Kantýna (všeobecný pokec) I
+27
lockka
ondrej263
bodomkes
Irwain Nornossa
Dr.Snak
karlos89
terminal
Zireael
g.hofstadter
tx
KilianD
cubehash
MartyCZ
Shopingjs
R&omize
Geser
Unown
DrNicholasRush
NoMouse
yossarian
baal666
Raistlin
TedTonks
bobosus
minnie
Ďasík
Kolikokoli
31 posters
Strana 15 z 40
Strana 15 z 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: Kantýna (všeobecný pokec) I
Ne, to určitě ne. Jen její názor a pravda za něco stála a my jsme byly jen špína bez mozku, kterou musí učit. Jednou jsem měla na konci nerozhodně, tak mě zkoušela. Zeptala se mě, jaké jsou podnebné pásy a podnebí na jižní polokouli. Řekla jsem, že stejné jako na té severní. Ona, že ne, že je to studené/chladné podnebí a polární pás. Řekla jsem jí, že přece i na jižní polokouli je tropický, mírný atd. pásy. A ona se jen tak na mě podívala a řekla: "No, já sice řekla jižní polokoule, ale myslela jsem jižní pól. Ale to je jedno, vy byste to stejně nevěděla, tak vám dám tu horší známku." A posadila mě .
Koli: Tak to je psycho. Já zas měl na zeměpis profesorku, která měla zásadu, že
a) když to neumíš ukázat na mapě, je to, jako bys to vůbec nevěděl,
b) každý by měl mít všeobecný přehled (s tím se naprosto ztotožňuju),
c) zkouším, dokud aspoň někdo nedostane lepší než za pět (takhle občas "prozkoušela" půlku třídy, někteří už ani nevstávali z lavice a hned říkali, ať jim tu pětku napíše),
d) lidi, které znám osobně, hodnotím přísněji, aby to nebylo jako nadržování (což se týkalo právě mě ).
Ale bylo to fajn, fakt měla dost velké znalosti a naučila...
Minnie: No, kdybys dělala informatiku/matematiku jako já, tak by ses bez zkratek neobešla. Už jenom blbé zkrácení "funkce -> fce" ti hrozně pomůže a za těch pár let jsem vypiloval i jiné, mnohem složitější zkratky, jinak se totiž ty přednášky typu definice-věta-důkaz-věta-důkaz-příklad-definice-věta-příklad-důkaz fakt nedají stíhat.
c) zkouším, dokud aspoň někdo nedostane lepší než za pět (takhle občas "prozkoušela" půlku třídy, někteří už ani nevstávali z lavice a hned říkali, ať jim tu pětku napíše),
d) lidi, které znám osobně, hodnotím přísněji, aby to nebylo jako nadržování (což se týkalo právě mě ).
Minnie: No, kdybys dělala informatiku/matematiku jako já, tak by ses bez zkratek neobešla. Už jenom blbé zkrácení "funkce -> fce" ti hrozně pomůže a za těch pár let jsem vypiloval i jiné, mnohem složitější zkratky, jinak se totiž ty přednášky typu definice-věta-důkaz-věta-důkaz-příklad-definice-věta-příklad-důkaz fakt nedají stíhat.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Datum registrace : 29. 09. 09
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín
IMHO... ;)
Tak takovédle učitele zásadně nahrávat jako důkazní materiál, koledují si o to. Naštěstí jsem nikdy neměl učitele, který by takhle okatě ukazoval, jak je ve skutečnosti blbý, takže nemůžu posoudit, ale myslím, že tohle opakovaně dělat v hodinách, tak by si na něm někdo zgustnul. Ono v našich hodinách si někteří spolužáci zgustli i na těch, kteří si to rouhodně nezasloužili... Kontroluji téma... Ano, jsme v kantýně, není to OT...Kolikokoli napsal:Ne, to určitě ne. Jen její názor a pravda za něco stála a my jsme byly jen špína bez mozku, kterou musí učit. Jednou jsem měla na konci nerozhodně, tak mě zkoušela. Zeptala se mě, jaké jsou podnebné pásy a podnebí na jižní polokouli. Řekla jsem, že stejné jako na té severní. Ona, že ne, že je to studené/chladné podnebí a polární pás. Řekla jsem jí, že přece i na jižní polokouli je tropický, mírný atd. pásy. A ona se jen tak na mě podívala a řekla: "No, já sice řekla jižní polokoule, ale myslela jsem jižní pól. Ale to je jedno, vy byste to stejně nevěděla, tak vám dám tu horší známku." A posadila mě .
Edit:
Furt lepší než "zkouším tak dlouho, dokud nenajdu něco, co neví" nebo "ten vyrušuje, zeptám se ho na něco, co jsme skoro ani nebrali". Sranda byla, že jeden z těch vyrušujících v naší třídě byl zároveň premiant a kupodivu věděl, pak už vzhledem k tomu, že učitelka byla soudná a nedovolila by si tak okatou botu jako ta od Minnie, musela holt uznat porážku...Ďasík napsal:Koli: Tak to je psycho. Já zas měl na zeměpis profesorku, která měla zásadu, že
Naposledy upravil R&omize dne Fri 01 Apr 2011, 13:22, celkově upraveno 1 krát
ona ale byla opravdu šílená. Měli jsme ji i na tělocvik a to taky bylo psycho. Třeba jsme šly (měla jen holky) na hřiště a měly jsme v největších vedrech běhat 800. Když jsme to uběhly, tak mám řekla, že jsme se rozehřály a teď to pobežíme na čas a kdo bude mít horší čas o 2 minuty než ona, tak dostane pětku . Byla taky úplně mimo. Třeba přišla po půl roce do hodiny o 30 minut později a divila se co tam děláme a pak řekla: "my máme zeměpis? Ono je pondělí? Máme vůbec v pondělí hodinu?" Prostě mimo
Otázečka
Jako v těch vedrech nebo když to běhala před 15 lety?Kolikokoli napsal:... horší čas o 2 minuty než ona, tak dostane pětku ...
No to rozhodně.R&omize napsal:Furt lepší než...
Koli: Na naší vysoké platilo, že když učitel nepřijde do 15 minut, tak můžeme jít domů. A měli jsme jednu, co se vyžívala v tom (ze začátku, pak už jsme jí nenalítli), že čekala za dveřma, počkala, až se všichni sbalíme a vyrazíme k odchodu, a pak vítězoslavně vlezla do třídy a "Mám vás!"
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
15 min
Akademická čtvrt hodinka platí všude...Ďasík napsal:No to rozhodně.R&omize napsal:Furt lepší než...
Koli: Na naší vysoké platilo, že když učitel nepřijde do 15 minut, tak můžeme jít domů. A měli jsme jednu, co se vyžívala v tom (ze začátku, pak už jsme jí nenalítli), že čekala za dveřma, počkala, až se všichni sbalíme a vyrazíme k odchodu, a pak vítězoslavně vlezla do třídy a "Mám vás!"
JJ, já to psal i pro ty, kdo ji neznají. A jen ze zvědavosti, nepíše se to dohromady? Nejsem si tím jistý, ale s tou mezerou se mi to nelíbí...
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Myslím, že ne, Time.
Že zrovna tobě se to bude zdát špatně bych nečekal... Podle mě klasika, co se píše zvlášť, ale lidi ji často špatně spojují... Jo kdybych napsal čtvrthodinový, tak ano... Ale on to někdo milerád vyhledá v online pravidlech a omlátí to mně nebo tobě o hlavu...Ďasík napsal:JJ, já to psal i pro ty, kdo ji neznají. A jen ze zvědavosti, nepíše se to dohromady? Nejsem si tím jistý, ale s tou mezerou se mi to nelíbí...
a pravdu má ďasík
taky se mi to nezdálo..
http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=%E8tvrthodina
taky se mi to nezdálo..
http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=%E8tvrthodina
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE
Díky, díky.
Myslím, že "čtvrt hodiny" by se psalo zvlášť, ale "čtvrthodina" je jedno slovo... Aspoň to tak cítím.
Myslím, že "čtvrt hodiny" by se psalo zvlášť, ale "čtvrthodina" je jedno slovo... Aspoň to tak cítím.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
přesně takhle bych to pocitově viděla taky ale pro jistotu je lepší psát 15 minut
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Ještě
To, že jsem to napsal zvlášť, si myslím chyba není, akorát se mi to dohromady moc nelíbí, je to moc dlouhé, skoro mi to evokuje německé slovíčka přes třetinu řádku, lepší důkaz by se nenašel?
Edit: Vycházel jsem z předpokladu tři čtvrtě hodina, tak čtvrt hodina... A neříkejte mi, že to první se píše taky dohromady nebo vás hryznu...
Edit: Vycházel jsem z předpokladu tři čtvrtě hodina, tak čtvrt hodina... A neříkejte mi, že to první se píše taky dohromady nebo vás hryznu...
Kdyby takové slovo existovalo, bylo by dohromady. Ale je jen tři čtvrtě hodiny.
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
Souhlasím. Hlavně je v tomto čeština velmi nejednotná. Např. máme OSN, ale pro Dětský fond OSN používáme mezinárodní UNICEF (a nikoli DFOSN, mimochodem jsem si celkem jistý, že by se našla spousta lidí, kteří by nevěděli, že UNICEF spadá pod OSN). Podobně máme NATO a nikoliv SAA. A dalo by se pokračovat (např. pro Spojené státy americké používáme USA, zatímco pro Spojené arabské emiráty SAE). Asi je to bohužel dáno dobou vzniku a přijetí těch kterých zkratek, ale pokud by se používaly důsledně anglické, bylo by to asi lepší..minnie napsal:
ale do běžného jazyka určitě zkratky patří, jak ty odborné, tak hovorové.. problém je, když zkratka může být vyložena několika způsoby (například CPI) a nebo když se například v češtině používají jiné zkratky pro mezinárodní instituce (např. IMF x MMF). to mě vytáčí
tx- Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Reputace : 0
Datum registrace : 23. 10. 10
Ty jsi taky dobře línýR&omize napsal: Ale on to někdo milerád vyhledá v online pravidlech a omlátí to mně nebo tobě o hlavu...
Neznáš mě, nesuď mě... ;)
Jen někdy, je víkend...tx napsal:Ty jsi taky dobře línýR&omize napsal: Ale on to někdo milerád vyhledá v online pravidlech a omlátí to mně nebo tobě o hlavu...
Třeba takoví Francouzi si překládají všechny svoje zkratky, třeba AIDS mají SIDA, NATO mají OTAN a že neuhodnete (pokud to neznáte), co znamená jejich zkratka OVNI ? (a ne, neumím francouzsky, ale tohle vím (a taky jsem si to ještě radši ověřil))
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Tak Francouzi... Ti jsou kapitola sama pro sebe .
Jako když se jednou strhla debata mezi dvěma klasiky:
Holly: "Jean Paul Sartre tvrdil, že peklo je být navždy zamčený v místnosti s přáteli."
Lister: "Holly, všichni jeho kámoši byly Frantíci."
Jako když se jednou strhla debata mezi dvěma klasiky:
Holly: "Jean Paul Sartre tvrdil, že peklo je být navždy zamčený v místnosti s přáteli."
Lister: "Holly, všichni jeho kámoši byly Frantíci."
NoMouse napsal:Třeba takoví Francouzi si překládají všechny svoje zkratky, třeba AIDS mají SIDA, NATO mají OTAN a že neuhodnete (pokud to neznáte), co znamená jejich zkratka OVNI ? (a ne, neumím francouzsky, ale tohle vím (a taky jsem si to ještě radši ověřil))
OVNI = Objet volant non identifié = Unidentified Flying Object = UFO (a ano, měl jsem francouzštinu). Jinak překládat všechno je IMHO mnohem lepší, než překládat jen něco. Pak je v tom akorát guláš..
edit: A kdo ví, co znamená TGV?
Prostě "téžévetka" . Jinak "Train à Grande Vitesse" (ale googlila jsem, páč jsem nevěděla, jak se to píše ).tx napsal:A kdo ví, co znamená TGV?
no, oni myslím i španělé jsou stejně postižení.. a pak si lidi mají rozumět
minnie- Znamení :
Pohlaví :
Tak jsem se právě díval do statistik a tady je žebříček nejaktivnějších lidí na fóru, tentokrát podle počtu příspěvků, ne podle spammerského koeficientu jako minule:
Ďasík 835
Kolikokoli 660
R&omize 377
minnie 360
baal666 297
NoMouse 258
yossarian 194
Sheldon-Cooper 171
Admin 164
ScorpionSX 125
Ďasík 835
Kolikokoli 660
R&omize 377
minnie 360
baal666 297
NoMouse 258
yossarian 194
Sheldon-Cooper 171
Admin 164
ScorpionSX 125
Ďasík- Admin
- Znamení :
Pohlaví :
wow, 6. místo? Kde jsem vůbec vzal 260 příspěvků? Si vzpomínám, jak jsem nedávno překračoval stovku...
NoMouse- Znamení :
Pohlaví :
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Věk : 34
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉
Strana 15 z 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Similar topics
» Kantýna (všeobecný pokec)
» Kaley Cuoco (Penny) v Charmed