zas takovej hajzl není. Záleží prostě na úhlu pohledu...
edit: každopádně, teď jsem hledala, od kdy vlastně má ten Jaime POVko a našla jsem megahnusný spoiler z Tance .
LOL
Lyrics:
If you want a show that freakin' owns,
(Better than the Walking Dead or even Mad Men.)
Sit back and just watch The Game of Thrones.
(On a scale of 1 to 5 I'd give it a 10.)
Dwarves that are too witty to be tossed,
(Even though he's short of stature he's the master, bitch.)
If you don't read the books you'll be lost.
(A Feast for Crows kinda sucked, though, what the fuck, yo.)
Travel to the Wall and Winterfell,
(It is a place where chicks are chicks and men are men.)
The Others can fucking go to hell.
(Except Coldhands, he's a badass, might be Benjen.)
Did you want a noble king?
You're out of luck.
(Targaryens are MIA.)
Robert Baratheon is a drunken fuck.
Zajímavé je to třeba s Jaimem, který měl vlastní POV až ve 3. knize. V 1. a 2. je popisován jen z pohledu Cat, Neda, Brienne atd. a vypadá jako strašná sketa. Ale jakmile dostane vlastní POV a vidíš, co si myslí a proč dělá to, co dělá, tak zjistíš, že zas takovej hajzl není. Záleží prostě na úhlu pohledu...
edit: každopádně, teď jsem hledala, od kdy vlastně má ten Jaime POVko a našla jsem megahnusný spoiler z Tance .
- Tanec s draky:
- KEVAN UMŘEEEEE????
LOL
Lyrics:
If you want a show that freakin' owns,
(Better than the Walking Dead or even Mad Men.)
Sit back and just watch The Game of Thrones.
(On a scale of 1 to 5 I'd give it a 10.)
Dwarves that are too witty to be tossed,
(Even though he's short of stature he's the master, bitch.)
If you don't read the books you'll be lost.
(A Feast for Crows kinda sucked, though, what the fuck, yo.)
Travel to the Wall and Winterfell,
(It is a place where chicks are chicks and men are men.)
The Others can fucking go to hell.
(Except Coldhands, he's a badass, might be Benjen.)
Did you want a noble king?
You're out of luck.
(Targaryens are MIA.)
Robert Baratheon is a drunken fuck.
Souhlasím s obrázkem od Shelly-Nelly Resp.přesně tohle jsem řekla po dokoukání S02E09 Protože bez Tyriona by to pro mě bylo o moc a moc smutnější
Melindaaaa- Znamení :
Pohlaví :
Tyrion je super, ale jestli chcete minispoiler o Hostině - tak v Hostině VŮBEC Tyrion POV nemá a taky to nevadilo. Nejraději mám Dany, Sansu a úplně nejvíc Brienne a Jaimeho. Ale v knížce se mi hodně líbí kapitoly s Aryou a Cat. Hlavně Cat má hodně zajímavé POVka... Je tam úplně vidět, jak chudák vadne (na začátku celá nadšená z Nedovy nové práce a po jeho smrti... už z ní byl jen stín. A po tom, co se stalo na Zimohradu... Prostě fakt síla). Tyrion je super, to jo. A postupem času... Nicméně se mi jeho kapitoly v KL docela líbí. Hlavně když popisuje jednu a tu samou událost on a v jiné kapitole i Sansa. To je dost zajímavé (jako třeba Černovoda).
Jak by řekl poet: "Se** maggi v kostkách"... Dneska jsem viděla 2x09 a já se na to asi dívat přestanu tak jako tak, to není normální, normálně na Sansu řvu : "Jdi s ním! Jdi s ním ty kozo!" a když přijede Tywin tak málem rozkoušu klávesnici... Jsem zvědavá na knihu, ale v angličtině tomu stejně nebudu rozumět
Shelly-Nelly- Znamení :
Pohlaví :
Ona Sansa měla v knížce důvod, proč zůstat. Tady to posunuli do 3. série a tak to vypadá divně, no :/.
Proč? Proč? PROČ MUSELI PODĚLAT POSLEDNÍ DÍL???
Díl, který měl mít 70 minut, má sotva 65 minut a těch pět minut navíc dostala Ros .
Díl, který měl mít 70 minut, má sotva 65 minut a těch pět minut navíc dostala Ros .
- S02E10:
- 1. Zimohrad: Theon a Luwin byli skvělí, ta scéna se mi hodně líbila. Theonova řeč super. A najednou velké WTF?! Čekala jsem, že Zimohrad vypálí Theon, tajně jsem doufala, že to nakonec přeci jen udělá Ramsay, ale že to udělá Dagmer, tak to by mě fakt nenapadlo . Smrt Luwina a útěk Oši s děckama se mi ale už líbil a jsem zvědavá, kde narazí na Reedovi, když už míří ke Zdi.
2. Královo přístaviště: Tyrion a Šae super. Bylo to hodně smutné (zvlášť když člověk VÍ ). Pyccelle je prostě parchant, ale žeru ho . Varys má zase prsty všude, včetně otravné Ros. Copak ji Cersei zase propustila? Jak to, že ji Tywin nenechal zbičovat? Také Lorasova žádost byla totálně mimo. Ale líbilo se mi, jak Joff obhajoval Sansu (nebo spíš ten závazek), Cersein úsměv, Sansin úsměv a to, jak se Tywinův kůň vyprázdnil u dveří .
