Big Bang Theory
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kantýna (všeobecný pokec) I

+27
lockka
ondrej263
bodomkes
Irwain Nornossa
Dr.Snak
karlos89
terminal
Zireael
g.hofstadter
tx
KilianD
cubehash
MartyCZ
Shopingjs
R&omize
Geser
Unown
DrNicholasRush
NoMouse
yossarian
baal666
Raistlin
TedTonks
bobosus
minnie
Ďasík
Kolikokoli
31 posters

Strana 14 z 40 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Goto down

Kantýna (všeobecný pokec) I - Stránka 14 Empty Re: Kantýna (všeobecný pokec) I

Příspěvek  Kolikokoli Thu 31 Mar 2011, 10:33

MartyCZ: Nikdo ti neocení tvou výbornou práci na mapce Sad. Já to teda obdivuji, mě dělá problém jen spojit vrstevnici Very Happy.

PS: Co je to blank page?
PPS: To "písmo" kdy se zamění čísla s písmeny neznám! Ani jsem nevěděla, že to takto jde, ale prostě jsem koukla na obrázek a viděla jsem v tom tu zprávu (třeba slovo girlfriend jsem prvně přečetla a až pak mi došlo, že to jsou čísla atd. místo písmen Very Happy)
PPPS: Doufám, že to ze mě nedělá špatného člověka Very Happy
Kolikokoli
Kolikokoli

Znamení : Panna Kůň
Pohlaví : Female
Počet příspěvků : 4810
Bodů : 5017
Reputace : 36
Datum registrace : 06. 10. 09
Věk : 34
Místo : Brno/Újezd u Kunštátu

http://kimlinna.wordpress.com/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  MartyCZ Thu 31 Mar 2011, 10:49

Děkuji, konečně si toho někdo všimnul. cheers Jinak blank page je stránka vytvořená prohlížečem, kde jsou nejčastěji navštěvované nebo oblíbené stránky. A pokud nepovažuješ člověka o němž si jiní myslí, že by měl 637 l41d, za špatného, tak ne, nedělá.
MartyCZ
MartyCZ

Znamení : Blíženci Koza
Pohlaví : Male
Počet příspěvků : 1151
Bodů : 1211
Reputace : 21
Datum registrace : 28. 11. 10
Věk : 33

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Thu 31 Mar 2011, 11:25

blank page: Aha, tak já používám tradičně google chrome, kde je to myslím už defaultně nastavené - při otevření prohlížeče se zobrazí poslední navštívená stránka (nebo prostě ta, která tam byla, když jsem předtím prohlížeč zavřela) a když kliknu na plusítko, tak jsou tam ty "nejčastěji navštěvované". Ale nevěděla jsem teda, že se to jmenuje blank page Very Happy.
637 l41d: Takového člověka za špatného nepovažuji, uff Very Happy. Možná to je jen tím, že znám až příliš mnoho lidí "od počítačů" Very Happy.
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yossarian Thu 31 Mar 2011, 12:46

MartyCZ napsal:Děkuji, konečně si toho někdo všimnul. cheers Jinak blank page je stránka vytvořená prohlížečem, kde jsou nejčastěji navštěvované nebo oblíbené stránky. A pokud nepovažuješ člověka o němž si jiní myslí, že by měl 637 l41d, za špatného, tak ne, nedělá.

Blank page je cista prazdna stranka, proste otevru prohlizec a nemam tam nic. ani nejakou debilni napovedu kam chci jit atd.
od toho mam zalozky, pripadne klavesnici ne? :-)
jo vim ze jsem v tomhle divnej,ale proste kdyz otevru prohlizec, tak nechci seznam, ani google. chci se sam rozhodnout, kam pujdu :-)

A jinak mapicky jsem si vsimnul,ale nevidel jsem na tom nic zvlastniho. Coz nemyslim urazlive, pokusim se vysvetlit - mam SPŠ Zeměměřickou a takovych mapek jsem se nakreslil docela dost. Vcetne vlastniho interpolovani a kresleni vrstevnic pekne rucne. Smile
Jeden čas (tuším že po třeťáku) jsem se neumel podivat na kopec abych na nem nevidel rovnou vrstevnice. Normalni deformace Wink
yossarian
yossarian

Znamení : Vodnář Pes
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Reputace : 0
Věk : 42

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Thu 31 Mar 2011, 16:37

Já mám v Opeře nastavený Rychlý přístup s 12 stránkama, které jsem si sám nastavil, to zase vyhovuje mně úplně nejvíc.
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Datum registrace : 29. 09. 09
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Thu 31 Mar 2011, 22:00

NoMouse napsal:Mimochodem, když se tu zmiňovaly ty parodie, komu vděčím za tuhle podivuhodnou větu z hlavní stránky: "Pokud vám dneska nezkazí náladu ani špatné, počasí, pokusí se o to Asus se svým videem parodujícím Big Bang Theory na produkt parodující tablety." ? Very Happy
Nemyslím to nějak... ofenzivně, chyba asi byla na mém přijímači, ale četl jsem ji asi 20x před zhlédnutím toho videa a asi 10x po jeho zhlédnutí a teprve pak jsem ji dokázal plně pochopit. Laughing

Pokud mi Google Reader nelže, tak je za to zodpovědný Deckard Very Happy

edit: toto je můj stý pokus o příspěvek Very Happy A minnie gratuluju k 3,5násobku Very Happy

Naposledy upravil tx dne Thu 31 Mar 2011, 22:14, celkově upraveno 2 krát
tx
tx

Počet příspěvků : 316
Bodů : 338
Datum registrace : 23. 10. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  NoMouse Thu 31 Mar 2011, 22:07

No to mi Opera v RSS taky tvrdila, ale myslel jsem, že Deckard už tady na to nemá vůbec čas, nebo ho ještě trochu má? (protože Deckard je tam jako autor u každé novinky o epizodě a Ďasík zase u všech titulků)
NoMouse
NoMouse

Znamení : Štír Kůň
Počet příspěvků : 2539
Bodů : 2592
Reputace : 27
Místo : B ▏R ▍N ▋O ▉

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Thu 31 Mar 2011, 22:17

NoMouse napsal:No to mi Opera v RSS taky tvrdila, ale myslel jsem, že Deckard už tady na to nemá vůbec čas, nebo ho ještě trochu má? (protože Deckard je tam jako autor u každé novinky o epizodě a Ďasík zase u všech titulků)

Asi to tak bude. Ono napsat info o tom, že vyšla nová epizoda, asi nezabere zas tak moc času, tak se toho nejspíš nechtěl vzdát.
tx
tx

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Fri 01 Apr 2011, 07:38

Ono záleží, jak kdy... Smile Ale poslední rok je to většinou opravdu tak, jak psal NoMouse, já píšu novinky o titulcích a Deckard novinky o epizodách. A jiné novinky píše vždycky ten, koho napadnou dřív. Smile Tu o reklamě na Asus psal Deckard, já o ní ani nevěděl a i kdyby, tak bych o ní asi nepsal.
Ďasík
Ďasík
Admin

Znamení : Beran Krysa
Počet příspěvků : 2323
Bodů : 2424
Reputace : 28
Věk : 40
Místo : Opava, Český Těšín

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 01 Apr 2011, 08:06

Shocked úplně mě překvapilo že je dneska nová epizoda.. to už je po přestávce jako? Very Happy
Ďasík: dobře bys udělal, takové věci se vůbec nemají dostávat mezi lidi Very Happy
minnie
minnie

Znamení : Panna Drak
Počet příspěvků : 1443
Bodů : 1512
Reputace : 23
Datum registrace : 08. 10. 10
Věk : 36
Místo : Leuven, BE

Návrat nahoru Goto down

Kantýna (všeobecný pokec) I - Stránka 14 Empty Já to věděl... :)

Příspěvek  R&omize Fri 01 Apr 2011, 09:27

Když o tom tak přemýšlím, tak první, co mě napadlo, když jsem to na hlavní stránce viděl, bylo, že tohle by sem Ďasík přece nedal, a měl jsem pravdu. Kdo by to byl býval tušil, že se tu přes forum začneme mezi sebou tak pěkně poznávat, příští sraz si snad už uniknout nenechám... Wink
R&omize
R&omize

Znamení : Váhy Tygr
Počet příspěvků : 1019
Bodů : 1044
Reputace : 3
Datum registrace : 20. 05. 10
Věk : 38
Místo : Přerov/Olomouc

http://www.herbalifepodnikatelskaprilezitost.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Fri 01 Apr 2011, 09:42

No, já mám přece jen trošku jiný styl psaní, takže mě není těžké rozpoznat...

Ale proč sem píšu tenhle příspěvek: Do Oxfordského slovníku spisovné angličtiny byly přidány výrazy IMHO, FYI, LOL, OMG, BFF, TMI (= too much information, tohle jsem neznal) a znak srdce... Titulek na cnews.cz je úžasný: "LOL, FYI a OMG se dostaly do Oxfordského slovníku. WTF?" Very Happy Co si o tom myslíte? Já zastávám názor redaktora cnews. Smile
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Fri 01 Apr 2011, 10:02

Ďasík napsal:No, já mám přece jen trošku jiný styl psaní, takže mě není těžké rozpoznat...

Ale proč sem píšu tenhle příspěvek: Do Oxfordského slovníku spisovné angličtiny byly přidány výrazy IMHO, FYI, LOL, OMG, BFF, TMI (= too much information, tohle jsem neznal) a znak srdce... Titulek na cnews.cz je úžasný: "LOL, FYI a OMG se dostaly do Oxfordského slovníku. WTF?" Very Happy Co si o tom myslíte? Já zastávám názor redaktora cnews. Smile
Tak nejdřív jsem si říkal, že to je Apríl, ale pak jsem se podíval do Oxfordského slovníku, co mám v Kindlu, a tam tyto zkratky uvedeny vskutku jsou (vedle mnoha jiných). Rozhodně si nemyslím, že by to bylo špatně. Jediné, co mi přijde poněkud divné, je to srdce..
tx
tx

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Fri 01 Apr 2011, 10:07

tx napsal:Jediné, co mi přijde poněkud divné, je to srdce..
To abys mohl napsat I♥️U. Very Happy
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Fri 01 Apr 2011, 10:34

Ďasík napsal:
tx napsal:Jediné, co mi přijde poněkud divné, je to srdce..
To abys mohl napsat I♥️U. Very Happy
To mi fakt hrozně moc chybělo Very Happy
tx
tx

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yossarian Fri 01 Apr 2011, 10:46

Ďasík napsal:No, já mám přece jen trošku jiný styl psaní, takže mě není těžké rozpoznat...

Tys neznal TMI?
Ja teda taky ne do doby nez to pouzila Penny.

Jinak co jsem musel posledne googlit bylo TTYL
to me dostalo.
(cha a ted googlujte VY Twisted Evil )

Edit: proboha nebudem se tu lajkovat, heartovat a mocinky moc laskovat a kisíčkovat jako blby na facebooku ze ne? Evil or Very Mad
yossarian
yossarian

Znamení : Vodnář Pes
Počet příspěvků : 438
Bodů : 470
Věk : 42

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 01 Apr 2011, 10:48

taky s tím souhlasím.. jazyk se prostě vyvíjí a je krásné že si to umí lingvisté přiznat.. a bude si to muset jednou přiznat i ďasík.. ale my už jsme si na něj zvykli a máme ho rádi Smile

mimochodem, k tomu tmi - to asi nepoužíváš skype, co? tam se tam jmenuje jeden zmatený smajla Very Happy

edit: ale co se týče zkratek, naposled mě vykolejila atm, protože je to běžně používaná zkratka pro bankomat, ale daný člověk to použil ve smyslu "at this moment"
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 01 Apr 2011, 11:02

Nemám ráda zkratky ani další "moderní jazykové vymoženosti". Mám ráda krásné očištěné jazyky. Jako je střední angličtina nebo Cimmrmanovská čeština Very Happy. Je to teda pěkné na poslech, ale nedá se to moc používat. Bohužel Sad

Jinak nejvíc používaná zkratka, se kterou se v poslední době potkávám je TLDR Very Happy
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ďasík Fri 01 Apr 2011, 11:23

Minnie: Tak ty zkratky mi moc nevadí, i když za "spisovné" je teda nepovažuju. Ale nevadí mi a to je důležité. Wink

Já nejvíc používám BTW a LOL. A co se mi nelíbí, je IMHO, přijde mi to takové snobské. Very Happy
Ďasík
Ďasík
Admin

Návrat nahoru Goto down

Kantýna (všeobecný pokec) I - Stránka 14 Empty Co to je?

Příspěvek  R&omize Fri 01 Apr 2011, 11:25

Sakra, jak vidno, tak od doby zhruba před deseti lety, kdy jsem si musel kvůli mluvě v chatu CS1.6 nastudovat zkratky (pamatuju si to, jako by to bylo včera), ušla angličtina dalších pár kroku a ty vaše oblíbené vůbec nechápu... confused
R&omize
R&omize

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Fri 01 Apr 2011, 11:34

Kolikokoli napsal:Nemám ráda zkratky ani další "moderní jazykové vymoženosti". Mám ráda krásné očištěné jazyky. Jako je střední angličtina nebo Cimmrmanovská čeština Very Happy. Je to teda pěkné na poslech, ale nedá se to moc používat. Bohužel Sad

Jinak nejvíc používaná zkratka, se kterou se v poslední době potkávám je TLDR Very Happy
Tady bych úplně nesouhlasil, myslím si, že zkratky do jazyka patří. Každá má ale jiné pole působnosti. LOL asi nepoužiju v odborném textu, zato DPH či HDP tam jednoznačně patří. Ale pokud jsou obě dostatečně rozšířené, není na škodu, když jsou v nějakém oficiálním slovníku uvedeny. Díky tomu má i čtenář neseznámený se všemi reáliemi dané kultury k dispozici věrohodný zdroj pro ověření dané zkratky. Za sebe můžu uvést příklad, kdy jsem si nedávno pořídil Kindle a hned jsem si předplatil nějaké časopisy. Když jsem pak při čtení jednoho článku narazil na výraz GOP, celkem mě potěšilo, že předinstalovaný Oxfordský slovník mi tuto zkratku přeložil jako Grand Old Party (Republican Party).
A ještě odkaz na Zkratky od Ivana Mládka: https://www.youtube.com/watch?v=CMpzQeFKrYc
tx
tx

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  tx Fri 01 Apr 2011, 11:39

Ďasík napsal:Já nejvíc používám BTW a LOL. A co se mi nelíbí, je IMHO, přijde mi to takové snobské. Very Happy
Já používám především BTW a IMHO (to prostě beru jako zkratku "Myslím si, že", resp. "Podle mě". V tomto kontextu by asi bylo lepší pouze IMO, ale prostě jsem si zvykl na IMHO a a zvyk je železná košile Very Happy)
tx
tx

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kolikokoli Fri 01 Apr 2011, 11:54

Zkratky jako je DPH atd. beru, ale asi jsem na ně začala být alergická po absolvování zeměpisu s učitelkou, která používala zkratky všude (a ještě blbě). Navíc v zápisech (co nám rozdávala) používala takové výrazy jako "20átá léta 19ého st." Její zápisy pak vypadaly jako: "A => nár. HDP Xproc, (šipka nahoru) obyvate. v 19ém stolet." = "Nárůst HDP v USA o X % a zvýšení počtu obyvatel v 19. století" Laughing
Kolikokoli
Kolikokoli

Návrat nahoru Goto down

Kantýna (všeobecný pokec) I - Stránka 14 Empty Ta je teda dobrá, učitelka

Příspěvek  R&omize Fri 01 Apr 2011, 12:02

Kolikokoli napsal:Zkratky jako je DPH atd. beru, ale asi jsem na ně začala být alergická po absolvování zeměpisu s učitelkou, která používala zkratky všude (a ještě blbě). Navíc v zápisech (co nám rozdávala) používala takové výrazy jako "20átá léta 19ého st." Její zápisy pak vypadaly jako: "A => nár. HDP Xproc, (šipka nahoru) obyvate. v 19ém stolet." = "Nárůst HDP v USA o X % a zvýšení počtu obyvatel v 19. století" Laughing
A to neměl nikdo tu odvahu (záměrně nepíšu drzost) jí to decentně omlátit o hlavu (ne doslova)? pig
R&omize
R&omize

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  minnie Fri 01 Apr 2011, 12:06

já nerada píšu zkratky ve svých poznámkách.. kromě těch opravdu běžných.. ale dřív se mi často stávalo že jsem si něco poznačila a pak nevěděla co tím chtěl básník říct Very Happy
ale do běžného jazyka určitě zkratky patří, jak ty odborné, tak hovorové.. problém je, když zkratka může být vyložena několika způsoby (například CPI) a nebo když se například v češtině používají jiné zkratky pro mezinárodní instituce (např. IMF x MMF). to mě vytáčí Very Happy

jinak zkratka imho mi přijde pocitově divná.. a pak nemám ráda takové ty urážlivé.. omg, utfg, rtfm apod Very Happy i když jedna z mých oblíbených v poslední době je BFU Smile
jo, a pak nesnáším když lidi používají zkratky, aniž by věděli co znamenají, používají je blbě a nevhodně. například kolega říkal navigaci vytrvale GPRS Very Happy a to samé mi vadí u cizích slov..
minnie
minnie

Návrat nahoru Goto down