3. Quarth: Dům neumírajících se mi hodně líbil, i když jsem doufala, že tam bude víc vizí. Ne jen jedna vize budoucnosti a jeden sen "co by mohlo být". Každopádně chápu, že tam nemohli dát hostinu, ale Dům neumírajících bez Neumírajících? Kde jsou Danyiny modré rty? Proč jí nebylo řečeno, ať vchází jen do dveří po levé ruce? Ale na druhou stranu se aspoň symbolicky rozloučila s Drogem (toho bych tam fakt nečekala). To, jak se objevil Pyat a dráčci mu přitopili... No... prostě... raději nic neříkám . Xaro s Doreah... to bylo hrozné. Nevím, že by Dany byla až tak krutá. Ale jako scéna to mělo docela sílu, takže jim to odpouštím.
4. Za Zdí: Ehm... takže... Jon vypadá jako totální degen. Už se to táhne několik dílů, ale tady se to jen potvrzuje. To mu sakra nemohl Qhorin ještě jednou pošeptat, aby ho zabil? Co to sakra? Ještěže je tam aspoň Chřestivá košile... pardon... Pán kostí, jinak by už to bylo totálně beznadějné. Poslední scéna je taky k pláči. Žádný Chett, žádné plánování, dokonce ani není noc... No, to už je fuk. Líbí se mi ale kostým Jiných i ten nemrtvý kůň.
5. Kdesi v lese, kousek od Řekotočí: Brienne, která poprvé člověka zabila v Hostině, je zde vraždící mašina. Ale scéna to byla dobrá. Podivné je, že Jaime jí říká jménem a ne děvče. Jsem zvědavá na jejich další putování.
6. Řekotočí: Scénáristi si asi řekli: "No, když už jsme udělali debila z Jona, proč ne i z jeho bráchy?" a udělali blbce i z Robba. Ten si nyní bere neJeyne před Sedmi a to ještě po dlouhém rozhovoru s Cat... Ach jo.
7. Harrenov: Celá scéna Aryi a Jaqena byla taková nemastná neslaná. "Něco" tomu chybělo a bylo to hrozně uspěchané. Každopádně šok z toho, jak se čte Valar morghulis . A změnil ksichtík :'(
8. Dračí kámen: Stannisova a Melina scéna opět něco postrádala. Ok, Stannis se mrkl do plamenů, to bylo dobré, ale že by Mel škrtil a ona se ani nebránila a ještě u toho Stáňa řval: "Kde je tvůj bůh?" Opět trošku přešlap.
- Vala Morkulis:
- Tři základní věci:
1. Já bych s Dagmerovým soudem tak nespěchal. Viděli jsme jenom, jak praštil po hlavě Theona, dal mu pytel a odtáhli ho z nádvoří. Pak už je vidět jenom vypálený Zimohrad a armády Boltonů jsou pryč.
2. Dům Neumírajících mě zklamal akorát v tom, že tam nebyly ty základní věštby (tři koně, tři ohně, tři zrady, tři hlavy), je jasný, že shánět herce na Rhaegara, dospělého Rhaega, mladého Roberta, Eliu, Aeryse a já nevím, koho ještě, na minutovou sekvenci je trochu moc.
3. Scéna na Pěsti je u mně tak na půl. Popravdě jsem čekal, že ta scéna bude podobná předloze, tj. pár černých se dohaduje, jak si podají Starého Medvěda, pak budeme jednoho sledovat, jak jde za Samem, pak tři zatroubení a pak titulky. Nepředpokládal jsem, že ukážou, jak se armáda nemrtvých a jiných škrábe do toho kopce. Na druhou stranu jsem rád, že tam ta armáda je vidět a hlavně, že jsme konečně viděli pořádného jiného.
A samozřejmě, že si Robb bere neJeyne před Sedmi, nejbližší čarostrom je za Kailinskou držbou nebo uprostřed Božího oka. Ale pořád by bylo lepší, kdyby Catelyn postavil před hotovou věc.
MartyCZ- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33
Ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost. Už chápu, co tím zamýšleli. Jdu se na to podívat znova a přehodnotit své ukvapené závěry .MartyCZ napsal:
- Vala Morkulis:
Tři základní věci:
1. Já bych s Dagmerovým soudem tak nespěchal. Viděli jsme jenom, jak praštil po hlavě Theona, dal mu pytel a odtáhli ho z nádvoří. Pak už je vidět jenom vypálený Zimohrad a armády Boltonů jsou pryč.
2. Dům Neumírajících mě zklamal akorát v tom, že tam nebyly ty základní věštby (tři koně, tři ohně, tři zrady, tři hlavy), je jasný, že shánět herce na Rhaegara, dospělého Rhaega, mladého Roberta, Eliu, Aeryse a já nevím, koho ještě, na minutovou sekvenci je trochu moc.
3. Scéna na Pěsti je u mně tak na půl. Popravdě jsem čekal, že ta scéna bude podobná předloze, tj. pár černých se dohaduje, jak si podají Starého Medvěda, pak budeme jednoho sledovat, jak jde za Samem, pak tři zatroubení a pak titulky. Nepředpokládal jsem, že ukážou, jak se armáda nemrtvých a jiných škrábe do toho kopce. Na druhou stranu jsem rád, že tam ta armáda je vidět a hlavně, že jsme konečně viděli pořádného jiného.
A samozřejmě, že si Robb bere neJeyne před Sedmi, nejbližší čarostrom je za Kailinskou držbou nebo uprostřed Božího oka. Ale pořád by bylo lepší, kdyby Catelyn postavil před hotovou věc.
Strana 8 z 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Strana 8 z 12
Povolení tohoto fóra: